Nova SEAT IBIZA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bakir1

#1 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by Bakir1 »

zamorce za novog pola,ne bi trebalo biti lose ali na njoj sta bude eventualnih gresaka ispravi naljepi etiketu vau vau i pici dalje :D
meni onako solidan autic
malizeleni

#2 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by malizeleni »

Sasvim solidan autic, sve je vecinom isprobana i uhodana golf / polo tehnologija. Dok sam bio mladji ganjao sam Leona :) Sad ono na pragu nove epohe zivota, trazi se nesto kulturnije, ala passat karavan tdi ;)

Sto se tiche same ibize, bio je test u auto klubu / blicu ljetos. Super autic, malo tvrd, ali podrazumjeva se zato sto su testirali sportski paket, manji motori su pegla zesca i moras cesto shaltat. Sve u svemu solidan i praktican automobil za voziti.
maxell_sarajevo

#3 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by maxell_sarajevo »

Sminka auto pravo, rado bih ga kupio da imam neke love, ljepsi mi je od _Golfa 6, jaran mi je bas nekidan kupio Ibizu 2005 godiste i imao sam priliku da je vozim i auto je strasno, a tipla ga 12.500KM
malizeleni

#4 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by malizeleni »

maxell_sarajevo wrote:Sminka auto pravo, rado bih ga kupio da imam neke love, ljepsi mi je od _Golfa 6, jaran mi je bas nekidan kupio Ibizu 2005 godiste i imao sam priliku da je vozim i auto je strasno, a tipla ga 12.500KM
To je haman ko golf 3 CL 1998god. :D
testdriver

#5 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by testdriver »

dobar auto, jedan lik u mom naselju je već promijenio 4 ibize, baš je nedavno kupio novu, on je super zadovljan sa njom,par puta me provozao svojim autom, obično kad ekipa ide na piće :-D i ide ko metak, on je kupio motor 1.6 sa 105 ks
VR6

#6 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by VR6 »

Jaran je jedan vozao novu Ibizu, cini mi se 1.4 masina.

Kaze da jako fino ide za tu snagu, ekstra lagan autic za voziti, jako dobar mjenjac.

Cim ima veze sa VW-om, to mora biti dobar auto. S tim da se Seati ljepse voze.
zecko_kupuz

#7 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by zecko_kupuz »

Ukratko iz testa u Auto blicu; Ibiza ima tehniku budućeg pola. Prednja sjedala jako udobna, ali škripe na lošim cestama. Odozada fali prostora, gepek solidan u osnovi, s preklopljenim sjedištima osjetno manji nego kod pola, corse, toyote yaris itd. Ibiza vozi dinamično. Kočnice hvataju snažno, upravljač osjetljiv i precizan, ovjes sportski krut, ali ne i pretvrd. Benzinski motor 1.4 (86 ks) ugodan je i marljiv, ali pri višim obrtajima ponestane mu snage. Ibiza se ipak po pitanju motora i ovjesa najviše i ističe.
Eto, možda ova teorija donekle pomogne :-D :thumbup: .
Bullet Tooth Tony

#8 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by Bullet Tooth Tony »

Ako zelis golfa,a da to nije golf kupis Ibizu :D
beco

#9 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by beco »

Meni malo ruzna posebno ozada mada i naprijed, samo je malo Cupra bolja!
Bakir1

#10 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by Bakir1 »

eto nek je sa srecom navozao se i bolje promjenio :D
Hendrix

#11 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by Hendrix »

E Flick ako možeš pojasniti finansijsku stranu kupovine Ibize, i ja sam zagrijan za nju vidim ima nekih leasinga folova, ili si ti na kredit uzeo ?
Citizen-X

#12 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by Citizen-X »

Bakir1 wrote:eto nek je sa srecom navozao se i bolje promjenio :D
I Helgu sa cipkanim carapicama sa halterima do ispod guza provoz'o :mrgreen: :mrgreen:
Bakir1

#13 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by Bakir1 »

pa sad i sliku posrnule madone sa velikim sisama u pretincu nasao :D :D
Citizen-X

#14 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by Citizen-X »

Bakir1 wrote:pa sad i sliku posrnule madone sa velikim sisama u pretincu nasao :D :D
Pa je prod'o pa kupio poslije Sejat Lejona Kupra TDI "sa crveno TDI" :mrgreen:

Netacno ti je ovo gore: sudzuk sa slikom posrnule madone sa velikim cicama :mrgreen:
Sarajevski

#15 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by Sarajevski »

nadam se samo da je bolja od prethodne generacije. ta je moje veliko razocaranje. spolja jedan od ljepsih gradskih auta, al kad sam sjeo za volan, paaaa mislim da je indijska tata pojam udobnosti za to auto. to je tvrdo i kruto da te bog sacuva. neudobnija cak i od fabije
Wolfheart

#16 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by Wolfheart »

zanima me da li ce ponovo biti cupra u tdi izvedbi. vjerojatno ne :(
Maxwell2008

#17 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by Maxwell2008 »

