Nova sezona 60 minuta
Moderator: anex
-
Šandor
Sinoć je prikazan telefonski razgovor Alije Izetbegovića i Sefera Halilovića neposredno pred ubistvo Mušana Topalovića Cace. Sefer jasno i glasno reče da je Caco monstrum i da ga treba ukloniti. Molio je Alliju Izetbegovića da učini nešto. Odmah nakon toga Caco je ubijen. Otprilike 4 mjeseca prije ovog razgovora ubijena je Seferova žena i njen brat.
8 godina poslije, u emisiji Generali koja je snimljena pred početak suđenja Seferu Haliloviću 2001. godine a prikazana nakon prvostepene oslobađajuće presude.....Sefer je rekao da je Mušan Topalović Caco bio fin momak kojeg je Alija natjerao da čini zločine.
Dakle, jučerašnja emisija kompromitovala je Aliju Izetbegovića samo u očima onih koji nisu u stanju da donesu sud na osnovu činjenica.
8 godina poslije, u emisiji Generali koja je snimljena pred početak suđenja Seferu Haliloviću 2001. godine a prikazana nakon prvostepene oslobađajuće presude.....Sefer je rekao da je Mušan Topalović Caco bio fin momak kojeg je Alija natjerao da čini zločine.
Dakle, jučerašnja emisija kompromitovala je Aliju Izetbegovića samo u očima onih koji nisu u stanju da donesu sud na osnovu činjenica.
- Topla voda
moram reci da sam sokiran onim snimcima.
prije svega sa onim snimcima momaka na ulazu,onako pobacanih.
pa i slikama cace u mrtvacnici.
sve se oko ovog dogadjala znalo i poslije ovog niko nije pametniji.
onanisanje nad slobodom informiranja.
prije svega sa onim snimcima momaka na ulazu,onako pobacanih.
pa i slikama cace u mrtvacnici.
sve se oko ovog dogadjala znalo i poslije ovog niko nije pametniji.
onanisanje nad slobodom informiranja.
-
Nancy Drew
- uvjek dobar gost
skidam "Baketu" kapu, svako ima svoje mane i vrline no i+ono što on dela je hrabro i ponekad mi liči na Don Kihota ..
No imam jedno retoričko pitanje.... čovjeku prijete Zelene beretke kao i ostale "patriotske" organizacije, kao što prijete i novinarima koji rade priloge.
U svijetlu podmetanja eksploziva pod auto lika u Banjoj Luci.. i ranjavanja još dvoje ljudi, navodno je čovjek stao na žulj Dodiku i ekipi oko namještanja tendera i malverzacija oko gradne po BL-ci...
Šta bi se desilo da se samo jedna prijetnja Bakiru ostvari, pa on te emisije radi zbog nas , moram napomenuti da je 24 sata pod pratnjom i da žena mu je trudna .... sve zbog naroda, svjetine koja ne konta.. koja ne vidi i ne sluša...
Šta bi mi uradili kad bi se njemu i njegovim novinarima bilo šta desilo.... ja mislim da bi se samo okrenuli na drugu stranu kreveta i nastavili ovaj zimski san..
Bake svaka čast i ne znam ima li toja žrtva smisla........

No imam jedno retoričko pitanje.... čovjeku prijete Zelene beretke kao i ostale "patriotske" organizacije, kao što prijete i novinarima koji rade priloge.
U svijetlu podmetanja eksploziva pod auto lika u Banjoj Luci.. i ranjavanja još dvoje ljudi, navodno je čovjek stao na žulj Dodiku i ekipi oko namještanja tendera i malverzacija oko gradne po BL-ci...
Šta bi se desilo da se samo jedna prijetnja Bakiru ostvari, pa on te emisije radi zbog nas , moram napomenuti da je 24 sata pod pratnjom i da žena mu je trudna .... sve zbog naroda, svjetine koja ne konta.. koja ne vidi i ne sluša...
Šta bi mi uradili kad bi se njemu i njegovim novinarima bilo šta desilo.... ja mislim da bi se samo okrenuli na drugu stranu kreveta i nastavili ovaj zimski san..
Bake svaka čast i ne znam ima li toja žrtva smisla........
-
skojotovski
da li radi bas za nas?! za pricu o Caci, svaka cast! ali...uvijiek ono ali...pitanje glasi: zasto je cekao, pa je bas sad objavio?! nije imao snimke?! materijal?! ha, ha, ha...sve je to bilo spremno, samo se cekao momenat, klimoglav nekoga o'zgo... jos jednom podvlacim, svaka cast za pricu, ali... zasto je cekao?!uvjek dobar gost wrote:skidam "Baketu" kapu, svako ima svoje mane i vrline no i+ono što on dela je hrabro i ponekad mi liči na Don Kihota ..
Bake svaka čast i ne znam ima li toja žrtva smisla........![]()
![]()
- uvjek dobar gost
Ne hvatajmo se samo za Cacu iako ono samo zvuči malo bezze...skojotovski wrote:da li radi bas za nas?! za pricu o Caci, svaka cast! ali...uvijiek ono ali...pitanje glasi: zasto je cekao, pa je bas sad objavio?! nije imao snimke?! materijal?! ha, ha, ha...sve je to bilo spremno, samo se cekao momenat, klimoglav nekoga o'zgo... jos jednom podvlacim, svaka cast za pricu, ali... zasto je cekao?!uvjek dobar gost wrote:skidam "Baketu" kapu, svako ima svoje mane i vrline no i+ono što on dela je hrabro i ponekad mi liči na Don Kihota ..
