nove cijene goriva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amrica
#1 nove cijene goriva
bezolovni 95 je sad 2,18 KM, eurodizel 2,42...
Predvidja se da ce do kraja godine preci 3 KM.
Treba poceti trenirati dugo hodanje sa teretom na ledjima.
Predvidja se da ce do kraja godine preci 3 KM.
Treba poceti trenirati dugo hodanje sa teretom na ledjima.
-
schakal
#2 Re: nove cijene goriva
ma treba ugraditi plin!a mislim da je samo kod nas dizel skupli od benzina
- amrica
#3 Re: nove cijene goriva
ako svi ugradimo plin, povecace se cijena i plina, doci ce na isto kao benzin.
-
d2
- amrica
#5 Re: nove cijene goriva
automafija ce se pretvoriti u ciklomafiju pa ce krasti biciklice i traziti otkupninu 
- McDizdar
#6 Re: nove cijene goriva
dobro majku mu pa dokle više 
- McDizdar
#7 Re: nove cijene goriva
pa ak se povećaju cijene plina onda će se pasti potražnja za benzinom čija će cijena u tom slučaju morati pasti...i kad plin poskupi onda se samo prešaltaš na pojeftinjeni benzin...kad opet poskupi benzin, onda opet na plin i sve tako u krug...jesam pametan haamrica wrote:ako svi ugradimo plin, povecace se cijena i plina, doci ce na isto kao benzin.
- zgembo_sa
#8 Re: nove cijene goriva
Pedalanje maajka
Moze gorivo poskupit za 500%, a ti opet pedalas za iste pare :p
- Krigla_Sa
#9 Re: nove cijene goriva
uzas,s gorivom sve skace ,eto novih poskupljenja 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: nove cijene goriva
baš me zanima dokle mogu cijene ići gore
negdje mora postojati granica da više neće biti isplativo
baš me zanima... koja je to suma za litar goriva
gledam papane... voze li voze... bez smisla bez pameti bez kulture bez zuba... umalo me ne zgazi i golfu dvojci na pofalićima... jadan preplanuo od čistoga zraka a iz auta crn dim
vidiš da je klošar... al ima za goriva... baš me zanima dokle će imati za goriva
negdje mora postojati granica da više neće biti isplativo
baš me zanima... koja je to suma za litar goriva
gledam papane... voze li voze... bez smisla bez pameti bez kulture bez zuba... umalo me ne zgazi i golfu dvojci na pofalićima... jadan preplanuo od čistoga zraka a iz auta crn dim
vidiš da je klošar... al ima za goriva... baš me zanima dokle će imati za goriva
-
AdnanSA
#11 Re: nove cijene goriva
Pa šta ako je poskupilo i treba da je skupo gorivo. Samo malo smanjiš obroke i uštediš na djeci i opet imaš da sipaš u Golfa. Ljepota živa.
- cheguevara_k1
#12 Re: nove cijene goriva
A sta da rade oni koji nemaju Golfa ?
- Sajo---:
#13 Re: nove cijene goriva
Pa neka ga kupecheguevara_k1 wrote:A sta da rade oni koji nemaju Golfa ?
- sarajovasi
#14 Re: nove cijene goriva
Vala kad vidis ujutro auto koliko ima mislio bi covjek da je 1KM litar.A svi se zale da nema ,da je skupo ,a voze li se voza!
- sarajovasi
#15 Re: nove cijene goriva
A zbog pojedinaca bi volio da bude i 10 KM, ali sto bi onda sve otisle cijene.Ko da se rodio u autu!
- cheguevara_k1
#16 Re: nove cijene goriva
Sajo---: wrote:Pa neka ga kupecheguevara_k1 wrote:A sta da rade oni koji nemaju Golfa ?:D
Jel da
Hvala lijepo, volim ja ovog mog sto trosi 15
-
Klodovik
#17 Re: nove cijene goriva
Malo poređenja? Koliko znam, karta za tramvaj je 1,60 KM. Dvosmjerni put tramvajem, za dvije osobe, je 6,4 KM (a to je 2,65 litara dizela?). To bi trebalo biti dosta za 30-40 km vožnje (zavisi vozi li se omražena dvica ili neka moderna štedljiva mašinica). Šta se više isplati?
Treba cijenu cigareta podići na 8 do 10 KM.
-
schakal
#18 Re: nove cijene goriva
odavno nisam nista pametnije cuo!Klodovik wrote:Malo poređenja? Koliko znam, karta za tramvaj je 1,60 KM. Dvosmjerni put tramvajem, za dvije osobe, je 6,4 KM (a to je 2,65 litara dizela?). To bi trebalo biti dosta za 30-40 km vožnje (zavisi vozi li se omražena dvica ili neka moderna štedljiva mašinica). Šta se više isplati?
- Krigla_Sa
#19 Re: nove cijene goriva
jest da auto sluzi samo za "naspi i vozi"Klodovik wrote:Malo poređenja? Koliko znam, karta za tramvaj je 1,60 KM. Dvosmjerni put tramvajem, za dvije osobe, je 6,4 KM (a to je 2,65 litara dizela?). To bi trebalo biti dosta za 30-40 km vožnje (zavisi vozi li se omražena dvica ili neka moderna štedljiva mašinica). Šta se više isplati?
gdje su drugi troskovi ,odrzavanje,registracija...
Ja sam svoje auto parkirao i vozim ga samo ako se ide negdje na izlet,od prije 15-tak dana setam do posla i nazad,ako je lose vrijeme onda na tramvaj,nekad uzemem kartu nekad se svercujem.
