Nova ograda za "jabuke i kruške"!

poznanik

#451 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by poznanik »

Skijaš wrote:Sve teže ti to razvlačiš :-D i kao što rekoh, uzimate sebi previše slobode određujući im gdje smiju a gdje ne smiju postaviti ogradu. Imaju mlađu djecu u objektu, obnovili su fasadu, potpuno su zaseban sistem kakav funkcioniše širom svijeta i logično je da ograde taj dio jer su odgovorni za taj dio. Za sve mimo ograde ne snose odgovornost. To nije šovinizam.

Postaje dosađujuća ta tvoja demagogija i namjerno skretanje teme s njene ideje, moram priznati – majstor si u tome.

Ne vjerujem da nisi sposoban shvatiti kršenje propisa koji zabranjuju svaki oblik diskriminacije djece, svakim oblikom segregacije, pa i ogradom između plave i žute zgrade, posebno što kroz školsko dvorište priliku za kontakt imaju vršnjaci, djevojčice i dječaci možda iz iste ulice, iz iste zgrade, možda djeca razvedenih roditelja... Teško je razumjeti podršku određivanju različitih termina za odmor djece da ne bi dolazila u priliku da se druže, da se upoznaju, da razmjene školsko gradivo i naučeno...možda da se dječije zaljube jedno u drugo (pu pu pu, jel' se tako kaže). :-)

Sramota me s kakvim osobama dijelim istu državu. Iz dana u dan postajemo sve primitivniji i više ne krijemo svoje zle porive i nakane... :( :( :(
Skijaš

#452 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

poznanik wrote:Ne vjerujem da nisi sposoban shvatiti kršenje propisa koji zabranjuju svaki oblik diskriminacije djece, svakim oblikom segregacije, pa i ogradom između plave i žute zgrade
Ovdje nema elemenata segregacije. Ja da imam djecu u osnovnoj školi, htio bih da ispred škole postoji nekakva ograda. Ne zato što je pored škole kladionica, gimnazija ili benzinska pumpa,nego zato što se radi o osnovnoj školi. A da sam kojim slučajem na čelu osnovne škole i odgovoran za desetine tuđe djece, isposlovao bih dizanje deset metara visoke ograde uopšte se ne osvrčući sviđa li se to nekom pojedincu ili ne.
poznanik

#453 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by poznanik »

Skijaš wrote:
poznanik wrote:Ne vjerujem da nisi sposoban shvatiti kršenje propisa koji zabranjuju svaki oblik diskriminacije djece, svakim oblikom segregacije, pa i ogradom između plave i žute zgrade
Ovdje nema elemenata segregacije. Ja da imam djecu u osnovnoj školi, htio bih da ispred škole postoji nekakva ograda. Ne zato što je pored škole kladionica, gimnazija ili benzinska pumpa,nego zato što se radi o osnovnoj školi. A da sam kojim slučajem na čelu osnovne škole i odgovoran za desetine tuđe djece, isposlovao bih dizanje deset metara visoke ograde uopšte se ne osvrčući sviđa li se to nekom pojedincu ili ne.

@Skijaš, gdje si ovdje, u KŠC u Travniku, našao predškolsko obrazovanje i osmogodišnje?

http://www.ksc-travnik.net/O_skoli
Skijaš

#454 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

poznanik wrote:
Skijaš wrote:

@Skijaš, gdje si ovdje, u KŠC u Travniku, našao predškolsko obrazovanje i osmogodišnje?

Znači, ti si prvo donio zaključak pa tek naknadno tražiš argumente da to dokažeš ? :-D

Direktor osnovne škole je Dragan Volić a na toj stranici možeš naći i nastavni plan i program osnovne škole. Ne znam samo kako će se to uklopiti u tvoj unaprijed donesen zaključak da se radi o segregaciji.
poznanik

#455 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by poznanik »

Skijaš wrote:@Skijaš, gdje si ovdje, u KŠC u Travniku, našao predškolsko obrazovanje i osmogodišnje?

