kloniran wrote: webasto se moze za nevolju i kuci nakaciti na sistem grijanja
Ma drug , popi Boga oca na ovim minusima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
kloniran wrote: webasto se moze za nevolju i kuci nakaciti na sistem grijanja
Ista mi je potrosnja i u julu i u decembru a evo i na ovom minusu u januaru. Svako jutro relacija, Ilidza-grad u najvecoj mogucoj špici u 7 i poslije posla u 16h, 8.4l po racunaru(a i svakih 7 dana sipam 50 KM goriva, EP i Hifa kako kada, nekad sam sipao i na BP ali mi se cesto palio dpf). Svaki semafor me zakaci i stanem...Tomahawk11 wrote:Dobro, to kreni stani, ok, ali da ti je ista potrosnja zimi i ljeti....to ti nesto ne vjerujem.gidra wrote:Sta je webasto?amar1994 wrote:bas me zanima koliko dizeli trose po ovome , ja vjerujem moj oko 10l dok se ne zagrije![]()
, webasto radi stalno haman
Kod mene dizel Insignia pali sasvim normalno, gorivo Hifa Nedzarici.
Potrošnja ista kao ljeti, mrtva gradska, stani-kreni, 8.5l
AS hondas , Zgodickloniran wrote:klaki wrote:i ja sam sasuo citav aditiv u rezervar a valjda ide na 3 rezervara ta boca, ko ga yebe
gdje si uspio naci ovaj liqui moly aditiv, ja sve benzinske obisao niko nema, svi kazu nestalo
as hondas pejton. hajro kraljkloniran wrote:klaki wrote:i ja sam sasuo citav aditiv u rezervar a valjda ide na 3 rezervara ta boca, ko ga yebe
gdje si uspio naci ovaj liqui moly aditiv, ja sve benzinske obisao niko nema, svi kazu nestalo
amar1994 wrote:AS hondas , Zgodickloniran wrote:klaki wrote:i ja sam sasuo citav aditiv u rezervar a valjda ide na 3 rezervara ta boca, ko ga yebe
gdje si uspio naci ovaj liqui moly aditiv, ja sve benzinske obisao niko nema, svi kazu nestalo![]()
Ista potrosnja zimi i ljeti? Meni zimi sad zadnjih 1300 km 9.5 potrosnja... Ljeti najvise bude 8.7... Mrtvi grad... Satajevske guzve... Nekad i ispod 8.5gidra wrote:Sta je webasto?amar1994 wrote:bas me zanima koliko dizeli trose po ovome , ja vjerujem moj oko 10l dok se ne zagrije![]()
koliko im je love, juce mi bilo mrsko ici pjeske do njega, a danas tek u sumrak upalih tako da niko nije radio osim benzinskihklaki wrote:as hondas pejton. hajro kraljkloniran wrote:klaki wrote:i ja sam sasuo citav aditiv u rezervar a valjda ide na 3 rezervara ta boca, ko ga yebe
kako kad je deklarisan na 0,5l/hamar1994 wrote:kloniran wrote: webasto se moze za nevolju i kuci nakaciti na sistem grijanja![]()
Ma drug , popi Boga oca na ovim minusima![]()
kloniran wrote:koliko im je love, juce mi bilo mrsko ici pjeske do njega, a danas tek u sumrak upalih tako da niko nije radio osim benzinskihklaki wrote:as hondas pejton. hajro kraljkloniran wrote:
kloniran wrote:kako kad je deklarisan na 0,5l/hamar1994 wrote:kloniran wrote: webasto se moze za nevolju i kuci nakaciti na sistem grijanja![]()
Ma drug , popi Boga oca na ovim minusima![]()
na +7 stepeni
klaki wrote:
12 maraka ona boca, sad ne znam kolko je to mililitara
pali na plin , ne moze zaleditizippoo87 wrote:ma na ovim temepraturama je najbitnije da pali od prve,da ne mrzne nista u njemu i da ne mrznu brave ,mada ove elektronske ne mrznu...na golfu smrznu i na minus 5 hahh
a potrosnja....jbga izdurati ce se jos neko vrijeme...mada je osjetno veca ,bar kod mene
jbte presao 60 km ,jest sve loko i kratke relacije a ostavim ga da se zagrije malo i prebaci na plin...nekada i ne prebaci ,nemam zivce cekati
