Nova Skoda Fabia - dizajnerski promasaj??

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ado-šampion

Post by ado-šampion »

Bravo, Swift po uzoru na Minija, Fabija po uzoru na Swifta. Meni je na slikama najljepši Swift, a i Fabija mi je daleko od ružne.
Last edited by ado-šampion on 14/02/2007 12:17, edited 1 time in total.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

amrica wrote:semmy, nekad bio najbolji servis Halilovic na Barama, jesu bili skupi, ali prvoklasni, samo originalni dijelovi i vrhunski rad mislim da su jos ok
Hailoviću dok kažeš "Merhaba" uzme ti 50 KM :lol:
T8

Post by T8 »

ado-šampion wrote:
amrica wrote:semmy, nekad bio najbolji servis Halilovic na Barama, jesu bili skupi, ali prvoklasni, samo originalni dijelovi i vrhunski rad mislim da su jos ok

A jesil to se ti mislio besplatno merhabati :lol:
Folksvagen i slicni proizvodjaci zarade u prosjeku par stotine eura na autu koje prodaju al zato nadoknade sve kroz prodaju "originalno skupih rezernih djelova" i redovnih servisa u mrezi ovlastenih distributera
semmy

Post by semmy »

T8 wrote:
ado-šampion wrote:

A jesil to se ti mislio besplatno merhabati :lol:
Folksvagen i slicni proizvodjaci zarade u prosjeku par stotine eura na autu koje prodaju al zato nadoknade sve kroz prodaju "originalno skupih rezernih djelova" i redovnih servisa u mrezi ovlastenih distributera
ma nije frka za platiti kad ti uradi kako treba, nego te uzme a nista ne uradi na autu...ovi u neuroncomercu na stupu fusere pravo a uzimaju lopatom....
dr.iver

Post by dr.iver »

Meni licno je dizajnerski slabija od prve generacije. No nekome je ljepsa, ukusi se razlikuju...
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

AdnanSA wrote:Svi smo samo vidjeli slike.Pricekajmo da vidimo kako ce izgledati uzivo.
bravo imenjak, to sam i ja htio napisati
amrica

Post by amrica »

imam jedno pitanje, izvan teme nova skoda. Interesuje me da li se isplati uzimati kasko osiguranje za novog Clia i koliko otprilike kosta????
LeKo

Post by LeKo »

Naravno da isplati, iskesirala si cca 25000 za auto mozes dati jos 600-700 KM za full kasko. Zamisli sta se desava kada bi te nedo Bog udario neko ko nije registrovan ili vozis a ispod auta ispred iskoci kamencic i razbije ti sajbu - zamjena ti nije ispod 500-600 KM, ja sam svoje osigurao i mirno spavam ;) , a jos mirnije (rasterecenije) vozim.

Pozz.
LeKo

Post by LeKo »

P.S. ja sam osiguranje zavrsio kod BSO - sada podpadaju pod koncern Agram, ako sta bude trebalo (da sredimo kakav veci popust ili placanje na rate) slobodno se javi.

Pozz.
semmy

Post by semmy »

amrica wrote:imam jedno pitanje, izvan teme nova skoda. Interesuje me da li se isplati uzimati kasko osiguranje za novog Clia i koliko otprilike kosta????
amrice, obavezno kasko...... kasko bez fransize, cca 1000 KM, sa fransizom je manje love cca 800KM, kasko ti ide od cijene auta mislim bez pdv-a... kako god kasko je zakon, mirno vozis a i spavas.
Last edited by semmy on 02/04/2007 00:00, edited 2 times in total.
Dženo

Post by Dženo »