Znači, ti si prvo donio zaključak pa tek naknadno tražiš argumente da to dokažeš ? :-D

Direktor osnovne škole je Dragan Volić a na toj stranici možeš naći i nastavni plan i program osnovne škole. Ne znam samo kako će se to uklopiti u tvoj unaprijed donesen zaključak da se radi o segregaciji.[/quote]

Lakše sigurno nego tvoja perfidno profašistička percepcija. Gdje su predškolska djeca ovdje? Sve vrijeme si tvrdio da ogradom treba zaštititi predškolsku djecu :-) :?

Ovdje se ne ograđuju djeca radi fizičke zaštite, ovdje se druga djeca iz "žute" škole ponižavaju do besvijesti zidanjem "kineskog zida", da se ne uprljaju katolička djeca drugom... Ovo je bolesno :-) :( :(
Mr.Penguin

#456 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Mr.Penguin »

tema zrela za katanca
poznanik

#457 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by poznanik »

Mr.Penguin wrote:tema zrela za katanca
Zašto? Ko ne želi da je čita - ne mora :-)
Mr.Penguin

#458 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Mr.Penguin »

poznanik wrote:
Dobro, onda mi objasni problem 5 gimnazije i Osnovne skole Fatima Gunic prije 2 godine.
Zasto nisu dijelile mali i veliki odmor kao i pocetak i zavrsetak nastave?
Skijaš

#459 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

poznanik wrote:
Skijaš wrote:Direktor osnovne škole je Dragan Volić a na toj stranici možeš naći i nastavni plan i program osnovne škole. Ne znam samo kako će se to uklopiti u tvoj unaprijed donesen zaključak da se radi o segregaciji.
Lakše sigurno nego tvoja perfidno profašistička percepcija.
Samo se ti drži argumenata i biće sve ok
Gdje su predškolska djeca ovdje? Sve vrijeme si tvrdio da ogradom treba zaštititi predškolsku djecu :-) :?
:-D možeš li me citirati ?
ismb

#460 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by ismb »

Kako bi posmatrao srednjoškolski centar sa svjetovnim učenjem, smješten u, npr. Begovoj džamiji u Sarajevu?
NE POSTOJI KŠC (javna škola) koji je smješten u crkvi, kao npr u Katedrali Srca Isusova, Crkvi Svetog Josipa, Svetog Ante, Svetog Vinka, etc.. u Sarajevu (nisi, ali za ozbiljno, valjda pitao i adresirao na Crkvu Kraljice Svete Krunice na Mejtašu - ako znaš gdje je to), isto kao što ne postoji niti jedna muslimanska javna škola (a zar takva i postoji osim medrese) u sklopu džamije (ako za ovo treba pojašnjenje, onda stvarno...). Uz to, za razliku od medrese, koju, Bogu hvala, imamo, i (malo je reći) treba da imamo (barem od prave i iskrene vjere NIKO I NIKADA nije obolio...) prave javne škole i u glavnom gradu ove države, našem Sarajevu. Isto tako, u javnim školama (znači ne KŠC - u koji moja djeca ne idu) NE POSTOJI drugi vjeronauk osim islamski. Svake godine (meni već 6) postavljaju pitanje pred početak školske godine (škola je ISAK SAMOKOVLIJA - neka me isprave ako lažem :D ) - "Da li želite da vaše dijete pohađa vjeronauk? Imate izbor - islamski, pravoslavni, katolički, jevrejski, ostali". "Da, želim katolički vjeronauk - NE, NE MOŽE, znate ne može se organizovati...". Crkva Sveti Josip (u kojoj sam oženjen 1999, te djecu krstio 2000-te i 2002-e :D ) je od navedene škole udaljena, pa hajde da budemo donekle precizni, nekih 115 metara, i nikada, ali ponavljam, nikada, im se niko nije obratio da obave vjersku poduku. Fine by me, ja ako želim ću svoju djecu "vjerski obrazovati (kako ružan i rogobatan naziv)", na neki drugi način, zato jer moja djeca u Sarajevu NE MOGU pohađati vjeronauku na drugi način (kroz javno obrazovanje - a to im je, pa izgleda i po postovima forumaša - sigurno)
Nemojmo biti licemjeri, i nemojmo kritizirati nešto što se ne provodi i u ostalim dijelovima, a osobito u glavnom gradu.
P.S.
Izvinjavam se cijenjenom forumašu kojeg sam koristio za quote
bosnianidiot

