mya wrote:moja prijateljica (inace lijepa, pametna i dobro situirana) uvije kaze: "najvaznije je zdravlje"
kad vidi da neko ima nesto vise ili bolje od nje
Novac... ili treba jos nesto vise
- manijak1
- Soul_Sista
A zasto nazalost?St.Germain wrote:havetinja wrote:morel rezime teme
bolje bit zdrav, pametan, mlad , lijep, bogat ,emocionalno i fizicki podmiren
nego ne biti ....
nije. treba poznavati licne prioritete, mogucnosti, prohtjeve i BORITI SE za njih
zivot je svakodnevna borba (znam, zvuci otrcano, ali je nazalost istina)
-
Miss.Meli
Bogami potrosi ja placenog vremena
da procitam ovu temu, i to citavu.... Nadam se da je i vase vrijeme bilo placeno dok ste ovo sve silnoooo pisali i citali, hehhe inace ste ga izgubili, znaci niti kupili niti naplatili (ko kopca skopco
)....
Evo sta je mene moj uzbudljivi zivot do sada naucio i do kojeg "brilijantnog" zakljucka me doveo, cak se moze reciklirati
:
Svima nama trebaju sljedece 4 stvari za SVE, ali PARE nisu inkludirane:
1) ZDRAVLJE
2) ZDRAV UM
3) NAFAKA ali u smislu "na tacnom mjestu u tacno vrijeme"
4) VJERA
ZDRAVLJE ----> Zdravo tijelo ima organe i svaki je odgovoran za neku funkciju, ako svi organi rade kako treba imamo znaci jednog zdravog insana. Srce primjera radi prozvodi crvena krvna zrncad koja direktno idu do mozga, koji bi trebao da odradjuje svoju funkciju, to jeste daje nam zdrav -----> UM -----> Uz pomoc zdravog uma treba da cijelo vrijeme donosimo razlicite "tacne" odluke u zivotu. Tacne odluke su veoma plodne jer daju plodove kao sto su hehhee sreca i pare koje su znaci bita jednog zivota, ali opet da bi se mogli naci u situaciju da doneseme te "tacne" odluke potrebna nam je -----> NAFAKA -----> Bez dobre nafake, one suzivotne kockice u djepu, koja za sve ovo treba da ima dobre proporcije, hmmm bar 4/6 sestica, je insan peh. Razlog moze biti manjak ----- > VJERE ----> Ha u Boga ha u samog sebe. Vjera opet daje ono prvo sto nas vraca nazad u krug bogatsva i srece, to jeste ------> ZDRAVLJE
Uhhhhhhhhh, sta bi covjek bez filozofije, vecih propalica od filozofa nema, znaci propao vise nebi.... Heheheee, ma neka nama i te bez gravitacije nauke
/~M~
Evo sta je mene moj uzbudljivi zivot do sada naucio i do kojeg "brilijantnog" zakljucka me doveo, cak se moze reciklirati
Svima nama trebaju sljedece 4 stvari za SVE, ali PARE nisu inkludirane:
1) ZDRAVLJE
2) ZDRAV UM
4) VJERA
ZDRAVLJE ----> Zdravo tijelo ima organe i svaki je odgovoran za neku funkciju, ako svi organi rade kako treba imamo znaci jednog zdravog insana. Srce primjera radi prozvodi crvena krvna zrncad koja direktno idu do mozga, koji bi trebao da odradjuje svoju funkciju, to jeste daje nam zdrav -----> UM -----> Uz pomoc zdravog uma treba da cijelo vrijeme donosimo razlicite "tacne" odluke u zivotu. Tacne odluke su veoma plodne jer daju plodove kao sto su hehhee sreca i pare koje su znaci bita jednog zivota, ali opet da bi se mogli naci u situaciju da doneseme te "tacne" odluke potrebna nam je -----> NAFAKA -----> Bez dobre nafake, one suzivotne kockice u djepu, koja za sve ovo treba da ima dobre proporcije, hmmm bar 4/6 sestica, je insan peh. Razlog moze biti manjak ----- > VJERE ----> Ha u Boga ha u samog sebe. Vjera opet daje ono prvo sto nas vraca nazad u krug bogatsva i srece, to jeste ------> ZDRAVLJE
Uhhhhhhhhh, sta bi covjek bez filozofije, vecih propalica od filozofa nema, znaci propao vise nebi.... Heheheee, ma neka nama i te bez gravitacije nauke
/~M~
-
Monom
Ima ih dosta na teritoriji bivse yu koji su toliko gladni da se nikada nece najesti.
To sto su nesretni nije problem jer im tako i treba.
Zinuli su da pojedu sve, i zemlju i kamen.
Nema dovoljno odlagalista da se ukloni sav taj ljudski otpad i smrad.
Bivsi sistem je to koliko toliko sprecavao ali nam nije valjao.
Sto smo trazili to smo i dobili.
To sto su nesretni nije problem jer im tako i treba.
Zinuli su da pojedu sve, i zemlju i kamen.
Nema dovoljno odlagalista da se ukloni sav taj ljudski otpad i smrad.
Bivsi sistem je to koliko toliko sprecavao ali nam nije valjao.
Sto smo trazili to smo i dobili.
-
nebi
Sorry,kasno sam uljetio u diskusiju.....
care-x,danas sam malo gvirnuo u statisticke podatke....prosle godine FBiH sklopljeno cca. 20.000 brakova.....razvoda cca. 2000(recimo,10%)....
Austrija(a bice i Vienna,gdje trenutno auslendirash),cca. 40% razvoda....
iako se u Bosni zene mladi i neiskusni,kriza je za posao,stambeni prostor itd.
Dakle....cast parama,treba i to.....ali ne bih potcijenio ljekovitu vrijednost fildzana viska.
care-x,danas sam malo gvirnuo u statisticke podatke....prosle godine FBiH sklopljeno cca. 20.000 brakova.....razvoda cca. 2000(recimo,10%)....
Austrija(a bice i Vienna,gdje trenutno auslendirash),cca. 40% razvoda....
iako se u Bosni zene mladi i neiskusni,kriza je za posao,stambeni prostor itd.
Dakle....cast parama,treba i to.....ali ne bih potcijenio ljekovitu vrijednost fildzana viska.
- Soul_Sista
Slazem se za ove tri prve, posebno za ovu trecuSvima nama trebaju sljedece 4 stvari za SVE, ali PARE nisu inkludirane:
1) ZDRAVLJE
2) ZDRAV UM
4) VJERA
ufff sto sam danas duboka
- Soul_Sista
mali drzi se temenebi wrote:Mogu li unic?Soul_Sista wrote: ufff sto sam danas duboka![]()
-
mačak u čizmama
pare su nužno zlo...pare kvare ljude...para na paru...bla bla...
čuli smo već sve o parama, samo da dodam:
ono što je najvrijednije naći ćeš kad ne tražiš,
kad tražiš onda nema, a nema ni kupit

čuli smo već sve o parama, samo da dodam:
ono što je najvrijednije naći ćeš kad ne tražiš,
kad tražiš onda nema, a nema ni kupit
- Fair Life
Nisu li voljena djecica voljene osobe ?vsk wrote:hajde malo da se igramo
![]()
pretpostavka: mladi ste , zdravi, uspjesni, voljeni i imate para
cega bi ste se najprije odrekli:
1.voljene osobe
2. voljene djecice
3.zdravlja(prodate bubreg za 5 000)
3.dobrog posla
4.100 000 na strani
Ili... onaj koji ima "100 000 na strani" zasto bi prodavao bubreg ?