A pitanja jbt... Ne mogu da vjerujemkakavdanakneiskustvu wrote:koliko poskupljuje gorivo?
NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ned071
#13726 Re: NOVE CIJENE GORIVA
-
Throttle
#13727 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ja isao na praonu kod Robota oko 3, nigdje nikog, jedno auto sipa i jedno izlazi s pumpeOptimist wrote:Danas prosao prema Raspotocju, Ina pumpa red toliki da ne mogu vise auta uopce skrenuti na pumpu. Dakle guzva i u Zenici.condy wrote:Guzve na pumpama su samo u Sa. U drugim mjestima, sve standardno nema guzve. Ne bih ni ja cekao dva sata ma makar ne vozio. Al ako je usput, a jest mi stao sam 5 min nasuo stalo pola rezervoara i nastavio dalje. Ko ne mora cekati ne znam sta dokazuje ako nece nasut prije poskupljenja a moze mu stati goriva.
- Dope_Man
#13728 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ma prije ce biti da je to neka iskonska osobina ljudskog roda a ne odraz nasih ljudi, ili nase lose ekonomije. Pa vidis hebenih francuza, mlate se zbog tegle nutele koju zarade bukvalno za 30 minuta rada.eeeeeee wrote:Bakir1 wrote:i ima neko spreman izgubiti 2 h svog zivota radi recimo 12,5 KM (50l x 0,25 KM)
Ovo ti samo govori sta znaci ljudima u BiH cca 10km i gdje je ovaj narod doveden. Jos ovo je Sarajevo zamisli kako je u npr. Brezi, Varešu, i po raznim vukojebinama.
- beni-bu-man
#13729 Re: NOVE CIJENE GORIVA
eeeee Nutella je Nutella a ne beMzinDope_Man wrote:Ma prije ce biti da je to neka iskonska osobina ljudskog roda a ne odraz nasih ljudi, ili nase lose ekonomije. Pa vidis hebenih francuza, mlate se zbog tegle nutele koju zarade bukvalno za 30 minuta rada.eeeeeee wrote:Bakir1 wrote:i ima neko spreman izgubiti 2 h svog zivota radi recimo 12,5 KM (50l x 0,25 KM)
Ovo ti samo govori sta znaci ljudima u BiH cca 10km i gdje je ovaj narod doveden. Jos ovo je Sarajevo zamisli kako je u npr. Brezi, Varešu, i po raznim vukojebinama.
- amar1994
#13730 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ma ljudi su stoka , sve je to isto , nego su negdje jace kazne negdje slabije
pohlepe ne fali nikad
pohlepe ne fali nikad
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#13731 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Bakir1 wrote: Meni su 2 h života znacajnija od 12.5 maraka koje ce se jednokratno uštediti.
Ko da je zivot orlova vijeka.
- bersK
#13732 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Može li mi neko objasnit princip popusta na bihamk karticu? Prema onome što sam skonto ispade oni ti naspu za cijenu koja postoji i onda ti na kasi obračunavaju popust. Što u pravilu znači da te zakinu za iznos popusta u gorivu. If I get it right???
-
Dzontra_Volta
#13733 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Kad odem na kasu da platim, upitam kad će biti gotova ona članska kartica za koju sam podnio zahtjev prije pola godine. I onda mi kažu - evo mi ćemo vam provući nsšu karticu za popust. I tako svaki put.Haris033 wrote:Kako ostvarujes popust?Dzontra_Volta wrote:Ja nasuo večeras na BP Oil u Halilovićima.condy wrote:Sutra svi tankaju do vrha![]()
D5 1,86 KM minus popust 2,70% (valjda je to 5 kf).
Nigdje nikog na pumpi.
- O'zone
- Globalni moderator
#13734 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Jednostavno.bersK wrote:Može li mi neko objasnit princip popusta na bihamk karticu? Prema onome što sam skonto ispade oni ti naspu za cijenu koja postoji i onda ti na kasi obračunavaju popust. Što u pravilu znači da te zakinu za iznos popusta u gorivu. If I get it right???