#461 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by bosnianidiot »

Koliko samo diskusije oko savrseno jednostavne stvari :roll:
Za veliku vecinu ucenika koji se skoluju u ovoj zgradi, bez obzira u kojem njenom dijelu bili, ovu ogradu osjeca kao simbol razdvajanja na vise i manje vrijedne, na "njihove i nase", nazovite to kako god zelite.
I to znaju i roditelji, i nastavnici, i ljudi na vlasti, i vlasnici skole.
Bez obzira koji je razlog postavljanja ove ograde, ili farbanja samo jednog dijela skole, ili opstrukcije postavljanja grijanja u "zuti" dio, ono sto je NAJVAZNIJE u cijeloj ovoj prici je kako ovo djeca vide.
I niko ko nije isao u jednu od ovih skola, ili bar zivio jedno vrijeme u Travniku, ne moze shvatiti koliko ova ograda znaci jednom Travnicaninu, pogotovo osnovcu ili srednjoskolcu, u najosjetljivijoj zivotnoj dobi.

Da je motiv ove ograde cisto zastita imovine, ljudi koji su odgovorni za zgradu i ogradu bi prepoznali sta ona predstavlja djeci koja idu u tu skolu, pa bi barem jednom odrzali neko predavanje, ili na bilo koji nacin pokusali djecu pribliziti jedne drugima. To se, u 18 godina koliko sam proveo u Travniku, nije desilo. A kako je krenulo, nece jos dugo... :roll:
Bodkin

#462 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Bodkin »

Mr.Penguin wrote:
poznanik wrote:
Dobro, onda mi objasni problem 5 gimnazije i Osnovne skole Fatima Gunic prije 2 godine.
Zasto nisu dijelile mali i veliki odmor kao i pocetak i zavrsetak nastave?
kao i to sto su farbali fasadu odvojeno. kao i to sto su sad u istoj zgradi sa dobrinjskom a nece da ih spoje. jebiga jedan direktor i pomocnik gube funkciju i uticaj a i nesposobni i stari profesori bi dobili nogu :)
Skijaš

#463 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

bosnianidiot wrote:Da je motiv ove ograde cisto zastita imovine, ljudi koji su odgovorni za zgradu i ogradu bi prepoznali sta ona predstavlja djeci koja idu u tu skolu, pa bi barem jednom odrzali neko predavanje, ili na bilo koji nacin pokusali djecu pribliziti jedne drugima. To se, u 18 godina koliko sam proveo u Travniku, nije desilo. A kako je krenulo, nece jos dugo... :roll:
Je li uprava gimnazije pokušala napraviti neki zajednički projekat sa KŠC a uprava KŠC-a to odbila ?
palermo

#464 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by palermo »

bosnianidiot wrote:Koliko samo diskusije oko savrseno jednostavne stvari :roll:
Za veliku vecinu ucenika koji se skoluju u ovoj zgradi, bez obzira u kojem njenom dijelu bili, ovu ogradu osjeca kao simbol razdvajanja na vise i manje vrijedne, na "njihove i nase", nazovite to kako god zelite.
I to znaju i roditelji, i nastavnici, i ljudi na vlasti, i vlasnici skole.
Bez obzira koji je razlog postavljanja ove ograde, ili farbanja samo jednog dijela skole, ili opstrukcije postavljanja grijanja u "zuti" dio, ono sto je NAJVAZNIJE u cijeloj ovoj prici je kako ovo djeca vide.
I niko ko nije isao u jednu od ovih skola, ili bar zivio jedno vrijeme u Travniku, ne moze shvatiti koliko ova ograda znaci jednom Travnicaninu, pogotovo osnovcu ili srednjoskolcu, u najosjetljivijoj zivotnoj dobi.

