Nova Top Lista Nadrealista

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
ArthurSpooner

#626 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ArthurSpooner »

Nivri wrote:Alane, sve je to lijepo sto zboris, ali ne ocekuj da primitivcima mozes sta objasniti. :thumbup:

Nego batali to, ja bas uzivam kad se vako iznerviraju :lol: :D
Ajd ti lijepo na --- NO LINKS --- pa im pricaj kako tvoja rodbina u istocnom Sarajevu nije u stanju shvatiti kako mozes zivjeti sa "muslimanima" :lol: :lol:

Serem ti se na licemjerstvo i dvolicnost :)
alanskoda

#627 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by alanskoda »

Nivri wrote:Alane, sve je to lijepo sto zboris, ali ne ocekuj da primitivcima mozes sta objasniti. :thumbup:

Ma vecinom su to ovi koji su sljegli u sa. I sad nema vecih sarajlija od njiHa.
Nivri

#628 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Nivri »

Gubis se Arthure sinko, gubis se :skoljka:
alanskoda wrote:

Ma vecinom su to ovi koji su sljegli u sa. I sad nema vecih sarajlija od njiHa.
:thumbup:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#629 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Matijevic_Vlado »

Jel ima moderatora ovdje ?? ako nema mene je jedan iz reda ostalih iznerviro pa da mu kazem koju :mrgreen: ! mani te se ljudi te glupe price ccc :mrgreen: :mrgreen: sad ce se neki padobranac pojaviti i pitati jesul to 4 S :D a ono sam 3 c :D
kisni indijanac

#630 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by kisni indijanac »

nije baš da sarajevo nije imalo kult mjesta prije agresije, parkuša, zvono, cda, cedus, đerdan, dom mladih, ali dom mladih u kome nije mog'o svako svirati i koji je prestao biti kultom postavljanjem deen -ove slike, čičak, ma što mislili o njemu bio je entuzijasta, organizovao je puno toga poput nove nade, nove snage , rock maratone, indexi koji su BiH muzički brend i bend...prvi bend sa ex yu prostora koji je imao autorske stvari i bilo je puno lokacija koje su određivale muzički, dobar muzički ukus raje, iako se slažem da je sarajevo bilo prije svega centar pop muzike...šteta što su kult mjesta sjebana...pa sad na tim mjestima imamo banke ili bonbonjere, agresija je učinila svoje, mnogo dobre raje je otišlo ne samo prije agresije, nego i poslije i nije to vezano samo za jednu naciju..puno bespotrebne žuči na ovoj temi, sad se puca sa tastatura...ima još puno dobre raje i u SA u BG , ja se ipak nadam nekim novim mostovima u pozitivnom smjeru....ipak ni ja ne volim čitati verbalni nastavak agresije na BiH, kojeg ovdje vidim u nickovima poput vuka sa trebevića ili stopala...hinjski i osjeti se zadah mržnje u vašim postovima....
ArthurSpooner

#631 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ArthurSpooner »

Gubis se Arthure sinko, gubis se :skoljka:

Koji si se kurac vratio? Mislim, koji si ti beskicmenjak i luzer da se nakon tog silnog pljuvanja po saxu i ljudima ovdje, vratis? :lol:

VuksaTrebevica je cetalj, ali je barem iskren za razliku od tebe, koji samo i jedino otvoris dusu i govoris istinu o "divnim, nenacionalistickim" Srbima kad nisi okruzen Bosnjacima. Odvratan si.
Nivri

#632 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Nivri »

Hvala Bogu da sam odvratan takvim "intelektualnim velicinama" poput tebe kakve uvijek volim da opljunem. :D

Dakle, pljujem selektivno.

Pa valjda si to skonto do sad :D

Popijte nesto za smirenje ljudik, ljubi vas Her Irvin.
alanskoda

#633 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by alanskoda »

ArthurSpooner wrote:
alanskoda wrote: Nek ti neko u familiji odjebe. Meni se ne obracaj tako papak
Cetalju, smiri se.

Pitas se zasto tema ima ovoliko stranica, pa bas zbog vas cetalja i stocnoSarajlija. Vidis da je sve bilo mirno dok je vi opet niste aktivizirali.

Jadan si ti. Da imam tvoj mozak rokno bih se.
ArthurSpooner

#634 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ArthurSpooner »

Nivri wrote:Hvala Bogu da sam odvratan takvim "intelektualnim velicinama" poput tebe kakve uvijek volim da opljunem. :D

Dakle, pljujem selektivno.

Pa valjda si to skonto do sad :D

Popijte nesto za smirenje ljudik, ljubi vas Her Irvin.
I moderatorima si prilicno gadan :lol:
zateznistub

#635 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by zateznistub »

Gdje ja zivim u picku materinu.

I jedni i drugi i treci bez obzira i na ime i na vjeru i na grad/selo gdje zivite....sve go primitivac.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#636 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Matijevic_Vlado »

zateznistub wrote:Gdje ja zivim u picku materinu.

