To sto govoris je nebuloza i svojstvena zabluda. Ovdje ne pricamo o Travnicanima, politicarima , fokus su djeca koja to prozivljavaju.ins wrote: Malo cinjenica:
Ovo nije "dvije skole pod jednim krovom"
Ovo su dvije odvojene skole u jednoj zgradi.
Jedna je javna srednja skola, a drugo je KŠC, kojem je zapravo restitucijom vracena ova zgrada.
Sta je ovdje problem i koje krivac?
Jedini, ali doslovno jedini krivac je korumpirana vlast (citaj: SDA) Opcine Travnik koja jos od 1998. godine nije u stanju dovrsiti novu zgradu srednje skole, od koje i dan-danas 12 godina poslije stoji samo betonski kostur, i o kojoj se prica iskljucivo uoci samih izbora, bilo lokalnih bilo opstih...
Rezime: posto Travnicani na izborima redovno biraju SDA, pretpostavljam da njima ova situacija odgovara, pa prema tome ko ih...
Ja sam proveo 4 godine u žutoj, oronuloj školi, bez prozora, loseg grijanja. 90 % profesora su bili politicki aktivni, vecinom SDA, ali sta je to znacilo za mene?
Ovdje pricamo bas o sjemenu mrznje, diskriminacije i segregacije.
Za ovo gore boldirano, jesam li ja kao srednjoskolac mogao sta promjeniti?
Ovdje treba da se nadje rjesenje za trenutne ucenike te najprije politicke ustanove.. Treba da govorimo za djecu koja nemaju pravo glasa u tim skolama, a ne da raspravljamo o kojekakvim preobrazenim komunjarama, udbasima, i kao sto je neki forumas naveo , vjernicima od '92.
U ovih 16 stranica mogu se izdvojiti 3 korektna komentara. Za mene kraj teme...
sokkia wrote: meni ovo više lici na sijanje sjemena zla,razdora i nržnje koje ce u neko dogledno vrijeme dati svoje plodove i koje ce neko da "ubire"
rekao sam ovdje nešto ranije, da je glup i bjedan da nemože bit gore onaj ko ovo radi a ocekuje da ce to njegovim potomcima donijet srecu i bolji život na ovim prostorima.
a ja ovaj prizor gledam vec godinamo po osam sati dnevno pa se nekako i navikao na ovo.