Da je motiv ove ograde cisto zastita imovine, ljudi koji su odgovorni za zgradu i ogradu bi prepoznali sta ona predstavlja djeci koja idu u tu skolu, pa bi barem jednom odrzali neko predavanje, ili na bilo koji nacin pokusali djecu pribliziti jedne drugima. To se, u 18 godina koliko sam proveo u Travniku, nije desilo. A kako je krenulo, nece jos dugo... :roll:
Ali opet ostaje isto pitanje. Ko je za to kriv? Oni koji su uredili svoju školu, ili oni koji drže ućenike u dotrajalim prostorijama, istovremeno prodavajući priču kako im eto oni sa one druge, bezbeli zloćčeste strane, ne daju da se griju.

Djeca vide onako kako im odrasli objasne, ili kako im pokažu.
bosnianidiot

#465 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by bosnianidiot »

@ Palermo
Vidis, to sto si sad rekao mozes primjeniti i sam na sebe. Cinjenica je da motivi KSC-a nisu samo "zastita svoje imovine", ali je isto tako cinjenica da nisu jedini krivci za situaciju oko te zgrade.
Istina je, nazalost, negdje na sredini, a djeca ce i dalje ispastati...
palermo

#466 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by palermo »

bosnianidiot wrote:@ Palermo
Vidis, to sto si sad rekao mozes primjeniti i sam na sebe. Cinjenica je da motivi KSC-a nisu samo "zastita svoje imovine", ali je isto tako cinjenica da nisu jedini krivci za situaciju oko te zgrade.
Istina je, nazalost, negdje na sredini, a djeca ce i dalje ispastati...
Pazi, ja rekoh u nekom svom postu, da nisam blentav da ne znam da ima nešto dnevne politike i kad je riječ o stajalištima KŠC, ali u ovom konkrtenom slučaju istina nije na sredini nego je debelo pomaknuta na stranu KŠC.

I opet, ja sam napisao more postova na temi Mostar i još nešto o bošnjačkoj indolentnosti, mahalaškom mentalitetu, zatvorenosti u sebe i čekanju da oadne sa neba nešto.........i jednostavno mi je ove bošnjačke priče, vid njih kak'i su, na vrh neke stvari.

Opština Travnik, u kojoj su većina Bošnjaci je mogla naći za ovih petnaest godina stotinu rješenja za ovu školu, jok, oni očito nisu našli nijedno, nego su pustili narod da pljucka na one tamo što boje svoju zgradu. Pazi, svoju zgradu i stavljaju ogradu unutar svoje zgrade. Naravno, to je lakše.

Pozivanje na djecu u ovom slučaju je pomalo degutantno, ne ispaštaju dejca koja idu u KŠC nego ispaštaju djeca u ovoj drugoj školi jer nemaju uslova za rad. Zahvaljujući opštinskim vlastima i institucijama. U kojima većinu čine Bošnjaci.
bosnianidiot

#467 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by bosnianidiot »

Mogu se sloziti sa vecinom stvari koju si tu napisao, osim sa ovom posljednjom:

"Pozivanje na djecu u ovom slučaju je pomalo degutantno, ne ispaštaju dejca koja idu u KŠC nego ispaštaju djeca u ovoj drugoj školi jer nemaju uslova za rad. Zahvaljujući opštinskim vlastima i institucijama. U kojima većinu čine Bošnjaci."

