NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
seoBIH

#4976 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by seoBIH »

@emko

Cujem da tebe i slicne rasirenih ruku cekaju na AME pupmi gdje je cijena 2.31 :) Bujrum, ovce su i dalje u redu.
relax11

#4977 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by relax11 »

Ja sipam u Brezi 1.76 ina pumpa ne maksuz naravno cesto idem u tom pravcu
Ovde je gorivo 1,91 energopetrol to je isto gorivo znaci

Stane mi 63 litra

Na ini me izade 110
A ovde bi me izaslo 120

I zasto ne bi ustedio 10KM kad se moze tako mjesecno dva puta 20KM
dgL_

#4978 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

relax11 wrote:Ja sipam u Brezi 1.76 ina pumpa ne maksuz naravno cesto idem u tom pravcu
Ovde je gorivo 1,91 energopetrol to je isto gorivo znaci

Stane mi 63 litra

Na ini me izade 110
A ovde bi me izaslo 120

I zasto ne bi ustedio 10KM kad se moze tako mjesecno dva puta 20KM

potrosit cu ih na sta bilo covjece... uhar ti je da za tih 20 KM operes auto, da kupis sjaj za gume, one zajebancije za unutrasnjost recimo, jelensku krpu ili lupam nezz ni ja... dobijes dzaba sva ta sredstva za pranje... sto bi to davao nekome onako na kafu... bolje mu gorivo jel ? Jasta je Euroclass :D ne moze b iti Euroclassiji :D
emko1234

#4979 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by emko1234 »

Nije to stvar para, vidim dušebrižnici odmah polete sa ad hominem argumentima.
Babin audi, babine pare, babino ovo babino ono.

Respo ti sereš brate ko foka, tebi znače 2.5 marke na punom rezevoaru?
Ovaj što sipa za cvaju, njemu znaci pola marke?

Pa nemojte vozit onda auta, mjesečna je 54 marke. A parking gratis :lol: :lol: :lol:
dgL_

#4980 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

emko1234 wrote:Nije to stvar para, vidim dušebrižnici odmah polete sa ad hominem argumentima.

Pa nemojte vozit onda auta, mjesečna je 54 marke. A parking gratis :lol: :lol: :lol:

reci cu ti ja da sam dok je gorivo ovo prije pada zadnjeg bilo kod nas 2.16 bmb95 konkretno, kod Neskovica u I. Sarajevu je bilo 1.87 pa je digao na 1.95... de ti to malo bolje sracunaj koliko mi ostane na punom rezervaru... i da, reci cu ti jos da sam maxuz tamo isao i sipao.. i reci cuti jos da nisam mogao potrositi to po tvojoj gore logici... ne znam stvarno koliko tebi auto trosi... ali nije ni bitno... sipaj gdje hoces... ako ti se ne svidja tema zaobidjes... meni je extra razmjeniti misljenja i iskustva... dobiti info gdje su kakve cijene... tebi ako je svejedno, sipaj gdje hoces pusti nas da pricamo, apsolutno nisi bitan da ti nesto komentarises... toliko :) LP
Ned071

#4981 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

prije pet sest dana odem sipati... petrol dvije marke nafta. gp kod wise 1.71. na 50 maraka usteda 4,24 litra... sa tom razlikom mogu se voziti 80 kilometara... ili dva tri dana po gradu... eto zato se isplati...
Teufik

#4982 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Teufik »

emko1234 wrote:Nije to stvar para, vidim dušebrižnici odmah polete sa ad hominem argumentima.

Sipaj gdje hoces, tvoje su pare. Nema ti ko sta parlat sto to tako radis.
Al nemoj ni ti drugima solit pamet kako ce i za koliko ce. Ne placas im ti.
Svako ima svoje.
supercali

#4983 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by supercali »

ako meni ne znace 2.5 marke ili 5 marakapo rezervoaru necu srati dgl-u essi labudu ili sta ja znam kojem forumasu i indirektno mu govoriti fukaro sto nemas tih 5 maraka da te boli briga za njih kad sipas gorivo

ne poleti se ad hominem da ti nisi naglasio to sve svojim postovima
i naravno znamo da vozis audi 17.0 145 ventila i 63728 konja
emko1234

#4984 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by emko1234 »

Najveći problem generalno danas je što svaka bijeda i fukara hoće da vozi auto.
Pa imamo more neregistrovanih, neispravnih, neodržavanih i za cenera nasutih grobova.

