ZAGREB - Maloprodajne cijene najprodavanijeg motornog benzina, Eurosupera 95, te cijene Eurodizela i dizela od sutra bi, kako se neslužbeno doznaje, na Ininim benzinskim postajama mogle biti ispod 9 kuna po litri.
Naime, prema neslužbenim informacijama, noćas od ponoći motorni bi benzini mogli pojeftiniti za prosječno oko 1,2 posto, dok se nešto veći pad cijena, od 4,5 do 5,5 posto može očekivati kod Eurodizela, dizela i lož ulja, a jedino se ne bi mijenjala cijena plavog dizela. Eurodizel i dizel posljednji su puta bili jeftiniji od 9 kuna u prvoj polovini svibnja.
http://seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/e ... 22978.html
Nisam još pročitao da se odnosi na BiH, a na svjedskoj burzi je barel pao na oko 105 $ ako se ne varam naftaši u BiH i dalje drže cjene, pljačka u saradnji sa vlastima moglo bi se reći.
Neznam postoji li ikakav aparat koji bi odredio cjene ili limit, ili ako je pojeftinjenje da se odma odrazi na sve artikle jer pojeftinjenjem naftnih dreivata, i ostale bi cjene trebale biti korigovane.
Nove cjene naftnih derivata
- karanana
#2 Re: Nove cjene naftnih derivata
naravno da se ovo ne odnosi na BiH. Kod nas naftna mafija kontrolise sve i ima monopol. ali neka, svaka im i cast, sto da ne, i ja bi jebavo ovako budalast narod dokle god mogu. sutra da poskupi, malo ko bi i primjetio a da ne govorim da bi se pobunio.
...a sto je jos i vaznije, niko nema da nas zastiti, ni drzava ni neki sindikat ni neko drustvo potrosaca.
...a sto je jos i vaznije, niko nema da nas zastiti, ni drzava ni neki sindikat ni neko drustvo potrosaca.
- frakson
#3 Re: Nove cjene naftnih derivata
Više sam mislio na medije, koji su i u RH kako mi se čini doprinjeli ovom pojeftinjenju, a vlast ko vlast ipak živi na Marsu kako naša tako i svaka druga čini se ...
Vjerujem i uvjeren sam da imamo neke instrumente koji bi trebali da vrše kontrolu cjena,ali neznam na koji način rade i kako da im se obretim ili pošaljem dopis, ili zašto mediji koji su ne tako skoro išli od benziske do benziske uzimali gorivo i poslje utvrđivali kvalitet koji je bio katastrofalan, pa se i nebi trebali čuditi što se auta kvare ili kako u opče idu.
Vjerujem i uvjeren sam da imamo neke instrumente koji bi trebali da vrše kontrolu cjena,ali neznam na koji način rade i kako da im se obretim ili pošaljem dopis, ili zašto mediji koji su ne tako skoro išli od benziske do benziske uzimali gorivo i poslje utvrđivali kvalitet koji je bio katastrofalan, pa se i nebi trebali čuditi što se auta kvare ili kako u opče idu.
- zgembo_sa
#4 Re: Nove cjene naftnih derivata
Nista se ti ne sekiraj, ubrzo ce se ovdje naci jedan nas kolega s foruma, naftas po profesiji (da ne kazem u dushi
)pa ce ti objasniti kako si u krivu
Ne pljackaju oni nas, nemamo mi pojma kako se formira cijena
Ne pljackaju oni nas, nemamo mi pojma kako se formira cijena
- Miki123
#5 Re: Nove cjene naftnih derivata
Ovo je samo dokaz koliko je Hrvatska ispred nas i koliko cijene svoje građane..
- amrica
#6 Re: Nove cjene naftnih derivata
U HR INA MOL ima monopol, kako oni odluce, tako ce biti, a dovoljno su bogati da mogu mrvicu smanjiti cijene, svi zadovoljni, i potrosaci, kao jeftinije gorivo
, i novinari, kao nesto su oni tu ucinili
, a i vlada skuplja poene
.
A kod nas 2 miliona privatnih pumpi, mjestimicno po 2-3 u 500 m, nema zdrave konkurencije, niko od njih nema interesa smanjivati cijene, a nemamo nasu INU da ih klepi po usima.
A kod nas 2 miliona privatnih pumpi, mjestimicno po 2-3 u 500 m, nema zdrave konkurencije, niko od njih nema interesa smanjivati cijene, a nemamo nasu INU da ih klepi po usima.