Ispastaju djeca iz KSC-a itekako, samo ne na onaj ociti nacin kao djeca u Gimnaziji, neadekvatnim uslovima za skolovanje.
Djeca u KSC-u ispastaju iz razloga sto im se jos od malih nogu u glavama stvaraju podjele, sto od malena imaju osjecaj da su drugaciji, i sto ce odrasti u ljude koji ovu drzavu nikad nece osjecati svojom, nego ce generacijama padati na istu pricu o ugrozenosti i nastaviti podrzavati ljude koji godinama sjede u foteljama koristeci taj neracionalni strah za vlastitu dobrobit.
To je, bar sto se mene tice, puno gore od urusene zgrade i sjedenja u ucionici u zimskoj jakni.
palermo

#468 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by palermo »

bosnianidiot wrote:
Djeca u KSC-u ispastaju iz razloga sto im se jos od malih nogu u glavama stvaraju podjele, sto od malena imaju osjecaj da su drugaciji, i sto ce odrasti u ljude koji ovu drzavu nikad nece osjecati svojom, nego ce generacijama padati na istu pricu o ugrozenosti i nastaviti podrzavati ljude koji godinama sjede u foteljama koristeci taj neracionalni strah za vlastitu dobrobit.
To je, bar sto se mene tice, puno gore od urusene zgrade i sjedenja u ucionici u zimskoj jakni.
Ni sa tim se ne bih složio. Ako misliš da će djeca koja završe KŠC po defaulut biti protivnici Bosne i Hercegovine mogu ti odmah reći da nisi u pravu.

U kakvu se školu treba ići da bi se zavoljela Bonsa i Hercegovina ? Gdje se Bosna i Hercegovina počinje voljeti ?

Žao mi je, ali izgleda da ovdje ipak nekima više smeta postojanje KŠC...a fasada na zgradi je zapravo samo fasada na njihovoj priči.

Nije konkrento bilo tebi upućeno.....
palermo

#469 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by palermo »

[dupli
Last edited by palermo on 15/05/2012 19:18, edited 1 time in total.
alibegoa

#470 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by alibegoa »

bosnianidiot wrote:Mogu se sloziti sa vecinom stvari koju si tu napisao, osim sa ovom posljednjom:

"Pozivanje na djecu u ovom slučaju je pomalo degutantno, ne ispaštaju dejca koja idu u KŠC nego ispaštaju djeca u ovoj drugoj školi jer nemaju uslova za rad. Zahvaljujući opštinskim vlastima i institucijama. U kojima većinu čine Bošnjaci."

Ispastaju djeca iz KSC-a itekako, samo ne na onaj ociti nacin kao djeca u Gimnaziji, neadekvatnim uslovima za skolovanje.
Ali ozbiljno zna li se koliko Bošnjaka pohađa taj KSC?
bosnianidiot

#471 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by bosnianidiot »

@Alibegoa

Mozda nisam upravu, ali gledajuci maturske panoe koji su iz godine u godinu izlagani u Travniku, sjecam se mozda 3-4 muslimanska djeteta u zadnjih 5-6 godina, tako da su te price o 50% muslimanske djece u KSC-u zaista prenapuhane i neistinite.

@Veljaca

Nisam to uopce rekao, niti takvo sto mislim. Znam mnogo ljudi koji su zavrsili KSC, i mnogo njih su mi prijatelji, i daleko od toga da su protivnici ove drzave.
Ne govorim ja uopce da ce ova ograda podstaci segregaciju u onoj djeci koja su pravilno odgojena, ali definitivno ne pomaze onoj djeci koja vec nose tu "klicu segregacije" od kuce.
To vrijedi obostrano. Djeca koja u skolu dodju iz vecinski jednonacionalnih sela, ovu ogradu ce shvatiti kao potvrdu svega onoga cime im je punjena glava u djetinjstvu od strane roditelja koji i dan danas stvarnost gledaju kroz "ratne naocale". A takvih ima sa obje strane ograde...
palermo