Nije to stvar para, hadžiluka, socijalnog i ekonmskog statusa. To je stvar svijesti. Ko nema para da si kupi nove gume, da uradi servis u vakat, da plati osiguranje i pored toga svega da normalno živi i obitava, za njega auto nije.

Moja računica je jednostavna, vozim auto koje troši 10-11 litara u gradu, živim u centru. Upalim auto i odem maksuz na Stup ( cca 10km ) stani dva-tri puta u koloni, klima upaljena, izgubim pola sata. Dođem, naspem 100 maraka goriva, vratim se kući, opet pola sata vožnje, kolona, gužva, udes, pizda materina. Suma sumarum, izgubio sat vremena da bi uštedio dvije marke na rezervoaru. :lol: :lol: :lol:

Pa ko je budala, da ne pričam o gužvi na pumpi i stajanju u redu da naspem to isto gorivo koje postoji na pumpi na Breki i na pumpi u Barama a skuplje je 5feninga po litri.

Meni moj sat vremena provedenih u autu, ulje u mjenjaču, motoru, plin u farovima, tetiva na desnoj nozi vrijede Boga mi puno više od popišane dvije marke na 50 litara goriva.

Zato vam opet kažem, kome je 5-10 feninga strašno, a svakako koliko vidim svi sipate redom za cvaju, prodate auta i kupite mjesečne. Poštedite normalnu raju kolona i gužvi, smanjite smrtnost na cestama, maluse u osiguranjima, povećate broj parking mjesta u gradu i ne sipate gorivo, ili ne daj Bože odvučete auto na servis. I mirna Bosna.
Teufik

#4985 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Teufik »

Al ga nasra....ponovo...sipaj gdje hoces i ne palamudi drugima...nebitan si.
sema911s

#4986 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by sema911s »

Emko kralju, sahu, veziru... Ti za stoju rezervar,, blago tebi

80litri nestane za 400km...
emko1234

#4987 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by emko1234 »

Teufik wrote:Al ga nasra....ponovo...sipaj gdje hoces i ne palamudi drugima...nebitan si.
Jesi vječno na rezervi, neće to 5 feninga jeftinije gorivo promjeniti? :lol: :lol: :lol:
sema911s wrote:Emko kralju, sahu, veziru... Ti za stoju rezervar,, blago tebi

80litri nestane za 400km...
Nije kod 5000ccm moj sema, kod mene je mala mašina :D
sema911s

#4988 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by sema911s »

Emko

TURBOJE MASINA......

Eto i mene kroz Koji Dan medju turbase,,, N/A proslost

Da vidiim Kako je to trosit isopod 10l na 100km
dgL_

#4989 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

emko1234 wrote:Najveći problem generalno danas je što svaka bijeda i fukara hoće da vozi auto.
Pa imamo more neregistrovanih, neispravnih, neodržavanih i za cenera nasutih grobova.

Nije to stvar para, hadžiluka, socijalnog i ekonmskog statusa. To je stvar svijesti. Ko nema para da si kupi nove gume, da uradi servis u vakat, da plati osiguranje i pored toga svega da normalno živi i obitava, za njega auto nije.

Moja računica je jednostavna, vozim auto koje troši 10-11 litara u gradu, živim u centru. Upalim auto i odem maksuz na Stup ( cca 10km ) stani dva-tri puta u koloni, klima upaljena, izgubim pola sata. Dođem, naspem 100 maraka goriva, vratim se kući, opet pola sata vožnje, kolona, gužva, udes, pizda materina. Suma sumarum, izgubio sat vremena da bi uštedio dvije marke na rezervoaru. :lol: :lol: :lol:

Pa ko je budala, da ne pričam o gužvi na pumpi i stajanju u redu da naspem to isto gorivo koje postoji na pumpi na Breki i na pumpi u Barama a skuplje je 5feninga po litri.

