skrati ba taj nick, ne treba ti ono poslije i vista nešto prikladnije tvojoj infantilnosti.....Lud i ponosan wrote:Kako si me samo procitao...kisni indijanac wrote: pun mi je kurac salonskih velikosrbina k'o što si ti......![]()
Aj' se umij kisni covjece, pa onda preventivno glavom u zid.
Nova Top Lista Nadrealista
Moderator: _BataZiv_0809
- kisni indijanac
#251 Re: Nova Top Lista Nadrealista
- ExNihilo
#252 Re: Nova Top Lista Nadrealista
HvalaLud i ponosan wrote:Mislim da je to "zapisano" u nekoj od pjesama sa albuma "ja nisam odavle"...Ellinor wrote:Napomenu me ovaj Neletov gore post![]()
Ova famozna Neletova rečenica "Zbogom žohari", jel to gdje dokumentovano ili je samo mit?
*Tri ratna havera
Nek sam i tu dilemu riješio, ovo se pitam nazad 10 godina
Još samo da nađem "izvor" za Alijine zlatne kašike...
-
julisiz es grant
#253 Re: Nova Top Lista Nadrealista
"Zbogom žohari" je prvi put rečeno u Baladi o Pišonji i Žugi, pjesmi iz 1987.
-
old school23
#254 Re: Nova Top Lista Nadrealista
x-ray wrote:Nedostizno:
Jos jedan legendarni
- Pismonosa
#255 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Voditi polemiku o humoru i komediji sa nekim ko na avataru drži reprezentativnog primjerka seljačkog primitivnog kvazi humora - NEPROCJENJIVO
I uvijek se skupi ista ekipica kad treba pljunuti po Sarajevu ili onome što ono danas predstavlja. Pa će tako lik kojem je filmski vrhunac Žikina dinastija mrtav hladan napisati da je film Andželine Džoli sranje. I onda se on takav još nekome "sere" u objekitvnost.
I uvijek se skupi ista ekipica kad treba pljunuti po Sarajevu ili onome što ono danas predstavlja. Pa će tako lik kojem je filmski vrhunac Žikina dinastija mrtav hladan napisati da je film Andželine Džoli sranje. I onda se on takav još nekome "sere" u objekitvnost.
- Pismonosa
#256 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Bolest, agresivnost, silovanja, psovke, pedofilija, ratovi, ubistva, prevare, pljačke, šovinizam, sve kul, sve pet, kevo,bre, ćale, jebote, lova, belo, lukas, aca. fuj.Lud i ponosan wrote:Ja, eto, samo 2 filma iz Srbije valjaju, ostalo smece...![]()
![]()
Serem vam se u objektivnost. Mislim, sve je stvar ukusa, ali ne treba pretjerivati.
Lepa sela lepo gore
Tri palme za dve bitange i ribicu
Rane
Lajanje na zvezde
Nebeska udica
Munje!
Apsolutnih sto
Nataša
Mrtav ladan
Zona Zamfirova
Pljačka Trećeg rajha
Kad porastem biću Kengur
Hadersfild
Jesen stiže, dunjo moja
Mi nismo anđeli 2
Ivkova slava
Sedam i po
Crni Gruja i kamen mudrosti
Klopka
Četvrti čovek
Montevideo, bog te video
Parada
Sve golo "sranje" ovih nekoliko sto sam izdvojio (mnoge sam izostavio), ne valja nista. Fuj.
- Pismonosa
#257 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Više ćeš kvalitenog humora i dobre zajebancije naći u recimo hrvatskom filmu "Kako je počeo rat na mom otoku" nego u svim gore u postu iznad nabrojanim filmovima. Ostalo su mitovi i zablude, kao i obično.VukSaTrebevica wrote:Nije isti humor ljudi ovde i u Srbiji. U Hrvatskoj je zapadnjacki humor
- Nivri
#258 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Srbija snima najbolje filmove u regionu
Klopka, Apsolutnih sto, onaj sa skejterima... Sustina je da su filmovi zanimljivi, moderni i nisu samo iz jednog zanra vec prilicno saroliki. Lud i ponosan je to fino primjetio.