Koliko naspeš litara dobiješ -5 KPf po litru.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13735 Re: NOVE CIJENE GORIVA
neki su danas mozda po prvi put u zivotu natocili pun rezervoar

- beni-bu-man
#13736 Re: NOVE CIJENE GORIVA
bitanga_sa_otesa wrote:neki su danas mozda po prvi put u zivotu natocili pun rezervoar![]()
Fukare
- amar1994
- Rugafet
#13738 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Prije sat vremena nasuo za 10 KM (1.90 diesel) nidje nikog na crpci
-
NediM17
#13739 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Maloprije pametnica iz Federalnog ministarstva trgovine, iz odsjeka za cijene, izjavljuje za N1 da benzin i dizel poskupljuju za 15KPF + PDV, a plin ce poskupiti za 40KPF + PDV po litru.
Da je procitala zakon, znala bi da u zakonu pise da je to poskupljenje 40KPF + PDV po kilogramu (cca. 2l), a ne po litru plina. Takvi struĆnjaci rade u ministartvima.
Nadam se da ce sada bar putarina prilikom registracije LPG vozila (veca za 25%), biti kao i za vozila na dizel i benzin, jer se povecana putarina za vozila na LPG prilikom registracije pravdala time da ista ne postoji u cijeni LPG-a.
Sto je najzalosnije tu uvecanu putarinu naplacuju i za hibrid vozila.
Da je procitala zakon, znala bi da u zakonu pise da je to poskupljenje 40KPF + PDV po kilogramu (cca. 2l), a ne po litru plina. Takvi struĆnjaci rade u ministartvima.
Nadam se da ce sada bar putarina prilikom registracije LPG vozila (veca za 25%), biti kao i za vozila na dizel i benzin, jer se povecana putarina za vozila na LPG prilikom registracije pravdala time da ista ne postoji u cijeni LPG-a.
Sto je najzalosnije tu uvecanu putarinu naplacuju i za hibrid vozila.
- amar1994
#13741 Re: NOVE CIJENE GORIVA
kakvi idioti hahahaNediM17 wrote:Maloprije pametnica iz Federalnog ministarstva trgovine, iz odsjeka za cijene, izjavljuje za N1 da benzin i dizel poskupljuju za 15KPF + PDV, a plin ce poskupiti za 40KPF + PDV po litru.
Da je procitala zakon, znala bi da u zakonu pise da je to poskupljenje 40KPF + PDV po kilogramu (cca. 2l), a ne po litru plina. Takvi struĆnjaci rade u ministartvima.![]()
Nadam se da ce sada bar putarina prilikom registracije LPG vozila (veca za 25%), biti kao i za vozila na dizel i benzin, jer se povecana putarina za vozila LPG prilikom registracije pravdala time da ista ne postoji u cijeni LPG-a.
Sto je najzalosnije tu uvecanu putarinu su naplacivali i na hibridna vozila.
hajde to i nekako nego hoce da ukinu zdravstveno ljudima koji ne rade , jer kao nece rade kad im se ponudi posao(al u panjevima) , kaze ne prihvataju , pa prihvatite vi za 500KM mater vam j...
- sparky
#13742 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Najbolje da im se uplacuje po dvije milje mjesecno, da ne rade nista. Znas li ti koliko ljudi radi za 400-500 maraka? U drugim kantonima ko ima toliko sretan je. Znam za deset slucajeva koji su odbili platu od 800KM a trebali su biti pomocni radnici. Znas li koliko ima slucajeva da se zaposle pa nakon sedam dana prestanu dolaziti na posao? Vecinom povratnici iz inostranstva, da bi opet stekli uslove za besplatno zdravstveno. Treba gledati dvije strane. Kod nas ljudi na bolovanju grade kuce, rade privatno, putuju, idu na odmore... Gdje to ima?amar1994 wrote:kakvi idioti hahahaNediM17 wrote:Maloprije pametnica iz Federalnog ministarstva trgovine, iz odsjeka za cijene, izjavljuje za N1 da benzin i dizel poskupljuju za 15KPF + PDV, a plin ce poskupiti za 40KPF + PDV po litru.
