taj kvalitet EP/INA/Petrol okacite macku o rep
NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#7476 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ma dajte kakav kvalitet, bas mi covjek neki dan prica da mu clio RS najbolje ide sa gazprom gorivom, BP mu isto dobar,neskovic,el tarik

-
InaravnoDzej
#7477 Re: NOVE CIJENE GORIVA
50 po 1.41 je 70.5 kmpepeljara wrote:E jesi bezeze, dobacis jos 13 km i isto naspes na EP, eeeeeeeeeundefined007 wrote:Danas na BP za 70 KM 50 litara (dizela po 1,41) i mirna Bosna, ljepota.![]()
![]()
![]()
![]()
a 50 po 1.61 kako je na EP je 80.5
tako da nije 13 nego 10.
- Darh Wader
#7478 Re: NOVE CIJENE GORIVA
A majstori zadovoljno trljaju ruke.Ned071 wrote:moguce. ali razlika u cijeni tjera ljude da rizikuju sa MOZDA losijim gorivomDarh Wader wrote:Sa EP se ne može niko nositi, istina jesu malo skuplji al' kvalitet goriva je iznad konkurencije.
Iz svakodnevnog razgovora sa vozačima.Neki dan čovjek nasuo u Hifi auto se ugasilo na autoputu, voda u gorivu i filter zaledio.pepeljara wrote: Po kojem istrazivanju?
Nije ga bilo ....nikad?
Ostale divlje pumpe koje se ovdje spominju necu ni komentarisati prodaju obično smeće, čak i moćni Gazprom se obrukao sa lošom kvalitetom.
-
solidsnake
#7479 Re: NOVE CIJENE GORIVA
sipam na gazpromu vec godinama i nikad nisam problem imao 
-
howdy
#7480 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ovaj magarac navalio ko sivonja, jebale ti akcize sve po spisku.Jasmin Bučo: Od Konjica do Mostara stizat ćemo za 15 minuta, neophodno povećanje akciza
Klix.ba
Jasmin Bučo, v. d. direktora JP Autoceste FBiH, kazao je kako je ovo preduzeće iscrpilo kreditne resurse i da je jedino rješenje povećanje akciza na gorivo.
Jasmin Bučo: Od Konjica do Mostara stizat ćemo za 15 minuta, neophodno povećanje akciza
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bučo je za TV1 pojasnio da se JP Autoceste FBiH nalazi u težoj finansijskoj situaciji nego prije tri ili četiri godine jer je završen investicioni ciklus koji je rezultirao izgradnjom 49 kilometara autoputa.
Izgradnja autoputa nastavlja se na jugu BiH na dionici od Međugorja prema Počitelju i dalje prema Mostaru a radi se i na zeničkoj zaobilaznici.
Dionica Konjic-Mostar je izrazito zahtjevna i nema mogućnosti da se finansira klasičnim zaduživanjem kod međunarodnih finansijskih institucija. No, JP Autoceste su predložile novu trasu ove dionice koja bi, umjesto oko milijardu eura, koštala oko 400 miliona eura.
Bučo je pojasnio da bi dionica išla dolinom Bijele, a glavni objekat bio bi tunel kroz planinu Prenj u dužini od 10 kilometara. Vlada FBiH je načelno prihvatila ovaj prijedlog i usvojila idejni projekat a Autoceste su uradile i druge potrebne studije.
Kada bi se završila ova dionica put od Konjica do Mostara, umjesto sat vremena, trajao bi faktički samo 15 minuta.
"Put bismo skratili na 22 kilometra, ako vozite 130 kilometara na sat, onda sračunajte sami", rekao je Bučo.
Ova dionica bi mogla biti završena do 2020. ali je osnovni uvjet povećanje akciza na gorivo.
Cijeli autoput prema Jadranu, kako navodi Bučo, mogao bi biti gotov do 2020. uz dva prekida. Naime, dionica Tarčin-Konjic sada nije prioritetna te je prilično skupa, kao i dionica Mostar-jug Mostar-sjever.
