nova tipicna reklama..?
- dr.Gonzo
#101 Re: nova tipicna reklama..?
Svako moze pricati o onome sto ga tangira, i o cemu razmislja. Mene vecina tema ne dotice, pa se zbog toga ne javljam. Ne dotice me ni ova, ali mi je zapalo za oko da se od 5 stranica tema konstruktivni komentari mogu prebrojati na prste.
A osudjivati autorku teme za licemjerje ili elitizam na osnovu jednog posta - rekao bih da je to u najmanju ruku brzopleto. Ni ti ni ja o toj osobi ne znamo skoro nista, zasto u startu biti toliko kritican? Ja mislim da je generalno produktivnije i zdravije u pricu i kontakt sa drugim ljudima krenuti sto otvorenije. Svima das benefit of the doubt, pa sta bude. Al na internetu je vecini ljudi kraci fitilj, pa stvari olako docekuju "na noz".
A osudjivati autorku teme za licemjerje ili elitizam na osnovu jednog posta - rekao bih da je to u najmanju ruku brzopleto. Ni ti ni ja o toj osobi ne znamo skoro nista, zasto u startu biti toliko kritican? Ja mislim da je generalno produktivnije i zdravije u pricu i kontakt sa drugim ljudima krenuti sto otvorenije. Svima das benefit of the doubt, pa sta bude. Al na internetu je vecini ljudi kraci fitilj, pa stvari olako docekuju "na noz".
- seln
#102 Re: nova tipicna reklama..?
Pa kako nakupi 500 postova sa takvim pricipima, jadan ne bio?dr.Gonzo wrote:
Forum JESTE naklapanje, a ako hoces konstruktivnu raspravu, onda nadji mjerodavne sagovornike, a oni nikako ne mogu biti anonimni.
I na samom ovom topicu je navedeno mnogo primjera daleko "ostrijih" reklama sa skoro ginekoloskim uvidima zbog kojih niko nije isao na barikade.
Uostalom, ako hoces da taj princip lesse passe vazi za sve...onda se mora i ta firma pustiti da svoju robu reklamira kako joj milo, umjesto da joj na osnovu pretpostavki podmecemo seksizam i otvaramo teme na forumu.
U tom smislu, za mene je ova tema zavrsena, ugodno naklapanje zelim.
- JThomas
#103 Re: nova tipicna reklama..?
jednu stvar je seln u pravu - 99% naših ljudi, i muškaraca i žena, će kad čuje da muž tuče ženu reći ili "sigurno je zaslužila" ili "to je njihova stvar, ne mogu se ja petljati u to." e to je pravi seksizam, i to je prava boljka našeg društva, a ne reklama - koja je svakako prvenstveno usmjerena da privuče pažnju, makar i na negativan način.
- dr.Gonzo
#104 Re: nova tipicna reklama..?
Pa mogu i anonimne rasprave biti konstruktivne i zanimljive. Ne pisem naucni rad, nego ubijam vrijeme...
Ne znam zasto insistiras na tome da autorica teme dize barikade? Cura napisala komentar na nesto sto joj je skrenulo paznju. What's the big deal? Zasto je to odmah dizanje barikade?
Sto se mene tice, firma ima pravo da reklamira robu kako hoce, isto kao sto i ja imam pravo da tu njihovu reklamu kritikujem ako mi se nesto u njoj ne svidja. A o reklamama, i medijima uopste, treba pricati i treba ih analizirati, jer suptilno oblikuju misljenja svih nas. Zato ja ne gledam televiziju
Ne znam zasto insistiras na tome da autorica teme dize barikade? Cura napisala komentar na nesto sto joj je skrenulo paznju. What's the big deal? Zasto je to odmah dizanje barikade?
Sto se mene tice, firma ima pravo da reklamira robu kako hoce, isto kao sto i ja imam pravo da tu njihovu reklamu kritikujem ako mi se nesto u njoj ne svidja. A o reklamama, i medijima uopste, treba pricati i treba ih analizirati, jer suptilno oblikuju misljenja svih nas. Zato ja ne gledam televiziju
Jest, samo sto to nema veze sa temom.jednu stvar je seln u pravu - 99% naših ljudi, i muškaraca i žena, će kad čuje da muž tuče ženu reći ili "sigurno je zaslužila" ili "to je njihova stvar, ne mogu se ja petljati u to." e to je pravi seksizam, i to je prava boljka našeg društva, a ne reklama - koja je svakako prvenstveno usmjerena da privuče pažnju, makar i na negativan način.
