Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
costacurta wrote:Zna li neko kakvo je gorivo kod ovih na SAS Bijeljina? Meni iz Tz najbliža njihova pumpa je niz Majevicu i neće mi biti teško barem jednom sedmično otići, jebem ja više ove federalne kurcolovine, ne dam više feninga. Nek im gospođe sipaju.
Koja je cijena,i kakva je ono In Vivo pumpa prema Zivinicama,vazda neka luda cijena ispisana na kartonu...
costacurta wrote:Zna li neko kakvo je gorivo kod ovih na SAS Bijeljina? Meni iz Tz najbliža njihova pumpa je niz Majevicu i neće mi biti teško barem jednom sedmično otići, jebem ja više ove federalne kurcolovine, ne dam više feninga. Nek im gospođe sipaju.
Koja je cijena,i kakva je ono In Vivo pumpa prema Zivinicama,vazda neka luda cijena ispisana na kartonu...
Objavljeno: 19. 12. 2016 - 10:47
Poskupjelo gorivo na benzinskim pumpama u FBiH
Gorivo na većini benzinskih pumpi u Federaciji BiH od danas je skuplje za pet feninga, rekli su za Avaz.ba iz Federalnom ministarstvu trgovine.
Kako su nam rekli u toku prošle sedmice pristiglo je oko 60 zahtjeva za povećanje cijena dizela i benzina za pet feninga.
- Za obradu zahtjeva trebala su nam tri dana tri dana što znači da su već danas nove cijene stupile na snagu - rečeno nam je iz ovog ministarstva.
Također, dodatna poskupljenja očekuju se i u narednom periodu jer su se cijene nafte na svjetskim tržištima prošle sedmice primakle novim najvišim nivoima u 17 mjeseci.
Razlog za to je što je nekoliko velikih proizvođača obavijestilo svoje klijente da će od januara 2017. godine početi smanjivati proizvodnju.
Znaci sad se ne poskupljuje samo kad stvarno poskupi nafta ,nego i kad se prica o buducem poskupljenju.
Sad narod moze rahat govna jesti zlatnim kasikama.
Ja sam odlucio da vise ne vozim auto, znaci samo eto kad je neki put na more ili negdje dalje. Kupio biciklo stavio bisage na njega i milina, a njima stare
amir79 wrote:treba sad kupiti zalihe goriva, jedno dva kubika, jedino me brine ima li gorivo rok trajanja, moze li izhlapiti?
ima , ja mislim da se nakon nekoliko mjeseci aditivi pocinju odvajati od baze i gorivo postaje beskorisno , namjerno tako prave da ne bi slucajno neko pravio zalihe
amir79 wrote:treba sad kupiti zalihe goriva, jedno dva kubika, jedino me brine ima li gorivo rok trajanja, moze li izhlapiti?
ima , ja mislim da se nakon nekoliko mjeseci aditivi pocinju odvajati od baze i gorivo postaje beskorisno , namjerno tako prave da ne bi slucajno neko pravio zalihe
hahah, pa i na to su mislili, možda samo treba promućkati prije upotrebe!
Ja sam tako 2-3 puta bacio par litara mjesavine za trimer i motorku jer mi je prezimila u kanisteru i na proljece motor nije htio raditi na tom starom gorivu. Samo se upali i odmah ugasi. Prilikom stajanja kanister se napuse ko da je Cocacola u njemu bila.
Gorivo dva puta ide od 44 dolara do 53, s tim da drugi put ide na 55 dolara i mi u tom periodu imamo 4 poskupljenja i nijedno pojeftinjenje .
Znaci tri poskupljenja u prvom skoku sa 44 na 53, onda ide pad opet na 44 koji traje sigurno mjesec i pol dana i onda nagli skok na 55. Znaci probija se granica za 2 dolara i odmah cetvrto poskupljenje za novih 5 feninga.
Najzalosnije je sto ovaj gubar od novinara podstice na jos jedno poskupljenje (placen od strane naftnog lobija) jer kaze:
Također, dodatna poskupljenja očekuju se i u narednom periodu jer su se cijene nafte na svjetskim tržištima prošle sedmice primakle novim najvišim nivoima u 17 mjeseci.
Sent from mTalk
Na SAS BMB 95 je bio izmedju 1.63 - 1.67 dok je kod nas 1.96, osim 1.91KM na Gazpromu, al kod njih ne sipam i 1.81KM na Nestru u Tinji prema Srebreniku, a taman dok dodjem do Tinje prije ću u Priboj. nije to neka ušteda, na pun rezervar (45l) dobijem 15ak maraka, potrošiću tu razliku dok odem i dodjem al NE DAM više!!
Za Vivo nisam sipao al mi prijatelj koji ima BMWa i prodaje auta kaže da on sipa kod njih i nije imao problema al u svog BMWa ne sipa jer par puta kad je nasuo imao je problema, slabije vuče i čadi, tako on kae
howdy wrote: