Nova politicka snaga
-
radogost bosnjanin
#1 Nova politicka snaga
Da li mislite ili mislimo da je zrelo vrijeme za jednu novu politicku snagu ili stranku,
koja bi bila uglavnom sastavljena od mladjih ljudi...
-
St.Germain
#3 Re: Nova politicka snaga
ima dosta takvih novih...mladih stranakaradogost bosnjanin wrote:Da li mislite ili mislimo da je zrelo vrijeme za jednu novu politicku snagu ili stranku,
al ih nidje na politickoj sceni
-
tugomir_haberschlus
ja bik predlozil neshto kao Germanska CDU, ne shto sam personalno njen simpatizer...
-
radogost bosnjanin
Super, ja inace nisam nikakav politicar, ali mislim da je za to doslo vrijeme,
pa mi sami da je stvaramo, ima ideja i razmisljanja,
ali mi to trebamo napraviti, neko manje, neko vise...
razmjena informacija preko interneta i sl.
pa mi sami da je stvaramo, ima ideja i razmisljanja,
ali mi to trebamo napraviti, neko manje, neko vise...
razmjena informacija preko interneta i sl.
-
tugomir_haberschlus
sreca me ophrvava kada nailazim na demokratska europska gledista
-
St.Germain
tugomir_haberschlus wrote:sreca me ophrvava kada nailazim na demokratska europska gledista
a mene tuga, kad primjetim da se neko neuko sluzi ironijom i daje utisak nekog ogranicenog i smijesnog
-
radogost bosnjanin
Dobro St Germain,
dobro tugomire,
sta mislimo ko ce nam mesti prljavstinu ispred stana ili kuce?
Je li treba sami da cekamo da nam roda donese bolju buducnost
ili da unedogled gledamo potrosene ideje i ljude koji sada vladaju,
a gdje smo mi mladi?
Tolika smo snaga, a kazemo, pa kad nema izbora, necu ni da glasam.
A mozemo li sami sebi praviti taj izbor? Pa vrijedi valjda pokusat i zrtvovat nesto vremena zarad neceg novog i sanse na nase bolje sutra...
dobro tugomire,
a gdje smo mi mladi?
A mozemo li sami sebi praviti taj izbor? Pa vrijedi valjda pokusat i zrtvovat nesto vremena zarad neceg novog i sanse na nase bolje sutra...
-
St.Germain
ma slazem se, svi nesto pricaju a nista ne rade, shvati razlog mog sarkazma i bilo bi nekorektno od tebe da moj podsmijeh drskim smatras.radogost bosnjanin wrote:Dobro St Germain,
dobro tugomire,
a gdje smo mi mladi?
-
radogost bosnjanin
Ne dao Bog, da ga tako smatram. Moj rijecnik ne trpi tako grube rijeci...
Naravno, mislio sam na tugomira, koji misli da ce mu europa donijeti ljepse sutra sama...
Ima li ljudi negdje nas? Osjecate li potrosene ideje ovih ljudi?
Pa gdje je napacena ova jadna zemlja stigla sa njima? Stalno isti ljudi, a vec potrosene ideje.
Pa toliko BIH ima od svoje tradicije ( uzmite samo nase starobosansko kraljevstvo, pa nase stecke, pa nase stare tvrdjave- samo neke da nabrojim: Blagaj, pocitelj, stolac, ljubuski, kamengrad, ostrozac, bihac, dubica, srebrenik, gradacac, soko, hodidjed, bobovac, visoki, kljuc kod gackog, visegrad, itd. itd... )
A mi zapali u letargiju, pa nas nigdje.
Pa kad vec tumaramo bez neke sanse na vece zarade, tj. prihode, hajmo onda bar nesto korisno stvarati da bi nam samima bilo bolje,
Ima li nas?
Naravno, mislio sam na tugomira, koji misli da ce mu europa donijeti ljepse sutra sama...
Ima li ljudi negdje nas? Osjecate li potrosene ideje ovih ljudi?