- JThomas
#105 Re: nova tipicna reklama..?
pa pazi...ja ne bi rekao licemjerno,jer zaista ne vjerujem u bilo kakvu lošu namjeru ali svakako je malo otrcano u takvim se uslovima sablažnjivati nad seksizmom u nekoj glupavoj reklami. znaš ono, drvo i šuma, trn i balvan...onako, gubi poentu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#106 Re: nova tipicna reklama..?
Naslov teme je "nova tipicna reklama..?" a ne forum, forumasi, i druge teme.
- bez_ideje
#107 Re: nova tipicna reklama..?
A vjerujem da se ti protiv djecije debljine i zapustenosti boris narodski poznatim lijekom-uvali ih materi!Jedan001 wrote:diddy_zn wrote:iskreno...meni je zasmetalo kada djevojčica u reklami kaže kako to na kraju uvijek pospremi mama i to više puta na dan...e još da je mama bila u nekoj kućnoj trenerci sa nekim džemperkom oko krstae pa ne znam koga bi ta reklama privukla, ali ja bih je uvijek prebacila na drugi kanal...zaista mi ne pada na kraj pameti da budem poslušna domaćica i pospremam iza svakog kako kome padne na pamet...zna se kad je doručak, kad ručak, kad večera...molim, sine, užinaj u pekari, evo ti pare!!
onda se pitaju sto su djeca zapustena debela i slicno.. zato sto vake matere imaju... ne do bog nikom...![]()
s takvim stavom nikom i ne trebas... samo onom ko ce te povaliti i partijati s tobom do zore... to ti odgovara naravno ali i to prodje pa skontas da za desetak god ostanes polovnjaca.. koju nece niko... ajd zivila![]()
![]()
A jos da neozenjene muskarce u 30 tim nazovem isluzenom ofucanom kljusadi.....pa da zvucim haman ko ti
- Troll_Happens
#108 Re: nova tipicna reklama..?
paa sad necemo otkrivati nacine kako se ja i mi borimo. Ali neke stvari treba da se znaju ko sta radi u kuci...bez_ideje wrote:A vjerujem da se ti protiv djecije debljine i zapustenosti boris narodski poznatim lijekom-uvali ih materi!Jedan001 wrote:diddy_zn wrote:iskreno...meni je zasmetalo kada djevojčica u reklami kaže kako to na kraju uvijek pospremi mama i to više puta na dan...e još da je mama bila u nekoj kućnoj trenerci sa nekim džemperkom oko krstae pa ne znam koga bi ta reklama privukla, ali ja bih je uvijek prebacila na drugi kanal...zaista mi ne pada na kraj pameti da budem poslušna domaćica i pospremam iza svakog kako kome padne na pamet...zna se kad je doručak, kad ručak, kad večera...molim, sine, užinaj u pekari, evo ti pare!!
onda se pitaju sto su djeca zapustena debela i slicno.. zato sto vake matere imaju... ne do bog nikom...![]()
s takvim stavom nikom i ne trebas... samo onom ko ce te povaliti i partijati s tobom do zore... to ti odgovara naravno ali i to prodje pa skontas da za desetak god ostanes polovnjaca.. koju nece niko... ajd zivila![]()
![]()
A jos da neozenjene muskarce u 30 tim nazovem isluzenom ofucanom kljusadi.....pa da zvucim haman ko ti
Nisam mislio sve prebaciti na zenu ali neke stvari kao sto rekoh se moraju znati. Ili tako ili nikako.
Ja sam pricao kako se takve osobe koje misle tako ponasaju i sta radi vecina partija dok im na nos ne izadje.. ne sve. tako da nije generalno misljeno da ako predjes 30 god da automatski znaci da si polovnjaca
- Troll_Happens
#109 Re: nova tipicna reklama..?
moderator wrote:diddy i Jedan, ne zna se ciji je komentar gori.
sorry ali sam morao kad mi onako napishe.
