NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
pepeljara

#4176 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

Da da. Sad sam postavio pitanje tamo na HIFA facebook stranicu upit, zasto je poskupilo gorivo, i da sam uporedio sa ostalim pumpama.. ovo sam dobio recimo:

Dobro, ali kada budete upoređivali, uporedite pored cijene i kvalitet, uslugu te popratni sadržaj - nagradne igre, besplatna pranja, poklone, itd.

Kad sam naveo da je gorivo isto ili losije od konkurencije, ali to je ne bitno, htjeo sam samo da mi daju odgovor zasto su poskupili gorivo iako je nafta spala cijena za mizernih 0.2 sto je nebitno, i dolar spao sa 1.86 na 1.75. te na pitanje jesul u naftaskom lobiju ovo je sve sto sam dobio odgovor.

odgovor:
Nismo ni u kakvom naftaškom lobiju

Nakon toga samo postavim pitanje, zasto ste poskupili gorivo ?

dobioo sam seen :D
pepeljara

#4177 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

Jaha TZ wrote:
pepeljara wrote:Sta mi mali ljudi mozemo uciniti povodom ovoga?
prdit evo uprazno po forumu
pepeljara wrote:Ne uzima vlada od ovoga druze od ovih dizanja cijena..uzimaju pumpadzije i prave nas budalama
kako ne uzima
jel isto para od PDV-a budžetskoj bandi pri cijeni od 1,8 KM i pri 2,1 ili 2,5 KM

dobro si ih nazvao, budzetskoj bandi.
Kad gorivo dodje na 127 $ prethodnih, gorivo ce nam biti 12 :D
niko-bitan111

#4178 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by niko-bitan111 »

Najveći distributer nafte i naftnih derivata u BiH " ISTINA"
Zaboravili ste napisat u opisu i Prvi u dizanju cijena goriva i to bez opravdanih RAZLOGA.
Od kada je otvorena benziska pumpa na Bistrickoj stanici u Sarajevu je bila jedina destinacija za sipanje goriva. 150 do 200 km mjesecno je za vas simbolicna cifra ali od kako se zezate sa nama i takmicite se u dizanju cijena sa Energopetrolom, ni tih 150 do 200 mizernih KM ne dobijate nego ta sredstva idu tamo gdje je jeftinije.
Situacija je ovakva 2.11 KM dizel kod Vas, a GASPROM 1,91 KM, dok sam dosao do te pumpe kod Vize prosao sam vase 3 pumpe Bistrik vozila na cekanju sipanja 0, hifa iza stupsk epetlje 1 vozilo, posle sam a u Buca potoku 1 vozilo, a na GAspromu 8 Pumpi po 3'4 vozila na jednoj pumpi, steta sto je jedan momak ostetio pumpu pa ne radi 8 nego 7 pumpi. dok sam cekao da tankujem ni jedno vozilo nije sipalo manje od 30 KM a 2 vozila su imala preko 120KM, siguran sam da ona pumpa kod vize napavi za 1 sat samo jedan sat prometa sto ni jedna vasa pumpa ne napravi za cijeli dan,
nek se malo vasi ti menadzeri zapitaju zasto ej tako
Pitanje je jasno, dal je bolej prodati 1000 litara goriva dnevno i zaraditi npr 200 km ili prodati 10 000l i zaraditi 1000 km!
Na forumu citam nesto kao nagrade, pranje vozila, pokloni, to je ono po rodbinskoj liniji, nasuo sam ja stotine puta do ove godine na toj pumpi nisam nikad ni zvaku dobio a kamo li bilo sto od onog sto ljudi cime se hvalite
Vi jednostavno mislite mi smo domaci,ljudi ce kod nas sipat, nije vam dobra matematika jer na 4 KM od vase pumpe je manji bh entite, uzmi ago koliko drago i puno jeftinije.

malo im se neki lik nagovorio :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
dgL_

