nova prevara sa grijanjem

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zonbirile

#1 nova prevara sa grijanjem

Post by zonbirile »

učestala su reklamiranja za uvođenje mjerača za individualno mjerenje količine utroška isporučene toplinske energije od Toplana Sarajevo.I uređaj je super,tehnika nova i vrhunska,cijena solidna,ali Gradske vlasti i Toplane su učinile sve da zadrže monopol,opljačkaju građane i uz put bezočno,šute i lažu.O čemu se radi . Pa u stilu Gašija i kompanije donjeli su odluku o fiksnom plačanju od 40%,najgore taj obrazac koriste i pri isključenju sa grijanja.Pa gospodo pljačkaši niko nije lud i matematički nepismen.Ako svi komunalci uzimaju par maraka za paušal,zašto vi uzimate 40% od iznosa računa.Sem toga lažete i svijesno sabotirate,jer vam ne odgovara ovakav način kontrole utroška.Lažete i izvrčete činjenice ,jer ste svojim postupkom uštede sveli samo na onih 60% računa.Računica je jednostavna,uzmimo iznos od 100KM za neki stan.Znači u startu Toplane uzimaju 40% (40KM),od ostalih 60KM ti možeš da štediš.Da upola smanjiš grijanje,uštedio si 30KM,a ne 50KM,kako đubrad tvrde.Za razuman iznos od 10% uštede,ti uštediš 6KM,što pobija opravdanost investicije.Gospodo/drugovi nastavite dok možete lagati građane,ali kada oni dođu tobe nema te policije koja će vas zaštititi.
zonbirile

#2 Re: nova prevara sa grijanjem

Post by zonbirile »

zagazaga wrote:ako ikad izbije revolucija, izbiće zbog računa za grijanje :-)
--------------------------------------------
možda sam preoštro finiširao,ali mene boli qurac za račun i brojače,ali me iritira idiotizam koji raja puši.Pa kod mene kolege svi fakultetski obrazovani,jedva im objasnio o čemu se radi,a pola ih bilo spremno zavaliti se po 1000-2000KM.
Post Reply