NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#11151 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

kloniran wrote: webasto se moze za nevolju i kuci nakaciti na sistem grijanja :-D
:D

Ma drug , popi Boga oca na ovim minusima :lol: :evil:
gidra

#11152 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by gidra »

Tomahawk11 wrote:
gidra wrote:
amar1994 wrote:bas me zanima koliko dizeli trose po ovome , ja vjerujem moj oko 10l dok se ne zagrije :cry: :run: , webasto radi stalno haman :D
Sta je webasto?
Kod mene dizel Insignia pali sasvim normalno, gorivo Hifa Nedzarici.
Potrošnja ista kao ljeti, mrtva gradska, stani-kreni, 8.5l
Dobro, to kreni stani, ok, ali da ti je ista potrosnja zimi i ljeti....to ti nesto ne vjerujem.
Ista mi je potrosnja i u julu i u decembru a evo i na ovom minusu u januaru. Svako jutro relacija, Ilidza-grad u najvecoj mogucoj špici u 7 i poslije posla u 16h, 8.4l po racunaru(a i svakih 7 dana sipam 50 KM goriva, EP i Hifa kako kada, nekad sam sipao i na BP ali mi se cesto palio dpf). Svaki semafor me zakaci i stanem...
Otvorene voznje trosi 5.5l-6l. Insignia 2.0 cdti, 96 kw, 130 ks...
amar1994

#11153 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

kloniran wrote:
klaki wrote:i ja sam sasuo citav aditiv u rezervar a valjda ide na 3 rezervara ta boca, ko ga yebe

gdje si uspio naci ovaj liqui moly aditiv, ja sve benzinske obisao niko nema, svi kazu nestalo
AS hondas , Zgodic :) :thumbup:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#11154 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Leon16v »

Selex pumpa Hrasno, bilo je LM aditiva
klaki

#11155 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by klaki »

kloniran wrote:
klaki wrote:i ja sam sasuo citav aditiv u rezervar a valjda ide na 3 rezervara ta boca, ko ga yebe

gdje si uspio naci ovaj liqui moly aditiv, ja sve benzinske obisao niko nema, svi kazu nestalo
as hondas pejton. hajro kralj :D
kloniran

#11156 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

amar1994 wrote:
kloniran wrote:

AS hondas , Zgodic :) :thumbup:

e jbg ne rade nedjeljom, ja sam nasao neki na petrolu, valjda ce valjati, pise da ide litar na 1000 KM, ja sam spicio 100 ml na 15 litara za svaki slucaj :lol:
dgL_

#11157 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

gidra wrote:
amar1994 wrote:bas me zanima koliko dizeli trose po ovome , ja vjerujem moj oko 10l dok se ne zagrije :cry: :run: , webasto radi stalno haman :D
Sta je webasto?
Ista potrosnja zimi i ljeti? Meni zimi sad zadnjih 1300 km 9.5 potrosnja... Ljeti najvise bude 8.7... Mrtvi grad... Satajevske guzve... Nekad i ispod 8.5
kloniran

#11158 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

klaki wrote:
kloniran wrote:

koliko im je love, juce mi bilo mrsko ici pjeske do njega, a danas tek u sumrak upalih tako da niko nije radio osim benzinskih
kloniran

#11159 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

amar1994 wrote:
kloniran wrote: webasto se moze za nevolju i kuci nakaciti na sistem grijanja :-D

kako kad je deklarisan na 0,5l/h

na +7 stepeni

:lol:
klaki

#11160 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by klaki »

kloniran wrote:
klaki wrote:
kloniran wrote:
koliko im je love, juce mi bilo mrsko ici pjeske do njega, a danas tek u sumrak upalih tako da niko nije radio osim benzinskih

12 maraka ona boca, sad ne znam kolko je to mililitara
amar1994

#11161 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

kloniran wrote:
amar1994 wrote:

kako kad je deklarisan na 0,5l/h

na +7 stepeni

:lol:
:lol: :lol:
e sad zamisli koliko na -17 :-D , jos ga ne gasi dok masina ne postigne radnu temp. , al hajde koristan je : grije i kabinu i rashladnu tecnost :)
kloniran

#11162 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

klaki wrote:
12 maraka ona boca, sad ne znam kolko je to mililitara

znaci ovaj petrolov sto sam nasao sam dobro prosao ako bude radio kako treba, moze mi biti godinu :lol:

evo bas gledam u srbiji 4 marke taj liqui moly :roll:
zippoo87

#11163 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by zippoo87 »

ma na ovim temepraturama je najbitnije da pali od prve,da ne mrzne nista u njemu i da ne mrznu brave ,mada ove elektronske ne mrznu...na golfu smrznu i na minus 5 hahh :D

a potrosnja....jbga izdurati ce se jos neko vrijeme...mada je osjetno veca ,bar kod mene
jbte presao 60 km ,jest sve loko i kratke relacije a ostavim ga da se zagrije malo i prebaci na plin...nekada i ne prebaci ,nemam zivce cekati :D

uglavnom slijedece sipanje je benzin a plina ce ostati hah
amar1994

#11164 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

zippoo87 wrote:ma na ovim temepraturama je najbitnije da pali od prve,da ne mrzne nista u njemu i da ne mrznu brave ,mada ove elektronske ne mrznu...na golfu smrznu i na minus 5 hahh :D

a potrosnja....jbga izdurati ce se jos neko vrijeme...mada je osjetno veca ,bar kod mene
jbte presao 60 km ,jest sve loko i kratke relacije a ostavim ga da se zagrije malo i prebaci na plin...nekada i ne prebaci ,nemam zivce cekati :D

pali na plin , ne moze zalediti :D :skoljka:
dgL_

#11165 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

zippoo87 wrote:ma na ovim temepraturama je najbitnije da pali od prve,da ne mrzne nista u njemu i da ne mrznu brave ,mada ove elektronske ne mrznu...na golfu smrznu i na minus 5 hahh :D