#4179 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

niko-bitan111 wrote:Najveći distributer nafte i naftnih derivata u BiH " ISTINA"
Zaboravili ste napisat u opisu i Prvi u dizanju cijena goriva i to bez opravdanih RAZLOGA.
Od kada je otvorena benziska pumpa na Bistrickoj stanici u Sarajevu je bila jedina destinacija za sipanje goriva. 150 do 200 km mjesecno je za vas simbolicna cifra ali od kako se zezate sa nama i takmicite se u dizanju cijena sa Energopetrolom, ni tih 150 do 200 mizernih KM ne dobijate nego ta sredstva idu tamo gdje je jeftinije.
Situacija je ovakva 2.11 KM dizel kod Vas, a GASPROM 1,91 KM, dok sam dosao do te pumpe kod Vize prosao sam vase 3 pumpe Bistrik vozila na cekanju sipanja 0, hifa iza stupsk epetlje 1 vozilo, posle sam a u Buca potoku 1 vozilo, a na GAspromu 8 Pumpi po 3'4 vozila na jednoj pumpi, steta sto je jedan momak ostetio pumpu pa ne radi 8 nego 7 pumpi. dok sam cekao da tankujem ni jedno vozilo nije sipalo manje od 30 KM a 2 vozila su imala preko 120KM, siguran sam da ona pumpa kod vize napavi za 1 sat samo jedan sat prometa sto ni jedna vasa pumpa ne napravi za cijeli dan,
nek se malo vasi ti menadzeri zapitaju zasto ej tako
Pitanje je jasno, dal je bolej prodati 1000 litara goriva dnevno i zaraditi npr 200 km ili prodati 10 000l i zaraditi 1000 km!
Na forumu citam nesto kao nagrade, pranje vozila, pokloni, to je ono po rodbinskoj liniji, nasuo sam ja stotine puta do ove godine na toj pumpi nisam nikad ni zvaku dobio a kamo li bilo sto od onog sto ljudi cime se hvalite
Vi jednostavno mislite mi smo domaci,ljudi ce kod nas sipat, nije vam dobra matematika jer na 4 KM od vase pumpe je manji bh entite, uzmi ago koliko drago i puno jeftinije.

malo im se neki lik nagovorio :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:

aferim ko god je.. istina do istine pa nek ga cuclaaju...

EP je prazan ODAVNO... apsolutno ljudi prometa nemaju... sto kaze ovaj nekadvidim jedno auto, a od 10 gledanja u 7 puta im nema NIKO... to je strasno...

btw. EP u Hrasnom danas prolazim vidim skidaju komplet pumpu oni radnici, jel ima neko info. hoce se otvorit onde neka normalnija pumpa ili INA renovira pokradenim novcem svojue pumpe ???
seoBIH

#4180 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by seoBIH »

EP cengic vila je uvijek puna. Jbga, nas narod glup.
dgL_

#4181 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

seoBIH wrote:EP cengic vila je uvijek puna. Jbga, nas narod glup.

ma kad je puna ? SVaku noc idem po djevojku na posao na Otoku i idemo u grad i vrlo rijetko barem ja vidim neku guzvu tu ili nesto...

da negovorim za EP na kovacicima, u gradu, pofalicima... kako je bilo prije dok su cijene bile cirka 2.36 nasvim pumpama... vjeruj mi barem 50% manje raje sipa kod njih... kazem barem, a aiguran sam da je i vise... ako ih Gazprom ne zatvori nece niko:D
seoBIH

#4182 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by seoBIH »

Pa jbga, prolazim oko 2h svaki dan i vidim svojim očlma.
supercali

#4183 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by supercali »

Ta je pumpa puna jer je najnovija i tankeri ispod su najnoviji pa je manja mogucnost prljavstine ni zbog cega drugog
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4184 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Truba »

tu je i autopraonica :mrgreen:
began

#4185 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by began »

Koje su to kurve ovi naftni lobiji u BiH to nije normalno pogotovo u Federaciji kako su oni slozni kad treba jebav*t narod evo charta(http://postimg.org/image/s0ilipfg5/) padanja nafte i svaka oscilacija i par centi gore kod nas je bilo poskupljenje za 10kf a kad je u pitanju spustanje spustaju mjesec dana dabi dok oni spustaju po par kf u mjesec dana malo skocila i oni ostali na istom dabogda im za hemoterapija trebalo!
O'zone
Globalni moderator

#4186 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by O'zone »

dgL_ wrote:
seoBIH wrote:EP cengic vila je uvijek puna. Jbga, nas narod glup.

ma kad je puna ? SVaku noc idem po djevojku na posao na Otoku i idemo u grad i vrlo rijetko barem ja vidim neku guzvu tu ili nesto...

da negovorim za EP na kovacicima, u gradu, pofalicima... kako je bilo prije dok su cijene bile cirka 2.36 nasvim pumpama... vjeruj mi barem 50% manje raje sipa kod njih... kazem barem, a aiguran sam da je i vise... ako ih Gazprom ne zatvori nece niko:D
Nekad mi se čini da EP u Kovačićima više zaradi od prodaje cigara, žvaka i piva nego od goriva :mrgreen:

Mada pred vikend zna biti "gužve"
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4187 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

Lijepa konkurencija,vec odavno tocim na gazprom pumpama i nemam namjeru mjenjati. :wink: A ovi nasi,nek' ga dudlaju.... :mrgreen:
StupskaBitanga

#4188 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by StupskaBitanga »

