Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Mirzareli

#1 Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by Mirzareli »

Da li neko koristi ovu kablovksu u gradu Zenici ? --- https://www.facebook.com/pages/ALVATEL- ... 78?fref=ts

Znam da imaju super povoljan paket od 01.01.2015 god (25 KM)- Digitalna TV ( 150 kanala i super brzi net) Znam da su jos u fazi izgradnje licne infrastrukture u vecini grada.Nudit ce Digitlanu tv,internet i fixnu telefoniju ,usluge ce pruzati pomocu optickog kabla,mislim da ce time kvalitet slike biti neosporan... Dosta nam je vise MOJE TV i Telemacha potrebna nam je svjeza krv radi konkurencije , boljih i jeftinijih usluga. Mislim po najvama da ce ova kompanija biti najpovoljnija u gradu Zenici.. Ako neko ima iskustva ili informacija o ovom projketu neka ovde pise ... :bih:
Benq

#2 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by Benq »

Gledam ovu njihovu ponudu i Telemach je za njih Tito...

Cuj super brzi internet a tamo ponuda od 6 i 8Mbps... Drzi se ti jarane telemacha ;)
I to jos "fer osnova" koristenja interneta i brzina interneta nije garantovana i iznosi "do" 6 ili 8Mbps...
Mirzareli

#3 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by Mirzareli »

[quote="Benq"]Gledam ovu njihovu ponudu i Telemach je za njih Tito...

Cuj super brzi internet a tamo ponuda od 6 i 8Mbps... Drzi se ti jarane telemacha ;)
I to jos "fer osnova" koristenja interneta i brzina interneta nije garantovana i iznosi "do" 6 ili 8Mbps...[/qu

8 mb/s je i dovoljno... Ma posesres Telemach digitlana TV im ravna nuli,internet manje vise nije los... Na telemachu ti je net+tv -40 KM ,ovdje 25 KM ... Telemach obecaje kule i gradove ali ne terenu iskreno nista. Jedino im je net za pohvalu.. Digitalna i analogna tv ne vrijede 5 para znaci od 100 programa nema 20 da mozes gledat,puna lista niskorazrednih lokalni televizija fuj ... Imam i telefon telemacha kad me neko zovne ko da iz bureta prica,nije ni priblizan standardnom fixnom telefonu.Ja sam iskreno razocaran telemachom i ne bih nikom preporucio da koristi njihove usluge.Odnos cijena i kvaliteta nikako nije odgovarajuci.
Benq

#4 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by Benq »

To je sve drug individualno , ja znam mnogo korisnika telemacha koji su jako zadovoljni i skoro nikad ni najmanji problem nisu imali , a znam i one druge koji imaju svako malo neki problem bilo to sa digitalom ili internetom.

Naravno ako nisi zadovoljan uslugom koju placas, uvijek je dobro imati alternativu. Samo je MojaTV ubjedljivo najlosija i naj skuplja opcija.
Posto je taj kablovski operater nov u Zenici , ako se prikljucis ocekuj probleme koji ce se manifestovat kroz ceste prekide tv-a i interneta.

A druga stvar , samo skontaj da je za danasnje normalno koristenje neta potrebna brzina od bar 12Mbps kao sto kolega DocSportello kaze. Sve ispod toga je za penzionere...
Mirzareli

#5 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by Mirzareli »

Benq wrote:To je sve drug individualno , ja znam mnogo korisnika telemacha koji su jako zadovoljni i skoro nikad ni najmanji problem nisu imali , a znam i one druge koji imaju svako malo neki problem bilo to sa digitalom ili internetom.

Naravno ako nisi zadovoljan uslugom koju placas, uvijek je dobro imati alternativu. Samo je MojaTV ubjedljivo najlosija i naj skuplja opcija.
Posto je taj kablovski operater nov u Zenici , ako se prikljucis ocekuj probleme koji ce se manifestovat kroz ceste prekide tv-a i interneta.

A druga stvar , samo skontaj da je za danasnje normalno koristenje neta potrebna brzina od bar 12Mbps kao sto kolega DocSportello kaze. Sve ispod toga je za penzionere...
Ma nek je i 5 mb/S samo nek je stabilna... Ja samo kazem da imam uzasno lose iskustvo sA TELEMACHOM. :cry: ...
Benq

#6 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by Benq »

Ok , ti znas najbolje sta tebi odgovara. Samo pazi da ne odes u gore , jer su oni tek dosli u grad.
Mirzareli

#7 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by Mirzareli »

Benq wrote:Ok , ti znas najbolje sta tebi odgovara. Samo pazi da ne odes u gore , jer su oni tek dosli u grad.

Naravno ... Ne treba se zaletat... Sto se tice za svaku je pohvalu akcija telemacha "2 mjeseca dzabe" .Kao sto ti rece lokacija i infrastruktura igraju vaznu ulogu.Tako da ljudi mogu probat da li ce frcerat kako treba ili ne,bez da potpisuju ugovor.. Ja bih zakonski uveo da svaki catv operateri daju barem mjesec usluge bez ugovora cisto da ljudi vide da li im pase kvalitet i potrebe same usluge.Ako ovo ostane stalna praksa telemach ce navuci veliki broj korisnika.Jer kad potpises ugovor kasno je onda ispravjat krivu drinu. :| Ovako probaj ,pa onda uzmi ili ostavi posteno nema sta ! :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by _BataZiv_0809 »

Ja sam uzeo onaj duo mix u Telemachu, sto je 40 maraka mjesecno, tv i internet. I fakat nesto kontam da sve manje gledam tv, posebno otakako je filmovizije, a i ono malo gledljivih kanala (Discovery, Nat Geo, Viasat History) su mi se pokvarili. Ispade da tv gledam samo kad je liga sampiona ili svjetsko prvenstvo :D A hebo majku opet mi se ne da iskljuciti, valjda ono navika, sta li je.

