Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Masala masala... super... odlicno. Taman da se ove krivicne mogu povuci na vrijeme i sprijeciti cupanje uhljeba i lopova iz stolica i nadzornih odbora.... Kakav uspjeh za nase. Bakira je sam Bog poslao.
Last edited by MorningStar on 13/12/2019 12:35, edited 1 time in total.
Dodjose ljudi vedra cela i napravise carsiju od sela
Mario Nenadić bi trebao biti novi premijer Kantona Sarajevo
Klix.ba ekskluzivno saznaje da bi novi premijer Kantona Sarajevo trebao biti Mario Nenadić, kao nestranački kadar i zajedničko rješenje SDA, SBB-a i DF-a.
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon današnjeg sastanka sa čelnicima SBB-a Fahrudinom Radončićem i DF-a Željkom Komšićem potvrdio je da će te stranke činiti novu većinu u Kantonu sarajevo i formirati novu vladu.
Poručio je da će novi premijer Kantona Sarajevo biti nestranački čovjek, a kako Klix.ba saznaje radi se o Mariju Nenadiću, bivšem ministru pravde u Kantonu Sarajevo. Izetbegović je kazao da imaju prijedlog za premijera, ali da ne žele otkrivati njegovo ime.
"Imamo dobro ime i prihvatljivo za sve tri stranke i za građane Kantona Sarajevo. Mislim da svi možemo biti zadovoljni. Želimo napraviti iskorak u odnosu na dosadašnja imenovanja", rekao je Izetbegović.
Nenadić je bio veoma cijenjen i u prošlom sazivu Vlade KS kada je obnašao funkciju ministra pravde, kao nestranački kadar, ali na prijedlog SBB-a.
Radi se o zajedničkom kandidatu spomenute tri stranke. U novoj Vladi KS SDA će imati sedam ministarskih pozicija, SBB tri, a DF dvije. Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo bit će kandidat SDA.
Izetbegović je rekao da će se zajednički dogovoriti o izboru premijera KS, da će SDA dobiti sedam ministarskih mjesta, SBB tri i DF dva. Predsjedavajući Skupštine KS bit će iz Stranke demokratske akcije.
To znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje Vlade KS.
"Imamo dobro ime i prihvatljivo za sve tri stranke i za građane Kantona Sarajevo. Mislim da svi možemo biti zadovoljni. Želimo napraviti iskorak u odnosu na dosadašnja imenovanja", rekao je Izetbegović.
Istakao je da će učiniti sve da Vijeće ministara bude imenovano do 23. decembra 2019. godine, a da će ANP otići 24. decembra.
Dovidjenja rodni grade. Dovidjenja BiH. Zadnja nada je upravo bila ugasena od strane ove trojice. Dolaze novi Pazarici, nove pljacke, kiosci i Sebije. Danas smo i formalno propali kao drustvo i drzava.
PA kud cete da je vaznija fotelja, zar ono Komso ne rece da je on tu da bude 2-1 za BiH. E kako se SDA glas moze pisati kao glas za BiH osim ako si u SDA. Znaci uvijek je bio u SDA, znate ono kako hrvati u 'ercegovini hoce da su veci katolici od pape, tako KOmso hoce da je veci musliman od Bakira
mk ultra wrote: ↑13/12/2019 14:41
Jesi li ih prijavio?
Nisam ih prijavio jer ih nemam kome prijaviti, svi policajci su dobili posao preko stranke, ali apsolutno svi, tuzioci i sudije se biraju na osnovu stranacke pripadnosti, kadija te tuzi kadija te sudi.
Najjaca od svih izreka nasih politicara je: "treba pustiti institucije da odrade svoj posao"
MorningStar wrote: ↑13/12/2019 14:41
Kome prijavio - kolegama im u tuzilastvu ?
Nije bas tako... ali eto, ocigledno js bolje ucestvovati u krađi i vjerovatno biti placen za to
Pa eno snimise tegeltiju pa prijava onom sto snimi
isto da gledaš kako tuku čovjeka na pravdi boga i ti umjesto da zoveš pomoć ti pomogneš ovima što šutaju, i pravdaš to činjenicom da nisi imao koga da zovneš
ili otiđi ili prijavi, ovako učestvuješ.
Ma bilo je ocekivat da vlada padne prije ili kasnije, jednostavno nesto ovako nije odrzivo. 6 ravnopravnih stranke ne moze opstati, prije ili kasnije neko bi belaj napravio.
Zao mi je sto je do ovoga doslo mada iskreno ne momgu da ne spomenem nekoliko cinjenica.
1. Ova vlada je za ovih godinu dana imala skandala da ih mogu izvozit, od zornica preko hadzibajricevih aferima pa do postavljanja kadrova.
2. Svaka stranka svojata ovu vladu kao da su oni glavni, pogotovo SDP. Sa druge strane taj SDP ima vise ministara nego zastupnika….apsurd sam po sebi…
3. Tolko price o nepotizmu I sda I onda ih smijenis dobijes vlast I postavljas ljude sa pravnim fakultetom za ministra prostornog uredjenja ili osobu bez dana radnog staza, iskustva ili bilo cega za ministra? Ne Kazem da je SDA bolji , ali ja iskreno nisam vidio nikakvu promjenu kad je ovaj segment u pitanju...cak su u nekim stvarima bili I gori.
4. Subjektivno misljenje je da ova vlada nije imala pojma kuda tjeraju I gdje su suplji...jednostavno ne Kazem da su imali lose namjere, ali su se precjenili. Ono sto smo sto puta culi se nazalost pokazalo kao istina...glume politicare svjetskog kova, a ne mogu ni mjesnu zajednicu vodit pojedini. Jedno je s.rat iz opozicije, a drugo nosit se sa pritiskom javnosti I odlucivati.
5. Uostalom puna usta svima izdaje gradjana. SDA ima 10 zastupinika ili 11 ? ostali niko nije ni blizu, SDA ima sve skoro nacelnike u Kantonu….I da nisu vlast tu ? Pa bgm po meni je izdaja javnosti to sto oni nisu vlast, jer javnost je jasno rekla sta zeli….
6. Ocekivao sam puno vise od NiP zbog toga sam im I dao glas u Kantonu...al eto I oni nista, tanko, pretanko