I jedni i drugi i treci bez obzira i na ime i na vjeru i na grad/selo gdje zivite....sve go primitivac.
a sta mislis zatezni stube jesul ovi klokani u manjini ili vecini samo ne zele da se javljaju da ih ne bi oni normalni gledali kao ove klokane?jebi ga, ja se tjesim da su manjina
Chisum

#637 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Chisum »

alanskoda wrote:
ultima_palabra wrote:
Chisum wrote:Ovo k'o kad se zajebes pa u busu sjednes kraj ljaksea, a on ti pocne vadit slike unuka, zaova itd...
:lol: :lol: :lol: Kralju, šahu, mandarinu :thumbup:

Chisim, kako ja vidim ti si najveci seljak na temi. Svakom si nasao neki odgovor ali cinjenica je da je sarajevo selo. Ebo te grad kad ni muzeja nema. :sad:
(Ko je sad pa ovaj? Pa koliko vas je :lol: )

Sto, chobane, jesi se to prepoznao?

Sta je ovo ove hefte? :lol: Pola "Istocno" ""Sarajevo"" foruma se preselilo na klix? Da nije i kod njih puk'o rebranding? Istocni klix?
kakavdanakneiskustvu

#638 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by kakavdanakneiskustvu »

šta uradiše od teme
Sezam

#639 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Sezam »

Dakle da sumiramo...otvorila se tema o novoj humoristickoj emisiji u reziji Neleta Karajlica, koja po njegovom nema apsolutno nikakve veza sa starim nadrealistima, ali ima Nadrealno u nazivu ili nesto vec slicno (ne namjeravam gledati to njesra u reziji Karadzicevog postovaoca)...na prvih par strana se vec skontalo da program k...u ne valja, ali onda dolaze branitelji lika i djela NK sa klasicnim fazonima tipa: Fali vam Nele, Sarajevo je kasaba, Srbija i Beograd su Las Vegas za vas, Srpska kinematografija je neprikosnovena u regionu, a i sire (barem 3 stranice), Kusturica nobelovac, Nele NIJE supak... i tako dalje do 16. stranice, kad Chisum napisa ovo:

Svako daje sebi pravo ne da pise samo o Nadrealistima, nego o Sarajevu uopste, da ga satro secira i objasnjava, a, ili ga je gledao na razglednicama, ili mu se potucao po coskovima, posmatrajuci price ciji dio nikada nije mogao biti.

Zato i volim teme na podforumu Sarajevo na kojima je raja pisala svoje price i zajebancije... naravno, ovi se tu i ne pojavljuju...
Tacno vidis ko je ovaj grad zivio, a ko mu je smrdio po coskovima, valjda - a u to duboko vjerujem - i tada ga, kao i danas, praziruci. Zato je valjda kod mnogih onaj prijelaz od haustora - ravno medju kukuruze, i bio tako lagan... prirodan.

Nista jace nego kad dodje ucviljeni supak da mi prica o sarajevskoj raji i "narusenoj slici Sarajeva", a sve sto je on ikada uradio da tu sliku zastiti, sacuva ili odbrani, bila je kupovina karte Sarajevo-Pale, u jednom smjeru. Ili, u najboljem slucaju, karta za "trece zemlje"
.

Tu se izgleda Veliko Styopalo pronasao, pa je, vidno pogodjen, uzburkale salonske krvi, napisao ovo:

i nikad nechu dati pardona ovakvim kao chisum da svojataju i brane od mene neshto shto i meni pripada jer moji vijekovima zhive na ovim prostorima, evropskim, nose imena sa stechaka bosanskih dok chisumovi nose imena iz anadolije a glume starosjedioce.
e nechemo tako dino. ipak je ovo evropa a ne mala azija.

Eto, to je to.

@alanskoda

Razmisli. Da se nisi javio na ovu temu, bila bi barem stranica manje :D Fali ti Nele, po svemu sudeci :D
Banksy

#640 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Banksy »

zateznistub wrote:
Svi smo isti, ko puca svi pucaju ... znala sam da će tako završiti ...
zateznistub

#641 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by zateznistub »

Banksy wrote:
zateznistub wrote:
Svi smo isti, ko puca svi pucaju ... znala sam da će tako završiti ...
NE, nije mi to ni cilj ni zelja. Komentarisao sam samo generalno konverzaciju ovdje i na ovoj temi. Znam ja vrlo dobro i ko je poceo i ko je pucao i sve vezano za to, ali to sada i ovdje nije tema za raspravu.
Gandalf

#642 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Gandalf »

ko nas bre sve zavadi, biće da su stranci, jes, jes, stranci :oops:
zateznistub

#643 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by zateznistub »

Gandalf wrote:ko nas bre sve zavadi, biće da su stranci, jes, jes, stranci :oops:
To meni, ili onako generalno?
alanskoda

#644 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by alanskoda »

