Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Wolfheart wrote:motor 1.9 TDI ne mozes ga strgati, cupa, potrosnja smijesna... prekrasno zar ne.
sad ce biti ovi 1.4 turbo benzinci. ok su motori stvarno ali meni ce uvijek faliti onaj krkanski okretni moment.
Taj moment je strasna stvar, imas osjecaj da je auto duplo jaci nego jeste...
Mada je malo zeznuto po mokrom, hoce lako tockove zavrtiti u prazno.
zecko_kupuz wrote:Ukratko iz testa u Auto blicu; Ibiza ima tehniku budućeg pola. Prednja sjedala jako udobna, ali škripe na lošim cestama. Odozada fali prostora, gepek solidan u osnovi, s preklopljenim sjedištima osjetno manji nego kod pola, corse, toyote yaris itd. Ibiza vozi dinamično. Kočnice hvataju snažno, upravljač osjetljiv i precizan, ovjes sportski krut, ali ne i pretvrd. Benzinski motor 1.4 (86 ks) ugodan je i marljiv, ali pri višim obrtajima ponestane mu snage. Ibiza se ipak po pitanju motora i ovjesa najviše i ističe.
Eto, možda ova teorija donekle pomogne .
A kako se moze rijesiti ova skripa sjedista?
Ponekad bas nervira
Wolfheart wrote:zanima me da li ce ponovo biti cupra u tdi izvedbi. vjerojatno ne
Neće sigurno, jednom su to uradili i više neće, nažalost. Možda jedino da izbace neku FR verziju, ali i to sumnjam, a ne znam tačne razloge. Imao sam priliku voziti onu stariju od 160 KS, to je zaista nevjerovatan auto. Potrošnja oko 8 litara, ali ja u brutalnije auto nisam sjeo. To bukvalno čupa asfalt, šlajdra i u petoj
Nova ibiza se vec prodaje u FR i cupra izvedbi.
Motor je 1.4 TSI bi-turbo sa 150KS u FR i 180Ks u Cupri.
Vazna novost je 7s DSG doplata.
Jos ce biti i Bocanegra paket opreme sa drugim branicima, sjedistima, felgama i retrovizorima.
Vlasnik sam nove ibize.. da kazem samo za cijenu koja jeste pruza odlicne uslove. Ono sto je mene dojmilo su vozne karakteristike...ovjes je odlicno podesen i stabilnost, lezanje u krivinama su odlicni. Motor mi je 1.4 i 85 konja sto je sasvim dovoljno za lijepu gradsku voznju kao i izlazak na otvoreno. Auto je lakse jer se oslanja na trend downsaizinga. Medjuosovinski razmak je dosta sirok. Ubrzanje odlicno, zivahan motor a potrosnja umjerena. Ovaj model je dosta atraktivan i mladalacki. Ima solidan gepek od skoro 300 litara sto je najveci u klasi. Duzina mu je najveca u klasi ali nije i sirina. Mehanika mu je pouzdana vw- audi. Prednja sjedista su poprilicno ugodna i prate liniju tijela. Ovjes pomalo sportski ali ne i tvrd. Ono sto bi ja izvukao kao najdraze elemente su mjenjac i odlicno podesen ovjes. Radjen je na platformi pola i fabie ali za mene je dalejko bolji od pola koji je ostao na monotonoj njemackoj klasici koji nema nikakvu ama bas nikakvu osobnost. Ova nova ibiza je daleko svjetlosnim godinama od predhodne.