Meni moj sat vremena provedenih u autu, ulje u mjenjaču, motoru, plin u farovima, tetiva na desnoj nozi vrijede Boga mi puno više od popišane dvije marke na 50 litara goriva.

Zato vam opet kažem, kome je 5-10 feninga strašno, a svakako koliko vidim svi sipate redom za cvaju, prodate auta i kupite mjesečne. Poštedite normalnu raju kolona i gužvi, smanjite smrtnost na cestama, maluse u osiguranjima, povećate broj parking mjesta u gradu i ne sipate gorivo, ili ne daj Bože odvučete auto na servis. I mirna Bosna.

svi cemo se mi sklonit pasha samo da ti mozes proc :) sreca pa o tome ne odlucujes... :) a mi cemo uvijek biti tu da smetamo takvim kao sto si ti :) da se nemate gdje parkirat i da jos nesto dobacite pa da vas zg*zimo onako kako valja :) i btw. vcs cu cenera nasut i odoh u grad.. i to cu nasut tamo gdje je najjeftinije pa cu ti mozda parking mjesto u centru grada gore zauzet :) razmisli o ovome vcs... jbg petak je.. trazit ce se parking mjesto viska :) imbecilu retardirani !
friskyoreo

#4990 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by friskyoreo »

Daimamo uredjen javni prevoz, biciklisticke staze, onda ne bi ljudi ssigurno koristili "grobove". Samo da napomenem da BiH nije samo Sarajevo.
Pirija

#4991 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Pirija »

Pa da vozis S4 pa rek'o covjek a on dizela kupio bas zbog potrosnje i sere nekom za istu....
Nisi svjestan svoje nesvijesti...
veliki_ah

#4992 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by veliki_ah »

Računica je jasna:
Na EP za 50 KM dobijem 26,17 l dizela. (1,91)
Na GP za 50 KM dobijem 29,23 l dizela. (1,71)
Za razliku od 3 litra ja mogu preći dodatnih 60-70 KM, tj 7 dana voziti na posao ili bilo šta.

Obje pumpe su mi usput.
Pirija

#4993 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Pirija »

A sta ako sipas 98 ?
emko1234

#4994 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by emko1234 »

dgL_ wrote:
emko1234 wrote:Najveći problem generalno danas je što svaka bijeda i fukara hoće da vozi auto.

svi cemo se mi sklonit pasha samo da ti mozes proc :) sreca pa o tome ne odlucujes... :) a mi cemo uvijek biti tu da smetamo takvim kao sto si ti :) da se nemate gdje parkirat i da jos nesto dobacite pa da vas zg*zimo onako kako valja :) i btw. vcs cu cenera nasut i odoh u grad.. i to cu nasut tamo gdje je najjeftinije pa cu ti mozda parking mjesto u centru grada gore zauzet :) razmisli o ovome vcs... jbg petak je.. trazit ce se parking mjesto viska :) imbecilu retardirani !
HAHAHAHAHHAHA, jesi se našao :lol: :lol: :lol:
Jel se auto parkira džabane na Obali i onda cuclaš jednu Bavariu u Centralu svu noć, jebi ga u ortu Carlsberg 4 marke a i cigare poskupile, a valja možda i hamburger pojest kasnije :lol: :lol: :lol:
A sutra subota, valja doći iz pizdića opet do grada, znači opet cener za gorivo :lol: :lol:
Al dobra je ponuda na kladionici sutra, imaš i kerove, a bingo ubija. Možda se šta ubode :lol: :lol:

PS: Ne idem autom u grad, prevazišao sam to. Imam skuter, do grada ga spustim ugašenog, kad se vraćam kući malo ga upalim, imam komad uzbrdice :lol: :lol:
channel10

#4995 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by channel10 »

Zenica EP, BMB 1,96, dizel 1,91.
seoBIH

#4996 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by seoBIH »

Joj frajeru koliko si ti opterećen i nesretan u životu :) Ti si isti oni koji frustracije male kite lijece materijalnim stvarima, ili druge ismijavaju. Ne bi me cudilo da je to upravo tvoj slucaj.

