Kod mene na godisnjem nivou ce biti cca 200KM. Da li je to malo? Ako je malo da dodamo jos i umanjenje plate od Oktobra pa sad novo umanjenje kad izglasaju ove nove dadzbine. Koliko je to onda na godisnjem nivou? Plata, plata i pol, dvije. Kako kome.drugi profil wrote:Koliko to vi goriva trosite pa vam je ovo udar na dzep?
Jel iko od vas radi i da je prijavljen? Pa zavuko vam onaj frljavi hairlija ruku u dzep do lakta sa porezima i nisam nigdje vidio ovoliko kuknjave.
Od ovoga ce makar nesto da se napravi.
NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
channel10
#11776 Re: NOVE CIJENE GORIVA
- skafiskafsnjak
#11777 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Nije problem u 15kf toliko ...problem je sto svako malo neko poskupljenje ili smanjenje plate. Jos veci problem je sto sebi povecavaju pogodnosti i plate. Zasto ne otkinu sebi od plate ....channel10 wrote:Kod mene na godisnjem nivou ce biti cca 200KM. Da li je to malo? Ako je malo da dodamo jos i umanjenje plate od Oktobra pa sad novo umanjenje kad izglasaju ove nove dadzbine. Koliko je to onda na godisnjem nivou? Plata, plata i pol, dvije. Kako kome.drugi profil wrote:Koliko to vi goriva trosite pa vam je ovo udar na dzep?
Jel iko od vas radi i da je prijavljen? Pa zavuko vam onaj frljavi hairlija ruku u dzep do lakta sa porezima i nisam nigdje vidio ovoliko kuknjave.
Od ovoga ce makar nesto da se napravi.
- pepeljara
#11778 Re: NOVE CIJENE GORIVA
pa nisu budale, imaju ovce za sisanje.
- skafiskafsnjak
#11779 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Sve je to meni jasno ... nego ovaj gore govori kao, zar je to problem, koliko je na godisnjem nivou.pepeljara wrote:pa nisu budale, imaju ovce za sisanje.
Nije ni bitno ... bitni su potezi , svaki dan nesto . Smanjenja plata, poskupljenja goriva...a nakon goriva, poskupice i mnoge druge stvari koje zavise od goriva.
- pepeljara
#11780 Re: NOVE CIJENE GORIVA
PA sve se smanjilo,
topli, minuli, svi porezi sada i na to, pa akcize...
je-u narod ne vade,
a ocel ko izac da se pocnemo skupljat
je-u narod ne vade,
- problemnatravunu
#11781 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Da , ove akcize za gorivo dodju kao najmanji problem, kako nas planiraju na drugim stvarima popljačkati!skafiskafsnjak wrote:Sve je to meni jasno ... nego ovaj gore govori kao, zar je to problem, koliko je na godisnjem nivou.pepeljara wrote:pa nisu budale, imaju ovce za sisanje.
Nije ni bitno ... bitni su potezi , svaki dan nesto . Smanjenja plata, poskupljenja goriva...a nakon goriva, poskupice i mnoge druge stvari koje zavise od goriva.
Pri tome nemaju namjeru poći od sebe i tu nesto probati ustedjeti, tako da ova drzava ide na put bez povratka, dakle postoji vladajuca kasta koja će pljačkati raju u nedogled, tačnije dokle budu imali koga da pljačkaju s obzirom na stalne odlaske mladih pogotovo,a oni koji nisu u vladajucoj kasti, će trpiti dokle bude islo, ali ne vidim da se tu ista bitno moze promijeniti, jer činjenica je da ovi gore sigurno neće prestati dokle god nema ni naznake da bi se neko nešto kao bunio.
A mirnim putem, apelima na savjest i razum, ovi gore neće sigurno nista mijenjati...
Da sam mladji, znao bi sta je meni najbolje rjesenje, a to je
- drug_profi
#11782 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Na godisnjem nivou oko 200 maraka, da i meni, i tebi i u prosjeku svakom.
Hocu reci da je to novac koji ima konkretnu namjenu, mada vi to ne vjerujete, ali hajd.
I sad ste digli toliku galamu radi akcize na gorivo, a ne vidjeh neku frku radi oporezivanja toplog obroka, i radi toga sto KLADIONICE nisu oporezovane a topli obrok jeste, i sto SDA banda poklanja fabriku duhana nekome, i sto su nameracili da ti oporezuju jos i vise sve sto imas i sto nemas.
