Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post Reply
kv99

#26 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by kv99 »

Infidel666 wrote:Mislim da tema ne bi trebala biti prebacena niti u jedan drugi pdf, jer smatram da je ovo globalni problem unutar BiH.
Ucenici KŠC-a Travnik ( plava boja na slici ) imaju tokom nastave odmore 30 minuta pomjerene u odnosu na ucenike MSŠ Travnik ( žuta boja na slici ) kako se nacionalna pripadnost i religijska uvjerenja ne bi kojim slucajem pomjesala tokom odlaska do obliznje pekare.
Unutar svoje ograde uposlenici KŠC Travnik organizuju razne kojekakve sajme , dok svi ostali (nehrvati) posmatraju tu ''idilu'' kroz mrezastu ogradu. I na kraju koriste parolu '' svima je dozvoljeno zakoraciti na prosvjetljeno KŠC podrucje''.
Prije par dana je uklonjena ograda prikazana na prvoj slici, kako bi se napravila nova, betonska ograda. WTF?

Image

Image

I onda prica o buducnosti BiH i mentalnom sazrijevanju, dok sa druge strane djeca odrastaju uz segregaciju :S
Ograda je mala maca za politiku odvajanja. Na toj istoj zgradi na slici je poslije rata renovirana samo jedna polovina krova , mozes li to zamisliti. Ista zgrada i samo se jedna polovina krova zamjeni ali sta ces , mozda kisa kada pada zna da smije da lije samo po onoj strani gdje su mrski im "turci" . A pogledaj i fasade kako izgledaju , ovo je najbolji primjer :" nek komsiji crke krava " ili " bolje da citava zgrada polako propada nego da je zajednicka ".
Skijaš

#27 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

veljaca wrote:
Skijaš wrote:

Ovo je KŠC. Podjela djece koju su dogovorili SDA i HDZ jeste problem, a po presudi suda u Mostaru mora biti i eliminisan, ali o tom se u ovom slučaju ne radi. Ovo je KŠC i neka naprave bolju ogradu ako će tako onemogućiti da se i po njihovoj zgradi šara sprejom. I normalno da će u svom dvorištu organizovati sajmove, tja gdje će ? U Paklarevu ?
A zasto prave ogradu samo oko polovine svoje imovine ?
Zar ne bi trebala ograda oko cijele zgrade, da je zastite ?
Pa možda im niko s druge strane pod prozore ne parkira skutere.
Skijaš

#28 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

kv99 wrote:Ograda je mala maca za politiku odvajanja. Na toj istoj zgradi na slici je poslije rata renovirana samo jedna polovina krova , mozes li to zamisliti. Ista zgrada i samo se jedna polovina krova zamjeni ali sta ces , mozda kisa kada pada zna da smije da lije samo po onoj strani gdje su mrski im "turci" . A pogledaj i fasade kako izgledaju , ovo je najbolji primjer :" nek komsiji crke krava " ili " bolje da citava zgrada polako propada nego da je zajednicka ".
Šteta što sam već uradio fasadu na kući, nisam znao da si ti bio spreman to finansirati.
touch brain

#29 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by touch brain »

veljaca wrote:
Ne odgovori mi Skijas, pa mozda ces ti: Zasto nije ogradjena cijela zgrada, nego samo dio ?
Jesu li to neki vazniji od drugih, pa da i oni ne budu sigurni .......

Btw - nadam se odgovoru ( a moze i Skijas da odgovori na svoje pitanje ) .....
hocu,vrlo rado 8-) prije nego sto ti odg evo jedan kviz..ko pobije moj argument dobija od mene 50 km
svi spominju da ksc vrsi segregaciju ....e sad mene zanima koju?jer ja je nevidim

vjersku:ne jer i muslimani idu u tu skolu
nacionalnu:ne jer idu i muslimani,srbi,cak znam i 2 kineskinje koje su isle u ksc

sa sad odg na pitanje: zasto je ogradjena samo dio od ksc-a?zato sto mrznjom nadojeni roditelji pune djeci glave o zlom ksc-u (pogledaj temu na ovom forumu o ksc-u)..kad ta djeca dodju u zutu skolu oni tu svoju mrznju iskaljulju prema "cudacima" preko ograde..normalno da ce ,radi sigurnosti ucenika ksc-a i druge skole stavit ogradu
Last edited by touch brain on 11/05/2012 12:15, edited 1 time in total.
Kaligrafija

#30 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Kaligrafija »

I ja bi se slozio , da je bolje ovima sto naprdjuju o segregaciji da nesto urade povodom izgleda zgrade , zutog dijela fasade, pa da to lici na nesto! Nek ako hoce podignu i munaru pored zgrade, ali nek je uljude! :D :D
kv99

#31 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by kv99 »