Nemojte tako hifa je halal gorivo sve se zeleni
seoBIH

#4189 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by seoBIH »

Kako cijene idu gore, sve vise i vise ljudi prihvata gasprom ;)
Jaha TZ

#4190 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Jaha TZ »

au jest i Gasprom karina obična
da su ostali na 10 feninga razlike, rekao bih svaka čast, prelazim i sipam i ja
međutim, jednaka banda kao i svi ostali, opet su tačno u fening napravili razlike u cijenama međusobno, po dogovoru, kao i prilikom svake promjene cijena, tako da je Gasprom tek 5 feninga niži
a obzirom da ima svoju komplet infrastrukturu i da ima realno lošiju rusku naftu iz koje pravi derivate
morao bi biti minimalno 10 feninga niži, ako ne i 15-20

tako da je ruska banda praktički najgora

Petrol ima šemu po kojoj je 5 feninga niže za članove BIHAMK-a pa još 5 feninga ko kod njih kupi gume
tako da se može nabrat fino i da ispadne najjeftinije
kokuz_sa

#4191 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kokuz_sa »

Jaha TZ wrote:au jest i Gasprom karina obična
da su ostali na 10 feninga razlike, rekao bih svaka čast, prelazim i sipam i ja
međutim, jednaka banda kao i svi ostali, opet su tačno u fening napravili razlike u cijenama međusobno, po dogovoru, kao i prilikom svake promjene cijena, tako da je Gasprom tek 5 feninga niži
a obzirom da ima svoju komplet infrastrukturu i da ima realno lošiju rusku naftu iz koje pravi derivate
morao bi biti minimalno 10 feninga niži, ako ne i 15-20

tako da je ruska banda praktički najgora

Petrol ima šemu po kojoj je 5 feninga niže za članove BIHAMK-a pa još 5 feninga ko kod njih kupi gume
tako da se može nabrat fino i da ispadne najjeftinije
ako se ne varam ..rusi su na
2.01 i 1.91 za dizel

a npr Ep je 2.16

ja jesam los iz matematike bio ali ovo je fina razlika u cijeni..nije 5Kf
Ned071

#4192 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

Samo na jednoj pumpi u drzavi. Na ostalim je skuplje... Ista govna svi redom...
dzeno123

#4193 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dzeno123 »

Jel jos uvijek 1.91 nq gazpromu kod vize?
Ned071

#4194 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

Jeste
StupskaBitanga

#4195 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by StupskaBitanga »

Ned071 wrote:Samo na jednoj pumpi u drzavi. Na ostalim je skuplje... Ista govna svi redom...
tto je zbog radova e hoće li ostaviti to tek treba vidjeti
Također siguran sam da im je ta pumpa najprofitabilnija u državi jer kad god prođem tu je red do Voklea
Jaha TZ

#4196 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Jaha TZ »

al eto džaba, nikome da to bude primjer kako treba raditi
taj recept koji je uspješan, manja cijena=veći promet, niko više ne primjenjuje, pa ni sam Gasprom

kao još jedan dokaz dogovora i dila naftne bande
dgL_

#4197 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

Jaha TZ wrote:al eto džaba, nikome da to bude primjer kako treba raditi
taj recept koji je uspješan, manja cijena=veći promet, niko više ne primjenjuje, pa ni sam Gasprom

kao još jedan dokaz dogovora i dila naftne bande

ma ja se smijem zaklet da je Gazprom uveliko nastetio i HIFI i EPu i ostalim... ozbiljno su im uzeli barem po 50 ili 60% musterija... to je evidentno svaki dan... ali nikako doci pameti... samo dizu, dizu i dizu... presmijesno... sto neko rece EP na Kovacicima vise prodaje zvake, sokove, grickalice nego sto ljudi sipaju gorivo... ja odem napusem gumu onde kod njih pusta mi zadnja desna malo negdje... kad god dodjem oni se zalete otamo, reko sjedi pasice... :) kod vas sam prestao da sipam :) (a prije sam bio tu redovan dok su cijene bile 2.36 kao svugdje...) :)
Ana Maria

#4198 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ana Maria »

Gdje je najjeftinije gorivo (dizel) ? :-D Jel kod Vise (stup) ili Lukavica? Hvala za info.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4199 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

hifa nedzarici 2.06 eurodizel!!!!
kokuz_sa

#4200 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kokuz_sa »

Ana Maria wrote:Gdje je najjeftinije gorivo (dizel) ? :-D Jel kod Vise (stup) ili Lukavica? Hvala za info.
1.91 stup..mislim da je i ista cijena na dobrinji kod kruznog na onoj pumpi..
a uod Breze ka Sa je na 2 pumpe 1.90
Post Reply