Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post Reply
veljaca

#251 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

Skijaš wrote:
veljaca wrote:
ivannn wrote: dakako da je gornja slika neprihvatljiva

već 10 godina od presude vlasnici cijele zgrade mogu koristiti samo jednu polovicu nje!
Ovo je katastrofalno, isto kao sto je katastrofalno postaviti ogradu iliti zid prema zutim ili plavim ..... Za oboje jedno veliko ffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
To je privatna imovina, ogradili su ono što im nije oteto kao što bih i ja da sam na njihovom mjestu. Jesam li ja nacionalista zbog tog ? Znači protiv sam segregacije djece, ali neću da na zidu kojem sam uradio fasadu vidim grafite, neću skutere pod prozorom učionica, jesam li zbog tog nacionalista ?
Privatna imovina je cijela zgrada .....
I na to se trebas skoncentrisati i boriti preko postova za to - da im se vrati cijela zgrada, a ne opravdavati podjelu i stavljanje ograde za zute i plave ...
Ja ne kazem da si nacionalista .....kao sto nisam ni ja ... ali ja otvoreno kazem da sam protiv ograda i zidova i pogotovo razlog ( zuti i plavi ) zbog kojeg se postavlja ( nemojmo glumiti da ne vidimo sta se ovdje desava - za DOBROBIT svih nas ). Ovako cu govoriti i kada neko ovdje postavi podjelu na druge zute i plave i kada budu neki drugi zidovi u pitanju ...

Cudno kako je tema tekla .... Da ne bi @Pustopoljine :thumbup: da kaze neke stvari - tema bi otisla skroz u drugom pravcu ...Cak su neki crtali i pogresne slike i iznoslili subjektivne i pausalne ocjene da je neka skola najbolja - bez imalo ozbiljne alanize i parametara ....
Zato u svim temama i diskusijama, treba koristiti samo ISTINITE podatke ....

Jos jednom hvala @ pustopoljina :thumbup:
Skijaš

#252 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

veljaca wrote:Ja ne kazem da si nacionalista .....
Čekaj, ja APSOLUTNO PODRŽAVAM zadržavanje ove ograde i objasnio sam zašto, a tebi je to "fujjjjjjj" :-D Dakle, ako ne misliš da sam nacionalista, šta mi prigovaraš ? Šta je to u mom stavu "fujjjj" ?
veljaca

#253 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

Skijaš wrote:
veljaca wrote:Ja ne kazem da si nacionalista .....
Čekaj, ja APSOLUTNO PODRŽAVAM zadržavanje ove ograde i objasnio sam zašto, a tebi je to "fujjjjjjj" :-D Dakle, ako ne misliš da sam nacionalista, šta mi prigovaraš ? Šta je to u mom stavu "fujjjj" ?
Ja govorim fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjj ( i to sam rekao ) za dva slucaja :

1. da se imovina ne vrati a mora vlasniku ( zgrada se mora vratiti KSC ) i ja sam rekao fuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjj za one koji ne vracaju tu imovinu
2. govorim fuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjj za one koji postavljaju ogradu po principu - zuti i plavi , jer princip - zuti ( oni ) i plavi ( mi ) u bilo kojoj kombinaciji je pogubna za sve nas .....

I ne prigovaram ti nista, jedino ako se ti nisi pronasao u ove dvije situacije za koje ja kazem fffuuuuuuuuuuuuuuujjjjjj, tj. da podrzavas oduzimanje tudje imovine i da podrzavas postavljanje ograde po principu zuti - plavi ...
Skijaš

#254 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

veljaca wrote:I ne prigovaram ti nista, jedino ako se ti nisi pronasao u ove dvije situacije za koje ja kazem fffuuuuuuuuuuuuuuujjjjjj, tj. da podrzavas oduzimanje tudje imovine i da podrzavas postavljanje ograde po principu zuti - plavi ...
Dakle, ako je ograda tu zbog argumenata koje sam ja iznio, nema problema i razloga za "fujjjj" ?
veljaca

#255 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

Skijaš wrote:
veljaca wrote:I ne prigovaram ti nista, jedino ako se ti nisi pronasao u ove dvije situacije za koje ja kazem fffuuuuuuuuuuuuuuujjjjjj, tj. da podrzavas oduzimanje tudje imovine i da podrzavas postavljanje ograde po principu zuti - plavi ...
Dakle, ako je ograda tu zbog argumenata koje sam ja iznio, nema problema i razloga za "fujjjj" ?
Ne postoji opravdan razlog za ogradu po principu zuti - plavi ..... Ja to nikada necu opravdati ....
Skijaš