Ne moze vise ovako,20 km mi 2 dana moze biti,treci dan rezerva mrtva,necu ja raditi samo za gorivo
Za cigare se slazem
-
Rambo-Amadeus
#20 Re: nove cijene goriva
e ovako treba, jebo te život ako ćeš za gorivo raditi i puniti tamo nekom šeiku ili špekulantu džepove...čuj sad kad AhmediNedžad kihne ili se Bush počeše po guzici ovi odmah dignu cijene, p.... li im materina...Krigla_Sa wrote:jest da auto sluzi samo za "naspi i vozi"Klodovik wrote:Malo poređenja? Koliko znam, karta za tramvaj je 1,60 KM. Dvosmjerni put tramvajem, za dvije osobe, je 6,4 KM (a to je 2,65 litara dizela?). To bi trebalo biti dosta za 30-40 km vožnje (zavisi vozi li se omražena dvica ili neka moderna štedljiva mašinica). Šta se više isplati?
gdje su drugi troskovi ,odrzavanje,registracija...
Ja sam svoje auto parkirao i vozim ga samo ako se ide negdje na izlet,od prije 15-tak dana setam do posla i nazad,ako je lose vrijeme onda na tramvaj,nekad uzemem kartu nekad se svercujem.
Ne moze vise ovako,20 km mi 2 dana moze biti,treci dan rezerva mrtva,necu ja raditi samo za gorivo
Za cigare se slazem
- amrica
#21 Re: nove cijene goriva
Predstavnici OPEC-a su izjavili da je trziste nafte stabilno, da nema potrebe za povecanjem cijena i da je 130$ za barel cijena koju su Amerikanci napuhali....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#22 Re: nove cijene goriva
ko je kriv ako mene pitate
redoslijed...
1. dioničari naftnih kompanija koje samo profit interesuje
2. sranje u nigeriji i komunistički kenjator u venecueli kao i šeici i oni dole snobovi u UAEu koji za registraciju auta plaćaju i po nekoliko milijuna zbog prestiža
3. globalizam i promoviranje "američkih vrijednosti" u svijetu i dizanje standarda u kini i indiji jer svi oće ko u kaliforniji
da se svi ponašamo ko amerikenjci trebale bi nam 4 planete
rješenje problema... mijenjanje navika...
redoslijed...
2. sranje u nigeriji i komunistički kenjator u venecueli kao i šeici i oni dole snobovi u UAEu koji za registraciju auta plaćaju i po nekoliko milijuna zbog prestiža
3. globalizam i promoviranje "američkih vrijednosti" u svijetu i dizanje standarda u kini i indiji jer svi oće ko u kaliforniji
-
malizeleni
#23 Re: nove cijene goriva
Pa u neku ruku i jeste tacno da je cijena nafte velika radi Amera. Bush je na vlasti vec 8 godina, rat u Iraku je trebao osigurati US ogromne rezerve nafte, posto se to nije desilo, nit ce se desiti u skoroj buducnosti, Bush mora kupovati ogromne kolicine iz drugih izvora, a onaj majmun u Venecueli ih ukino. I onda imas Kinu, o tome da ne pricam. Opec je neki dan povecao proizvodnju nafte za 200.000 barela dnevno, sto nije dovoljno. Poslje toga je cijena nafte pala malo, al ne vjerujem da ce se odrzati toliko.
----
Sto se tice toga da je dizel skuplji nego benzin, to je neki trend u zapadnoj europi zadnjih par godina. Spustili su cijene ekoloski naklonjenim dizelima, sa filterom za cestice (particle filter) ili kako se vec zove na nashem, ali da bi nadoknadili to, digli su cijenu dizela
----
Barem sto se Sarajeva tiche, gdje god da radis mozes komotno biciklom stici za pola sata. Hem sto je zdravo, hem sto imamo tonu suncanih dana, hem sto je besplatno. Isplati se uloziti 400-500 maraka u solidan bajk i to je to. Scooter isto nije losha ideja, samo ne idi glavnom dzadom
naspes 10L benzina i dobar si dvije hefte za na posao otici.
----
Sto se tice toga da je dizel skuplji nego benzin, to je neki trend u zapadnoj europi zadnjih par godina. Spustili su cijene ekoloski naklonjenim dizelima, sa filterom za cestice (particle filter) ili kako se vec zove na nashem, ali da bi nadoknadili to, digli su cijenu dizela
----
Barem sto se Sarajeva tiche, gdje god da radis mozes komotno biciklom stici za pola sata. Hem sto je zdravo, hem sto imamo tonu suncanih dana, hem sto je besplatno. Isplati se uloziti 400-500 maraka u solidan bajk i to je to. Scooter isto nije losha ideja, samo ne idi glavnom dzadom
Last edited by malizeleni on 19/05/2008 10:52, edited 1 time in total.
-
Rambo-Amadeus
#24 Re: nove cijene goriva
a uz sve to, nafte će nekad nestati...zato imamo BIODIZEL, jeeeeeeeeeeeekomi wrote:ko je kriv ako mene pitate
redoslijed...
-
zlatan01
#25 Re: nove cijene goriva
U Svedskoj je dizel skuplji od benzina. Dizel kosta 14,49 kruna (oko 3 KM) dok bezolovni 95 kosta 13,49 kruna (oko 2,8 KM). Cijena je uzeta kod "Statoila" koji je jedan od najvecih, a same cijene su preporucene, sto znaci da lokalni trgovci mogu imati razlicite cijene. Ipak je evidentno da je i na "terenu" dizel skuplji sto uz veci porez vise ne cini dizel isplativim, osim ako se vozi extremno puno...schakal wrote:ma treba ugraditi plin!a mislim da je samo kod nas dizel skupli od benzina