Meni su sve škode općenito ružne, pa još VW tehnika :roll: I stara je bila ružna, jedan od najružnijih automobila (osim novog Renault Megane-a), ali nova nezad i nije tako loša. Ne sviđa mi se prednji dio nikako, a bočna linija kod zadnjih, na vrhu odsječenih vrata, jednostavno nije za prolaz. Sve u svemu bolja je od prethodne, ali VW tehnika... Sve su škode kao i njemački auti općenito vrlo neudobne i krute, a baš je stara Fabia bila ponajlošija u tom pogledu. Uostalom ko još voli voziti auto čije ime znači ŠTETA :lol: :lol: :lol:
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Mislim da ipak malo pretjerujete što se tiče neudobnosti njemačkih auta. Nije Fabia neki šampion udobnosti, ali je daleko od neudobne, posebno za svoju klasu. Npr. prethodni Clio slovi kao izuzetno udoban u okvirima klase, a meni nije ništa udobniji od fabije, ovjesi podjednaki, dod Fabije velika sjedišta koja su pretvrda, kod Clia malo premekana sjedišta kojim fali oslonca za bedra, vozačka pozicija u Fabiji je neusporedivo bolja, u Cliu se sjedište ne može dovoljno spustiti za moj ukus, a za razliku od Fabije ima volan podesiv samo po visini i isti uvijek ostaje kamionski položen.
whow

Post by whow »

Dženo wrote:Meni su sve škode općenito ružne, pa još VW tehnika :roll: I stara je bila ružna, jedan od najružnijih automobila (osim novog Renault Megane-a), ali nova nezad i nije tako loša. Ne sviđa mi se prednji dio nikako, a bočna linija kod zadnjih, na vrhu odsječenih vrata, jednostavno nije za prolaz. Sve u svemu bolja je od prethodne, ali VW tehnika... Sve su škode kao i njemački auti općenito vrlo neudobne i krute, a baš je stara Fabia bila ponajlošija u tom pogledu. Uostalom ko još voli voziti auto čije ime znači ŠTETA :lol: :lol: :lol:
Uh negativnog komentara :-) . Kad Dzeni neko spomene VW odmah covjeku skace pritisak :shock:
VR6

Post by VR6 »

Meni se nova Fabia nije svidjala preko slika, cak mi je izgledala losije od starog modela. No uzivo dojam je skroz drugaciji, automobil djeluje manji od prethodnika (iako dimenzijama nije) i nekako skladnije. Mislim da ce i autor ove teme promjeniti misljenje kad je vidi onako 3D...
quantum

Post by quantum »

Mislim da se od Fabije i ne ocekuje da bude najljepsi ili najinovativniji automobil u klasi. Ciljna grupa su ljudi koji traze prakticno auto za grada sa povoljnom cijenom a ne auto koje "umire" od ljepote. S te strane ovo je solidan dizajn.
semmy wrote: ma nije frka za platiti kad ti uradi kako treba, nego te uzme a nista ne uradi na autu...ovi u neuroncomercu na stupu fusere pravo a uzimaju lopatom....
Godinama vozim renole. Prvih par godina sam po inerciji isao u Neuron.
Sumnjao sam da me levate i da njihov "redovni servis" koji je skup ko djavo a na kojem ti fol "urade sve od a do z i nema da brines" samo drugo ime za "uzmi levata lopatom". Ali nekako covjek se tesko odluci na promjenu servisa u koji redovno ide.Opet kad masno platis ovlasteni servis u kojem ti kazu da je sve pregledano, popravljeno i u savrsenom redu ocekujes da sjednes u auto i vozis bez brige. Meni se kod njih redovno desavalo da nakon servisa sjednem u auto koje i dalje ima istu (lako uocljivu) boljku kao i prije servisa. Jedina razlika je moje stanje novcanika prije i poslije.
Onda sam uradio mali test a oni su bili toliko neprofesionalni i neljubazni da smo se na kraju bukvalno posvadjali jer su mi
1. naplatili nesto sto nisu uradili
2. umjesto izvinjenja njihov sef me je napao sto dizem frku zbog "neke gluposti"
Od tada nikad vishe. :x
Post Reply