Sezam wrote:Dakle da sumiramo...otvorila se tema o novoj humoristickoj emisiji u reziji Neleta Karajlica, koja po njegovom nema apsolutno nikakve veza sa starim nadrealistima, ali ima Nadrealno u nazivu ili nesto vec slicno (ne namjeravam gledati to njesra u reziji Karadzicevog postovaoca)...na prvih par strana se vec skontalo da program k...u ne valja, ali onda dolaze branitelji lika i djela NK sa klasicnim fazonima tipa: Fali vam Nele, Sarajevo je kasaba, Srbija i Beograd su Las Vegas za vas, Srpska kinematografija je neprikosnovena u regionu, a i sire (barem 3 stranice), Kusturica nobelovac, Nele NIJE supak... i tako dalje do 16. stranice, kad Chisum napisa ovo:

Svako daje sebi pravo ne da pise samo o Nadrealistima, nego o Sarajevu uopste, da ga satro secira i objasnjava, a, ili ga je gledao na razglednicama, ili mu se potucao po coskovima, posmatrajuci price ciji dio nikada nije mogao biti.

Zato i volim teme na podforumu Sarajevo na kojima je raja pisala svoje price i zajebancije... naravno, ovi se tu i ne pojavljuju...
Tacno vidis ko je ovaj grad zivio, a ko mu je smrdio po coskovima, valjda - a u to duboko vjerujem - i tada ga, kao i danas, praziruci. Zato je valjda kod mnogih onaj prijelaz od haustora - ravno medju kukuruze, i bio tako lagan... prirodan.

Nista jace nego kad dodje ucviljeni supak da mi prica o sarajevskoj raji i "narusenoj slici Sarajeva", a sve sto je on ikada uradio da tu sliku zastiti, sacuva ili odbrani, bila je kupovina karte Sarajevo-Pale, u jednom smjeru. Ili, u najboljem slucaju, karta za "trece zemlje"
.

Tu se izgleda Veliko Styopalo pronasao, pa je, vidno pogodjen, uzburkale salonske krvi, napisao ovo:

i nikad nechu dati pardona ovakvim kao chisum da svojataju i brane od mene neshto shto i meni pripada jer moji vijekovima zhive na ovim prostorima, evropskim, nose imena sa stechaka bosanskih dok chisumovi nose imena iz anadolije a glume starosjedioce.
e nechemo tako dino. ipak je ovo evropa a ne mala azija.

Eto, to je to.

@alanskoda

Razmisli. Da se nisi javio na ovu temu, bila bi barem stranica manje :D Fali ti Nele, po svemu sudeci :D

Ja neznam kome fali. Primjeti se po postovima. Nit slusam pusenje sa neletom nit sam gledao sloznu bracu a bogumi ni novenadrealiste. Nit mislim gledati.
alanskoda

#645 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by alanskoda »

Chisum, znas li ko se sam sebi smije. Odakle si ti sljego da mi je znati.
Mustafapasa

#646 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Mustafapasa »

Kakav ba nele, pa ovi su u ratu bez struje i svega rasturalu od sege, barem se posteno nasmijem

http://m.youtube.com/#/watch?feature=yo ... ata_player
Ripicipi

#647 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Ripicipi »

Mustafapasa wrote:Kakav ba nele, pa ovi su u ratu bez struje i svega rasturalu od sege, barem se posteno nasmijem

http://m.youtube.com/#/watch?feature=yo ... ata_player

Fakat, ovi ratni Nadrealisti najvise bacaju na prijeratne :thumbup:

Zanimljivo je na kraju vidjeti broj Srba koji je ucestvovao u ovom projektu te ratne 93-94 ;-)
Đinajlu

#648 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Đinajlu »

E ako vam je Batko smješniji od Neleta, Cvijanovića, Trivalićke ili Koja onda neka sve ide u pi*ku materinu!!!
Chisum

#649 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Chisum »

alanskoda wrote:Chisum, znas li ko se sam sebi smije. Odakle si ti sljego da mi je znati.
:lol:

Otvoris moj profil; na njemu vidis temu na kojoj sam najvise pisao; otvoris temu; nadjes "odakle sam sljeg'o"; sve opisano u detalje, sa svim koordinatama..... i napises i ti koji post, cisto onako - da upotpunis temu...

Nego....
alanskoda wrote:a bogumi ni novenadrealiste.
:lol: Izgleda da je Cindi ipak promakla poneka rijec...
alanskoda

#650 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by alanskoda »

Chisum wrote:
alanskoda wrote:Chisum, znas li ko se sam sebi smije. Odakle si ti sljego da mi je znati.
:lol:

Otvoris moj profil; na njemu vidis temu na kojoj sam najvise pisao; otvoris temu; nadjes "odakle sam sljeg'o"; sve opisano u detalje, sa svim koordinatama..... i napises i ti koji post, cisto onako - da upotpunis temu...

Nego....
alanskoda wrote:a bogumi ni novenadrealiste.
:lol: Izgleda da je Cindi ipak promakla poneka rijec...

Smej se smej...... Blago tebi. Da mi je tvoju pamet da se odmorim par dana. Nego, kad cemo u muzej? Mozes birati koji, ili su svi zatvoreni?
Locked