#256 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

veljaca wrote:
Skijaš wrote:
Ne postoji opravdan razlog za ogradu po principu zuti - plavi ..... Ja to nikada necu opravdati ....
Lijepo sam ti objasnio šta su moji argumenti, ljudi su odgovorni za dio dvorišta i taj dio su ogradili. Neće grafite i parking, to nema veze sa etničkom pripadnošću djece. Dakle, ako je tako (a ti nemaš drugačije informacije) šta je tu "fujjjj" ? I ako ne odgovoriš konkretno sada, odgovorićeš na pedesetoj stranici ove teme jer ako treba toliko ću te ganjati dok ovo ne istjeramo na čistac.
veljaca

#257 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

Skijaš wrote:
veljaca wrote: Ne postoji opravdan razlog za ogradu po principu zuti - plavi ..... Ja to nikada necu opravdati ....
Lijepo sam ti objasnio šta su moji argumenti, ljudi su odgovorni za dio dvorišta i taj dio su ogradili. Neće grafite i parking, to nema veze sa etničkom pripadnošću djece. Dakle, ako je tako (a ti nemaš drugačije informacije) šta je tu "fujjjj" ? I ako ne odgovoriš konkretno sada, odgovorićeš na pedesetoj stranici ove teme jer ako treba toliko ću te ganjati dok ovo ne istjeramo na čistac.

A ako treba procitaj temu od pocetka pa ces vidjeti da se itekako pominju zuti i plavi .... ( od dosta forumasa )

Imam osjecaj da mi prijetis ( a znaj kod mene to ne pali ) ( ako ne odgovoriš konkretno sada, odgovorićeš na pedesetoj stranici ove teme jer ako treba toliko ću te ganjati ) i nakon moja dva stava:

1. ja sam da se svakome vrati njegovo ....
2 . protiv sam ograda po principu zuti / plavi ....

I ako vec insistiras - prvo je bila zicana ograda - trebalo bi utvrditi ko je i zasto je nju stavio ( da li je i tu princip bio zuti/plavi ), a ko sada postavlja betonsku ogradu ( i da li je tu princip zuti / plavi ) ....

I moj fuuuuuuuujjjjjjjjjjjj se odnosio na ovo izneseno pod 1. i 2. i ne znam ( citiraj mi ) gdje si se ti u tome nasao .... a ne bjezim ja od svojih stavova i ako treba - odgovaracu ti do 155 strane - da sam za stavove 1. i 2. i bicu uvijek ...
Skijaš

#258 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

veljaca wrote: prvo je bila zicana ograda - trebalo bi utvrditi ko je i zasto je nju stavio ( da li je i tu princip bio zuti/plavi ), a ko sada postavlja betonsku ogradu ( i da li je tu princip zuti / plavi ) ....
Dakle, tvoje "fujjjj" se ne odnosi na samo postavljanje ograde jer se slažeš s mojim argumentima, nego je to "fujjjj" uslovno, važi samo ako se dokaže da za cilj ima segregaciju djece.

A to ima smisla. Međutim, pošto trenutno nemamo dokaz da je segregacija razlog, onda to "fujjjj" i ne važi :-D
veljaca

#259 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

Skijaš wrote:
veljaca wrote: prvo je bila zicana ograda - trebalo bi utvrditi ko je i zasto je nju stavio ( da li je i tu princip bio zuti/plavi ), a ko sada postavlja betonsku ogradu ( i da li je tu princip zuti / plavi ) ....
Dakle, tvoje "fujjjj" se ne odnosi na samo postavljanje ograde jer se slažeš s mojim argumentima, nego je to "fujjjj" uslovno, važi samo ako se dokaže da za cilj ima segregaciju djece.

A to ima smisla. Međutim, pošto trenutno nemamo dokaz da je segregacija razlog, onda to "fujjjj" i ne važi :-D
Ti stvarno "navodis vodu na svoj mlin " ...... :D

Pokusavas da od mene izvuces nesto, sto ne mislim ..... :-D

Nema dokaza ni da jest ali ni da nije ograda zbog zutih/plavih ..... Niti ce ih iko ikada dobiti - bar zvanicno ( kad je neka kurva priznala da je kurva ) .... budimo realni ....

