Dakle da sumiramo...otvorila se tema o novoj humoristickoj emisiji u reziji Neleta Karajlica, koja po njegovom nema apsolutno nikakve veza sa starim nadrealistima, ali ima Nadrealno u nazivu ili nesto vec slicno (ne namjeravam gledati to njesra u reziji Karadzicevog postovaoca)...na prvih par strana se vec skontalo da program k...u ne valja, ali onda dolaze branitelji lika i djela NK sa klasicnim fazonima tipa: Fali vam Nele, Sarajevo je kasaba, Srbija i Beograd su Las Vegas za vas, Srpska kinematografija je neprikosnovena u regionu, a i sire (barem 3 stranice), Kusturica nobelovac, Nele NIJE supak... i tako dalje do 16. stranice, kad Chisum napisa ovo:
Svako daje sebi pravo ne da pise samo o Nadrealistima, nego o Sarajevu uopste, da ga satro secira i objasnjava, a, ili ga je gledao na razglednicama, ili mu se potucao po coskovima, posmatrajuci price ciji dio nikada nije mogao biti.
Zato i volim teme na podforumu Sarajevo na kojima je raja pisala svoje price i zajebancije... naravno, ovi se tu i ne pojavljuju...
Tacno vidis ko je ovaj grad zivio, a ko mu je smrdio po coskovima, valjda - a u to duboko vjerujem - i tada ga, kao i danas, praziruci. Zato je valjda kod mnogih onaj prijelaz od haustora - ravno medju kukuruze, i bio tako lagan... prirodan.
Nista jace nego kad dodje ucviljeni supak da mi prica o sarajevskoj raji i "narusenoj slici Sarajeva", a sve sto je on ikada uradio da tu sliku zastiti, sacuva ili odbrani, bila je kupovina karte Sarajevo-Pale, u jednom smjeru. Ili, u najboljem slucaju, karta za "trece zemlje".
Tu se izgleda Veliko Styopalo pronasao, pa je, vidno pogodjen, uzburkale salonske krvi, napisao ovo:
i nikad nechu dati pardona ovakvim kao chisum da svojataju i brane od mene neshto shto i meni pripada jer moji vijekovima zhive na ovim prostorima, evropskim, nose imena sa stechaka bosanskih dok chisumovi nose imena iz anadolije a glume starosjedioce.
e nechemo tako dino. ipak je ovo evropa a ne mala azija.
Eto, to je to.
@alanskoda
Razmisli. Da se nisi javio na ovu temu, bila bi barem stranica manje

Fali ti Nele, po svemu sudeci