Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije lijepo nabavljati oružje od onih na kojima ga mislimo poslije upotrijebiti,nekako mi nije moralno!
P.S.Ovo oklopno vozilo "Lazar" mora da je dobilo ime po Lazaru Popoviću!
Ne smijes dozvoliti da te moralisanje skrene sa pravog , naseg , puta
Nikad ne zaboravi nas moto -" Nemoralom i dzonom do svijetlih , nemoralnih pobjeda "
( rijeci naseg Kim Madnera II )
madner wrote:Ti si neki radikalni vojskovodja. Pa nikad se ne zna koliko ces tona potrositi taj dan, kada se zalomi unistis lokal, ovaj lokalitet. Jer kada je gusto, onda treba imati snagu i povuci za raju
Nego sta ono bi tema?
E, pa hvala ti o Veliki, o ti Prvi među trećima. Dobiti takav kompliment od tebe je izuzetno laskavo, a pošto ovo sve čita i NVZ tajna policija, moram sada otvoriti svoju dušu i još iskreno dodati da nemam nikakve, ali baš nikakve, pretenzije na bilo koju od tvojih mnogobrojnih funkcija. Ne zanima me čak ni tvoj metalik tenk, pa ni 5-sobni bunker u centru kasarne. Ništa meni od tebe ne treba.
Živjeli drug Madner i prerano preminuli Kim Jong-il!
Ne znam da li će ovo uvažiti na prijekom sudu, ali neka ipak ostane u zapisniku. More valjat, a trave ne pase.
Nisam ja to rekao, u stvari jesam ... nagovorio me popajic, on je strani spijun i sve zna. Evo drugovi kajem se i zbog toga sto sam izgubio clansku kartu biblioteke u Kulen Vakufu i sto mi se vise svidja crvena boja nego maskirna. Sve cu vam drugovi priznati.SVE!UPOMOOOOOĆ. RECITE DRUGU MADNERU DA JE OVO GREŠKA! .............
I trebalo ga je uhapsit' davno. Znao sam ja odmah da je ubaceni element SZBiH 200%. Popajic je sljedeci
Dobar dokumentarac koji predlazem svakom forumasu da pogleda a posebno clanovima i simpatizerima NVZ da izvuku pouke iz Bravarove biografije,
Odlicno su ga opisali a posebno mi se svidjela njegova poslijeratna diplomatija,
Ovdje je sve odlicno objasnjeno o Brozu u njegovoj zivotnoj biografiji,......Od njega koji je bio pozitivna i antifasisticka licnost treba uzeti dobre stvari i pouke kao mudrog i respektabilnog vodu u teskim vremenima i poststaljinistickom SSSR-u kome se maestralno odupreo,...Cini mi se da je najvise grijeha napraviio prema svojim saradnicima u vrijeme INFORBIROA 1948 u vrijeme sukoba sa Staljinom oko Golog Otoka gdje je zavrsio dobar broj njegovih saradnika i nevinih ljudi,.....
Srbosalvija je bila neodrzaiva nakon njegove smrti zbog politickog i historijskog naslijeda i povampirenih ideologija koje je isti porazio i karantinirao za vrijeme svoje zivotne vladavine,.....Mislim da je pogrijesio sto nije pri kraju svoje vladavine uveo visestranacje i tako se priblizio zapadu i usao u NATO pakt,umjesto Nesvrstanog utopistickog pokreta sa africkim kokuzanerima,sigurno se ne bi desile devedesete godine u Tugoslaviji,....
Last edited by Bosnolog on 20/12/2011 23:00, edited 2 times in total.
kukuruz_kokicar wrote:Nisam ja to rekao, u stvari jesam ... nagovorio me popajic, on je strani spijun i sve zna. Evo drugovi kajem se i zbog toga sto sam izgubio clansku kartu biblioteke u Kulen Vakufu i sto mi se vise svidja crvena boja nego maskirna. Sve cu vam drugovi priznati.SVE!UPOMOOOOOĆ. RECITE DRUGU MADNERU DA JE OVO GREŠKA! .............
I trebalo ga je uhapsit' davno. Znao sam ja odmah da je ubaceni element SZBiH 200%. Popajic je sljedeci
Vojnice Kukuruz , cemu kuknjava i izvinjenja ? Mi se ne stidimo niceg , najmanje vlastite ludosti
Ipak , za pohvalu je tvoje sakrivanje iza mojih sirokih pleca - pokazuje da ti je karakter dusu dao za NVZ
@bosnolog
...Ovdje je sve odlicno objasnjeno o Brozu u njegovoj zivotnoj biografiji,......Od njega koji je bio pozitivna i antifasisticka licnost treba uzeti dobre stvari i pouke kao mudrog i respektabilnog vodu u teskim vremenima i poststaljinistickom SSSR-u kome se maestralno odupreo
Kolega , vi ste neke stvari pobrkali .