Da je procitala zakon, znala bi da u zakonu pise da je to poskupljenje 40KPF + PDV po kilogramu (cca. 2l), a ne po litru plina. Takvi struĆnjaci rade u ministartvima.![]()
Nadam se da ce sada bar putarina prilikom registracije LPG vozila (veca za 25%), biti kao i za vozila na dizel i benzin, jer se povecana putarina za vozila LPG prilikom registracije pravdala time da ista ne postoji u cijeni LPG-a.
Sto je najzalosnije tu uvecanu putarinu su naplacivali i na hibridna vozila.![]()
![]()
hajde to i nekako nego hoce da ukinu zdravstveno ljudima koji ne rade , jer kao nece rade kad im se ponudi posao(al u panjevima) , kaze ne prihvataju , pa prihvatite vi za 500KM mater vam j...![]()
- Rugafet
#13743 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Poenta tvoje price je?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13744 Re: NOVE CIJENE GORIVA
treba samo sipat za cenera
- amar1994
#13745 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Znam , to je robijanje da se niko ne naljuti ali je nazalost tako .sparky wrote: Najbolje da im se uplacuje po dvije milje mjesecno, da ne rade nista. Znas li ti koliko ljudi radi za 400-500 maraka? U drugim kantonima ko ima toliko sretan je. Znam za deset slucajeva koji su odbili platu od 800KM a trebali su biti pomocni radnici. Znas li koliko ima slucajeva da se zaposle pa nakon sedam dana prestanu dolaziti na posao? Vecinom povratnici iz inostranstva, da bi opet stekli uslove za besplatno zdravstveno. Treba gledati dvije strane. Kod nas ljudi na bolovanju grade kuce, rade privatno, putuju, idu na odmore... Gdje to ima?
Sve si ti to u pravu ali navescu ti jedan dobar primjer , u Engleskoj kad se covjek rodi automatski je osiguran dozivotno bez obzira bio on propalica , narkoman itd itd , mi smo daleko od toga al bitna je poenta .
Ovde se izgleda sve unistava iz socijalizma , lagano koracamo ka Kongu , Namibiji i drugim "razvijenim" africkim zemljama , gdje je omjer doktor:pacijenti 1:150000
Ni ja ne podrzavam ne radnike i lazove , al ovo je jos jedan nacin izgleda da se namakne u stranke , jer malo je
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#13746 Re: NOVE CIJENE GORIVA
da hoće gorivo na tri marke, taman da se malo očisti grad od auta 
-
ucenik1234
#13747 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ko je vozio prije vozat ce i sad, vozalo se i kad je bilo 2,60, ne vozi ko ima, nego ko je navikaoVelkoski wrote:da hoće gorivo na tri marke, taman da se malo očisti grad od auta
veceras red do Wise na stupu, odem na Petrol rajlovac 5kf skuplje nigdje nikog,
nikad mi nece biti jasan nas mentalitet
- kloniran
#13748 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ovo kod nas kod privatnika nemasparky wrote:Najbolje da im se uplacuje po dvije milje mjesecno, da ne rade nista. Znas li ti koliko ljudi radi za 400-500 maraka? U drugim kantonima ko ima toliko sretan je. Znam za deset slucajeva koji su odbili platu od 800KM a trebali su biti pomocni radnici. Znas li koliko ima slucajeva da se zaposle pa nakon sedam dana prestanu dolaziti na posao? Vecinom povratnici iz inostranstva, da bi opet stekli uslove za besplatno zdravstveno. Treba gledati dvije strane. Kod nas ljudi na bolovanju grade kuce, rade privatno, putuju, idu na odmore... Gdje to ima?amar1994 wrote:kakvi idioti hahahaNediM17 wrote:Maloprije pametnica iz Federalnog ministarstva trgovine, iz odsjeka za cijene, izjavljuje za N1 da benzin i dizel poskupljuju za 15KPF + PDV, a plin ce poskupiti za 40KPF + PDV po litru.