Her Flick wrote:najbolji su mi ovi sto prenose utiske iz novina i raznih emisija
ko ti novinari su mi mjerodavni, tipvi poput onog kretena sa obn-a i onog nepismenog teftedarije (ja mislim da se ovako pise)

e sad cika flik je otisao u salon juce i provozao novu ibizu 1,4 benz 85KS, cika flick je poslje proben vozenj odmah ostavio 1000KM depozita i od danas odbraja dana keda ce nova ibiza doci
takodje cika flick se dvoumio izmedju renault clia 1,5 dizel 70KS, i pola 1,9 sdi 70KS, sjedao vozao sva tri auta i naravno najveca uzivancija je bila u seatu

uzeo sam standardni paket ja mislim reference sa jos nekim dodatcima (kas, maglenjaci, naslon za ruku, pepeljara) i racunam da ce me izaci oko 25oooKM na cesti
Dobar izbor, svaka cast, nek je sretno.
Al sto ba ne uze kakvog polovnjaka. :lol: :lol: :lol:
Cafe Camargue

#18 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by Cafe Camargue »

Wolfheart wrote:zanima me da li ce ponovo biti cupra u tdi izvedbi. vjerojatno ne :(
Neće sigurno, jednom su to uradili i više neće, nažalost. Možda jedino da izbace neku FR verziju, ali i to sumnjam, a ne znam tačne razloge. Imao sam priliku voziti onu stariju od 160 KS, to je zaista nevjerovatan auto. Potrošnja oko 8 litara, ali ja u brutalnije auto nisam sjeo. To bukvalno čupa asfalt, šlajdra i u petoj :)
LeKo

#19 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by LeKo »

Sretno HF.
Wolfheart

#20 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by Wolfheart »

Cafe Camargue wrote:
Wolfheart wrote:zanima me da li ce ponovo biti cupra u tdi izvedbi. vjerojatno ne :(
Neće sigurno, jednom su to uradili i više neće, nažalost. Možda jedino da izbace neku FR verziju, ali i to sumnjam, a ne znam tačne razloge. Imao sam priliku voziti onu stariju od 160 KS, to je zaista nevjerovatan auto. Potrošnja oko 8 litara, ali ja u brutalnije auto nisam sjeo. To bukvalno čupa asfalt, šlajdra i u petoj :)
motor 1.9 TDI ne mozes ga strgati, cupa, potrosnja smijesna... prekrasno zar ne. :)
sad ce biti ovi 1.4 turbo benzinci. ok su motori stvarno ali meni ce uvijek faliti onaj krkanski okretni moment.
urbanix

#21 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by urbanix »

Herr Flick, cestitam na izboru, neces se pokajati. Ja vec od jula vozim Ibizu 1.4 16V Stylance i mogu ti reci da sam prezadovoljan, auto je fantasticno. Sretno i sve najbolje.
Citizen-X

#22 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by Citizen-X »

Her Flick wrote:
urbanix wrote:Herr Flick, cestitam na izboru, neces se pokajati. Ja vec od jula vozim Ibizu 1.4 16V Stylance i mogu ti reci da sam prezadovoljan, auto je fantasticno. Sretno i sve najbolje.
hvala, sad si me zbunio, vozis stari model? ili novi ovu 2009 model?

de mi reci, malo me "brine" upaljena klima i vuca motora, jest da je 85KS i nebi se trebao osjetiti velik gubitak snage, kako kod tebe fercera
imas li kakvih zamjerki na duza putovanja, sto se konfora tice,
nabroji dobre i lose stvari
Nemas da brines, to je solidna zaliha snage - osim ako ne zelis da obaras stritrekorde po Sarajevu. Ja sam vozio Fabiu II sa 1.2 HTP motorom sto je prkno za tu sa 85 pa je radila k'o sat. Da ne bude zabune - to je tu negdje u 5 deka sto se tice platforme, dijelova, tezine.
malizeleni

#23 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by malizeleni »

Sto se tice klime, cisto sumnjam da ces osjetiti ista sem malo drugacijeg zvuka rada motora kad kreces u 1. brzini. Strme ceste, hoce isto biti problem, al nije sad kao da vozis na Sedrenik svaki dan :)
urbanix

#24 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by urbanix »

@ Herr Flick:
Da, vozim novi model. Za klimu ne brini, nema uticaja na vucu, samo se klima-kompresor nekad cuje. Jedina zamjerka bi bila malo polijen motor za 85ks, ali to je zbog prenosa brzina koje su tako namjestene da bi bila potrosnja optimalna. Inace, dvije klase bolji auto nego stari model kojeg sam vozio od 2004. godine.
mayab

#25 Re: Nova SEAT IBIZA

Post by mayab »

Fabia drugacije upakovana, a oba zajedno testni zamorci za novi Polo!A izgleda stvarno dobro, za razliku od nove Fabie :shock:
Post Reply