- bez_ideje
#110 Re: nova tipicna reklama..?
Pa i to je posteno u neku ruku...zna covjek na cemu je i zaobidje u siroku luku . Sto bi ti rekao-nikako!
A to za partijanje...ne kontam matere mi
A to za partijanje...ne kontam matere mi
- HAVANA
#111 Re: nova tipicna reklama..?
diddy_zn wrote:iskreno...meni je zasmetalo kada djevojčica u reklami kaže kako to na kraju uvijek pospremi mama i to više puta na dan...e još da je mama bila u nekoj kućnoj trenerci sa nekim džemperkom oko krstae pa ne znam koga bi ta reklama privukla, ali ja bih je uvijek prebacila na drugi kanal...zaista mi ne pada na kraj pameti da budem poslušna domaćica i pospremam iza svakog kako kome padne na pamet...zna se kad je doručak, kad ručak, kad večera...molim, sine, užinaj u pekari, evo ti pare!!
Veze vi sa životom nemate...
Neću ni ja da budem muškarac,neću da radim,kupujem,brinem,kućim,popravljam,oblačim,vraćam kredite,brinem o majci, ocu...
Hoću svojoj mami
Hoću ,kako neću,sa zadovoljstvom...ništa na svijetu mi nije teško za moje tri princeze
A žena...nikad i ne razgovaramo o tim stvarima,svi radimo ono što treba i sve funkcioniše bez ikakvih problema...
A dijete da mi kaže mama ja gladna i da ona kaže nije vrijeme idi u pekaru...
Jebo reklamu,život nije reklama...i čistićeš i spremaćeš i smijaćeš se i plakaćeš...vrijeme nosi svoje...a ako je prava osoba pored tebe,sve je lakše...
Ja navijem muziku i

-
sophia
#112 Re: nova tipicna reklama..?
seln,
Moram vam priznati da nisam bas sigurna da znate tacno sta biste htjeli. Prvo kazete da je licemjerno napisati kritiku na jednu reklamu, a na forumima nema tema koje se bave ozbiljnim stvarima kao sto su nasilje nad zenama i prava homoseksualaca. Pa onda kazete:
Da li vi mislite da se reklame, kao dio svakodnevnog zivota i nesto s cime se susrecemo, a cak ni sami nismo svjesni koliko puta dnevno, i koje djeluju na nas podsvjesno, ma koliko mi to ne zeljeli priznati, ne bi trebale biti komentarisane? Oprostite, ne slazem se. I ne vidim komentar na reklamu kao "dizanje barikada", nigdje nisam vidjela potrebu za ironijom, nigdje nisam vidjela elitizam. Na kraju krajeva, autorka teme dugo nista nije napisala ovdje, pa ne znam, ali iz procitanih postova (koje ne znam kako ovdje staviti, nikako da ih nadjem) negdje je rekla da su reklame same po sebi tipicne, ali ono sto je kod njih posebno je da se koriste odredjenom situacijom i problemom u nasem drustvu. Sto je naravno, upravo to o cemu vi govorite, da je polozaj zena u BiH jos uvijek u losem stanju.
Moram vam priznati da nisam bas sigurna da znate tacno sta biste htjeli. Prvo kazete da je licemjerno napisati kritiku na jednu reklamu, a na forumima nema tema koje se bave ozbiljnim stvarima kao sto su nasilje nad zenama i prava homoseksualaca. Pa onda kazete:
Znate, vase vidjenje djevojke koja je postavila temu je vrlo generalizirano. I ja bih mogla generalizirati pa reci da mi vase misljenje lici na misljenje nekoga ko u biti nikad i nije razmisljao o polozaju zena u BiH, ali mu se kritika na reklamu bas cini kao "elitisticko licemjerje", pa je zgodno dati negativan komentar. Naravno, ja vas ne poznajem i necu to reci o vama. Samo, dobro razmislite, ako se zelite upustati u ovakav tok misljenja. Npr.: Jako je licemjerno reci bilo sta o jednoj reklami dok postoji nebrojeno zena koje trpe nasilje u porodici. To bi se na isti nacin moglo prevesti u: Zasto pijete kafu ujutro kad vam nije prijeko potrebna, a ima djece u Etopiji koja gladuju? Zasto ste si kupili neki odijevni predmet kad u BiH ima djece koja su gola i bosa? Cuvajte se ovakvog slijeda misljenja, jer ga necete moci potkrijepiti vlastitim primjerom.seln wrote:Forum JESTE naklapanje, a ako hoces konstruktivnu raspravu, onda nadji mjerodavne sagovornike, a oni nikako ne mogu biti anonimni.