Ko to ne primjeti, ili je sovinista ili veze nema o filmu.
Munje su meni sranje, ali Kengur je npr. odlican i pravo smijesan film.
Ali o humoru se ne raspravlja, jer je to prilicno rastegljiv pojam...
Sto ovdasnje picke ne smnime neki pravi urbani film, a ne ono njesra dolina zlatna puna papaka...
Klopka, Apsolutnih sto, onaj sa skejterima... Sustina je da su filmovi zanimljivi, moderni i nisu samo iz jednog zanra vec prilicno saroliki. Lud i ponosan je to fino primjetio.
Ko to ne primjeti, ili je sovinista ili veze nema o filmu.
Munje su meni sranje, ali Kengur je npr. odlican i pravo smijesan film.
Ali o humoru se ne raspravlja, jer je to prilicno rastegljiv pojam...
Sto ovdasnje picke ne smnime neki pravi urbani film, a ne ono njesra dolina zlatna puna papaka...
- Kemal Malovčić
#259 Re: Nova Top Lista Nadrealista
To sam ja davno potencirao, ali niko drugi neće da primijeti.Pismonosa wrote:Voditi polemiku o humoru i komediji sa nekim ko na avataru drži reprezentativnog primjerka seljačkog primitivnog kvazi humora - NEPROCJENJIVO![]()
![]()
Pa on je nerelevantan za sve teme, sve dok na avataru, bez ikakve ironijske distance, drži onog idiota.
- Nivri
#260 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Taj Her Zika je u rangu Izeta Fazlinovica, samo jos suptilnije odradjena uloga.
Gidra Bojanic-veliki glumac.
Gidra Bojanic-veliki glumac.
- Pismonosa
#261 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Nivri wrote:Srbija snima najbolje filmove u regionu
- drag_gost
#262 Re: Nova Top Lista Nadrealista
To sto Srbija snima tesko da ima umjetnicku notu, vec cisto prikazuju brutalnost zivota na ulici i cesto u tome pretjeruju. Silovanja, pljacke, ubistva, pedofilija, homoseksualnost i to sve preko granice dobrog ukusa. Mi za razliku od filmova uglavnom imamo kao sto neko napisa - sevdalinku. Naravno da Srbija ima dobrih filmova, ali i po festivalskim nagradama, i po procentu film/kvantitet mi smo ispred. Mi izbacujemo manje filmova, i opet svaki svaki drugi je dobar ili uzme neku festivalsku nagradu. U Srbiji to nije bas tako. Pljacke, silovanja, ubistva, i sve ostalo, lijepo se Nele u to uklopio. Oni koji uzivaju u takvim filmovima su uglavnom ova djeca kojima su idoli Golubovic, zemunski klan, "air maxice batice", "munze konza" i slicne gluposti.
A, ovi sto se "seru" u objektivnost, pitao bih se u kojoj objektivnosti su se srali kada je Sarajevo i Bosna prolazila kroz taj isti primitivizam iz srbijanskih filmova. Vjerovatno vani negdje, srali kako umiru bez Sarajeva. Jah, da, umiru, kao i Nele.
A, ovi sto se "seru" u objektivnost, pitao bih se u kojoj objektivnosti su se srali kada je Sarajevo i Bosna prolazila kroz taj isti primitivizam iz srbijanskih filmova. Vjerovatno vani negdje, srali kako umiru bez Sarajeva. Jah, da, umiru, kao i Nele.
- Nivri
#263 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Klopka je np. moderni film noir koji je izuzetno prihvacen od nekih eminentnih americkih kriticara.
S druge strane, od svih filmova snimljenih u zadnjih par godina na ovim prostorima, Parada je dobila najvise nagrada. To je film koji koristi matricu maerickog humoristicnog road filma, barem djelimicno.
S druge strane, od svih filmova snimljenih u zadnjih par godina na ovim prostorima, Parada je dobila najvise nagrada. To je film koji koristi matricu maerickog humoristicnog road filma, barem djelimicno.
