Odnedavno, valjda, djecu iznad 3 godine koja im dođe šalju na infektivnu kliniku. Vjerovatno posljedica smjene direktora na Pedijatriji i neke njihove međusobne nesuglasice. U međuvremenu, kad se pojavite nakon toga na infektivnoj klinici, gledaju vas ne vjerujući da na pedrijatriji nisu htjeli pregledati dijete koje je dehidrirano i ne može stajati na nogama. Ljudi sa infektivne su više nego korektni, nikoga ne odbijaju, iako im šalju sve i svašta.
Konkretno, mr Selma Dizdar sa pedijatrije je to nama sinoć uradila. Dr Gojak, inače vrlo ljubazan specijalista sa infektivne klinike, nakon date infuzije, rekao nam je da se vratimo do pedijatrije jer dijete mora pregledati pedijatar. i kad smo se vratili na pedijatriju, dotična dr Dizdar je bila vrlo neljubazna, vidno ljuta što smo došli da ona pregleda dijete - iako nije imala nijednog pacijenta.
Najbolje je bilo kad je rekla, onako pjesnički: "A šta ste VI uradili da vašem djetetu bude bolje?"

Ono što treba znati je da su na pedijatriji zakonski dužni (zakon o liječništvu, član 38) da vas prime! I ako vas ne prime, a nešto se desi djetetu, moraju zakonski odgovarati!
Na kraju je u nalazu napisala i neke netačne stvari, ne znam zbog čega, da li je prepisivala sa nekog templejta ili da opravda to što nas j e poslala na infektivnu, ne znam...
Jedna umišljena žena, neprofesionalna, neljubazna. Jedva nam je nekako napisala taj nalaz i samo nam predala bez riječi. Mi ostali ko popišani!
Ovakvu neljubaznost (neću naglas reći šta mislim o njoj!) u zdravstvu odavno ne sretoh pa rekoh da podijelim sa narodom, sigurno će se još nekome ponoviti. A po TV se promoviše nekim knjigama o djeci, kao tobože ona voli djecu...