Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakabanja213 wrote: ↑23/06/2022 12:26
Nemaju veze te cijene sa cijenom na pumpi. Jucer vidio svojim ocima par pumpi na Krfu. U Albaniji nazalost i tocio.
jbg imas i kod nas 3.9KM na nekim mjestima
treba gledat prosjek
Ko ga nadje ispod 2.54 mislim na putu od Skadra do Sarande, znaci od vrha do dna Albanije ja mu ga natocim do vrha. I to 2.54 je bilo samo nanjednoj pumpi. Uglavnom je 2,61. Ova tablica i prosjek veze sa zivotom nemaju.
Cijena na listi je 3,25 KM. Cijena u BiH je od 3,60 - 3,80 KM.
vjerovatno uzimaju neki drzavni prosjek ...
Nije mi bio cilj nekakve rasprave zapocinjati nego jednostavno proslijediti informaciju
Pa ne možeš "jednostavno" proslijediti informaciju koja nema veze sa mozgom.
BiH trenutno ima skuplju cijenu nego Hr - prvi put u historiji, što prema listi ne odgovara nikako.
Nije da branim bilo koga, ali to koliko moramo raditi za rezervoar nema veze sa trenutnim desavanjima, vec iskljucivo sa nasim niskim standardom.
Isto se odnosi na vecinu stvari koje se uvoze i kojima su cijene priblizno slicne svugdje, naravno da ce svabi trebati manji dio plate da to kupi nego nama, primjer auta, tehnika i slicno.
Ono sto meni najvise smeta oko cijena goriva je to sto drzave oko nas za priblizno slicnu cijenu goriva imaju puno razvijeniju mrezu autoputeva i puteva generalno, sto znaci da vise sredstava koje dobiju od nameta na gorivo ode tamo gdje treba, dok mi.imamo previse tih nameta a infrastrukturu za kurac. Ako vec ne ulazu onda neka ukinu vecinu akciza i nameta, svabo bar zna zasto placa te namete.
Leon16v wrote: ↑23/06/2022 07:51
Zato kad te crni adrian otrese uz Bradinu sa svojih 400nm dizelskih, neprocjenjivo
A ako ga naslovnica nategne drugom sa dna?
Nejma śamse, da mi sve ode u 3 lijepe, pukla bi bobina, zapalili se kablovi, izbili klipovi, otpao mjenjač...ionako samo čekam kada će se negdje usput zapaliti zbog sveprisutnih uljnih tragova svuda po motoru i mjenjaču.
Ovo danas je otimacina i ostvarivanje enormnog extra profita.
Ovo je pregled cijena sirove nafte za zadnjih 10 godina. Jos uvijek pokusavam dokuciti zasto sada, kad je sirova nafta 110$, imamo za 50% vise cijene goriva nego kad je bila 140$, i jedino sto vidim jeste otimacina.... https://www.macrotrends.net/1369/crude- ... tory-chart
I dok su sve drzave uvele neke mjere kako bi se cijene na pumpama snizile (privremeno ukidaju akcize, ogranicavaju cijene, itd.), nasi B/H/S debili trljaju ruke jer ova situacija im puni budzete daleko iznad planiranog i ocekivanog, a sto znaci desetine i stotine miliona koje ce pokrasti u narednim mjesecima.