Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
lara b.

#126 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by lara b. »

mislim da niko ne trazi osobu koja odgovara Listi, a los je covjek :razz:
ljudi traze sve...i Lista i dobar karakter itd...
ono upoznas curu i ako je karakterno grooozna neces ni prelaziti ispitivati dalje :lol:
a ako je sve ok i ti onda pocnes sa pitanjimaaa.... o tome se radi.... i npr.sve stima, ali cura ne zadovoljava 2 uvjeta...ma koja bila...ali eto ti ne mozes preko toga :lol:
VeriBizi

#127 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by VeriBizi »

dječak sa šibicama wrote:
tridesete wrote: Pa 'ebiga, ako se baš ne možeš pomiriti s nekim detaljima, tipa voliš/ne voliš bicepse, voliš/ne voliš pivski trbuh, pazi da ne pokvariš modernu frizuru itd. ... sve se to da promijeniti - sve za ljubav ... ali narav još niko promijenio nije.
Salim se, u principu te modifikacije su i pozeljne, opcepoznato je da mi muskarci... smo smotani u velikoj vecini :D i nama treba zenska ruka, da nas malo modifikuje, vanjstinu. To su cinjenice :D ... ne racunam metroseksualce, oni imaju zenu u sebi :D

Narav promijeniti ne mozes, a mnogi pokusavaju, ja mislim upravo ovi koji partnera biraju po principu slagalice, pa ga izaberu po pitanjima diplome, imovinskog stanja, porodicnog stabla, itd. a onda... a onda :D bi da mu mijenjaju karakter, jer im se ne dopada, ali nisu na vrijeme mislili o tome.
Isto se odnosi i na žene. Ima likova što se lože na štikle, a ona tene ne skida ... pa se onda, zarad ljubavi, napravi kompromis ... dvaput sedmično štikle, jednom sedmično štule :D i tako to. :D Ja sam prešla u plavke zbog ex-a, kontam ionako sam previše na svoju ruku - daj da mu ispunim fantaziju, 'ebo boju kose - lijepom čovjeku sve lijepo stoji ha ja. :D :D :D
dječak sa šibicama

#128 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by dječak sa šibicama »

tridesete wrote:
dječak sa šibicama wrote: Salim se, u principu te modifikacije su i pozeljne, opcepoznato je da mi muskarci... smo smotani u velikoj vecini :D i nama treba zenska ruka, da nas malo modifikuje, vanjstinu. To su cinjenice :D ... ne racunam metroseksualce, oni imaju zenu u sebi :D

Narav promijeniti ne mozes, a mnogi pokusavaju, ja mislim upravo ovi koji partnera biraju po principu slagalice, pa ga izaberu po pitanjima diplome, imovinskog stanja, porodicnog stabla, itd. a onda... a onda :D bi da mu mijenjaju karakter, jer im se ne dopada, ali nisu na vrijeme mislili o tome.
Isto se odnosi i na žene. Ima likova što se lože na štikle, a ona tene ne skida ... pa se onda, zarad ljubavi, napravi kompromis ... dvaput sedmično štikle, jednom sedmično štule :D i tako to. :D Ja sam prešla u plavke zbog ex-a, kontam ionako sam previše na svoju ruku - daj da mu ispunim fantaziju, 'ebo boju kose - lijepom čovjeku sve lijepo stoji ha ja. :D :D :D
Joj vala, ako su mu stikle najvaznije, neka si nabavi jedne nove, i njuska ih svaki dan dok ih drzi uz jastuk :D

Ovo zadnje, da bi rijec rekao :D
Zelena Carapa

#129 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by Zelena Carapa »

lara b. wrote:mislim da niko ne trazi osobu koja odgovara Listi, a los je covjek :razz:
ono upoznas curu i ako je karakterno grooozna neces ni prelaziti ispitivati dalje :lol:
a ako je sve ok i ti onda pocnes sa pitanjimaaa.... o tome se radi.... i npr.sve stima, ali cura ne zadovoljava 2 uvjeta...ma koja bila...ali eto ti ne mozes preko toga :lol:

nekad zloca zna biti dobro prikrivena...o tome ja pricam :)
VeriBizi

#130 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by VeriBizi »

:lol: :lol: :lol:
alternativna

#131 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by alternativna »

dječak sa šibicama wrote:ne racunam metroseksualce, oni imaju zenu u sebi :D
:D :D :D
lol
JBL

#132 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by JBL »

Maa wrote:Ne bih da ulazim u diskusiju sta je vazno a sta ne, jer svi imaju pravo sami izabrati. Neovisno od toga mnogo puta se osjecam kao dio slagalice. Ispunimo obrazac i tu je pocetak… i kraj. Mnogima je teoretski dio sasvim dovoljan sto rezultira da ne postoji mjesto za licno upoznavanje. Nebitno je da li sam lujka ili rega.
Mozda zivim u rozom la-la svijetu ali za mene je to neprihvatljivo.

