nova provokacija

Locked
sarajlija86

Post by sarajlija86 »

BosnaFanatic wrote:krsta nece biti kao sto nisu dali da se Aerodrom nazove po rahmetli Aliji Izetbegovicu, a ako bi se to napravilo to nikad nece dozvolit nasi ljudi i narod, na kraju krajeva nije Sarajevo kao Mostar da je podjeljen na istocnu i drugu stranu nego Sarajevo je ujedinjen Grad i nikad to nece moci proci, ovo je srce bosne , a ako ga naprave , ima da svaki dan bude dignut u zrak , ne zbog mrznje prema krizu , nego zbog etnickog ciscenja i 10000 nasih sehida koji su dali krv za ovu zemlju i sada treba da kriz neki stoji na brdu gdje su snajperi djecu ubijali , e nece moci. Nacionalisticka Bagro!!!!!ovo je Moja Bosna moja Zemlja , Ovdje su moji Pradjedovi , Moje Nene i Majke , a vama ako se nesvidja , lijevo hrvatska, desno srbija, kofer u ruku i adios !!!
na kojem svijetu ti zivis? eno ti sa druge strane istocno sarajevo. sa oko 100.000 starih sarajlija... Nemoj da se varamo da pa kad dodje rat ako ikad dodje do toga se zaboravi da su srbi odma tu sa druge strane...
sarajlija86

Post by sarajlija86 »

studentica21 wrote:Banalno je praviti bilo kakav spomenik i nazivati se zemljom 3 konstitutivna naroda.
Podrzavam te, ali sam i za to za rusenje svih crkava i dzamija uz to. To nam je samo nanjelo ratove. U ateizmu je spas
oktobar07

Post by oktobar07 »

sve ovo oko kriza je jedna velika suplja prica.
jedina svrha te price je da se isprovocira narod i da se nametnu jos vece tenzije medju narodom.

nista vise. :bih:
testament

Post by testament »

sarajlija86 wrote:
BosnaFanatic wrote:krsta nece biti kao sto nisu dali da se Aerodrom nazove po rahmetli Aliji Izetbegovicu, a ako bi se to napravilo to nikad nece dozvolit nasi ljudi i narod, na kraju krajeva nije Sarajevo kao Mostar da je podjeljen na istocnu i drugu stranu nego Sarajevo je ujedinjen Grad i nikad to nece moci proci, ovo je srce bosne , a ako ga naprave , ima da svaki dan bude dignut u zrak , ne zbog mrznje prema krizu , nego zbog etnickog ciscenja i 10000 nasih sehida koji su dali krv za ovu zemlju i sada treba da kriz neki stoji na brdu gdje su snajperi djecu ubijali , e nece moci. Nacionalisticka Bagro!!!!!ovo je Moja Bosna moja Zemlja , Ovdje su moji Pradjedovi , Moje Nene i Majke , a vama ako se nesvidja , lijevo hrvatska, desno srbija, kofer u ruku i adios !!!
na kojem svijetu ti zivis? eno ti sa druge strane istocno sarajevo. sa oko 100.000 starih sarajlija... Nemoj da se varamo da pa kad dodje rat ako ikad dodje do toga se zaboravi da su srbi odma tu sa druge strane...
HAHAHAHAHAHA,stvarno vi ste srbi najluđi i najsmješniji narod na svijetu,čuj 100.000 starih sarajlija :lol: :lol: :lol: U onom prknu da živi 100000 ljudi??
Samo me interesuje gdje je onih prostalih 30.000 starosrpskih "sarajlija" po popisu iz 1991?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

testament wrote:
sarajlija86 wrote:
HAHAHAHAHAHA,stvarno vi ste srbi najluđi i najsmješniji narod na svijetu,čuj 100.000 starih sarajlija :lol: :lol: :lol: U onom prknu da živi 100000 ljudi??
Samo me interesuje gdje je onih prostalih 30.000 starosrpskih "sarajlija" po popisu iz 1991?
mislis buduci golf tereni :lol: :D :D
klixober

Post by klixober »

Kome prave krst na Trebevicu? Zrtvama kojih zlocina? Pijanim cetnicima sto su gadjali Sarajevo...