Samo skrecem paznju da su vam prioriteti skroz pogresni.
Neko je i tu SDA doveo na vlast, pa se okrenite oko sebe.
Hocu reci da je to novac koji ima konkretnu namjenu, mada vi to ne vjerujete, ali hajd.
I sad ste digli toliku galamu radi akcize na gorivo, a ne vidjeh neku frku radi oporezivanja toplog obroka, i radi toga sto KLADIONICE nisu oporezovane a topli obrok jeste, i sto SDA banda poklanja fabriku duhana nekome, i sto su nameracili da ti oporezuju jos i vise sve sto imas i sto nemas.
- kloniran
#11783 Re: NOVE CIJENE GORIVA
te stvari su vec jednom poskupile kad je gorivo bilo 2,50 KM, a niko se nije sjetio da obori cijene kad je gorivo palo na 1,50KM i normalno sad ce cijene opet gore jer inspekcija ne postoji da sankcioniseskafiskafsnjak wrote:Sve je to meni jasno ... nego ovaj gore govori kao, zar je to problem, koliko je na godisnjem nivou.pepeljara wrote:pa nisu budale, imaju ovce za sisanje.
a imamo i zakon o slobodnom formiranju cijena
znaci zastita krajnjeg korisnika 0 bodova
- drug_profi
#11784 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ma poskupljuje sve i bez akciza. Bilo ne bilo , sve lagano na godinsnjem nivou ode 5-10% vise.
Ja svakodnevno kupujem namirnice i potrepstine za domacinstvo i pratim lagano ta pomijeranja. Evo bas je unazad mjesec dana u Konzumu vecina artikala poskupila 5-10 feninga. U Bingu takodjer neka pomjeranja navise primjetih.
Na krajnjem potrosacu se lome svi porezi i nameti, i tako je svuda.
Mozemo kukati, ali hajmo realno postaviti stvari. Akcize su prihod za fond za izgradnju novih cesta. Korisna stvar. Ako ne moze drugacije (a ne moze jer su bilmezi pali u ropstvo MMF), onda pristajem na to.
Ali pazi poreznu politiku i taj bezobrazluk... ali raji se baci dimna bomba da se provuce nesto mnogo teze. zato se pazite da vam se ispod akciza ne provuce neprimjecen novi zakon o porezima na dohodak, ili povecanje izdvajanja za zdravstveno (koje opet neces imati)...
Ja svakodnevno kupujem namirnice i potrepstine za domacinstvo i pratim lagano ta pomijeranja. Evo bas je unazad mjesec dana u Konzumu vecina artikala poskupila 5-10 feninga. U Bingu takodjer neka pomjeranja navise primjetih.
Na krajnjem potrosacu se lome svi porezi i nameti, i tako je svuda.
Mozemo kukati, ali hajmo realno postaviti stvari. Akcize su prihod za fond za izgradnju novih cesta. Korisna stvar. Ako ne moze drugacije (a ne moze jer su bilmezi pali u ropstvo MMF), onda pristajem na to.
Ali pazi poreznu politiku i taj bezobrazluk... ali raji se baci dimna bomba da se provuce nesto mnogo teze. zato se pazite da vam se ispod akciza ne provuce neprimjecen novi zakon o porezima na dohodak, ili povecanje izdvajanja za zdravstveno (koje opet neces imati)...
- ElRe
#11785 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Dolazi i kod nas grcki scenario. Tako je to kada je MMF pravi gazda.pepeljara wrote:PA sve se smanjilo,
je-u narod ne vade,
- studiorum_tuzlaensis
#11786 Re: NOVE CIJENE GORIVA
problem je što nema ko doć, svi su redom isti...pepeljara wrote:Jedan bojkot, da zafali para za njihove plate, i eto rusenja
2 mjeseca da se nista ne plati po cjenu iskljucivanja imas havariju. Priliv bi bio samo od poreza za plate
Maximalno ukinuti shoping u rpodavnicama i izbjeci placanje fiskalnog racuna = nema para al nikako nizasta, da se dignu onda sindikati svi da smaknu govna sa vlasti
samo u dijasporu i arbajt, nema drugo.