Da li je ovo standard ponasanje?

Dobrodosla su iskustva i razmisljanja svih ljudi ;-)

Hvala unaprijed!
Generalno se slazemo. Ako imam osjecaj da idem na neki "test" ili da sam samo jedan od mnogobrojnih kandidata onda cu se mirno zahvaliti nastaviti svojem putem. A ona moze slati formulare kome hoce i ko je spreman na takve igrice. Ne dozvoljavam si da me neko tretira kao stoku na pijaci. Isto kao sto i ja nebi neko ljudske bice kroz neki svoj univerzalni filter... Ona bi citav zivot trazio istu stvar, od istog tipa osobe, na isti nacin... A to je malo ... :-)
malaplavooka

#133 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by malaplavooka »

Zelena Carapa wrote:
lara b. wrote:mislim da niko ne trazi osobu koja odgovara Listi, a los je covjek :razz:

I ne samo zloća..vjeruj mi na riječ, već i mnoge bitne stvari...
Zelena Carapa

#134 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by Zelena Carapa »

malaplavooka wrote:
Zelena Carapa wrote:

I ne samo zloća..vjeruj mi na riječ, već i mnoge bitne stvari...
zar ima nesto jos bitnije? :-)
logme

#135 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by logme »

Zelena Carapa wrote:
malaplavooka wrote:I ne samo zloća..vjeruj mi na riječ, već i mnoge bitne stvari...
zar ima nesto jos bitnije? :-)
fakultet, auto, stan, vikendica.....
cijelo vrijeme se povlaci prica da muskarci postavljaju pitanja sa neke liste.
hmmm bas me interesuje nastavak price
Maa

#136 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by Maa »

Dragi sa-xovci!

Hvala za sve i jedan odgovor. Shvatila sam da mnogi u pocetku nisu skontali o cemu pisem ali se brzo nasao zaplet i rasplet :-) Naravno i mnostvo zakljucaka. Upravo sam pisala o tim listama gdje osobe zanemare karakter/narav/osobine. Odatle i primjer sa Sevalom i Rejhanom. Btw oni su imaginarni tako nema potrebe da se sikirate za mace kao ni ostale zivotinje.
Razlog je jednostavan, nailazim na ljude (svrha i dalje varira, nije u pitanju samo prosidba) koji smatraju da ispunjavam *odabrane* uvjete a koji istovremeno zanemare da li u slobodno vrijeme bacam macice s balkona ili ne (ne vjerujem da postoje spolne razlike). Ta cinjenica me odbija od ljudi. I zato sam htjela da procitam o iskustvima sirom sa-x :-) Usput sam ponesto i naucila.

Jos jednom hvala gdje culi i ne culi ;-)
male_okice

#137 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by male_okice »

ja sam imala gomilu lista i onda dodje on i ja baci sve liste kroz prozor i odoh u zivot :D sad samo pravim liste za kupovinu namirnica
dječak sa šibicama

#138 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by dječak sa šibicama »

male_okice wrote:ja sam imala gomilu lista i onda dodje on i ja baci sve liste kroz prozor i odoh u zivot :D sad samo pravim liste za kupovinu namirnica
To je tako tipicno....
male_okice

#139 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by male_okice »

dječak sa šibicama wrote:
male_okice wrote:ja sam imala gomilu lista i onda dodje on i ja baci sve liste kroz prozor i odoh u zivot :D sad samo pravim liste za kupovinu namirnica
To je tako tipicno....
ljubav cini cuda... :mrgreen:
pustopoljina

#140 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by pustopoljina »

Zelena Carapa wrote:
pustopoljina wrote:
tridesete wrote:
Samo laganini, svako na kraju dobije ono od čega je najviše bježao. ;-) :D :D :D
od cega je najvise bjezao?
ne znam...ja nekako dobijam uvijek ono o cemu pocnem intenzivno razmisljati :skoljka: :run:
mada nije uvijek happyend
Ne kaze se dzaba be carefull what you wish for...