![]()
Toliko toga je objavljeno, ali svaka priča za sobom vuče 1000 pitanja...nekom odgovara a nekom ne, čovjek inače radi Sizifov posao u interesu sviju nas, pa recimo Sefer, Divjak i Šiber su spominjali svašta nešto, ali nije se apliciralo na populaciju, zaboravili smo i knjige izdate, dokumentarce.. sa tog aspekta ja govorim , a zašto je čekao, pa nije Bakir kao Avaz da objavljuje poluinformacije.. bar se nadam jer nešto kontam da on nema nekog specijalnog hajra od svega toga...
Il se varam i neko zna neke konkretne stvari....
-
_BosanaC
Sta bi uradili?uvjek dobar gost wrote:skidam "Baketu" kapu, svako ima svoje mane i vrline no i+ono što on dela je hrabro i ponekad mi liči na Don Kihota ..
![]()
*ebali bi Zlatku Lagumdziji majku
Nako
Jer od drveta niko sumu ne vidi.
-
_BosanaC
Zalosno je da je Bakir jedini koji uopste objavljuje takve stvari...skojotovski wrote:da li radi bas za nas?! za pricu o Caci, svaka cast! ali...uvijiek ono ali...pitanje glasi: zasto je cekao, pa je bas sad objavio?! nije imao snimke?! materijal?! ha, ha, ha...sve je to bilo spremno, samo se cekao momenat, klimoglav nekoga o'zgo... jos jednom podvlacim, svaka cast za pricu, ali... zasto je cekao?!uvjek dobar gost wrote:skidam "Baketu" kapu, svako ima svoje mane i vrline no i+ono što on dela je hrabro i ponekad mi liči na Don Kihota ..
![]()
I pored toga "Zasto je cekao" meni nije jasno zasto se mora cekati Bakir da objavi nesto... kad i mnogi drugi znaju svasta nesto...
-
piskerernest
kakva su ovo pitanja u večerašnjoj emisiji,jeste li vi stranka za bih,je li on stranka za bih,jeste li vi stranka za bih.
pa ne može jedan čovjek biti stranka,niđe veze,očot nedostatak pismenosti novinara
pa ne može jedan čovjek biti stranka,niđe veze,očot nedostatak pismenosti novinara
-
skojotovski
do tebe. ocito nisi dobro pratio. nije rijec o jednoj osobi, nego o mrezi ljudi Stranke za BiH na odredenim pozicijama. koje pokusavaju prikriti. kontare?
- Saian
jel to tebi u svoj onoj amoralnoj zabokrechini u kojoj ovi "ljudi" operiraju samo to upalo u ochi? a sto ne mogu ovih formalista, shuma, drvo, ovo, onopiskerernest wrote:kakva su ovo pitanja u večerašnjoj emisiji,jeste li vi stranka za bih,je li on stranka za bih,jeste li vi stranka za bih.
oni imaju svoj brod, a mi se grijemo na svijecu
Last edited by Saian on 24/12/2007 21:52, edited 1 time in total.
-
piskerernest
da ne bude zabune,ja sam neko ko podržava 60 minuta,ali je glupo pitati bilo koga jeste li vi stranka za bih.jeste li vi sdp,jeste li vi republikanska stranka,jeste li vi demokršćanska stranka,jeste li vi komunistička stranka.
ja sam učio u školi da se pita jeste li vi u ovoj ili onoj stranci,a ne jeste li vi čitava jedna stranka,bilo koja.znači pismenost je mu pitanju ovog novinara ili je htio da na najlakši način prikaže stranku za bih kao stranku punu lopova.ona to vjerovatno i jeste,ali to je način na koji avaz proziva svoje političke neistomišljenike,nisam očekivao od 60 minuta.
toliko,i ponavljam da podržavam ovu emisiju,od samih početaka
ja sam učio u školi da se pita jeste li vi u ovoj ili onoj stranci,a ne jeste li vi čitava jedna stranka,bilo koja.znači pismenost je mu pitanju ovog novinara ili je htio da na najlakši način prikaže stranku za bih kao stranku punu lopova.ona to vjerovatno i jeste,ali to je način na koji avaz proziva svoje političke neistomišljenike,nisam očekivao od 60 minuta.
toliko,i ponavljam da podržavam ovu emisiju,od samih početaka
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
zalosno je da je bakiru svejedno sto sef kabineta radovana karadzica hoda okolo i sjedi po komislijama za stipendiju.
ocito nije dovoljno ekskluzivno i skandalozno.
ili mu mozda nije po volji sto dolazi sa jednog foruma gdje ionako sjede nezaposleni i frustrirani.
aferim.
ocito nije dovoljno ekskluzivno i skandalozno.
ili mu mozda nije po volji sto dolazi sa jednog foruma gdje ionako sjede nezaposleni i frustrirani.
aferim.