Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Helena2014

#26 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by Helena2014 »

Helena2014 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ako mislite da će njemu kanuti suza što će neka petorica u Goraždu napustiti stranku i glasati za SDA-ovu vladu, varate se...

Šta je onda ovo? Ako nije reakcija SBB na sve veći odlazak ljudi iz SBB, poćinje ih JAVNO blatiti :hajmooo: Radončić je odvratan tip

Politička korupcija se preko Ramovića prelijeva u FBiH!?

A slučaj „Ramović“, u kojem je aktuelni načelnik Goražda principijelno isključen iz stranke zbog dogovora o ulasku u vlast sa SDA u BPK, mimo stava stranačkih organa i volje glasača, miriše na takvo djelovanje. Slično se, prema pouzdanim informacijama, ponovo događa i u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje vladajuća SDA, kako bi kao i u BPK održala vlast, namjerava kupiti najmanje dvojicu poslanika Socijaldemokratske partije (SDP). O tome je javno govorio i zvaničnik te stranke Nedžad Fazlija. Brza istraga U osnovi, svako ima pravo da promijeni stav, partiju ili blok, posebno kada je riječ o izabranim predstavnicima naroda. No, iskustvo i zdrav razum, ali i brojni materijalni dokazi, jasno govore da se u ovakvim slučajevima ne radi o tome, nego o suhoj političkoj korupciji - podmazanoj različitim vrstama, uglavnom materijalnih, poticaja ili, eventualno, pritisaka. Zato, sasvim opravdano opozicija u RS zahtijeva brzu policijsku istragu i zato je apsolutno opravdana odluka lidera opozicije u FBiH da u korijenu sasiječe svaku mogućnost da njihovo članstvo upliva u vode političke korupcije. To bi, kako su, uostalom, i sami rekli, bila izdaja ogromnog povjerenja koje su građani poklonili nosiocima promjena u BiH.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/149400/politi ... d3E7E.dpuf

A još juče niko bolji

Priznanje Evropskog pokreta u BiH

Muhamed Ramović najbolji načelnik u FBiH

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/139345/muhame ... qhTHp.dpuf
pumica

#27 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by pumica »

Helena2014 wrote:
Helena2014 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ako mislite da će njemu kanuti suza što će neka petorica u Goraždu napustiti stranku i glasati za SDA-ovu vladu, varate se...

Šta je onda ovo? Ako nije reakcija SBB na sve veći odlazak ljudi iz SBB, poćinje ih JAVNO blatiti :hajmooo: Radončić je odvratan tip

Politička korupcija se preko Ramovića prelijeva u FBiH!?

A slučaj „Ramović“, u kojem je aktuelni načelnik Goražda principijelno isključen iz stranke zbog dogovora o ulasku u vlast sa SDA u BPK, mimo stava stranačkih organa i volje glasača, miriše na takvo djelovanje. Slično se, prema pouzdanim informacijama, ponovo događa i u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje vladajuća SDA, kako bi kao i u BPK održala vlast, namjerava kupiti najmanje dvojicu poslanika Socijaldemokratske partije (SDP). O tome je javno govorio i zvaničnik te stranke Nedžad Fazlija. Brza istraga U osnovi, svako ima pravo da promijeni stav, partiju ili blok, posebno kada je riječ o izabranim predstavnicima naroda. No, iskustvo i zdrav razum, ali i brojni materijalni dokazi, jasno govore da se u ovakvim slučajevima ne radi o tome, nego o suhoj političkoj korupciji - podmazanoj različitim vrstama, uglavnom materijalnih, poticaja ili, eventualno, pritisaka. Zato, sasvim opravdano opozicija u RS zahtijeva brzu policijsku istragu i zato je apsolutno opravdana odluka lidera opozicije u FBiH da u korijenu sasiječe svaku mogućnost da njihovo članstvo upliva u vode političke korupcije. To bi, kako su, uostalom, i sami rekli, bila izdaja ogromnog povjerenja koje su građani poklonili nosiocima promjena u BiH.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/149400/politi ... d3E7E.dpuf

A još juče niko bolji

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Idu ti ova sabrana djela :meza:
Helena2014

#28 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by Helena2014 »

pumica wrote:
Helena2014 wrote:

A još juče niko bolji

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Idu ti ova sabrana djela :meza:

:nokti: ponekad :ceslja:
jao_situacije

#29 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by jao_situacije »

Ja bih samo molio da ova tema ne odluta od srži, a to je NAŠ ESSO.Hvala
biske

#30 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by biske »

jao_situacije wrote:Ja bih samo molio da ova tema ne odluta od srži, a to je NAŠ ESSO.Hvala
šta ima vaš?! esso je patent kantona sarajevo. čak smo ga u verziji 2.0 unaprijedili i sad je udvostručen, skuplji, zajebaniji, ima opciju za pogodno biranje etničke pripadnosti. ovaj prototip koji smo namijenili muzeju savremene politike je imao posljednju želju da bude šef jedne stranke pa smo mu dozvolili da istu osnuje u nekom od susjednih kantona. mogao je to biti i hnk, sbk, zdk. nemojte se furati da ste nešta bitni. :mrgreen:
jao_situacije

