zelim kupiti novu skodu fabiu 1.6 TDI CR 77kw/105KS (ambience magic paket) pa me zanima ima li iko iskustva sa tim autom tj sa tim motorom, kako ide, ima li problema i tako to
Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- hamo22
#1 Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
pozdrav svima
zelim kupiti novu skodu fabiu 1.6 TDI CR 77kw/105KS (ambience magic paket) pa me zanima ima li iko iskustva sa tim autom tj sa tim motorom, kako ide, ima li problema i tako to

- drndalo
#2 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Pa dobro, jel zelis kupiti Octaviu 1.6 TDI, ili Golfa 6 2.0 TDI ???
- hamo22
#3 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
razmisljam izmedju fabije i sestice
poz
poz
-
530i
#4 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Fabia TDI je dosta skupa...a što se šestice tiče, već je predstavljena sedmica...tako da...razmisli dobro.
- hamo22
#5 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
ova koju ja razmisljam da kupim je 24.800KM i mislim da nije tako skupa530i wrote:Fabia TDI je dosta skupa...a što se šestice tiče, već je predstavljena sedmica...tako da...razmisli dobro.
-
Grga07
#6 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
je si li gledo citroena c4 1,6HDi tu su negdje sa cijenom, meni bi licno presudila kolicina opreme za te novce izmedju skode i citroena, mada znam kakvo je misljenje kod nas o francuzima al et nije na odmet da pogledas na netu..
- hamo22
#7 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
hvala puno pogledat cu naravnoGrga07 wrote:je si li gledo citroena c4 1,6HDi tu su negdje sa cijenom, meni bi licno presudila kolicina opreme za te novce izmedju skode i citroena, mada znam kakvo je misljenje kod nas o francuzima al et nije na odmet da pogledas na netu..
poz
-
530i
#8 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Za te pare se može birati i klasa više auto...naravno, ne njemačko i ne tdi. Baci oko na novi Polo, meni je dizajnerski puno bolji od fabije...hamo22 wrote:ova koju ja razmisljam da kupim je 24.800KM i mislim da nije tako skupa530i wrote:Fabia TDI je dosta skupa...a što se šestice tiče, već je predstavljena sedmica...tako da...razmisli dobro.
- hamo22
#9 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
jeste mozda ljepsi od skode ali to ja zadnje gledam530i wrote:Za te pare se može birati i klasa više auto...naravno, ne njemačko i ne tdi. Baci oko na novi Polo, meni je dizajnerski puno bolji od fabije...hamo22 wrote:ova koju ja razmisljam da kupim je 24.800KM i mislim da nije tako skupa530i wrote:Fabia TDI je dosta skupa...a što se šestice tiče, već je predstavljena sedmica...tako da...razmisli dobro.
poz
-
LeKo
#10 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Imamo službene 1.6 TDI, motor, mjenjač i ležanje na cesti su super, za 50.000 koliko su do sada prešle nema nikakvih problema, potrošnja veoma niska. Zamjena zupčastog tek nekad poslije 200.000 km
Mane, tvrda ko kamen, previše plastična unutra (stari model je za dvije klase bolji unutra)
Što se mene tiče nova Fabia da, ali samo osnovna od 16.000 KM, sve ostalo je previše za to auto, odnosno, mnogo boljih auta ima za cijenu TDI-a.
Mane, tvrda ko kamen, previše plastična unutra (stari model je za dvije klase bolji unutra)
Što se mene tiče nova Fabia da, ali samo osnovna od 16.000 KM, sve ostalo je previše za to auto, odnosno, mnogo boljih auta ima za cijenu TDI-a.
-
technoGeek
#11 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Imas C4 za te pare, i imas ostale za te pare, tj. klasa vise. Licno bih isao na C4, imas akciju sa Furio paketom opreme, izadje te 25.000 maraka a motor je davno provjeren 
-
goran16v
#12 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
I tako to obicno biva neko pita za Skodu a dodju strucnjaci i predlazu Citroena...