Ako ti je lista u glavi, dobices ga sa svim strihiranim kvadraticima kad ono mucak...fali kljucni sastojak - nije insan :(

Liste su no good - i nisu bas mjerilo niceg sto te moze istinski usreciti. Doduse mogu fantasticno zavarati mahalu da si nasla pravog. A ko da je vazno sto je dusa nesretna..

Ovo pricam generalno, ne odnosi se na tebe ;)

to kod mene ovako izgleda...
boze...da mi je jedan fin, pazljiv, njezan, da postuje svoje...vjeran...da se uklapa u ove moje hahare...i hop- moj prvi momak :skoljka:
onda...boze, da mi je neki kuler, onako, poseban, na svoju ruku...da ne moze sa svakim...i hop- pojavi se, samo sam ja bila preobicna za njega, nije me ni primijecivao :skoljka:
onda...boze...da mi je jedan, onako...tradicionalniji, da se razumije u te obicaje...praznike...sta je red...a pofin...da voli muziku...hoe porodicu...da smo slicni...i hop...dodje on...medjutim...ispostavilo se da je malko previse tradicionalan :skoljka:
onda...boze...da mi je jedan Covjek sa velikim C, da mu je dusa k'o more, da je dobar k'o kruh, a pametan k'o enciklopedija, da nije naporan, sitnicav (kao onaj tradicionalni), da nije tradicionalan :skoljka: i da mu nista ljudsko nije strano...a da se isaretom kontamo...
eh...ovoga cu valjda jednom preboliti.
onda...boze...necu vise da se petljam s nasima...daj mi nekoga ko ne zna gdje je hrvatska, a gdje bosna...ko nikad nije cuo za dodika...ko nista zajednicko sa mnom nema...pojavi se i to cudo...isli u kino :skoljka:

treba li vama sta :? :lol: :oops: :lol:
slobodni armirach

#141 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by slobodni armirach »

pustopoljina wrote: to kod mene ovako izgleda...
boze...da mi je jedan fin, pazljiv, njezan, da postuje svoje...vjeran...da se uklapa u ove moje hahare...i hop- moj prvi momak :skoljka:
onda...boze, da mi je neki kuler, onako, poseban, na svoju ruku...da ne moze sa svakim...i hop- pojavi se, samo sam ja bila preobicna za njega, nije me ni primijecivao :skoljka:
onda...boze...da mi je jedan, onako...tradicionalniji, da se razumije u te obicaje...praznike...sta je red...a pofin...da voli muziku...hoe porodicu...da smo slicni...i hop...dodje on...medjutim...ispostavilo se da je malko previse tradicionalan :skoljka:
onda...boze...da mi je jedan Covjek sa velikim C, da mu je dusa k'o more, da je dobar k'o kruh, a pametan k'o enciklopedija, da nije naporan, sitnicav (kao onaj tradicionalni), da nije tradicionalan :skoljka: i da mu nista ljudsko nije strano...a da se isaretom kontamo...
eh...ovoga cu valjda jednom preboliti.
onda...boze...necu vise da se petljam s nasima...daj mi nekoga ko ne zna gdje je hrvatska, a gdje bosna...ko nikad nije cuo za dodika...ko nista zajednicko sa mnom nema...pojavi se i to cudo...isli u kino :skoljka:

treba li vama sta :? :lol: :oops: :lol:
ma nista pjema za kraj posta :D
pustopoljina

#142 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by pustopoljina »

vala su svi i bili bosanci, u sirem smislu :)
VeriBizi

#143 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by VeriBizi »

...
Last edited by VeriBizi on 13/12/2011 23:46, edited 2 times in total.
Teta Macheta

#144 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by Teta Macheta »

Evo me tuga obuze čitajući neke postove ovde... :( :roll:

Idite cure drage trenirati neke martial arts. :D Dobro je za tjelo i duh a kolege sportisti su u većini slučajeva
kulturni i kultivisani momci. :)
VeriBizi

#145 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by VeriBizi »

...
Last edited by VeriBizi on 13/12/2011 23:46, edited 1 time in total.
alternativna

#146 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by alternativna »

:D :D haha martial arts. Zadnje moje poznanstvo je bio trener martial arts-a, ali ni to ga nije mogla optimirati u nekim stvarima gdje nismo mogli zajedno.