#472 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by palermo »

bosnianidiot wrote:

@Veljaca

Nisam to uopce rekao, niti takvo sto mislim. Znam mnogo ljudi koji su zavrsili KSC, i mnogo njih su mi prijatelji, i daleko od toga da su protivnici ove drzave.
Ne govorim ja uopce da ce ova ograda podstaci segregaciju u onoj djeci koja su pravilno odgojena, ali definitivno ne pomaze onoj djeci koja vec nose tu "klicu segregacije" od kuce.
To vrijedi obostrano. Djeca koja u skolu dodju iz vecinski jednonacionalnih sela, ovu ogradu ce shvatiti kao potvrdu svega onoga cime im je punjena glava u djetinjstvu od strane roditelja koji i dan danas stvarnost gledaju kroz "ratne naocale". A takvih ima sa obje strane ograde...
palermo :D nemoj jadan veljaču da prozivaš, on je moj drug sa fudbalskog topika :D ........

to je moguće, ali ništa tu ograda neće ni odmoći ni pomoći. Ja bih bio sretniji da nema ograde,da su ovi iz opštine napravilo modernu školu za koju bi se jagmila djeca ko će prije u nju.....bio bih još sretniji da se takvo elemntarno pitanje kao ko je tvoja domovina, ne treba ni postavljati......al ne možemo zbog toga krivce nalaziti na pogrešnim mjestima.
Last edited by palermo on 15/05/2012 19:31, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#473 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by sabina1 »

ismb wrote:
Kako bi posmatrao srednjoškolski centar sa svjetovnim učenjem, smješten u, npr. Begovoj džamiji u Sarajevu?
NE POSTOJI KŠC (javna škola) koji je smješten u crkvi, kao npr u Katedrali Srca Isusova, Crkvi Svetog Josipa, Svetog Ante, Svetog Vinka, etc.. u Sarajevu (nisi, ali za ozbiljno, valjda pitao i adresirao na Crkvu Kraljice Svete Krunice na Mejtašu - ako znaš gdje je to), isto kao što ne postoji niti jedna muslimanska javna škola (a zar takva i postoji osim medrese) u sklopu džamije (ako za ovo treba pojašnjenje, onda stvarno...). Uz to, za razliku od medrese, koju, Bogu hvala, imamo, i (malo je reći) treba da imamo (barem od prave i iskrene vjere NIKO I NIKADA nije obolio...) prave javne škole i u glavnom gradu ove države, našem Sarajevu. Isto tako, u javnim školama (znači ne KŠC - u koji moja djeca ne idu) NE POSTOJI drugi vjeronauk osim islamski. Svake godine (meni već 6) postavljaju pitanje pred početak školske godine (škola je ISAK SAMOKOVLIJA - neka me isprave ako lažem :D ) - "Da li želite da vaše dijete pohađa vjeronauk? Imate izbor - islamski, pravoslavni, katolički, jevrejski, ostali". "Da, želim katolički vjeronauk - NE, NE MOŽE, znate ne može se organizovati...". Crkva Sveti Josip (u kojoj sam oženjen 1999, te djecu krstio 2000-te i 2002-e :D ) je od navedene škole udaljena, pa hajde da budemo donekle precizni, nekih 115 metara, i nikada, ali ponavljam, nikada, im se niko nije obratio da obave vjersku poduku. Fine by me, ja ako želim ću svoju djecu "vjerski obrazovati (kako ružan i rogobatan naziv)", na neki drugi način, zato jer moja djeca u Sarajevu NE MOGU pohađati vjeronauku na drugi način (kroz javno obrazovanje - a to im je, pa izgleda i po postovima forumaša - sigurno)
Nemojmo biti licemjeri, i nemojmo kritizirati nešto što se ne provodi i u ostalim dijelovima, a osobito u glavnom gradu.
P.S.
Izvinjavam se cijenjenom forumašu kojeg sam koristio za quote
Super je da si ovo napisao.
Ne postoje uslovi za nesmetano odvijanje vjeronauke za sve konfesije u školama.
Zbog toga bi trebalo, sve dok se ne steknu uslovi da djeca svih konfesija u svim školama budu vjerski edukovana , potpuno izbaciti vjeronauku iz škola. Samo tako imamo građansku ravnopravnost i konstitutivnost ,"neugroženost" koja se garantira Ustavom. Kad stvorite uslove - održavajte nastavu. Napola - ne može.
Napominjem da bi već sada tim stručnjaka trebao sjesti i smisliti šta učiniti sa djecom čiji su roditelji ateisti i koje ne zanima niti vjeronauka niti kultura religije. Kako da se kvalitetno popuni njihov fond školskih sati , da ne budu u zaostatku niti kvantitetom niti kvalitetom učenja niti prilikom upisa na škole ili fakultete?
bosnianidiot