Sto je najzalosnije tu uvecanu putarinu su naplacivali i na hibridna vozila.![]()
![]()
hajde to i nekako nego hoce da ukinu zdravstveno ljudima koji ne rade , jer kao nece rade kad im se ponudi posao(al u panjevima) , kaze ne prihvataju , pa prihvatite vi za 500KM mater vam j...![]()
- kloniran
#13749 Re: NOVE CIJENE GORIVA
na ep na stupu guzva se ufatila na cesti 
- sparky
#13750 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Blago Englezimaamar1994 wrote:Znam , to je robijanje da se niko ne naljuti ali je nazalost tako .sparky wrote: Najbolje da im se uplacuje po dvije milje mjesecno, da ne rade nista. Znas li ti koliko ljudi radi za 400-500 maraka? U drugim kantonima ko ima toliko sretan je. Znam za deset slucajeva koji su odbili platu od 800KM a trebali su biti pomocni radnici. Znas li koliko ima slucajeva da se zaposle pa nakon sedam dana prestanu dolaziti na posao? Vecinom povratnici iz inostranstva, da bi opet stekli uslove za besplatno zdravstveno. Treba gledati dvije strane. Kod nas ljudi na bolovanju grade kuce, rade privatno, putuju, idu na odmore... Gdje to ima?
Sve si ti to u pravu ali navescu ti jedan dobar primjer , u Engleskoj kad se covjek rodi automatski je osiguran dozivotno bez obzira bio on propalica , narkoman itd itd , mi smo daleko od toga al bitna je poenta .
Ovde se izgleda sve unistava iz socijalizma , lagano koracamo ka Kongu , Namibiji i drugim "razvijenim" africkim zemljama , gdje je omjer doktor:pacijenti 1:150000![]()
Ni ja ne podrzavam ne radnike i lazove , al ovo je jos jedan nacin izgleda da se namakne u stranke , jer malo je
Socijalizam je nas i jebao. Predugo se uzivalo u nekim stvarima, a sve sto nije valjalo, guralo se pod tepih. Znas ono, jedan radi, trojica gledaju. Doslo takvo vrijeme da nema vise gledanja. Previse ljudi, premalo posla. Kod nas svakako nista ne valja, ali izgleda da je svima dobro. 25 godina isti ili slicni vladaju, jer alternative nemamo. 25 godina govorimo da je ovdje bio rat. Pogledaj samo ovo sad sa cijenom goriva. Svi kukaju, a niko nista ne poduzima. Danas sam i ja nasuo pun rezervar, vjerovatno bih ga nasuo i da ne planiram ujutro na put. Od 6 auta koja su bila u isto vrijeme kad i ja, 5 je bilo bar duplo vrijednije od mog. Znaci, nije nam lose. Jel trebas ti ili ja ili neko treci da svojom platom pokrivamo jos troje koje nece, ne mogu ili ne znaju da rade? Ja mislim da ne trebam, ne znam kako ti razmisljas. Mi smo aktivni na ovom podforumu oko auta i eto samo mali primjer. 80% ljudi koji pisu na ovom forumu nisu vezani poslom za voznju auta. Zasto se ljudi 7 dana ne okrenu gradskom prijevozu ili setnji? Nema sanse, gdje ce Bošnjo na kafu pješke da mu se sve trebe smiju. Ljudi voze do posla 500 metara. U svakom petom autu mozes vidjeti da sjedi dvoje i to obicno domacin kuce koji vozi hanumu na posao usput inace bi i ona vozila drugi auto koji stoji za svadbe i vikende. U mojoj maloj ulici ima bar 100 auta. Preko dana ih je 5-6 parkirano, nigdje nikog do 4-5 a onda opet se isprazni oko 7 jer kako ce djeca doci iz skole koja je 300 metara udaljena ili otici na trening ne do Bog do Skenderije.
Odavno nisam duze pisao, pretjerah
Nama je super, bolje zemlje nema nigdje