Zasto nam poturate pozitivne , respektabilne , antifasisticke licnosti
NVZ je osnovana na sasvim drugacijim temeljima - jedini respekt je respekt prema tenkovskim gusjenicama i svemu sto ide uz njih
A moral ? Nista ne moramo , nego smo genetski takvi
@bosnolog
...Ovdje je sve odlicno objasnjeno o Brozu u njegovoj zivotnoj biografiji,......Od njega koji je bio pozitivna i antifasisticka licnost treba uzeti dobre stvari i pouke kao mudrog i respektabilnog vodu u teskim vremenima i poststaljinistickom SSSR-u kome se maestralno odupreo
NVZ je osnovana na sasvim drugacijim temeljima - jedini respekt je respekt prema tenkovskim gusjenicama i svemu sto ide uz njih
Ja sam samo savjetovao da uzmete iz biografije ono sto je pozitivno i primjenljivo iz historijskog iskustva to jest iz ugla strateski poucno primjenjivog u vasoj stranci,...ja sam neutralan,ali svakako navijacki gledam na tu ideju formiranja NVZ- stranke kao alternativu mekusackoj politickoj pozornici danasnjice,koja iziskuje potrebu radikalnog zaokreta
quasar wrote:Diplomatija je za pi*ke.
Pravi junaci idu na juriš.
Stoji ova tvrdnja ali mislim da bi neki blagi oblik diplomatije ipak trebali imati,pri čemu predlažem da se oslonimo
na vrstu diplomatije kakvu koristi preCednik Dodik:"ne seri","jebi se tamo",ne jedi govna","ko te jebe".....,
osnove se mogu širiti i nadovezati određenim dodatcima:"zgazićemo vas","cuko u kućici neće ostat","potraćemo
sve ispred sebe","ima da vas nema" i slično.
Posebnu pažnju treba obratiti na kadrove koji će djelovati u diplomatiji NVZ-a:
1.Kandidat ne smije imati više od vojne osnovne škole i obavezno je da televizor u životu nije vidio,a
kamoli računar.
2.Kandidat mora biti izrazito ruralnog porjekla,najmanje sedam koljena unazad.
3.Kandidat mora biti ekstremno sklon nasilju i teroru svega u okolini,te ih takvih porodica treba birati kadrove.
4.Kandidat obavezno ne smije znati ni jedan strani jezik,a i od maternjeg jezika potrebna je kreativnost
tvorenja samo prostih rečenica.
5.Kandidat mora stalno biti u alkoholisanom stanju,sa najmanje 3,5% alkohola u krvi što će kontrolisati
specijalna komisija pri NVZ-u.Poželjno je da kandidat konzumira opojne droge koje podstiču agresivnost.
6.Kandidat mora biti što neuredniji,ne smije se kupati ni brijati,šišanje ne dolazi u obzir,obligatorno je da
bude obučen u trenerku i vojne čizme,a za pasom mora imati pištolj velikog kalibra i mobitel.
7.Što češće kandidat treba da podrigne,pusti gasove,hrakne na pod u ma kakvom okruženju se nalazio a kandidatovoj ličnoj kreativnosti ostaviti sitne detalje kao što su tetovaže po tijelu,ofarbani čuperak na glavi,
zlatna lančuga oko vrata sa znakom NVZ-a i slično.
Ovo bi bili otprilike opšti uslovi,dok bi posebne odredio štab NVZ-a i sve zajedno objavio u konkursu koji će
izaći u Službenom Listu,Zakon o MIP-u NVZ-a.
@bosnolog
Ja sam samo savjetovao da uzmete iz biografije ono sto je pozitivno i primjenljivo iz historijskog iskustva to jest iz ugla strateski poucno primjenjivog u vasoj stranci,...ja sam neutralan,ali svakako navijacki gledam na tu ideju formiranja NVZ- stranke kao alternativu mekusackoj politickoj pozornici danasnjice,koja iziskuje potrebu radikalnog zaokreta
NVZ ne zna za zaokrete. Mi idemo samo naprijed. Da li si ikada vidio tenk koji se zaokrece da zaobidje kuju i sedam malih kucica?
Naši visoki armijski lingvisti u Vrhovnom štabu su razmišljali da, pored toga što smo ukinuli riječ za n*zad, ukinemo i riječi i za lijevo i desno. Neki cvikeraš u Štabu je ipak našao opravdanje za ostanak tih riječi, pa ih još uvijek nevoljko upotrebljavamo, ali samo u opravdanim situacijama.