- Veliko Stopalo
#264 Re: Nova Top Lista Nadrealista
"prichaju srpski a misle turski"- 
- Nivri
#265 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Klopka, Aposlutnih 100, 1 na 1 su filmovi o teskocama zivota devedestih, urbani westerni ili film noiri.drag_gost wrote: Oni koji uzivaju u takvim filmovima su uglavnom ova djeca kojima su idoli Golubovic, zemunski klan, "air maxice batice", "munze konza" i slicne gluposti.
Kengur je komedija
Mrtav Hladan isto zajebancija
Mrtav Hladan ti je film koji, provjereno, gotivi barem osamdeset posto omladine u Sarajevu. Slicno je i sa Kengurom.
To nema veze sa air maksicama vec sa gotivnim likovima, glumcima...
Naravno da ima losih filmova, krajnjeg krkanluka, pretjerivanja i slicno...
I da, pogledajte Tilva Ros, ponosan bi bio Gus Van Sant...
-
julisiz es grant
#266 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Bitno da smo Srbi, breVoditi polemiku o humoru i komediji sa nekim ko na avataru drži reprezentativnog primjerka seljačkog primitivnog kvazi humora - NEPROCJENJIVO![]()
![]()
- Gandalf
#267 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Srbija snima u regionu filmove o kojima se najviše priča : Srpski film, Parada, Šišanje, Četvrti čovjek - koliko su ti filmovi stvarno dobri, je ipak neka druga tema - a neki filmovi se na ovim prostorima ne bi trebali snimati, naročito oni iz Srbije, jer glorifikuju nasilje, primitivizam, sve negativne stereotipe i predrasude, pri tome ionako bolesni Balkan čine sve bolesnijim mjestom za (su)život i na cijeli region i dalje doljevaju ulje na vatru - ne opisuju ti filmovi samo bolesnost društva, niti ukazuju na probleme, već svim tim negativnostima daju još i veći publicitet, a ionako su crne hronike pretrpane, sve zbog komercijale, reklame, vlastitog publiciteta, kontraverzi koje poslije proizilaze - Rane i Do koske su samo udarile kamen temeljac za glorifikaciju nasilja i primitivizma, sponzorušastva i mafijiozluka i obaveznog muzičkog šunda koji sav taj cirkus prati
-
alanskoda
#268 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Sve sami filmski kriticari , ali kao sto vec rekoh Bure Baruta je najbolji post jugoslovenski film.
-
julisiz es grant
#269 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Iako su mnogi postratni srpski filmovi zanimljivi za gledati, njihova filmska kritika, blago rečeno, nema baš riječi hvale za njih.drag_gost wrote:To sto Srbija snima tesko da ima umjetnicku notu, vec cisto prikazuju brutalnost zivota na ulici i cesto u tome pretjeruju. Silovanja, pljacke, ubistva, pedofilija, homoseksualnost i to sve preko granice dobrog ukusa. Mi za razliku od filmova uglavnom imamo kao sto neko napisa - sevdalinku. Naravno da Srbija ima dobrih filmova, ali i po festivalskim nagradama, i po procentu film/kvantitet mi smo ispred. Mi izbacujemo manje filmova, i opet svaki svaki drugi je dobar ili uzme neku festivalsku nagradu. U Srbiji to nije bas tako. Pljacke, silovanja, ubistva, i sve ostalo, lijepo se Nele u to uklopio. Oni koji uzivaju u takvim filmovima su uglavnom ova djeca kojima su idoli Golubovic, zemunski klan, "air maxice batice", "munze konza" i slicne gluposti.
Uostalom, šta pričam, uvjerite se sami. Ovo je odličan sajt sa recenzijama srpskih filmova od njihovih vodećih kritičara mlađe generacije:
http://www.novikadrovi.net/kritike/
Pozitivne kritike se na prste mogu izbrojati.
A što se naše jadne kinematografije tiče...sve što naše filmadžije rade zadnjih 30 godina su varijacije na temu "Sjećaš li se Doly Bell".