uglavnom slijedece sipanje je benzin a plina ce ostati hah
Meni na meganu elektronska bravica geepeka zaledila... Htio nesto izvadit nema sanse... Tek kad je dostiglo auto temperaturu radnu i tako radilo 10ak min jedva je otpustilo...zippoo87 wrote:ma na ovim temepraturama je najbitnije da pali od prve,da ne mrzne nista u njemu i da ne mrznu brave ,mada ove elektronske ne mrznu...na golfu smrznu i na minus 5 hahh
a potrosnja....jbga izdurati ce se jos neko vrijeme...mada je osjetno veca ,bar kod mene
jbte presao 60 km ,jest sve loko i kratke relacije a ostavim ga da se zagrije malo i prebaci na plin...nekada i ne prebaci ,nemam zivce cekati
Vazda istodgL_ wrote:Ista potrosnja zimi i ljeti? Meni zimi sad zadnjih 1300 km 9.5 potrosnja... Ljeti najvise bude 8.7... Mrtvi grad... Satajevske guzve... Nekad i ispod 8.5gidra wrote:Sta je webasto?amar1994 wrote:bas me zanima koliko dizeli trose po ovome , ja vjerujem moj oko 10l dok se ne zagrije![]()
Dugme ili poluga sistemdgL_ wrote:Meni na meganu elektronska bravica geepeka zaledila... Htio nesto izvadit nema sanse... Tek kad je dostiglo auto temperaturu radnu i tako radilo 10ak min jedva je otpustilo...zippoo87 wrote:ma na ovim temepraturama je najbitnije da pali od prve,da ne mrzne nista u njemu i da ne mrznu brave ,mada ove elektronske ne mrznu...na golfu smrznu i na minus 5 hahh
Apsolutno sve je moguxe na -20 i nizim temp. Kakve su sad... Apsolutno sve od auta mozes ocekivati... To je realnost...
Dugme, nece da skljocne... Prvo sam mislio da je oko onog kao "kedera" ufatilo malo jace povucem ali vidim da nije to to... Tek kad je otpustilo od topline motora i grijanja unutra uspjela je skljocnut... Ma ekstremno u svakom smislu...amar1994 wrote:Dugme ili poluga sistemdgL_ wrote:Meni na meganu elektronska bravica geepeka zaledila... Htio nesto izvadit nema sanse... Tek kad je dostiglo auto temperaturu radnu i tako radilo 10ak min jedva je otpustilo...zippoo87 wrote:ma na ovim temepraturama je najbitnije da pali od prve,da ne mrzne nista u njemu i da ne mrznu brave ,mada ove elektronske ne mrznu...na golfu smrznu i na minus 5 hahh
Apsolutno sve je moguxe na -20 i nizim temp. Kakve su sad... Apsolutno sve od auta mozes ocekivati... To je realnost...
jeblo ih dugme , i kod mene je dugmedgL_ wrote:Dugme, nece da skljocne... Prvo sam mislio da je oko onog kao "kedera" ufatilo malo jace povucem ali vidim da nije to to... Tek kad je otpustilo od topline motora i grijanja unutra uspjela je skljocnut... Ma ekstremno u svakom smislu...amar1994 wrote: Dugme ili poluga sistem
Raja prica da je zaledilo. Isti fazon i na C.Vili. D5 nema.kloniran wrote:ne moze zalediti u tanku gorivogidra wrote:Ja danas isto svraćao na EP prema aerodromu kad im zamotani pistolji od D5 u papirne kese.
Kaze mi radnik, nestalo.. ali mozda im je i zaledilo, ko ce znati
ne moze u tanku zalediti jer je vrh tanka najmanje 1,5m pod zemljom, znaci temperatura uvijek u plusu, ali ga ne prodaju jer znaju kakvo smece valjaju i da ce se u rezervoaru zaleditiseoBIH wrote:Raja prica da je zaledilo. Isti fazon i na C.Vili. D5 nema.kloniran wrote:ne moze zalediti u tanku gorivogidra wrote:Ja danas isto svraćao na EP prema aerodromu kad im zamotani pistolji od D5 u papirne kese.
Kaze mi radnik, nestalo.. ali mozda im je i zaledilo, ko ce znati