Elem ja sam se raspricao, a nidje veze sa temom, jel :D Dugo vremena sam htio preci sa mrtvog Telekabela na Telecom, ali ispade bolje sto nisam. Znaci oprezno sa novim ponudjacima usluga. Po mom misljenju svi su oni u par deka.

Ima li ko iskustva sa Total tv?
lokalni_razdjevicar

#9 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by lokalni_razdjevicar »

gdje im je programska sema? ova im je stranica teska taraba, ovako stoji ima pola vijeka. Toliko o njihovom profesionalizmu.
Mirzareli

#10 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by Mirzareli »

lokalni_razdjevicar wrote:gdje im je programska sema? ova im je stranica teska taraba, ovako stoji ima pola vijeka. Toliko o njihovom profesionalizmu.
Ma valjda su jos u fazi razvitka... :-D .. Sjecam se da je i Zenicki Telekabel osnovan i sve je tako tesko islo na pocetku,poslije bilo extra.
Mirzareli

#11 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by Mirzareli »

_BataZiv_0809 wrote:Ja sam uzeo onaj duo mix u Telemachu, sto je 40 maraka mjesecno, tv i internet. I fakat nesto kontam da sve manje gledam tv, posebno otakako je filmovizije, a i ono malo gledljivih kanala (Discovery, Nat Geo, Viasat History) su mi se pokvarili. Ispade da tv gledam samo kad je liga sampiona ili svjetsko prvenstvo :D A hebo majku opet mi se ne da iskljuciti, valjda ono navika, sta li je.

Elem ja sam se raspricao, a nidje veze sa temom, jel :D Dugo vremena sam htio preci sa mrtvog Telekabela na Telecom, ali ispade bolje sto nisam. Znaci oprezno sa novim ponudjacima usluga. Po mom misljenju svi su oni u par deka.

Ma sto se tice analogne i digitlane telemach TV govorio sam gore,prelose znaci gotovo nista ne dobijamo... Evo ti jos jedan program koji ce natjerat da istekas TV :D Skini neces se pokajat :-D --- https://popcorntime.io/
Benq

#12 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by Benq »

Mirzareli wrote:Evo ti jos jedan program koji ce natjerat da istekas TV :D Skini neces se pokajat :-D --- https://popcorntime.io/
Ja imam ovaj program vec nekoliko dana i mogu reci da je odlican , ali je problem sto se baza filmova od prvog dana nije azurirala i non stop stoje jedni te isti filmovi , a uz to ima neki bug pa ne prikazuje vecinu slika od filmova samo naslove...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by _BataZiv_0809 »

Mirzareli wrote: Ma sto se tice analogne i digitlane telemach TV govorio sam gore,prelose znaci gotovo nista ne dobijamo... Evo ti jos jedan program koji ce natjerat da istekas TV :D Skini neces se pokajat :-D --- https://popcorntime.io/
O cemu se radi, malo mi mrsko googlat veceras, ne zamjeri :) A racunar mi treba na remont za koji dan, pa necu jos instalirati :thumbup:

Hvala puno.
Benq

#14 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by Benq »

_BataZiv_0809 wrote:O cemu se radi, malo mi mrsko googlat veceras, ne zamjeri :) A racunar mi treba na remont za koji dan, pa necu jos instalirati :thumbup:

Hvala puno.
Drug to ti je program koji kad instaliras i pokrenes imas citavu enciklopediju filmova , serija... od najstarijih do najnovijih i stvarno je odlicna aplikacija , kliknes na film , odaberes titlove i kliknes na "watch movie" i to je to , online streaming.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#15 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by _BataZiv_0809 »

Benq wrote:
Drug to ti je program koji kad instaliras i pokrenes imas citavu enciklopediju filmova , serija... od najstarijih do najnovijih i stvarno je odlicna aplikacija , kliknes na film , odaberes titlove i kliknes na "watch movie" i to je to , online streaming.
Hvala drug puno :thumbup:
rundavi

#16 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by rundavi »

_BataZiv_0809 wrote:Ja sam uzeo onaj duo mix u Telemachu, sto je 40 maraka mjesecno, tv i internet. I fakat nesto kontam da sve manje gledam tv, posebno otakako je filmovizije, a i ono malo gledljivih kanala (Discovery, Nat Geo, Viasat History) su mi se pokvarili. Ispade da tv gledam samo kad je liga sampiona ili svjetsko prvenstvo :D A hebo majku opet mi se ne da iskljuciti, valjda ono navika, sta li je.

imam ja total je najbolji :thumbup:
cenecimoveocino

#17 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by cenecimoveocino »

rundavi wrote:

imam ja total je najbolji :thumbup:
Imam i ja TotalTV,16KM imam cak i malo vecuponudu kanala nego na telemach,sve u svemu TTv je :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#18 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by _BataZiv_0809 »

cenecimoveocino wrote: Imam i ja TotalTV,16KM imam cak i malo vecuponudu kanala nego na telemach,sve u svemu TTv je :thumbup:
Moze li neki link?

Sta sve za 16 KM?

:thumbup:
rundavi

#19 Re: Nova Zenicka kablovska TV (Alvatel)

Post by rundavi »

ukucaš total tv i sv ti izbaci

prva tri mjeseca plaćaš po marku i imas sve kanale nakon toga imas svoj paket koji si kupio kod mene je onaj od 16 KM i imam 150 kanala naravno sa sportklubovima

kad su oovi naši glupi onda sam otisao u RS i sad imam sasvim ok televiziju s kojom sam zadovoljan i svakom preporucujem
Post Reply