Moj problem je da sam kao neki magnet za psihice - za one emotivne, povrijedjene ili bolje reci traumatizirane (vecinom ratom ili porodicnim deformacijama). I na kraju se uhvatim u ulozi ne-diplomiranog psihologa za ratne traume tipa mama ubijena u ratu, tata ostavio porodicu, prezivio kao dijete genocid u svom selu dok je gledao kako mu je babo streljan i sl.. I negdje izmedju psihoterapije i upoznavanja skontam da to nije to jer me smori nesto teeesko, nepodnosljivo. A to su njegove i moje ratne traume zajedno.

I uvijek se zaljubim u bas TE, jer mi oni pruze paznju koju trazim. Ali je i sami traze duplo vise. I negdje izmedju toga pukne od tezine.

A onda oni koji nemaju pojma o ratu, koji nisu uopste sa podrucja Balkana - mene kad uhvati depra on nish' ne konta. A dok ja njemu objasnim sto sam tuzna, zgadi mi se i on i njegovo zapitkivanje i hajmo dalje svak svojim putem.

Nista nego navikavanje na single status. ;-)
malaplavooka

#147 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by malaplavooka »

alternativna wrote::D :D haha martial arts. Zadnje moje poznanstvo je bio trener martial arts-a, ali ni to ga nije mogla optimirati u nekim stvarima gdje nismo mogli zajedno.

Moj problem je da sam kao neki magnet za psihice - za one emotivne, povrijedjene ili bolje reci traumatizirane (vecinom ratom ili porodicnim deformacijama). I na kraju se uhvatim u ulozi ne-diplomiranog psihologa za ratne traume tipa mama ubijena u ratu, tata ostavio porodicu, prezivio kao dijete genocid u svom selu dok je gledao kako mu je babo streljan i sl.. I negdje izmedju psihoterapije i upoznavanja skontam da to nije to jer me smori nesto teeesko, nepodnosljivo. A to su njegove i moje ratne traume zajedno.

I uvijek se zaljubim u bas TE, jer mi oni pruze paznju koju trazim. Ali je i sami traze duplo vise. I negdje izmedju toga pukne od tezine.

A onda oni koji nemaju pojma o ratu, koji nisu uopste sa podrucja Balkana - mene kad uhvati depra on nish' ne konta. A dok ja njemu objasnim sto sam tuzna, zgadi mi se i on i njegovo zapitkivanje i hajmo dalje svak svojim putem.

Nista nego navikavanje na single status. ;-)
E bože ima li ovdje posta a za koji nisam rekla čitajući ga: e , ovo je baš tako !!! ehhhhhh, ma ništa, ostat ću neudana i to je to .... :mrgreen:
alternativna

#148 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by alternativna »

malaplavooka wrote: E bože ima li ovdje posta a za koji nisam rekla čitajući ga: e , ovo je baš tako !!! ehhhhhh, ma ništa, ostat ću neudana i to je to .... :mrgreen:
otvorimo "klub neudatih", spakujemo kofere i kad nas se skupi dovoljno negdje na kraj svijeta na neko dobro putovanje.

Da popunimo prazninu necim zanimljivim, a putovanje je uvijek dobra konkurencija losoj vezi :D
logme

#149 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by logme »

Jel i ova tema mora zavrsiti sa zalopojkama :D :D
Narod trazi veselo :lol: :lol:
malaplavooka

#150 Re: Nova poznanstva = sklapanje slagalice?

Post by malaplavooka »

logme wrote:Jel i ova tema mora zavrsiti sa zalopojkama :D :D
Narod trazi veselo :lol: :lol:
Ma ko se bolan žali? ccc mi samo razmjenjujemo iskustva.Generalno ja mislim da je malo do nas-žena.Neki idiot nam srce slomi i ? Ništa. On krene dalje a mi na "listu" dodamo još jednu stavku: šta taj neki novi,budući, ne bi nikako smio da uradi ili ne daj bože da ponovi grešku ovog bivšeg (jadna mu majka ako samo i pomisli na to), i na svaki nagovještaj ponavljanja historije mi štrecamo i aktiviramo obrambene mehanizme.Mislim da zbog toga neki ljudi imaju te tzv. liste, zahtjeve, kriterije...To je u neku ruku i razumljivo.
Meni da se opet ukaže prilika da "skočim u nabujalu rijeku", ja ću se vala pustiti pa šta god dragi Bog da! :):):):):)
Post Reply