A ja ostajem pri svoja dva stava:

1. vratiti svim oteto ( oteto je prokleto ) sirom nase lijepe Drzave Bosne i Hercegovine .......
2. protiv sam bilo kakvih ograda, zidova, medja - po principu zuti/plavi na bilo kolem dijelu sirom nase lijepe Drzave Bosne i Hercegovine ....

na ovo cu uvijek ( cak i do 1555 strane ) govoriti fffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjj ......

Btw - gdje nestadose ovo koji su i ovo zakuhali - dajuci lazne informacije i crtajuci lazne slike .... :D
BBtw - moje fuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjj vazi sve dok se ne dokaze da nije razlog postavljanje ograde princip zuti/plavi .....
Man of steel

#260 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Man of steel »

Možda se i ne radi o nacionalno vjerskoj segregaciji (barem se nadam), ali se u svakom slučaju radi o još jednom u nizu debilizama ove države.

Majmun koji je odvojio naše pare da bi sredio pola jedne škole dok je ono drugo pola ostavio da truhne je slika i prilika ove usrane države.

O "pedagozima" koji su učestvovali u ovom visokom civilizacijskom poduhvatu koji će se krunisati debelim betonskim zidom ne treba ni pisati.
Skijaš

#261 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

veljaca wrote:BBtw - moje fuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjj vazi sve dok se ne dokaze da nije razlog postavljanje ograde princip zuti/plavi .....
Znači unaprijed donosiš negativan zaključak ? OK, evo ja (dok ne dobijem drugačije argumente) zaključujem suprotno, odnosno da imaju razloge koji nemaju veze sa segregacijom. Možemo li zaključiti temu i suzdržati se od dalje debate dok ne dobijemo više informacija ?
veljaca

#262 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

Skijaš wrote:
veljaca wrote:BBtw - moje fuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjj vazi sve dok se ne dokaze da nije razlog postavljanje ograde princip zuti/plavi .....
Znači unaprijed donosiš negativan zaključak ? OK, evo ja (dok ne dobijem drugačije argumente) zaključujem suprotno, odnosno da imaju razloge koji nemaju veze sa segregacijom. Možemo li zaključiti temu i suzdržati se od dalje debate dok ne dobijemo više informacija ?
Opet pokusavas da mi imputiras nesto sto nisam rekao ...
Ne ja ne donosim unaprijed negativan zakljucak . Ja kazem fuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjj sve dok se ne dokaze da nije po principu zuti/plavi ( a ja bih vise od tebe ili u najmanju ruku kao i ti, zelio da to nije razlog - jer bi onda Drzava Bosna i Hercegovina imala vece sanse u buducnosti ... ). A ja unaprijed ne donosim taj zakljucak. Procitaj temu od pocetka, procitaj uvodni post, pogledaj oko sebe ( na svim stranama ) i vidjeces koja od ove dvije opcije ima vecu vjerovatnocu - na moju a nadam se i tvoju zalost .....

I ne bi zelio da se ovo svede na diskusiju licnu izmedju mene i tebe ... Jer imam osjecaj da si i ti za Drzavu Bosnu i Hercegovinu - ravnopravnih naroda i narodnosti u njoj i volio bih da me osjecaj u tome ne vara ....

:bih:
volta dzontra

#263 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by volta dzontra »

Meni se cini da bi vecina potpisala da se unisti i i isara fasada plave zgrade pa da im srce bude na mjestu....odakle njima pravo da urede dio svoje imovine i stav ogradu da im dio njihove imovine ostane uredan....koja drskost ....ti katolicki centrasci su na sve spremni samo da sruse Bosnu....cak i svoje fasade popravljat o svom trosku....strasno
Warashii

#264 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Warashii »

volta dzontra wrote:Meni se cini da bi vecina potpisala da se unisti i i isara fasada plave zgrade pa da im srce bude na mjestu....odakle njima pravo da urede dio svoje imovine i stav ogradu da im dio njihove imovine ostane uredan....koja drskost ....ti katolicki centrasci su na sve spremni samo da sruse Bosnu....cak i svoje fasade popravljat o svom trosku....strasno
Jesi vidio jesu nekulturni oni tamo u zutoj zgradi.
Da da trebaju jos bodljikavu zicu sprovest pri vrhu zida i pustiti struju kroz nju, jbga nikad se ne zna.
Skijaš