http://www.youtube.com/watch?v=yFQ12WjT6vY

E da mi je vidjeti koji ce mudonja postaviti tu sramotu.Kladim se da bi u roku od 24h spomenik zlocincima bio srusen.
and

Post by and »

ma to u stvari neće biti krst,već nišan,spomenik svim nišandžijama koji su rušili glavni grad i ubijali njegove stanovnike , a stigla ih je božija kazna
brdo

#58 Re: nova provokacija

Post by brdo »

zepljak wrote:Srbi imaju u planu da na Trebevicu tacnije na ZLATISTU izgrade gigantski krst visine 26 i sirine 18 metara koji bi bio osvjetljen i vidljiv iz svakog dijela grada.A upravo sa tog mjesta su ubijani gradjani SARAJEVA.

sta mislite o ovom......
ni u kakvom smislu ni povodu cega netreba dozvoliti da se to napravi a ako pokusaju treba ga odmah minirati pa nek ide sve u pi... materinu :x
1gorstak

#59 Re: nova provokacija

Post by 1gorstak »

zepljak wrote:Srbi imaju u planu da .....
Ili stavi cetnici ili stavi neki Srbi. Ovako ispada da su svi Srbi za tu perverziju obiljezavanja mjesta s kojeg se granatiralo grad.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Možda neke građevinske firme peru pare :D ruskim mafijašima :oops: :D ......tako da spram toga treba uzvratiti istom mjerom......ljiljane do neba :D :D to njima treba :oops: .
U OSTALE DETALJE ups caps lock :D ne bih ulazio :oops: kritična masa je tu ..... :D :D
suncandan

Post by suncandan »

Grozno, sta reci?!

Postavili su i nama u Mostaru!

Nadam se da to nece biti.
njamnjam

#62 Re: nova provokacija

Post by njamnjam »

1gorstak wrote:
Ili stavi cetnici ili stavi neki Srbi. Ovako ispada da su svi Srbi za tu perverziju obiljezavanja mjesta s kojeg se granatiralo grad.
Nisu svi, u pravu si. Samo 95% podrzava ovaj plan. Zaista razlog da se ne napise "Srbi imaju u planu". :roll:
1gorstak

#63 Re: nova provokacija

Post by 1gorstak »

njamnjam wrote:
1gorstak wrote:
Nisu svi, u pravu si. Samo 95% podrzava ovaj plan. Zaista razlog da se ne napise "Srbi imaju u planu". :roll:
Dovoljno je da se ne slazemo po pitanju tih procenata pa da i ne ulazimo dalje u diskusiju.
BSn

#64 Re: nova provokacija

Post by BSn »

brdo wrote:
zepljak wrote:Srbi imaju u planu da na Trebevicu tacnije na ZLATISTU izgrade gigantski krst visine 26 i sirine 18 metara koji bi bio osvjetljen i vidljiv iz svakog dijela grada.A upravo sa tog mjesta su ubijani gradjani SARAJEVA.

sta mislite o ovom......
ni u kakvom smislu ni povodu cega netreba dozvoliti da se to napravi a ako pokusaju treba ga odmah minirati pa nek ide sve u pi... materinu :x
Aha, minirati ce ga - isto k'o sto su minirali onaj u Mostaru, ili onaj u Ahmicima.
travnik

#65 Re: nova provokacija

Post by travnik »

BSn wrote:
brdo wrote:

sta mislite o ovom......
Aha, minirati ce ga - isto k'o sto su minirali onaj u Mostaru, ili onaj u Ahmicima.
Koliko ja znam jedini križ u blizini Ahmića jeste na katoličkom groblju koje se nalazi preko puta sela Ahmići. To groblje odavno postoji, postojalo je i prije rata i unutar njega je križ, tako da to nije provokacija.
Da se razumijemo, zločin u Ahmićima osuđujem i uopće ga ne osporavam, ali taj križ nema sličnosti sa ovim što ga namjeravaju Srbi postaviti, ovo je čista provokacija po mom mišljenju.
milivoje

Post by milivoje »