... I fakat mi nije jasno ... šta se ti uopšte raspravljaš sa mnom. Hajmo lagano, gdje ti je vojna knjižica?
kukuruz_kokicar wrote:
... I fakat mi nije jasno ... šta se ti uopšte raspravljaš sa mnom. Hajmo lagano, gdje ti je vojna knjižica?
Ti si mene ocito s nekim zamjenio,ja se uopste nisma raspravljao s tobom,.... Clanska vojna knjizica se dobija rodenjem,.....
Vidis da raspravljas, a lijepo sam te upozorio. Zasto sam te upozorio, samo zato jer sam znao da ces raspravljati sa mnom.
Ti si trebao biti dovoljno mudar da znas da cu ja znati da ces ti raspravljati i onda na vrijeme prekinuti pisanje svog prvog posta. Hajde se sada lijepo izvini čika policajcima sto su te tukli.
madner wrote:I ponekad da spolovilo izvadi i trehne od sto. Dodaj i to, da filtiramo kurcevite
Dobro,ali to zadire u posebne uslove koji tek trebaju biti determinisani,dužina i obim,maljavost,nenošenje
donjeg veša,stroga nehigijena..itd.
pred vojni sud ko je ispod standarda nvz
Zna se da je kod Velikog Vodje najveci. Ako neko slucajno ima veci, smatrace se medicinskim problemom, i ima da mu se hirurski odstrani ta nezdrava izraslina.
Sve drugarice duzne su da prijave ako negdje nalete ne veci, a tajenje istog saznanja ce se smatrati udarom na sistem.
Ne bih da se hvalim, skromnost je svakako jedna od mojih izrazenijih crta, ali ne treba niti jednog clana NVZ biti strah da ce imat problema radi zbog velicine
madner wrote:Ne bih da se hvalim, skromnost je svakako jedna od mojih izrazenijih crta, ali ne treba niti jednog clana NVZ biti strah da ce imat problema radi zbog velicine
quasar wrote:Diplomatija je za pi*ke.
Pravi junaci idu na juriš.
Stoji ova tvrdnja ali mislim da bi neki blagi oblik diplomatije ipak trebali imati,pri čemu predlažem da se oslonimo
na vrstu diplomatije kakvu koristi preCednik Dodik:"ne seri","jebi se tamo",ne jedi govna","ko te jebe".....,
osnove se mogu širiti i nadovezati određenim dodatcima:"zgazićemo vas","cuko u kućici neće ostat","potraćemo
sve ispred sebe","ima da vas nema" i slično.
Posebnu pažnju treba obratiti na kadrove koji će djelovati u diplomatiji NVZ-a:
1.Kandidat ne smije imati više od vojne osnovne škole i obavezno je da televizor u životu nije vidio,a
kamoli računar.
2.Kandidat mora biti izrazito ruralnog porjekla,najmanje sedam koljena unazad.
3.Kandidat mora biti ekstremno sklon nasilju i teroru svega u okolini,te ih takvih porodica treba birati kadrove.
4.Kandidat obavezno ne smije znati ni jedan strani jezik,a i od maternjeg jezika potrebna je kreativnost
tvorenja samo prostih rečenica.
5.Kandidat mora stalno biti u alkoholisanom stanju,sa najmanje 3,5% alkohola u krvi što će kontrolisati
specijalna komisija pri NVZ-u.Poželjno je da kandidat konzumira opojne droge koje podstiču agresivnost.
6.Kandidat mora biti što neuredniji,ne smije se kupati ni brijati,šišanje ne dolazi u obzir,obligatorno je da
bude obučen u trenerku i vojne čizme,a za pasom mora imati pištolj velikog kalibra i mobitel.
7.Što češće kandidat treba da podrigne,pusti gasove,hrakne na pod u ma kakvom okruženju se nalazio a kandidatovoj ličnoj kreativnosti ostaviti sitne detalje kao što su tetovaže po tijelu,ofarbani čuperak na glavi,
zlatna lančuga oko vrata sa znakom NVZ-a i slično.
Ovo bi bili otprilike opšti uslovi,dok bi posebne odredio štab NVZ-a i sve zajedno objavio u konkursu koji će
izaći u Službenom Listu,Zakon o MIP-u NVZ-a.
Ovo se odnosi samo na jurisnike kojima ce biti cilj i cast da ginu za NVZ.
Naredbodavni kadar moze biti uredniji , skolovaniji i naravno podliji
Ne volim kad neko , pa makar to bio i Hare , nase osnovne nemoralne karakteristike podvodi pod ruralno i neskolovano
Taj primitivizam je O prema nasem urodjeno - stecenom nemoralu !
Sve , sve , ali kad kad nam neko dirne u bez- obraz ...