#265 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

veljaca wrote:Opet pokusavas da mi imputiras nesto sto nisam rekao ...Ne ja ne donosim unaprijed negativan zakljucak . Ja kazem fuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjj sve dok se ne dokaze da nije po principu zuti/plavi
To je kontradiktorna rečenica prijatelju.
Skijaš

#266 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

Warashii wrote:
volta dzontra wrote:Meni se cini da bi vecina potpisala da se unisti i i isara fasada plave zgrade pa da im srce bude na mjestu....odakle njima pravo da urede dio svoje imovine i stav ogradu da im dio njihove imovine ostane uredan....koja drskost ....ti katolicki centrasci su na sve spremni samo da sruse Bosnu....cak i svoje fasade popravljat o svom trosku....strasno
Da da trebaju jos bodljikavu zicu sprovest pri vrhu zida i pustiti struju kroz nju, jbga nikad se ne zna.
Pa ako bude trebalo, mada mislim da neće, staviće i bodljikavu žicu. Ovo je privatno vlasništvo i imaju pravo staviti ogradu kakvu žele, pogotovo kad vidimo odnos prema imovini.
cindrlimindrli

#267 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by cindrlimindrli »

Skijaš wrote:
Warashii wrote:
Pa ako bude trebalo, mada mislim da neće, staviće i bodljikavu žicu. Ovo je privatno vlasništvo i imaju pravo staviti ogradu kakvu žele, pogotovo kad vidimo odnos prema imovini.
Nemaju pravo, ni bodljikavu, ni betonsku ako za istu ne dobiju urbanisticku dozvolu.
sinuhe

#268 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by sinuhe »

Hoce li to Travnicani insistirati na urbanistickim dozvolama kao i Livnjaci u slucaju dzamije?
Sve sami doktori urbanizma :lol:
cindrlimindrli

#269 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by cindrlimindrli »

sinuhe wrote:Hoce li to Travnicani insistirati na urbanistickim dozvolama kao i Livnjaci u slucaju dzamije?
Reci mi jedan razlog zasto ne bi insistirali? Je li ona zgrada onako ofarbana nevidjeno ruglo? Jeste. Je li skijaseva wannabe valterova ideja o zicanoj ogradi u skolskom dvoristu manijakalna? Jeste. Majke ti bozije, sta sve ljudima ne pada na pamet, jos samo fali da okace na ulaz "arbeit macht frei" pa da ugodjaj bude potpun.
Last edited by cindrlimindrli on 12/05/2012 09:06, edited 1 time in total.
Skijaš

#270 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

cindrlimindrli wrote:
Skijaš wrote:
Warashii wrote: Jesi vidio jesu nekulturni oni tamo u zutoj zgradi.
Nemaju pravo, ni bodljikavu, ni betonsku ako za istu ne dobiju urbanisticku dozvolu.
Pa mislim da se katolička crkva u Travniku ispraksirala sa raznim dozvolama, imali su 500 godina vremena da u tom izbruse zanat. A ti ako tvrdiš da je nešto urađeno mimo dozvola, prijavi slučaj nadležnim organima i riješena stvar. No to nije tema, ovdje se nije pokušalo ukazati na kršenje zakona nego na navodnu diskriminaciju i segregaciju djece. Sad kad su brzaci dijaloga odnijeli mulj i stvar se malo razbistrila, otvaramo pitanje dozvole :-D Najbolje da se KŠC-u vrati imovinu, fasadu će se odmah sanirati, ogradu eliminisati i dvorište urediti. I svima dobro.
Skijaš

#271 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

cindrlimindrli wrote:
sinuhe wrote:Hoce li to Travnicani insistirati na urbanistickim dozvolama kao i Livnjaci u slucaju dzamije?
Reci mi jedan razlog zasto ne bi insistirali? Je li ona zgrada onako ofarbana nevidjeno ruglo? Jeste. Je li skijaseva wannabe valterova ideja o zicanoj ogradi u skolskom dvoristu manijakalna? Jeste. Majke ti bozije, sta sve ljudima ne pada na pamet, jos samo fali da okace na ulaz "arbeit macht frei" pa da ugodjaj bude potpun.
To "arbeit macht frei" nije prikladno jer ljudi ne ograđuju druge nego sebe, pokušavaju zaštiti ono imovine koju im se nije otelo. Da, znam da to "arbeit macht frei" zvuči dramatično i nadasve seksi, ali je u ovom kontekstu pomalo i bezobrazno.
cindrlimindrli