#31 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by jao_situacije »

biske wrote:
jao_situacije wrote:Ja bih samo molio da ova tema ne odluta od srži, a to je NAŠ ESSO.Hvala
šta ima vaš?! esso je patent kantona sarajevo. čak smo ga u verziji 2.0 unaprijedili i sad je udvostručen, skuplji, zajebaniji, ima opciju za pogodno biranje etničke pripadnosti. ovaj prototip koji smo namijenili muzeju savremene politike je imao posljednju želju da bude šef jedne stranke pa smo mu dozvolili da istu osnuje u nekom od susjednih kantona. mogao je to biti i hnk, sbk, zdk. nemojte se furati da ste nešta bitni. :mrgreen:
ja sam iz KS :D
biske

#32 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by biske »

jao_situacije wrote:
biske wrote:
:lol: :lol: :lol:
:thumbup:

k'o da je bitno. mor'o sam neku podlogu uzet da odam počast essi. :mrgreen:
jao_situacije

#33 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by jao_situacije »

biske wrote:
jao_situacije wrote:
biske wrote: šta ima vaš?! esso je patent kantona sarajevo. čak smo ga u verziji 2.0 unaprijedili i sad je udvostručen, skuplji, zajebaniji, ima opciju za pogodno biranje etničke pripadnosti. ovaj prototip koji smo namijenili muzeju savremene politike je imao posljednju želju da bude šef jedne stranke pa smo mu dozvolili da istu osnuje u nekom od susjednih kantona. mogao je to biti i hnk, sbk, zdk. nemojte se furati da ste nešta bitni. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
:thumbup:

Aha pa onda je okej, samo nastavi tako. Inače on ako ne shebe bektu neće ga niko shebati. :lol: :lol:
biske

#34 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by biske »

jao_situacije wrote:
Aha pa onda je okej, samo nastavi tako. Inače on ako ne shebe bektu neće ga niko shebati. :lol: :lol:[/quote]

nemoj ti meni "nastavi". đe si biJo kad je bilo najteže? :D
jao_situacije

#35 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by jao_situacije »

biske wrote:
jao_situacije wrote:
Aha pa onda je okej, samo nastavi tako. Inače on ako ne shebe bektu neće ga niko shebati. :lol: :lol:
nemoj ti meni "nastavi". đe si biJo kad je bilo najteže? :D[/quote]
A tražio sam ovo nisam znao kako se zove tema hvala ti! čitao sam prije reg. na forumu i onda nisam znao gdje je :sad:
putokaz1

#36 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by putokaz1 »

Pogresan naziv teme cuj nova
valjda stara vlast
vec 20 godina sda vlast valjda treba nosit epitet stara
nadam josh malo pa rahmetli
2016 sad ce
Helena2014

#37 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by Helena2014 »

Šta bi u BPK?
Formiraće vlast bez DF?
DF neće sa Radeljaševom strankom, a ta stranka ušla u većinu od 6 stranaka koje su potpisale sporazum neki za BPK, tako kažu :shock:
biske

#38 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by biske »

esso :sretan:
vlast :sretan:
ministar na čekanju :igrac:
StupskaBitanga

#39 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by StupskaBitanga »

Helena2014 wrote:Šta bi u BPK?
Formiraće vlast bez DF?
DF neće sa Radeljaševom strankom, a ta stranka ušla u većinu od 6 stranaka koje su potpisale sporazum neki za BPK, tako kažu :shock:
pa ko čini vlast tamo?
Helena2014

#40 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by Helena2014 »

StupskaBitanga wrote:
Helena2014 wrote:Šta bi u BPK?
Formiraće vlast bez DF?
pa ko čini vlast tamo?
Ne znam zašto izbjegavaju ovaj A-SDA?
Kao što mi se čini da ovo DF-ovo taktiziranje na kantonalnim nivoima, znači da ne žele ulaziti u kantonalne vlade, tamo su svugdje zaista veliki problemi

Potpisan sporazum o koaliranju SDA, SBiH, Stranke za bolje Goražde, BPS-a, Liberalne i Stranke dijaspore, te novog pokreta.
Dok sedam od 11 stranaka, koje imaju svoje poslanike u Skupštini čine većinu, opoziciju u BPK predstavljaju SBB, DF, SDP i A-SDA.

Aida Obuća (SDA) nova je predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde, a većinom glasova za njene zamjenike izabrani su Daliborka Milović (Liberalna stranka) i Edim Fejzić (Stranka dijaspore).

Poslanici DF-a u BPK su dio opozicije, jer nisu željeli u vlast sa Strankom za bolje Goražde, čiji je osnivač Esed Radeljaš. Iz DF-a ranije je istaknuto kako je SDA pristala na ucjene svojih sadašnjih partnera. Odgovarajući na takve tvrdnje Kurtović kaže kako je to stvar stranke Željka Komšića, te da mu je žao što su njeni predstavnici „brzo izjavljivali neke stvari, kao to da je SDA kolateralna šteta“.

Slijedi imenovanje delegata u Dom naroda PFBiH.
StupskaBitanga

#41 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by StupskaBitanga »

Sve će ovo biti na staklenim nogama
Nije ASDA luda da ide sa SDA pogotovo jer znaju da bi im tu i bio kraj
Helena2014

#42 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by Helena2014 »

StupskaBitanga wrote:Sve će ovo biti na staklenim nogama
Nije ASDA luda da ide sa SDA pogotovo jer znaju da bi im tu i bio kraj

A-SDA hoće

Sličan problem u SBK neki dan, ako ga danas nisu razrješili
It_is_a_Leclerc

#43 Re: Nova vlast u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Post by It_is_a_Leclerc »

Čestitam DF-u na poštenom odnosu ! Ne sa Radeljašem !
Post Reply