Pet kantona; 1. Srednje-bosanski; 2. Jugo-istočni; 3. Jugo-zapadni; 4. Sjevero-istočni; 5. Sjevero-zapadni;
Naravno mogli bi da imaju i druga imena..malo živopisnija..ali riječ je o pet regija koje imaju svoje centre i EKONOMSKI bi bili opravdani. O tome smo učili u Geografiji u školama..regije, regionalni centri i opštine i sela koja im prirodno gravitiraju.
Evo još par pitanja..ako je neko raspoložen:
1) Jeste li za ukidanje vojske, na bilo kojem nivou..i zašto?
2) Šta mislite kolike su šanse za ponovni sukob..oružani..u BiH u skoroj budućnosti..10-tak godina?
3) Ima li po vašem mišljenju fajde od naše dijaspore..da li će se iko od njih vratiti sa tim znanjem i parama koje imaju da pomogne u razvoju BiH..konkretno mislim na ljude u dobi između 18-25?
4) Da li je etnička slika BiH nepovratno promijenjena..istočna Bosna, Mostar, Krajina, Bijeljina..?
5) Kada bi vam neko sutra ponudio da osnujete stranku..imate obezbijeđeno finansiranje, tim ljudi za marketing, istraživanje javnog mišljenja..itd, da li biste prihvatili tu ulogu?
Ovo poslijednje pitanje mi je nekako najbitnije jer sam primjetio da dosta ljudi kuka kako nemaju za koga da glasaju, pa me interesuje kako to da niko od običnih građana ne poduzima nikakvu inicijativu da započne barem sa nekim pokretom..udruženjem građana?!
Sva su ova pitanja ustvari teme koje sam htio započeti ali sam odlučio da uštedim na prostoru i vremenu..pa bujrum ako ima komentara, ne moraju se doticati svih tema