#272 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by cindrlimindrli »

Ma bravo majstore, 500 godina prakse, i sve to djaba protiv Broza. On im preko noci sve uzeo. Steta sto si promjenio avatar. :D
bosnianidiot

#273 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by bosnianidiot »

Ja se, kao bivsi ucenik travnicke gimnazije (za neupucene, ovaj zuti, ruzni, isarani dio) pitam po cemu vi znate da bismo mi isarali "nas" dio zgrade, da su nam ga ovako sredili?
Do prije nekoliko godina, kompletna zgrada je bila jednako zuta, jednako stara, jednako oronula na obje strane.
Odgovorno tvrdim, da je i druga strana ofarbana u plavo, ona bi ostala isto onako plava, jer u "Mjesovitoj srednjoj skoli Travnik" se ne skoluje stoka, nego ucenici koji su potpuno sposobni cuvati skolsku imovinu bas kao i kolege iz KSC-a, ako budemo imali sta cuvati...

Za gospodu ovdje koja smatra da je ovo samo "zastita privatne imovine", objasnite mi zasto godinama nije bilo dozvoljavano da se u "zuti" dio provede centralno grijanje, o trosku Opcine Travnik, kako se ucenici ne bi smrzavali ili propustali pola februarske nastave.

A ograda je promijenjena, zato sto je udruzenim poduhvatima ucenika i MSS-a i KSC-a bila rusena svaki put kad je postave. I to je ono na sta smo mi ponosni, i sto nam niko ne moze oduzeti.
A neke nove generacije ce srusiti i ovu betonsku, jer smo davno srusili onu najvazniju, mentalnu. :bih:
Skijaš

#274 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

cindrlimindrli wrote:Ma bravo majstore, 500 godina prakse, i sve to djaba protiv Broza. On im preko noci sve uzeo. Steta sto si promjenio avatar. :D
Samo nemojte tražiti segregaciju i diskriminaciju tamo gdje je nema i biće sve OK. Bolesni projekat razdvajanja djece postoji širom srednje Bosne i Hercegovine i to se mora neutralisati, ali ovo je Katolički Školski Centar i tu ne treba nametati neke svoje vizije. Ako krše zakon prijavi ih, a ograda je potrebna, i ja bih ju postavio.
Skijaš

#275 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

bosnianidiot wrote:Odgovorno tvrdim, da je i druga strana ofarbana u plavo, ona bi ostala isto onako plava,
Pa što ne ofarbaste u plavo ?
Za gospodu ovdje koja smatra da je ovo samo "zastita privatne imovine", objasnite mi zasto godinama nije bilo dozvoljavano da se u "zuti" dio provede centralno grijanje, o trosku Opcine Travnik, kako se ucenici ne bi smrzavali ili propustali pola februarske nastave.
Nisam upućen. Ako imaš indicije da se radi o potezu s političkom pozadinom, podijeli detalje s nama. Ali ovdje se govori o navodnoj segregaciji djece, ne pričamo o grijanju nego se temu počelo pljuvanjem po KŠC zbog ograde i činjenice da su samo na dio koji KŠC ofarbali fasadu. Imaš li ti objašnjenje zašto bih ja trebao raditi fasadu objekta kojeg koristi neko drugi ? I ako odbijem, zašto sam šovinista ?
A ograda je promijenjena, zato sto je udruzenim poduhvatima ucenika i MSS-a i KSC-a bila rusena svaki put kad je postave. I to je ono na sta smo mi ponosni, i sto nam niko ne moze oduzeti. A neke nove generacije ce srusiti i ovu betonsku, jer smo davno srusili onu najvazniju, mentalnu. :bih:
Neke nove generacije bi mogle imati ozbiljan razgovor s roditeljima o naknadi štete za počinjeni vandalizam. Niste obavezni da upišete bilo koju od tih škola, ako vlasnik hoće ogradu, onda će biti ograda.
Post Reply