Da li vi mislite da se reklame, kao dio svakodnevnog zivota i nesto s cime se susrecemo, a cak ni sami nismo svjesni koliko puta dnevno, i koje djeluju na nas podsvjesno, ma koliko mi to ne zeljeli priznati, ne bi trebale biti komentarisane? Oprostite, ne slazem se. I ne vidim komentar na reklamu kao "dizanje barikada", nigdje nisam vidjela potrebu za ironijom, nigdje nisam vidjela elitizam. Na kraju krajeva, autorka teme dugo nista nije napisala ovdje, pa ne znam, ali iz procitanih postova (koje ne znam kako ovdje staviti, nikako da ih nadjem) negdje je rekla da su reklame same po sebi tipicne, ali ono sto je kod njih posebno je da se koriste odredjenom situacijom i problemom u nasem drustvu. Sto je naravno, upravo to o cemu vi govorite, da je polozaj zena u BiH jos uvijek u losem stanju.
- ladyblue18
#113 Re: nova tipicna reklama..?
Havana, ja tebe volim. 
- JThomas
#114 Re: nova tipicna reklama..?
a havana, inače šta ima?
osim pos'o, kuća, kuća, pos'o?
osim pos'o, kuća, kuća, pos'o?
- harač
#115 Re: nova tipicna reklama..?
IIako me reklame općenito nerviraju, one o sredstvima za pranje (svega i svačega) posebno. Žena je uvijek ta koja pere. Muškarac kada pere, što je izrazito rijetko u reklamama, onda je on neki smotani slabić (kako se zvao ovaj?), osim kada donosi ženi sredstvo za pranje, ali sam ne pere (Mr. Muscolo). Mislim da me više nervira što su neoriginalne reklame, neko što su eventualno seksističke (bilo kako bilo, živa je istina).
- ladyblue18
#116 Re: nova tipicna reklama..?
Mene nervira sto su zene uvijek nasmijane.
Malac dodje blatnjav od glave do pete, isprljaju tepih, ovo, ono...i zena sve to sa smjeskom cisti.
Jah.
Malac dodje blatnjav od glave do pete, isprljaju tepih, ovo, ono...i zena sve to sa smjeskom cisti.
Jah.
- JThomas
#117 Re: nova tipicna reklama..?
kako bi u stvarnom životu popio šamarčinu... 
- ladyblue18
#118 Re: nova tipicna reklama..?
Upravo to.JThomas wrote:kako bi u stvarnom životu popio šamarčinu...
- HAVANA
- Šeha
- astrid
#121 Re: nova tipicna reklama..?
Aaaaa tebeladyblue18 wrote:Mene nervira sto su zene uvijek nasmijane.![]()
Malac dodje blatnjav od glave do pete, isprljaju tepih, ovo, ono...i zena sve to sa smjeskom cisti.![]()
Jah.
- astrid
#122 Re: nova tipicna reklama..?
Ista ja

- bez_ideje
#123 Re: nova tipicna reklama..?
A vi ne nosate 3 kile deterdzenta u torbi ili omeksivac u pismo torbici da ga izvadite u kriznim situacijama
Kakve ste vi zene.......

Kakve ste vi zene.......
-
Jurisnik
#124 Re: nova tipicna reklama..?

- ladyblue18
#125 Re: nova tipicna reklama..?
Naravno da nosamo, djes to pitatibez_ideje wrote:A vi ne nosate 3 kile deterdzenta u torbi ili omeksivac u pismo torbici da ga izvadite u kriznim situacijama![]()
![]()
Kakve ste vi zene.......![]()