-
Nepass
#11787 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Svi sto rade za privatnika, nemaju TO a i plata ne prelazi 500KM i nezaposleni su podrzali ovaj zakon a to je sigurno 2/3 radne populacije u bih.drugi profil wrote:Niko se nije trzao za poreze na platu i na topli obrok, sto je mnogo dublje zavlacenje ruke u dzep i to za nepoznatu svrhu (nova auta), ali se dize buna radi 15-20 maraka vise u mjesecnim izdacima za gorivo koji ce ici iskljucivo u svrhu izgradnje puteva.
Sumnjam da ce se lova od goriva usmjeriti na izgradnju puteva.
Meni smeta sto drzava ni na koji nacin ne pokusava bilo kakav pomak naprijed da napravi ali kad treba uzeti poreze i akcize tu im premca nema.
-
Nepass
#11788 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Tema je vezana za cijene goriva normalno da cemo tu pricati oko istih.drugi profil wrote:Na godisnjem nivou oko 200 maraka, da i meni, i tebi i u prosjeku svakom.
Na kraju krajeva i ove pare ce negdje drugo otici. Autoput su rekli da naredne 2g nece dobiti ni km ceste. Ovo po sarajevu sto se pravi ostalo sve stoji.
- pepeljara
#11789 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Covjek fino pojasnio
Ali uzimanje od naroda nastavljeno.
gorivo lose, a skupo (obzirom da smo jedna od najsiromasnijih drzava na svijetu)
Formiraju se cjene goriva u dogovoru sa politicarima. Narod da je pametniji, izbjegavao bi sve moguce pumpe unutar grada, i sipao vani, kako bi ovi bili prinudjeni da cjene smanje.
A jok, na kafu 200 m, sa autom, naspi za 5 marki i sretni sdas
pomak naprijed 0 bodova"Meni smeta sto drzava ni na koji nacin ne pokusava bilo kakav pomak naprijed da napravi ali kad treba uzeti poreze i akcize tu im premca nema."
Ali uzimanje od naroda nastavljeno.
gorivo lose, a skupo (obzirom da smo jedna od najsiromasnijih drzava na svijetu)
Formiraju se cjene goriva u dogovoru sa politicarima. Narod da je pametniji, izbjegavao bi sve moguce pumpe unutar grada, i sipao vani, kako bi ovi bili prinudjeni da cjene smanje.
A jok, na kafu 200 m, sa autom, naspi za 5 marki i sretni sdas
- newklear
#11790 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Na kojim pumpama vrijedi -5pf uz pokaz BIHAMK kartice? Je li Petrol i HIFA ili samo HIFA?
-
Naslovnica
#11791 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Samo HIFA koliko ja znam.newklear wrote:Na kojim pumpama vrijedi -5pf uz pokaz BIHAMK kartice? Je li Petrol i HIFA ili samo HIFA?
Jučer natočen LPG, 0.71 sa BIHAMK karticom, Rajlovac.
Mislim da jeftinije ne može.
- amar1994
#11792 Re: NOVE CIJENE GORIVA
i neskovic poceo da kenja , 1.84 D5 dizel

- beni-bu-man
#11793 Re: NOVE CIJENE GORIVA
beMzin ?????amar1994 wrote:i neskovic poceo da kenja , 1.84 D5 dizel![]()
- amar1994
#11794 Re: NOVE CIJENE GORIVA
nisam siguran , 1.87 ili 1.91beni-bu-man wrote:beMzin ?????amar1994 wrote:i neskovic poceo da kenja , 1.84 D5 dizel![]()
- beni-bu-man
#11795 Re: NOVE CIJENE GORIVA
jes i ovaj neskovic posto bezobrazanamar1994 wrote:nisam siguran , 1.87 ili 1.91beni-bu-man wrote:beMzin ?????amar1994 wrote:i neskovic poceo da kenja , 1.84 D5 dizel![]()
![]()
-
Naslovnica
#11797 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Mora da je počeo da kuca račune...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#11798 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Naredio Mile pumpasima, nema se za plaće lobistima 
- pepeljara
#11799 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Hifa rajlovac bmb95 1.81, plin 0.76 - 5pf bihamk
- Optimist
#11800 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Sinoc sipao na Vracama, bmb 95 1.86 KM.beni-bu-man wrote:beMzin ?????amar1994 wrote:i neskovic poceo da kenja , 1.84 D5 dizel![]()