daxon wrote:Pošto (kako sam shvatio) znaš ko ti ga je klepio i gdje taj živi i šta vozi, a taj neće da kaže gdje je motor, dok policiju nije ni briga da taj usro propjeva, a tebi je vidim do tog motora baš stalo i ne misliš ga halalit. U tom slučaju, preusmjeri energiju i tih 1000 KM, na to da nađeš nekog ko će ti smrada dovesti na noge, a ti ga onda let lampom natjeraj da propjeva gdje je motor, za milju maraka će se sigurno naći neko, mada, da sam na tvom mjestu, lično bi smrada uhvatio i natjerao da propjeva.
Poenta je da ako ga ja budem mucila mene ce policija zatvorit a njih su pustili jos isti dan iz razloga sto je nekih njihov komsija koji radi u policiji a zovu ga ( Vajta )garantovao za njih da su fini momci te da oni nisu od tog posla.
A ja nemam komsiju policajca koji ce garantovat da sam ja fina i da ja nisam od tog posla da ga palim let lampom da mi prizna gdje je motor
Prica njihova tj. Vozaca kombija i suvozaca je: Da je njih neki covjek nazvao,rekao im da je slomio nogu, a da mu je motor ostao zakljucan i parkiran kod Hotela ART, da bi oni dosli sarlantno prisli motoru,privukli ga do kombija na 1-an metar i pokusavali slomit bravu, kako ih to zadrzava, odlucuju podignut motor i prenjet za taj 1m motor te i unjet u kombi.
Taj dan kad su ti isti momci pronadjeni policija ih nazove i kaze ili cete vi sami doc u stanicu ili mi dolazimo po vas tako da oni odlucuju doc sami i dolaze sa golfom 2 a kombi je navodno ostao parkiran pred kucom koja je prikazana na slici.
Policija ih pita gdje je motor oni lafo odluce pricat i kazu da su ga odvukli na Vraca ostavili u Prozorskoj ulici na parkingu i tu im je dosao neki covjek dao im 20 KM i 10 KM na kafu. Policija ode u tu ulicu i ja zajedno s njima da vidimo jel motor tu gdje su ga ostavili nekoj nepoznatoj osobi i tu nema nista bas nista. Da bi za par dana ja saznala da oni uopste taj dan nisu prosli Vracama.Tako da sad jedino je logicno da su oni tog dana upucujuci nas na Vraca dali lijepog vremena nekome, da lijepo sakrije motor jer 2h smo se mi zadrzali s njima za dva sata mogli su ga na lijepo mjesto sakrit.
10.02.2014 moj suprug dobiva poziv na telefon u kojem mu se javlja nepoznato lice i tarzi iznudu za motor te nas usmjerava da krenemo prema Zenici mi odemo u policiju prijavimo taj broj telefona a policija kaze mi trenutno nemamo ljudstva da posaljemo s vama do Zenice a kao razlog navode tadasnje demonstracije u Sarajevu,Zenici i ostalim BH gradovima,oni nam daju savjet da tog iznuditelja nekako odgodimo za slijedeci dan i da ce oni kao se organizovat i poslat s nama nekoga,da bi i slijedeceg dana prica policije bila ista da zbog demonstracija nemaju koga poslat s nama a nas kao punoljetne ne moze ni sprijecit da trazimo svoju imovinu sto znaci aj ti sam pa sta bude

i tako ja i suprug se uputimo za Zenicu i prema uputama iznuditelja mi smo negdje na putu trebali vidjet parkiran motor,stat kod motora predat 500 KM i svi sretni medjutim tok dogadjaja se mjenja kada smo stigli u Zenicu iznuditelja kaze vi cete vidjet motor na 100m udaljenosti i na toj udaljenosti ostavit cete pare i otic po svoj motor na sto mi nismo pristali iz razloga sto je bio mrak a na udaljenosti od 100m po mraku moze biti bilo koji motor i da ne bude moj i da jos neka zapuca na mene kako kradem neciji motor u glavnom od tog odlaska u Zenicu i povratka u Sarajevo nije bilo nista niti se vise javljao taj iznuditelj.
Svakih 3 do 5 dana odemo u policiju da bi juce kad smo otisli poceli nas ignorisat i ne davat nikakve pozitivne ili negativne informacije.
Od samog pocetka ima niza nepravilnosti i ne logicnosti u samom dogadjaju a ja pokusavam sve da to ide nekako policijskim putem vjerujuci da ce oni rijesit ovaj slucaj.
Takodje ovim putem pokusavam da dodjem do saznanja bez upotrebe ikakve sile do svog motora i molim sve ljude da ako imaju bilo kakvu informaciju da se ngdje pojavio motor ili da se nesto cudno desava u zadnjih 27 dana u njihovoj okolici a moglo bi imat veze sa mojim motorom da me obavjeste ili putem foruma ili putem maila :
[email protected]
Unapriijed hvala svima