Pa gdje je napacena ova jadna zemlja stigla sa njima? Stalno isti ljudi, a vec potrosene ideje.
Pa toliko BIH ima od svoje tradicije ( uzmite samo nase starobosansko kraljevstvo, pa nase stecke, pa nase stare tvrdjave- samo neke da nabrojim: Blagaj, pocitelj, stolac, ljubuski, kamengrad, ostrozac, bihac, dubica, srebrenik, gradacac, soko, hodidjed, bobovac, visoki, kljuc kod gackog, visegrad, itd. itd... )
A mi zapali u letargiju, pa nas nigdje.
Pa kad vec tumaramo bez neke sanse na vece zarade, tj. prihode, hajmo onda bar nesto korisno stvarati da bi nam samima bilo bolje,
Ima li nas?
-
tugomir_haberschlus
u ovisnosti od svojijeh dobara tkoje ljudi imaju u licnome posjestvu, mozemo raci da imamo i bogate i siromasne ljude ali zapushtenost svojijeh imanja, gartena i okokucnice spada u domet licne kulture a niukojem slucaju materijalnoga statusa...nebik da drzim rijech poduke ali bih skrenul pozornost da je takovo stanje stvari prvo tkoje zapinje za oko stranijem ljudima i takovo stanje namece i uvrijedjeno mishljenje ljudi o gospodarskom stanju iste....zacijelo, chinjenica o tkojoj se mora razgovarati u cilju poboljshanja iste.
-
Sox
Komradi...
Dobra ideja....
Ali, vjerujte mi, nema nista od demokratskih pregovora razgovora i ostalih vrsta odnosa sa nasom trenutnm pozicijom i opozicijom (sto je jos komicnije ne zna se ko je sta).
Ako ce se nesto uraditi mora se uraditi drsko, custo, organizovano. Prvo jaka licnost kao lider, dobra organizacija, poslati zahtjeve i onda ako nas ne slusaju, radimo proteste. Znam da cete reci 'cuj komunjare' al nema nam druge. Kao sto ovaj drug rece, ima tih nekih omladinskih stranaka, al nisu jake zato sto ih niko ne *ebe ni strucno. Treba da ih malo tuknemo glavu, sve ove zatruhle usmrdjene prijeratne ratne i postratne guzonje. Moramo...
Dobra ideja....
Ali, vjerujte mi, nema nista od demokratskih pregovora razgovora i ostalih vrsta odnosa sa nasom trenutnm pozicijom i opozicijom (sto je jos komicnije ne zna se ko je sta).
Ako ce se nesto uraditi mora se uraditi drsko, custo, organizovano. Prvo jaka licnost kao lider, dobra organizacija, poslati zahtjeve i onda ako nas ne slusaju, radimo proteste. Znam da cete reci 'cuj komunjare' al nema nam druge. Kao sto ovaj drug rece, ima tih nekih omladinskih stranaka, al nisu jake zato sto ih niko ne *ebe ni strucno. Treba da ih malo tuknemo glavu, sve ove zatruhle usmrdjene prijeratne ratne i postratne guzonje. Moramo...
-
St.Germain
svaka cast svakome ko ovako misliSox wrote:Komradi...
Dobra ideja....
-
crniroko
uglavnom to stoji sto si reko. samo da mi je sad kulin ban i jos kakav hrvatski mu kolega pa da mi zajedno pripomognu oko prevoda tvoji(je)h arhaicni(je)h rijeci i nacina pripovijedanja - bez ironije.tugomir_haberschlus wrote:u ovisnosti od svojijeh dobara tkoje ljudi imaju u licnome posjestvu, mozemo raci da imamo i bogate i siromasne ljude ali zapushtenost svojijeh imanja, gartena i okokucnice spada u domet licne kulture a niukojem slucaju materijalnoga statusa...nebik da drzim rijech poduke ali bih skrenul pozornost da je takovo stanje stvari prvo tkoje zapinje za oko stranijem ljudima i takovo stanje namece i uvrijedjeno mishljenje ljudi o gospodarskom stanju iste....zacijelo, chinjenica o tkojoj se mora razgovarati u cilju poboljshanja iste.
