Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
supercali wrote:To ima smisla jer kod nas raja sipa za 10-20-50 maraka a ne litara
te pare se svakako nebi ustedile i pojele pa posrale u solju... kupio bi nesto drugo, ustedio bi, opet bi platio PDV negdje drugo, tako da su te price oko interesa drzave meni bar nejasne... Kakva je procedura da se uredi ovaj tip energetskog sektora jer ovo ovako je kriminalno...
supercali wrote:To ima smisla jer kod nas raja sipa za 10-20-50 maraka a ne litara
te pare se svakako nebi ustedile i pojele pa posrale u solju... kupio bi nesto drugo, ustedio bi, opet bi platio PDV negdje drugo, tako da su te price oko interesa drzave meni bar nejasne... Kakva je procedura da se uredi ovaj tip energetskog sektora jer ovo ovako je kriminalno...
Slažem se da je ovo čista pljačka šta se radi kod nas, pogotovo kad se ima u vidu standard jedne BiH. Al treba imati na umu 2 stvari kad se razgovara na ovu temu:
1. BiH ima i uvijek je imala najnižu cijenu goriva u regionu. U Srbiji je skoro 1 km skuplje (primjer).
2. Formiranje cijena goriva je svugdje u svijetu jedan od najNEtransparentnijih poslovnih grana ikad!
pustite gluposti oko akciza i visine PDVa...to nema veze sa punjenjem budzeta
ovo je cista pljacka...izgleda da naftasi imaju odlican lobi u politici,pa ih niko ne dira i pusta da rade sta hoce
drugo...prosjecna plata u bih je 800 KM (realna 500 KM) a potrosacka korpa je skoro 2000 KM za cetveroclanu porodicu
tako da sve pare koje se u BiH zarade,svakako se odmah vrate i drzavi,kroz PDV...tako da je drzavi isto da li je ubrala pdv na litru goriva ili na hljebu...PDV je PDV i ide u isti sistem
ovo su nevidjene pljacke i dogovori naftasa i peljuse svi redom...da se barem hoce neka stranka ocitovati po ovom pitanju,da uvedu reda malo
zippoo87 wrote:pustite gluposti oko akciza i visine PDVa...to nema veze sa punjenjem budzeta
ovo je cista pljacka...izgleda da naftasi imaju odlican lobi u politici,pa ih niko ne dira i pusta da rade sta hoce
drugo...prosjecna plata u bih je 800 KM (realna 500 KM) a potrosacka korpa je skoro 2000 KM za cetveroclanu porodicu
tako da sve pare koje se u BiH zarade,svakako se odmah vrate i drzavi,kroz PDV...tako da je drzavi isto da li je ubrala pdv na litru goriva ili na hljebu...PDV je PDV i ide u isti sistem
ovo su nevidjene pljacke i dogovori naftasa i peljuse svi redom...da se barem hoce neka stranka ocitovati po ovom pitanju,da uvedu reda malo
o tome pricam... da se iznese ta tacka recimo na dnevni red, da se prodiskutuje na silnim sjednicama koje im prolaze uzalud o tome... bilo bi vise nego korisno garantujem... sad koliko je realno ovo sto pisemo ne znam, ali sigurno je da bi svi volili da se nesto takvo desi
Nece se niko ocitovati jer im nije u interesu, a sigurno nece zato sto je neko na nekom forumu pisao kako su lopovi
Tako je kako je drugi faktori diktiraju cijenu
Chiefukan wrote:Najsmiješniji su argumenti ovih koji podržavaju HIFA-u jer je to domaća firma, a oni potkradaju sviju nas i državu na dobro izrežiranim tenderima...
Gdje su sada oni dusebriznici sto su se smijali nama plinasima kada su padale cijene goriva i govorili kako ce LPG postati neisplativa investicija?
Evo sada i ja malo da da se njima nasmijem, trenutni odnos cijena benzina i plina je oko 1:3, oko tri litra plina za jednu litru benzina, pa cak sa onim novim nametom od 70+KM pri registraciji vozila na plinski pogon je i dalje smijesno, plin je i dalje super isplativ. Evo, ja svoju investiciju isplatio haman za 6 mjeseci i cca. 10kkm. A plin je ljeti inace jeftiniji nego zimi, tako da se moze ocekivati da cijene idu jos dole.
NediM17 wrote:Gdje su sada oni dusebriznici sto su se smijali nama plinasima kada su padale cijene goriva i govorili kako ce LPG postati neisplativa investicija?
Evo sada i ja malo da da se njima nasmijem, trenutni odnos cijena benzina i plina je oko 1:3, oko tri litra plina za jednu litru benzina, pa cak sa onim novim nametom od 70+KM pri registraciji vozila na plinski pogon je i dalje smijesno, plin je i dalje super isplativ. Evo, ja svoju investiciju isplatio haman za 6 mjeseci i cca. 10kkm. A plin je ljeti inace jeftiniji nego zimi, tako da se moze ocekivati da cijene idu jos dole.
Jes' ,al' ti se ne mozes parkirati u SCC ,a mi mozemo