-
north
#270 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Moraš zaista imati premalo godina ili biti ozbiljno mentalno zaostao da filmove poput Do koske ili Ralje svrstavaš u ozbiljne filmove....ta prevaziđena tematika: jebavanja "keve", pljačke, tuče i sl. više nije interesantna nigdje u svijetu, osim za srpske klince, a bogami ima i kod nas paćenika, kojima su kao što već neko napisa još uvijek uzori Golubović i sl...
S druge strane, moraš biti bezobrazan pa ne priznati da preko Drine nije bilo vrhunskih filmova, doduše poslije rata po meni vrlo malo zbog idiotske tematike uglavnom, ali ranije: Tesna koža, Maratonci, Ko to tamo peva....to su kultna filmska ostvarenja jebi ga, treba biti realan...
Nego, interesentan je onaj lik što napisa samo jedan post sa porukom "Zbogom žohari.."....Garant je rod onome kojeg brani ili mu je onaj kreten od burazera...Javi se junače opet, milina te je čitati kako pišeš nešto šti ni sam ne vjeruješ, ali bitno je opaliti kontru "Alijinom Sarajevu", je l de????....
S druge strane, moraš biti bezobrazan pa ne priznati da preko Drine nije bilo vrhunskih filmova, doduše poslije rata po meni vrlo malo zbog idiotske tematike uglavnom, ali ranije: Tesna koža, Maratonci, Ko to tamo peva....to su kultna filmska ostvarenja jebi ga, treba biti realan...
Nego, interesentan je onaj lik što napisa samo jedan post sa porukom "Zbogom žohari.."....Garant je rod onome kojeg brani ili mu je onaj kreten od burazera...Javi se junače opet, milina te je čitati kako pišeš nešto šti ni sam ne vjeruješ, ali bitno je opaliti kontru "Alijinom Sarajevu", je l de????....
- Nivri
#271 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Taj Goran Pakaljevic vec cetrdeset godina izbacuje solidne filmove, ali je kao sto je jedan kriticar primjetio "najnebitniji bitni reziser u Evropi"
-
julisiz es grant
#272 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Spielbergove "Ralje" JESU ozbiljan filmnorth wrote:Moraš zaista imati premalo godina ili biti ozbiljno mentalno zaostao da filmove poput Do koske ili Ralje
- Nivri
#273 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Posto se spominju "Novi Kadrovi" ka sajt" eminentnihj kriticara", samo da spomenem ko tu pise:
Dimitrije Vojnov je covjek koji nema ni jedan dobar film, u licnom je sukobu sa pola srbijanskih filmskih radnika.
Aca Radivojevic je autor "Srpskog filma". Dopada vam se ,zar ne?
S obzirom da njih dvojica potpisuju najveci broj kritika, a popljuvali su i Klopku, Kengura, i mnoge druge, jer je Vojnov mnogo ljut na Koljevica, njihova kritika gubi na bilo kakvoj relevantnosti.
Dimitrije Vojnov je covjek koji nema ni jedan dobar film, u licnom je sukobu sa pola srbijanskih filmskih radnika.
Aca Radivojevic je autor "Srpskog filma". Dopada vam se ,zar ne?
S obzirom da njih dvojica potpisuju najveci broj kritika, a popljuvali su i Klopku, Kengura, i mnoge druge, jer je Vojnov mnogo ljut na Koljevica, njihova kritika gubi na bilo kakvoj relevantnosti.
-
north
#274 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Sorry, Rane sam mislio, do mene jebaji ga....a
-
julisiz es grant
#275 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Vojnov nije režiser da bi "imao" dobar film.Nivri wrote:Posto se spominju "Novi Kadrovi" ka sajt" eminentnihj kriticara", samo da spomenem ko tu pise:
Aca Radivojevic je autor "Srpskog filma". Dopada vam se ,zar ne?![]()
Njemu ide na živce to Koljevićevo vječito provlačenje Bosanaca (naravno,srpskih) kroz svoje priče, što i jeste onako smorno. Osim toga, siguran sam da je rođak pokojnog Nikolice.
Dejan Ognjanović je četnik par exellance (vidjeti npr. recenziju filma "Turneja"), ali nije da mu kritike nisu zanimljive.