Nova Opel Astra J
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
AmerC
#1 Nova Opel Astra J
Ljudi, trebam vase misljenje u vezi ovog auta, razmisljam o kupovini iste, sa 1.4 Trubo motorom i automatskim mjenjacem. novu. Da li ima ko da posjeduje ili je imao iskustvo sa istom?
-
DJ Babo
#2 Re: Nova Opel Astra J
Imam astru s manuelnim mjenjacem i 1.7 cdti motorom od 125 KS. Definitivno je preporucujem
Malo je poteska (moja tonu i po), pa je mozda bolje da uzmes jaci od dva dostupna turbo motora od 1.4 sa 140 konja.
Kod mene je paket opreme enjoy plus (dvozonska klima, el. parkirna kocnica itd). Jedino sto bih mimo toga preporucio su ona posebna ergonomska sjedista, a i 17" felge joj lijepo stoje
Malo je poteska (moja tonu i po), pa je mozda bolje da uzmes jaci od dva dostupna turbo motora od 1.4 sa 140 konja.
Kod mene je paket opreme enjoy plus (dvozonska klima, el. parkirna kocnica itd). Jedino sto bih mimo toga preporucio su ona posebna ergonomska sjedista, a i 17" felge joj lijepo stoje
-
AmerC
#3 Re: Nova Opel Astra J
Hvala ti na odgovoru. Bas sutra trebam da uplatim avans za istu. Uzeo sam 1.4 turbo benzinca, sa automatikom, oprema sport, sa kozom sa ergonosmim sjedistima, xenoni, prednji i zadnji senzori, el. zadnja stakla, el. sklapanje retrovizora, alarm , usb i zatamljena stakla. U ovoj opremi dodju i 17'' felge.
Citao sam po forumima kako se ljudi zale na neke felere pa sam se zabrinuo da sam se zeznuo sa izborom. Ali drago mi je cuti da si zadovoljan svojim autom. 
-
DJ Babo
#4 Re: Nova Opel Astra J
Ih, pa ti ces dobiti svu opremu. to je zmaj astra
imam i ja 17" felge, ali sa ljetnim gumama... pred zimu kupio celicne felge i set zimskih miselinki i doslo me skoro 1500 KM. to je FYI, samo da znas koliko kosta cejf
imam i ja 17" felge, ali sa ljetnim gumama... pred zimu kupio celicne felge i set zimskih miselinki i doslo me skoro 1500 KM. to je FYI, samo da znas koliko kosta cejf
-
AmerC
#5 Re: Nova Opel Astra J
Uzeo sam svu opremu , reko kad je bal nek je maskembal, da ne budenkajanja trebao sam uzeti nesto a nisam. uzeo sam ga u Grand Autu jer nudi 4 godine garancije a najcesce nakon tog perioda mijenjam auto tako da mi je taman.
Brinuo sam se za pouzdanost jer iako imam garanciju mrsko bi mi se bilo peglati po servisima. Inace sam se dvoumio izmedku nje i Seat Leona 1.8tsi sa dsg-om., ali sam se nacitao o tom mjenjacu kako se zna zeznut pravo da ne mozes ni krenuti, pa sam odustao, a usotalom izlazini novi leon pa binodmah u startu izgubio pino vrijednosti. :-\
Brinuo sam se za pouzdanost jer iako imam garanciju mrsko bi mi se bilo peglati po servisima. Inace sam se dvoumio izmedku nje i Seat Leona 1.8tsi sa dsg-om., ali sam se nacitao o tom mjenjacu kako se zna zeznut pravo da ne mozes ni krenuti, pa sam odustao, a usotalom izlazini novi leon pa binodmah u startu izgubio pino vrijednosti. :-\
- johntra
#6 Re: Nova Opel Astra J
Koje si to probleme čuo? Ja do sada nisam čuo nikakav značajniji feler na toj Astri...vozio sam taj motor, sa opremom boljom od te i mogu reći da je ok auto...po meni, možda malo fali snage tom motoru, ali za normala vožnje je ok...doduše, stvari se mijenjaju kad se prebaci u SPORT režim rada...
fino leži na cesti, kvalitet materijala je odličan, daleko ispred Golfa VI (da ne kažem svjetlosnim godinama ispred
), miran si po pitanju krađe...mnogi smatraju da puno dugmića unutra zna zbuniti, ali se lako navići...
fino leži na cesti, kvalitet materijala je odličan, daleko ispred Golfa VI (da ne kažem svjetlosnim godinama ispred
-
AmerC
#7 Re: Nova Opel Astra J
-
AmerC
#9 Re: Nova Opel Astra J
Da li ima jos ko da podijeli svoje iskustvo o ovome modelu?