Boze, Boze...Allahu dragi...
Da ga hoce napraviti..da se (opet) malo zarati...
Pa pobogu ljudi...uniforma mi se sam' mal' izlizala na guzovima, jazuk da propada...pojedose je moljci...
Pa kom' opanci- kom' Reebok patike. :lol: :lol: :lol:
1gorstak

#67 Re:

Post by 1gorstak »

milivoje wrote:Boze, Boze...Allahu dragi...
Pa pobogu ljudi...uniforma mi se sam' mal' izlizala na guzovima, jazuk da propada...pojedose je moljci...
Pa kom' opanci- kom' Reebok patike.
Kom' granatom razneseno dijete, ubijen otac, ranjena sestra, srusen dom, spaljen vocnjak, opljackana imovina ..... bitno je da tebi uniformu moljci ne pojedu. Koji si ti plicak.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#68 Re: nova provokacija

Post by mIRCerka »

Cija je zemlja Zlatiste? Nakon reintegracije, kome je pripala? ako je na nasoj teritoriji, dajte da odmah osujetimo izdavanje dozvole za takvo nesto. Pa jebote ta se kota vidi od mrkovica do trnova... :x
hik--meta

#69 Re: nova provokacija

Post by hik--meta »

ne vjerujem da se moze nesto legalno uraditi sa nase strane sto se tice federalnih i opstinskih organa. mislim da je sama kula za zlatistu po dejtonskim mapama pripala srbima ili da je u najboljem slucaju granica tacno na kuli, a debelo brdo i vrh vraca su pripali federaciji. cudno je kako su holbrooke, alija i milosevic vukli granice u dejtonu, linijarima, pa se cesta na trebevicu vise puta presjeca, slicno kao i u dobrinji 1 i 4.
kad prodjes spomenik na vracima i krenes gore prema trebevicu na onoj raskrsnici prema lukavici ima ona uzasna tabla "dobrodosli u rs", pa kad krenes dalje udjes u federaciju iza samog debelog brda ali samo na par stotina metara, pa onda dodje raskrsnica za miljevice prije one velike okuke sto je opet rs, tako da mislim da je sam vrh zlatista iako s lijeve strane puta izvan federalnih opstina novo sarajevo i centar cija je granica na jevrejskom.
71440

#70 Re: nova provokacija

Post by 71440 »

To oni sahranjuju svoju republiku srbsku i zbog toga im treba tako velik krst.
frakson

#71 Re: nova provokacija

Post by frakson »

I sta sad rec :? mozda je najbolje ovako ; _____________________________________ :run:
zgembo_sa

#72 Re: nova provokacija

Post by zgembo_sa »

Uhvatila se paucina na crvenim strijelama, evo dobre prilike da se malo provjere nisanske sprave :D
frakson

#73 Re: nova provokacija

Post by frakson »

Jos malo i nece imat zemlje ni za temelje :D :lol: a kamo li nesto drugo, :lol: :lol: krenulo ih u zadnje vrijeme :lol:
mate bosnjak

#74 Re: nova provokacija

Post by mate bosnjak »

BSn wrote:
brdo wrote:

sta mislite o ovom......

Ma nema veze.
Sarajlijama smetaju Sandjaklije, zene iz Srebrenice i sl.
Oni im kvare image velegrada.
Zaboga, mozete misliti, u gradu Gorana Bregovica, Kusturice i ostalih "velicina"
zene iz podrinja se usudjuju da nose dimije i mahrame.
Kabulit ce sarajlije i taj krst, samo da im se kutarisati ovih "doseljenika".
Dunjaluk pocinje na Bascarsiji a zavrsava na Marindvoru.
milivoje

#75 Re: Re:

Post by milivoje »

Bio...vidio...osjetio.
Za druge ne znam... :wink:
Mozda sam plicak ali znam jednu stvar- nema rata sa 3 pobjednika/gubitnika...
Zato ne mijenjam svoje misljenje...pa makar bio jos plici.
1gorstak wrote:
milivoje wrote:Boze, Boze...Allahu dragi...
Pa kom' opanci- kom' Reebok patike.
Kom' granatom razneseno dijete, ubijen otac, ranjena sestra, srusen dom, spaljen vocnjak, opljackana imovina ..... bitno je da tebi uniformu moljci ne pojedu. Koji si ti plicak.
Locked