- Better Man
#7481 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Očito si uposlenik EP, pa ih hvališ. Kad nam podastreš dokaze da su zaista najbolji i kvaliteni, a drugi smeće, onda ti moožemo vjerovati. Ovako priča ti je šuplja.Darh Wader wrote:A majstori zadovoljno trljaju ruke.Ned071 wrote:moguce. ali razlika u cijeni tjera ljude da rizikuju sa MOZDA losijim gorivomDarh Wader wrote:Sa EP se ne može niko nositi, istina jesu malo skuplji al' kvalitet goriva je iznad konkurencije.
Iz svakodnevnog razgovora sa vozačima.Neki dan čovjek nasuo u Hifi auto se ugasilo na autoputu, voda u gorivu i filter zaledio.pepeljara wrote: Po kojem istrazivanju?
Nije ga bilo ....nikad?
Ostale divlje pumpe koje se ovdje spominju necu ni komentarisati prodaju obično smeće, čak i moćni Gazprom se obrukao sa lošom kvalitetom.
- Ned071
#7482 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Neko vece iz uio kazu da je udio 70 feninga. Znaci moglo bi brzo drzavi ici marka haraca
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7483 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Drug mi nasuo na EP cvili, pun rezervoar nafte sinoc. Nakon 20 km predjenih, guma mu ispuhala.
Nikad vise na ep, jok. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7484 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ma jes' kvalitet, al za'rdjace im tankovi.....
Q-Max 6, folovi
Nista, ostaje nam da sipamo lose gorivo kod BP, Gaz, Neskovic....
Ni PetrolDarh Wader wrote:
Sa EP se ne može niko nositi, istina jesu malo skuplji al' kvalitet goriva je iznad konkurencije.
Q-Max 6, folovi
Nista, ostaje nam da sipamo lose gorivo kod BP, Gaz, Neskovic....
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#7485 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Sve je to izvikano zbog samih naziva koje stave Petrol i EP, Qmax ili Euroclass. Da BP, neskovic ili neki stave neki jos svoj "zajebani" naziv za gorivo koje je po meni vecinom isto, bilo bi vau 
- ranger
#7486 Re: NOVE CIJENE GORIVA
a zar nije ovo bilo zabranjeno nakon patke "Euroclass"?
http://www.bljesak.info/rubrika/busines ... kama/90270
http://www.bljesak.info/rubrika/busines ... kama/90270
-
dgL_
#7487 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ma druze meni pusta guma prednja desna gdjr god da naspem... Bgm..konektovan wrote:Drug mi nasuo na EP cvili, pun rezervoar nafte sinoc. Nakon 20 km predjenih, guma mu ispuhala.![]()
![]()
Nikad vise na ep, jok.
-
Enticer
#7488 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Sta je sa pumpom Al-Tarik, davno sam cuo od nekih ljudi da imaju najbolje gorivo. Ne znam jel tacno i kakva je sada situacija.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7489 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Najbolje ima AME. Kod njih 98 po 2,06Enticer wrote:Sta je sa pumpom Al-Tarik, davno sam cuo od nekih ljudi da imaju najbolje gorivo. Ne znam jel tacno i kakva je sada situacija.
-
dgL_
#7490 Re: NOVE CIJENE GORIVA
skupo.. barem benzin...20 kf pa cak i vise skuplje od nornalnih pumpiEnticer wrote:Sta je sa pumpom Al-Tarik, davno sam cuo od nekih ljudi da imaju najbolje gorivo. Ne znam jel tacno i kakva je sada situacija.
- problemnatravunu
#7491 Re: NOVE CIJENE GORIVA
El Tarik uopce nije skup jer ne smijete zaboraviti da njihovo gorivo ima vanzemaljske karakteristike,tako ga barem levatine hvaledgL_ wrote:skupo.. barem benzin...20 kf pa cak i vise skuplje od nornalnih pumpiEnticer wrote:Sta je sa pumpom Al-Tarik, davno sam cuo od nekih ljudi da imaju najbolje gorivo. Ne znam jel tacno i kakva je sada situacija.pljacka ziva... danas gledam Ep pofalici taxo nakab Pug 307 jos naki levati sipaju.. dzaba ne mozes ti levatinama objasnit neke stvari, on je sipo po 2.36 ovo aad 1.76 na Epu je Bajram...
-sarkazam-
- pepeljara
#7492 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Imaju svemirske cijene to sigurno 
Samo sirite raji informacije gdje ima jeftino gorivo.