- drndalo
#13 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Hm, pa za slicne pare, oba dizel, oba 1.6, C4 za klasu veci auto od Fabia-e, Fabia zreo model za zamjenu, C4 tek poceo, dobro prosle godine krenuo na trziste... Hmmm... Bice da je Fabia tu bolja kupovina... 
-
goran16v
#14 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Bice da covjeka Citroen ne interesuje bez obzira na cijenu cim ga nije pomenuo pa ne vidim razloga zasto bi ga iko drugi pominjao...drndalo wrote:Hm, pa za slicne pare, oba dizel, oba 1.6, C4 za klasu veci auto od Fabia-e, Fabia zreo model za zamjenu, C4 tek poceo, dobro prosle godine krenuo na trziste... Hmmm... Bice da je Fabia tu bolja kupovina...
- drndalo
#15 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
S time se slazem, ali ti u odbrani svega Skodaskog odavno pretjerujes, ali zasto ne smatras da je dobronamjeran savjet za sicne pare kupiti auto vece klase i modernije ? Cinjenica da to nije pitao ne znaci da to mozda nije dobar savjet... Kome se ne svidja, nece ga poslusati...
-
citroen xm
#16 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Vidiš da ga možda i zanima C4.hamo22 wrote: hvala puno pogledat cu naravno
poz
Dobronamjeran savjet je uvijek dobrodošao.
-
goran16v
#17 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Ne pretjerujem nego samo evidentiram jos jednu temu vezanu za VW grupu u kojoj se neko nasao da pise da se za te pare moze kupiti nesto drugo itd isl, a najbolji dokaz je paralelna tema istog pokretaca i ista prica... Ne znam zasto se problem suzdrzati od takvih komentara i citati...drndalo wrote:S time se slazem, ali ti u odbrani svega Skodaskog odavno pretjerujes, ali zasto ne smatras da je dobronamjeran savjet za sicne pare kupiti auto vece klase i modernije ? Cinjenica da to nije pitao ne znaci da to mozda nije dobar savjet... Kome se ne svidja, nece ga poslusati...
- drndalo
#18 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Ne znam ni zasto je problem sto je neko napisao covjeku da za cca. 25.000 KM, 1.6 TDI, umjesto opanka od Fabia-e, moze kupiti i novi C4, koji je i ti ces priznati bolja kupovina za tu kolicinu para...?
Zasto uvijek moras kontrirati ali na ama bas svaki post ljudi koji su se nekad na drugim temama raspravljali s tobom sa kontra strane ?
Sta ce i hoce li pokretac teme kupiti je njegova stvar, a ti samo evidentiraj teme gdje je ko sta rekao protiv Skode... Dobro, sad ja malo pretjerujem...
Zasto uvijek moras kontrirati ali na ama bas svaki post ljudi koji su se nekad na drugim temama raspravljali s tobom sa kontra strane ?
Sta ce i hoce li pokretac teme kupiti je njegova stvar, a ti samo evidentiraj teme gdje je ko sta rekao protiv Skode... Dobro, sad ja malo pretjerujem...
-
goran16v
#19 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Vrlo jednostavno, problem je zato sto je covjek pitao za iskustva i misljenja o fabiji i sto se u ovakvim slucajevima uvijek, ama bas uvijek, naci neko ko ce elaborirati o autu koji nije tema i na kraju iz zavisti, ljubomore ili iz nekog drugog motiva prisiti opanak ili kakav drugi atribut.drndalo wrote:Ne znam ni zasto je problem sto je neko napisao covjeku da za cca. 25.000 KM, 1.6 TDI, umjesto opanka od Fabia-e, moze kupiti i novi C4, koji je i ti ces priznati bolja kupovina za tu kolicinu para...?
- drndalo
#20 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Iako si za trolovanje dosta tema u pravu, ovdje mislim da nisi, jer je neko ovdje covjeku koji je iznio platezni razred zeljenog auta pokusao dati primjeren savjet, da se za te pare moze kupiti i nesto drugo, vece, modernije, opremljenije, necu reci bolje, jer taj izraz ne volim, a ti bi se na njega opet upalio k'o Hepo kockica...
