Hrvati su dobili 51 % u suvlasništvo sa Bošnjacima.Sad se to suvlasnišvo odnosno federacija dovodi u pitanje.Kad je riječ o manjem entitetu,mali su izgledi da će doći do promjena granica tog entiteta.zemse wrote:Stalno se nekako ovo pitanje skriva, brise itd, medjutim mirovni sporazum gdje se jednom narodu kojeg je bilo 30% 1991 godine daje i vise od 49% ako se racuna i zajednicki distrikt Brcko je sve samo ne dobar.
Isto tako ne znamo koliko pripada Bosnjacima teritorije, ali znamo da su Hrvati dobili puno vise nego ih je bilo 1991 godine po popisu takodjer nam kaze jednu stvar, nece biti pravog posla dok se ne odradi nova i PRAVEDNA teritorijalna podjela.
Prije nego neki kazu da je to "etnicka" podjela, moram ih razocarati, danasnja teritorijalna podjela u BiH nije etnicka podjela, barem ne po popisu iz 1991 godine, jer znamo da je vise od deset vecinskih bosnjackih opcina po popisu iz 1991 godine pripalo Srbima ili Hrvatima, a dosta su ih komadali i uzimali po pola ili tako nesto. Cak je i Srebrenica u kojoj je izvrsen genocid pripala genocidasima, sto je apsurd i nonsens.
Prema tome, ako se misli naprijed u BiH i sa BiH, onda nema sumnje da se treba odraditi nova PRAVEDNA teritorijalna podjela. U suprotnom napretka nece biti, to nema sumnje.
Nova teritorijalna podjela unutar BiH!?
-
Pokajnik
#1 Re: Nova teritorijalna podjela unutar BiH!?
-
Klitemnestraaa
#2 Re: Nova teritorijalna podjela unutar BiH!?
Koji će nam vrag podjela uopće, nek živi ko gdje hoće. Šta sad mene treba neko istjerati iz grada gdje sam rodjena i živim jer sam medju onih 10%?
Ili šta je s ostalima? Oni su van svake podjele jel pa ih istjerati iz države ili napraviti teritorij "ostali".
Ili šta je s ostalima? Oni su van svake podjele jel pa ih istjerati iz države ili napraviti teritorij "ostali".
-
lasta2
#3 Re: Nova teritorijalna podjela unutar BiH!?
treba sve podijeliti i usitniti. ja predlažem poseban entitet za korisnike klix foruma. je3em ja njima mater, što ne bi i mi imali svoje?
-
Klitemnestraaa
#4 Re: Nova teritorijalna podjela unutar BiH!?
Baš su Hrvatska ili Srbija željne Bosne koja je puna dugova i jako nestabilna ekonomski. To je činjenica, niti Srbi Bosanske Srbe smatraju Srbima, niti Hrvati Hrvate. Samo mi sami sebe prozivamo "velikima". Razgraničenje nam ne treba, dovoljni smo sami sebe, da se sami sebi okrenemo, a ne biti potrčkalo susjednim zemljama, koje nas ne fermaju niti dva posto. Eto nek ulažu u nas kad toliko vole "svoje". Nego sve hušačka spika, a naši sve puše.zemse wrote:Ja sam za da se sve podjele ukinu i da se posrbljavanje pola BiH teritorije ponisti, medjutim to je malo vjerovatna opcija. Prema tome, onda ne vidim nista lose u tome da se ta zemlja unutarnje raspodijeli fer, pa i po nekim etnickim principima. Ovako kako je sad, ovo su teritorijalna razgranicenja pravljena da se dobije etnicki cista teritorija i da se onda ide na otcijepljenje i prisajedinjenje sa Srbijom i Hrvatskom. Ovo razgranicenje koje je jako nepravedno je generator buducih sukoba, to nema sumnje.Klitemnestraaa wrote:Koji će nam vrag podjela uopće, nek živi ko gdje hoće. Šta sad mene treba neko istjerati iz grada gdje sam rodjena i živim jer sam medju onih 10%?
-
Klitemnestraaa
#5 Re: Nova teritorijalna podjela unutar BiH!?
Baš su Hrvatska ili Srbija željne Bosne koja je puna dugova i jako nestabilna ekonomski. To je činjenica, niti Srbi Bosanske Srbe smatraju Srbima, niti Hrvati Hrvate. Samo mi sami sebe prozivamo "velikima". Razgraničenje nam ne treba, dovoljni smo sami sebe, da se sami sebi okrenemo, a ne biti potrčkalo susjednim zemljama, koje nas ne fermaju niti dva posto. Eto nek ulažu u nas kad toliko vole "svoje". Nego sve hušačka spika, a naši sve puše.[/quote]
Bosna puna dugova? Srbija se dnevno zaduzuje 3,5 miliona eura, to je po usminkanoj verziji vlade Srbije, stvarno se zaduzuje 3,5 milijardi eura godisnje, da izdrzava administraciju i servisira dugove koje vec sad ne moze otplacivati.
Sto se tice Hrvatske, sest godina u recesiji, privreda i ne postoji, sve se svodi na turizam i Agrokor, dugovanja kao u prici.
Dugovanja Bosne su smijesna poredeci ih sa Srbijom i Hrvatskom.[/quote]
Aha, Bosna ekonomski i privredno najjača.
Bosna puna dugova? Srbija se dnevno zaduzuje 3,5 miliona eura, to je po usminkanoj verziji vlade Srbije, stvarno se zaduzuje 3,5 milijardi eura godisnje, da izdrzava administraciju i servisira dugove koje vec sad ne moze otplacivati.
Sto se tice Hrvatske, sest godina u recesiji, privreda i ne postoji, sve se svodi na turizam i Agrokor, dugovanja kao u prici.
Dugovanja Bosne su smijesna poredeci ih sa Srbijom i Hrvatskom.[/quote]
Aha, Bosna ekonomski i privredno najjača.