Kvalitet ne znamo, osim po licnom iskustvu a dosad nisam imao problema sa ovim sipanjima.
Elem imal izmjena cijena kakvo je stanje ovih dana.
Lihvari isto, povisili zadnji put...
BP?Neskovic?Hifa ?
Kvalitet ne znamo, osim po licnom iskustvu a dosad nisam imao problema sa ovim sipanjima.
BP?Neskovic?Hifa ?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#7493 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Sve ti je ostalo isto, EP od 1.61 do 1.66, kao i Petrol.pepeljara wrote:Imaju svemirske cijene to sigurno
BP?Neskovic?Hifa ?
BP 1.41 dizel, 1.56 Benzin, Hifa mislim da je 1.61 dizel. Maloprije sipao na BP, boga mi pofino sam cekao u redu
-
dgL_
#7494 Re: NOVE CIJENE GORIVA
samo da ostane tako kvalitetom i cijenom... ostali su prdimahovina...Leon16v wrote:Sve ti je ostalo isto, EP od 1.61 do 1.66, kao i Petrol.pepeljara wrote:Imaju svemirske cijene to sigurno
BP?Neskovic?Hifa ?
BP 1.41 dizel, 1.56 Benzin, Hifa mislim da je 1.61 dizel. Maloprije sipao na BP, boga mi pofino sam cekao u redu
- pepeljara
#7495 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Pa to.
Eto gore je neko postavio da je zabranjeno "lafinanje o kvaliteti goriva".
Haman tako pokusavaju privuce ljude sa nekim euroclass, premium gorivima.... a cijena njemacka
Kvalitet od svjetski renomirane kuce za mjerenje kvalitete goriva, javni rezultati, tek onda mozemo vidjeti status ciji je veci, bolji.. pa da kazem eh vrijedi, ovako..
Samo su skuplji (20-30 pf/l)i imaju vise benzinskih pumpi.. to je to.
Eto gore je neko postavio da je zabranjeno "lafinanje o kvaliteti goriva".
Haman tako pokusavaju privuce ljude sa nekim euroclass, premium gorivima.... a cijena njemacka
Kvalitet od svjetski renomirane kuce za mjerenje kvalitete goriva, javni rezultati, tek onda mozemo vidjeti status ciji je veci, bolji.. pa da kazem eh vrijedi, ovako..
Samo su skuplji (20-30 pf/l)i imaju vise benzinskih pumpi.. to je to.
- pepeljara
#7496 Re: NOVE CIJENE GORIVA
cijene opet dole..
a kod nas cijene ostale na razini 36 dolara.. (kod lihvara)
http://www.klix.ba/biznis/privreda/ima- ... /160211073
a kod nas cijene ostale na razini 36 dolara.. (kod lihvara)
http://www.klix.ba/biznis/privreda/ima- ... /160211073
- 600
#7497 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ma mafija teska u EP. Moj drug radi tamo bila mu plata 900 KM pa mu smanjise na 500, sta reci...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7498 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Simčić: Q MAX goriva ispunjavaju stroge EURO 6 standarde kvalitete i čistoće
ali....
No, u pitanju je gorivo lose kvaliteteIma li kraja: Barel košta 26 dolara, potražnja ne pokazuje znakove rasta
Samo levati ne sipaju Q MAX....ili bar Euroclass
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#7499 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Petrol nije toliko strasan sa Bihamk karticom. Ja imam i neku drugu karticu koja mi na EP daje 8kf po litru ali mi je opet trenutno povoljnije na Petrol.. bar sto se 95-ce tice. U Zenici nema nekih jeftinih opcija osim mozda onog Reunion-a koji je sipao ulje umjesto dizela
Petrol, EP, Hifa, Orman, Almy.. sve iste cijene 95-ce
-
channel10
#7500 Re: NOVE CIJENE GORIVA
U Zenici je bmb na EP 1,76, dok je na ostalim 1,66. To su Petrol i Hifa.
Zenica je najgora sto se tice ponude benzinskih pumpi. Tri najveca igraca na trzistu drze grad. Nema niko da im razbije monopol, kao sto je u Sarajevu BP.
Zenica je najgora sto se tice ponude benzinskih pumpi. Tri najveca igraca na trzistu drze grad. Nema niko da im razbije monopol, kao sto je u Sarajevu BP.