Meni na meganu elektronska bravica geepeka zaledila... Htio nesto izvadit nema sanse... Tek kad je dostiglo auto temperaturu radnu i tako radilo 10ak min jedva je otpustilo...

Apsolutno sve je moguxe na -20 i nizim temp. Kakve su sad... Apsolutno sve od auta mozes ocekivati... To je realnost...
gidra

#11166 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by gidra »

dgL_ wrote:
gidra wrote:
Sta je webasto?
Ista potrosnja zimi i ljeti? Meni zimi sad zadnjih 1300 km 9.5 potrosnja... Ljeti najvise bude 8.7... Mrtvi grad... Satajevske guzve... Nekad i ispod 8.5
Vazda isto :D
Naspem za 50 KM, 26-27l goriva i predjem 320-330 km sedmicno.. idem na posao svaki dan a navecer u kafane, e tada bude zelenih valova pa se potrosnja valjda izbalansira.. ali to je ta racunica evo vec godinu dana koliko vozim Insigniu.
amar1994

#11167 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

dgL_ wrote:

Meni na meganu elektronska bravica geepeka zaledila... Htio nesto izvadit nema sanse... Tek kad je dostiglo auto temperaturu radnu i tako radilo 10ak min jedva je otpustilo...

Apsolutno sve je moguxe na -20 i nizim temp. Kakve su sad... Apsolutno sve od auta mozes ocekivati... To je realnost...
Dugme ili poluga sistem :?
dgL_

#11168 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

amar1994 wrote:
dgL_ wrote:

Dugme ili poluga sistem :?
Dugme, nece da skljocne... Prvo sam mislio da je oko onog kao "kedera" ufatilo malo jace povucem ali vidim da nije to to... Tek kad je otpustilo od topline motora i grijanja unutra uspjela je skljocnut... Ma ekstremno u svakom smislu...
amar1994

#11169 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

dgL_ wrote:
amar1994 wrote: Dugme ili poluga sistem :?
Dugme, nece da skljocne... Prvo sam mislio da je oko onog kao "kedera" ufatilo malo jace povucem ali vidim da nije to to... Tek kad je otpustilo od topline motora i grijanja unutra uspjela je skljocnut... Ma ekstremno u svakom smislu...
jeblo ih dugme , i kod mene je dugme :oops: :twisted:
kloniran

#11170 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

i sa petrolovim gorivom sviranje k*urcu, nabijem i njih i njihovo tacka paljenja do -22, nema sanse da upali :twisted:
zajebah se sto ga pomjesah sa gorivom na koje sam veceras upalio auto :twisted:
Naslovnica

#11171 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Naslovnica »

Na 10L diesela nasuti 1L bezolovnog i riješen problem paljenja i smrzavanja.
:thumbup:
klaki

#11172 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by klaki »

Jes to urade ovi sa modernim dizelima pa prnu u shishu
seoBIH

#11173 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by seoBIH »

kloniran wrote:
gidra wrote:Ja danas isto svraćao na EP prema aerodromu kad im zamotani pistolji od D5 u papirne kese.
Kaze mi radnik, nestalo.. ali mozda im je i zaledilo, ko ce znati :D
ne moze zalediti u tanku gorivo
Raja prica da je zaledilo. Isti fazon i na C.Vili. D5 nema.
kloniran

#11174 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

seoBIH wrote:
kloniran wrote:
gidra wrote:Ja danas isto svraćao na EP prema aerodromu kad im zamotani pistolji od D5 u papirne kese.
Kaze mi radnik, nestalo.. ali mozda im je i zaledilo, ko ce znati :D
ne moze zalediti u tanku gorivo
Raja prica da je zaledilo. Isti fazon i na C.Vili. D5 nema.
ne moze u tanku zalediti jer je vrh tanka najmanje 1,5m pod zemljom, znaci temperatura uvijek u plusu, ali ga ne prodaju jer znaju kakvo smece valjaju i da ce se u rezervoaru zalediti

evo meni ni ono aditivirano smece iz petrola nece da slozi, a ne pada mi na pamet sad mootor da grijem, niti imam vremena za to :twisted:
quarterback

#11175 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by quarterback »

ja sam juce uspjesno sarajevo - banja luka i nazad, krenuo sa -20 ovdje, dosao na -5 tamo, u povratku ista prica
nikakvih problema osim sto su mlaznice vode zaledile pa nisam mogao oprati sajbu cijelim putem do tamo i nazad :roll:
i iznenadilo me kako su putevi ocisceni :thumbup:
Post Reply