-
tugomir_haberschlus
sa oprostom, Tugomir zivi u Europi i Tugomir ima sasma lijepo i danas i vjerojatno sjutra....ovdje je rjech o onima tkoji trenutno , nichim zasluzeno, obitavaju na rubu Europskog blagostanja......sebe bik smatral samosvojnim predstavnikom europske familije kada nebik djelic svojega vremena posvetil i drugojacijim primjercima, niti to smatram ljudskijem a niti chrishcanskijem..
sa oprostom, Tugomir zivi u Europi i Tugomir ima sasma lijepo i danas i vjerojatno sjutra....ovdje je rjech o onima tkoji trenutno , nichim zasluzeno, obitavaju na rubu Europskog blagostanja......sebe bik smatral samosvojnim predstavnikom europske familije kada nebik djelic svojega vremena posvetil i drugojacijim primjercima, niti to smatram ljudskijem a niti chrishcanskijem..
-
St.Germain
ako si ti zaista ozbiljan, imas mail u profilu, jeste da sam u njemackoj, ali nekom ozbiljnijem projektu cu uvijek dati svoju PUNU podrsku bez obzira na koji nacin!Sox wrote:Hvala druze. Ali pohvala nije dovoljna. Treba am suradnja. Pa vas sad ozbiljno pitam: Dajte da ne pricamo puno a da puno radimo. Dajte da sad odmah udarimo temelje. Sta mislite?
-
Sox
E pa druze to nam treba! İ ja sam u turskoj. Ja vidim drugacije, ti vidis drugacije, a oni nasi ubosni opet vide drugacije. Ali svejedno, svi na kraju vidimo isto. Da nam je rodna gruda u govnima i da sve dublje i dublje tone. A mene to boli!!!
Nadam se i sve vas ostale. A upravo nam ovakv ljudi trebaju. Treba nam omladinski program iz drugih zemalja. İ sa istoka i sa zapada. Pa da vidimo najbolji nacin za nas kako da sto prije pocnemo djelovati. Druze 'svabo'
moramo o ovom ozbiljnije popricati ja mislim. Zar ne?
-
radogost bosnjanin
Ja Sox,
ali kako, osjecam da ne vjerujes da mozemo mi nesto sami napravit, osim da gledamo u stare ?uzonje...
Naravno, moze se bit resektovan tek onda kad se organizujes, tek kad ponudis nesto sto vrijedi sa casnim ljudima.
A valjda to nije toliko probematicno,
mi sve mislimo vlast je nesto nedodirljivo, sto nam je negdje na nebu...
Ne, to moze svako ko se organizuje i ponudi nesto vrijedno ovomk nasem napacenom gradjaninu, da ga tako nazovemo.
Pa svi mi samo hocemo bolje, sansu na buducnost sa casnim ljudima...
Je li to zaista tesko?
Pa evo sada caskamo o svemu i svacemu.
Ovako se i stranka moze organizirat i komunicirat. Jest naravno treba se ponekad i sastat. Ali tu je internet, za nas mlade ljude..
Dakle, ima li nas gdje? I hocemo li? To je pitanje.
A kako? Pa to se desi...
ali kako, osjecam da ne vjerujes da mozemo mi nesto sami napravit, osim da gledamo u stare ?uzonje...
Naravno, moze se bit resektovan tek onda kad se organizujes, tek kad ponudis nesto sto vrijedi sa casnim ljudima.
A valjda to nije toliko probematicno,
mi sve mislimo vlast je nesto nedodirljivo, sto nam je negdje na nebu...
Ne, to moze svako ko se organizuje i ponudi nesto vrijedno ovomk nasem napacenom gradjaninu, da ga tako nazovemo.