Kažem ti, ti na AME i naspi za 2.31. Ja ću otići do stupa jer mi je blizu i nasutit za 1.71. TI pametan, ja pametan. Sve dok mi ne pametuješ da si ti bolji što sipaš skuplje gorivo možeš proći. Kad kreneš pametovati onda možeš glabat kitu.

Naravno da niko normalan neće iz centra grada ići na stup ako nema računice, tj. ako mu nije uspit. Ali ako neko krene iz centra, pa će u Mostar, nema ništa pogrešno u tome što je svratio na Stup.

No kako god, napisah da si ograničen, opterećen i nesretan, pun kompleksa. :bih:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#4997 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mali_milojica »

Ja stvarno zivim blizu pumpe Gazprom na Stupu,ali nikada,ali bas nikada nisam nasuo gorivo kod njih. Nemam neku averziju,nemam problem ni sto su Rusi,ni ovo,ni ono,nego jednostavno nemam naviku otici dole i nasuti gorivo,jedan i jedini razlog. I da,u 95% slucajeva sipam na EP Otoka.
dgL_

#4998 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

E moj napaceni idiotu :) toliko si jadan i smijesan da svakarasprava sa tobom nema dalje smisla... rece ti neko prije mene... nemam sta puno dodat... frustrirani keru :)
arhivasvega

#4999 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by arhivasvega »

Ma sta ste vise navalili na emka ljudi moji, pustite ga na miru. Nije on kriv sto je debil pa mu se sad i knjiga gadi jer je kao mali nasao dlaku u knjizi....
Covjek ne moze da shvati da postoji i drugi zivot osim audi-a i vw-a i trosenja para na gluposti, njemu treba zena da se malo uozbilji (jer vidim da je puno aktivan na Brak vs sloboda i Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta) ali klikajuci po forumima tesko da ce uspjet. Savjet emko, opusti se, uzivaj u zivotu, ne nerviraj se ako neko hoce da ustedi par km, ako vidis da neko sipa za 5km daj mu ti jos 5km, a nemoj ga omalovazavati jer njemu sigurno nije drago sto nema posla i para, pomozi onim koji nemaju jer ima jedna stara kineska poslovica, a to je I OVO CE PROCI (proguglaj je).

PS Naulji dobro taj svoj skuter i talizaj se po njemu mozda svrsis.....
dgL_

#5000 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

arhivasvega wrote:Ma sta ste vise navalili na emka ljudi moji, pustite ga na miru. Nije on kriv sto je debil pa mu se sad i knjiga gadi jer je kao mali nasao dlaku u knjizi....
Covjek ne moze da shvati da postoji i drugi zivot osim audi-a i vw-a i trosenja para na gluposti, njemu treba zena da se malo uozbilji (jer vidim da je puno aktivan na Brak vs sloboda i Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta) ali klikajuci po forumima tesko da ce uspjet. Savjet emko, opusti se, uzivaj u zivotu, ne nerviraj se ako neko hoce da ustedi par km, ako vidis da neko sipa za 5km daj mu ti jos 5km, a nemoj ga omalovazavati jer njemu sigurno nije drago sto nema posla i para, pomozi onim koji nemaju jer ima jedna stara kineska poslovica, a to je I OVO CE PROCI (proguglaj je).

PS Naulji dobro taj svoj skuter i talizaj se po njemu mozda svrsis.....

HAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA :D vakat se zenit, al jebiga... znas kako kazu... i cure naucile i nece da im djeca budu ruzna... jer obicno ne ispadnu na BMW-ove nego na oca :) hahaha
Post Reply