Uglavnom, postavljacu teme:
Prijatelju, Fabia 1.6 TDI CR je VRH=NEMA DALJE, svekoliki svemirsko-vaseljenski doseg tehnologije ikada razvijene unutar ovog naseg sazvjezdja, Mljecnog puta to jest... Savrsenstvo udobnosti, sigurnosti, ponasanja na cesti, kultivisanosti rada, mega-zavisti svekolikih komsija i sugradjana... Ako kosta i 28.900 KM na akciji, kupuj, nista ne pitaj, jos im ruke ljubi sto su te tako pocastili dozvolivsi da im das svoje pare za njihov polu-Bozji proizvod! Samo pozuri, da te Sahbaz ne vidi... Ko je Sahbaz ? Ma ko macja guza, ko macja guza...
Uglavnom, postavljacu teme:
Prijatelju, Fabia 1.6 TDI CR je VRH=NEMA DALJE, svekoliki svemirsko-vaseljenski doseg tehnologije ikada razvijene unutar ovog naseg sazvjezdja, Mljecnog puta to jest... Savrsenstvo udobnosti, sigurnosti, ponasanja na cesti, kultivisanosti rada, mega-zavisti svekolikih komsija i sugradjana... Ako kosta i 28.900 KM na akciji, kupuj, nista ne pitaj, jos im ruke ljubi sto su te tako pocastili dozvolivsi da im das svoje pare za njihov polu-Bozji proizvod! Samo pozuri, da te Sahbaz ne vidi... Ko je Sahbaz ? Ma ko macja guza, ko macja guza...
- golfiista
#21 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Stara tema,
Puno je to novca za Fabiju, moje skromno mišljenje..
Može se Oktavija za te novce kupiti.
A što se tiče C4, jel to onaj što mu se kolo upravljača ne okreće zajedno sa ostatkom volana
Budimo ozbiljni, čuj C4...pa C5 je bio na akciji skoro za te novce...
Ja da imam taj novac ja bi kupio "pljac"...
Puno je to novca za Fabiju, moje skromno mišljenje..
Može se Oktavija za te novce kupiti.
A što se tiče C4, jel to onaj što mu se kolo upravljača ne okreće zajedno sa ostatkom volana
Budimo ozbiljni, čuj C4...pa C5 je bio na akciji skoro za te novce...
Ja da imam taj novac ja bi kupio "pljac"...
-
goran16v
#22 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Kako nije trolanje? Od 10 postova teme na kojoj covjek pita za savjet i misljenje o Skodi Fabiji 2 su se odnosila na Citroen, ondnosno ne savjet koji nije trazio, ciji se sadrzaj moze sazeti u: Skoda je preskupa i opanak za te pare kupis bolji, noviji, opremljeniji itd automobil.
Sve i da je to tako, nebitno sto je sad tema Skoda, mogala je biti bilo koja marka, kad tema bude savjet sta kupiti do 25k KM onda opleti o Citroenu koliko hoces... Vidis da covjek o svakom autu koji ga zanima otvori posebnu temu.
Sve i da je to tako, nebitno sto je sad tema Skoda, mogala je biti bilo koja marka, kad tema bude savjet sta kupiti do 25k KM onda opleti o Citroenu koliko hoces... Vidis da covjek o svakom autu koji ga zanima otvori posebnu temu.
-
Muzikjunki
-
530i
#24 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Za slične pare (kao što je C4 Exclusive) dobije se Oktavija, koja od opreme ima 4 jastuka, klimu i ABS. Citoren ima ESP, kožu i kamaru toga. Za osnovni (sasvim solidno opremljen) C4 dobije se jača verzija Fabie 1.6 TDI koja možda ima klimu...ali, eto, ovo je trolanje!
-
goran16v
#25 Re: Nova Skoda Fabia 1.6 TDI CR
Hihi, to nije trolanje nego ismijavanje jer jedan prestizan brend ne moze da stigne jedan jeftinjak brend ni po cijeni ni po prodaji...