Pa svi mi samo hocemo bolje, sansu na buducnost sa casnim ljudima...
Je li to zaista tesko?
Pa evo sada caskamo o svemu i svacemu.
Ovako se i stranka moze organizirat i komunicirat. Jest naravno treba se ponekad i sastat. Ali tu je internet, za nas mlade ljude..
Dakle, ima li nas gdje? I hocemo li? To je pitanje.
A kako? Pa to se desi...
-
St.Germain
SLAZEM SE!Sox wrote:E pa druze to nam treba! İ ja sam u turskoj. Ja vidim drugacije, ti vidis drugacije, a oni nasi ubosni opet vide drugacije. Ali svejedno, svi na kraju vidimo isto. Da nam je rodna gruda u govnima i da sve dublje i dublje tone. A mene to boli!!!Nadam se i sve vas ostale. A upravo nam ovakv ljudi trebaju. Treba nam omladinski program iz drugih zemalja. İ sa istoka i sa zapada. Pa da vidimo najbolji nacin za nas kako da sto prije pocnemo djelovati. Druze 'svabo'
-
radogost bosnjanin
Dobro Sox,Sox wrote:E pa druze to nam treba! İ ja sam u turskoj. Ja vidim drugacije, ti vidis drugacije, a oni nasi ubosni opet vide drugacije. Ali svejedno, svi na kraju vidimo isto. Da nam je rodna gruda u govnima i da sve dublje i dublje tone. A mene to boli!!!Nadam se i sve vas ostale. A upravo nam ovakv ljudi trebaju. Treba nam omladinski program iz drugih zemalja. İ sa istoka i sa zapada. Pa da vidimo najbolji nacin za nas kako da sto prije pocnemo djelovati. Druze 'svabo'
to je to, konacno je tako, i Germain je tu...
Nema veze toliko ko je gdje, vidis kako se razumijemo i preko inetrneta...
Naravno, svaki covjek je bitan, nema veze gdje je, svaki Bosnjak ili onaj koji se osjeca domoljubom ove zemlje dobro bi dosao...
Dakle, ima nas, to me raduje,
samo da nema onih sitnicavih koji bi po onoj: a kako, a sta, pa bas ono mahalski, dok nesto krene, a ono proslo vrijeme za ono sto je trebalo krenut!
-
Sox
eh ovako onda! Posto ja sam vjerujem najmladji ovdje(19), i imam osjecaj da ima vas puno momaka (mozda i cura) pametnijih od mene, dajte nek neko povede nas ostale. Dajte da se dogovorimo da se nalazimo na nekom 'fluent' chatu, poput mirca il ne znam-cega-vec gdje mozemo nesto da se fino dogovorimo. Nek neko kaze mjesto, vrijeme i stranicu (nacin komuniciranja). Mogli bismo na bosnia chatu a?
-
St.Germain
al najbolje bi bilo kad bi´tu bio neko ko je iz zemlje, pa cemo onda znat sta i kako 
-
radogost bosnjanin
OK,
mozda da malo razmislimo gdje da recimo pocnemo o tome ozbiljnije pricat?
Kad je to recimo na forumu ovdje pocelo, hajmo rec, da mozda ovu pricu sirimo na istom forumu,
pitanje je kako i koji dan odbarati? Ili tamo gdje je bosanski chat najmasovniji, kako bi imao najveci efekt?
Ha, jel ovo OK?
mozda da malo razmislimo gdje da recimo pocnemo o tome ozbiljnije pricat?
Kad je to recimo na forumu ovdje pocelo, hajmo rec, da mozda ovu pricu sirimo na istom forumu,
pitanje je kako i koji dan odbarati? Ili tamo gdje je bosanski chat najmasovniji, kako bi imao najveci efekt?
Ha, jel ovo OK?
-
radogost bosnjanin
Radogost je iz Sarajva, istina ne rodjeni Sarajlija, al tu iz okoline, sa temelja starobosanske drzave...