#474 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by bosnianidiot »

palermo wrote:
bosnianidiot wrote:

@Veljaca

palermo :D nemoj jadan veljaču da prozivaš, on je moj drug sa fudbalskog topika :D ........

to je moguće, ali ništa tu ograda neće ni odmoći ni pomoći. Ja bih bio sretniji da nema ograde,da su ovi iz opštine napravilo modernu školu za koju bi se jagmila djeca ko će prije u nju.....bio bih još sretniji da se takvo elemntarno pitanje kao ko je tvoja domovina, ne treba ni postavljati......al ne možemo zbog toga krivce nalaziti na pogrešnim mjestima.
hahaha izvini prijatelju, mislim da sam i sa njim imao raspravu na ovoj temi :lol:

Ma slazemo se mi u sustini :thumbup:

Ograda ne moze pomoci puno, ali je simbol necega sto moramo ukinuti za sva vremena.
Nemoj me pogresno shvatiti, nije to KSC. I sam jedva cekam dan kad ce nova Gimnazija biti dovrsena, a ova "stara" biti vracena KSC-u, da ofarbaju i drugu stranu, i vrate stari sjaj jednom od najljepsih objekata u Travniku, i jednom od simbola njegove multikulturalnosti.
Ali do tada, mora se poceti od malih stvari.
poznanik

#475 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by poznanik »

Infidel666 wrote:...I na kraju koriste parolu '' svima je dozvoljeno zakoraciti na prosvjetljeno KŠC podrucje''.
Evo, ako je svima dozvoljeno zakoračiti na prosvijetljeno KŠC područje, ja osobno ovdje objavljujem JAVNI POZIV, ubijeđen da će ovo "moje" 4-ro djece imati kvalitetno i zavidno obrazovanje, protkano tolerancijom, razumijevanjem, i svim drtugim humanoidnim karakteristikama, kakvo može pružiti samo napredno društvo:

Spreman sam finansirati školovanje – obrazovanje 4 djece romske etničke pripadnosti iz BiH, u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić “ u Travniku (ovaj plavi dio zgrade sa fotografije - http://www.ksc-travnik.net/O_skoli) i to:

1.- Jedno žensko i jedno muško dijete za svih 8 godina školovanja,

2.- Jedno žensko i jedno muško dijete u Gimnaziji ovog Centra za sve 4 godine školovanja.

Uslov je da djeca – Romi, imaju stalno prebivalište na području Općine Travnik, da su izuzetno slabog materijalnog stanja, a sasvim je nebitna njihova religiozna pripadnost, s tim da prednost imaju djeca koja imaju što više sestara i braće.

Molim Travničane koji imaju informaciju o djeci Romima koji željeli postići obrazovanje u ovom Centru da mi ih dostave privatnom porukom ovdje, ili elektronskom na [email protected]

Image
Post Reply