Skijaš wrote:
kv99 wrote:Ograda je mala maca za politiku odvajanja. Na toj istoj zgradi na slici je poslije rata renovirana samo jedna polovina krova , mozes li to zamisliti. Ista zgrada i samo se jedna polovina krova zamjeni ali sta ces , mozda kisa kada pada zna da smije da lije samo po onoj strani gdje su mrski im "turci" . A pogledaj i fasade kako izgledaju , ovo je najbolji primjer :" nek komsiji crke krava " ili " bolje da citava zgrada polako propada nego da je zajednicka ".
Šteta što sam već uradio fasadu na kući, nisam znao da si ti bio spreman to finansirati.
Pa da zivimo u istoj kuci onda bi i bio spreman da to zajednicki finansiramo a ovako trazi sebi nekog drugog . A da zivimo zajedno i ako ti zelis da nabacis fasadu samo na jednoj strani i pola novog krova bujrum, neka se vidi sta je tvoje ali isto to reci kisi i snijegu , tako da samo moju polovinu kuce uniste.
Skijaš

#32 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

kv99 wrote:
Skijaš wrote:
Pa da zivimo u istoj kuci onda bi i bio spreman da to zajednicki finansiramo a ovako trazi sebi nekog drugog . A da zivimo zajedno i ako ti zelis da nabacis fasadu samo na jednoj strani i pola novog krova bujrum, neka se vidi sta je tvoje ali isto to reci kisi i snijegu , tako da samo moju polovinu kuce uniste.
A gdje su bili ovi iz žutog dijela kad se obnavljalo plavi ? Đe tad bilo "zajednički" ? :-D
duh_sa_sjekirom

#33 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by duh_sa_sjekirom »

touch brain wrote: hocu,vrlo rado 8-) prije nego sto ti odg evo jedan kviz..ko pobije moj argument dobija od mene 50 km
svi spominju da ksc vrsi segregaciju ....e sad mene zanima koju?jer ja je nevidim

nacionalnu:ne jer idu i muslimani,srbi,cak znam i 2 kineskinje koje su isle u ksc

sa sad odg na pitanje: zasto je ogradjena samo dio od ksc-a?zato sto mrznjom nadojeni roditelji pune djeci glave o zlom ksc-u (pogledaj temu na ovom forumu o ksc-u)..kad ta djeca dodju u zutu skolu oni tu svoju mrznju iskaljulju prema "cudacima" preko ograde..normalno da ce ,radi sigurnosti ucenika ksc-a i druge skole stavit ogradu
"muslimani" nisu nacija, mudrijašu...
Nauči elementarnu kulturu dijaloga za početak, u protivnom ne vrijeđaj na nacionalnoj osnovi!!!
Last edited by duh_sa_sjekirom on 11/05/2012 12:26, edited 1 time in total.
Warashii

#34 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Warashii »

Iz kojeg budzeta se finansiraju KŠC?
touch brain

#35 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by touch brain »

duh_sa_sjekirom wrote:
touch brain wrote: hocu,vrlo rado 8-) prije nego sto ti odg evo jedan kviz..ko pobije moj argument dobija od mene 50 km

"muslimani" nisu nacija, mudrijašu...
Nauči elementarnu kulturu za početak, u protivnom ne vrijeđaj na nacionalnoj osnovi!!!

:lol: :lol: evo isparvit cu post u bosnjaci...hvatate se za slamku
duboko se izvinjavam ako sam ti povrijedio tvoj nacionalni ponos :lol:
blufonka

#36 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by blufonka »

draganbl wrote:Uvodni post je jedan od najjezivijih postova koje sam pročitao na Forumu u posljednjih pet godina.
Ovakve slike će se, ako kod nas ikada kroče civilizacijske norme, u budućim vremenima navoditi kao najveća sramota čitavog bosanskohercegovačkog naroda.
Ja ovom prilikom ponovo pozivam sve vladajuće političke strukture, kao i čitavu javnost, da napokon krenu u proces ukidanja segregacije, jer ćemo se ovih stvari stidjeti generacijama unaprijed.
:thumbup: i nemam vise sta dodati, to je to!
Warashii

#37 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Warashii »

touch brain wrote: :lol: :lol: evo isparvit cu post u bosnjaci...hvatate se za slamku
duboko se izvinjavam ako sam ti povrijedio tvoj nacionalni ponos :lol:
Ne znam samo sta je toliko smijesno? :shock:
kv99

#38 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by kv99 »

Skijaš wrote:
A gdje su bili ovi iz žutog dijela kad se obnavljalo plavi ? Đe tad bilo "zajednički" ? :-D
Ne znam gdje su bili , znam da je samo pola zgrade obnovljeno a da druga polovina nije. Isto tako znam da kisa , vjetar i snijeg ne znaju cija je strana zgrade kada se vlaga kroz konstrukciju pocne da siri tako da je bacanje para obnoviti samo jednu stranu a drugu ne pa ko voli u ime podjele bacati pare bujrum.
raoul duke

#39 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by raoul duke »

KŠC je dao rok , ne posebno odredjen, da se MSŠ (citaj Mjesovita Srednja Škola) iseli u novu zgradu koju je potrebno sagraditi. Medjutim, gledavsi stanje u drzavi i moguce investicije ta zgrada nece jos zadugo biti napravljena.
MSŠ nije medresa ( citaj ponovo gore navedeno) , tako da MSŠ trazi pomoc od drzave za izgradnju nove škole.
Zbog toga MSŠ je onako žuta kakva i jeste.

Nema konkretnog odgovora zasto ta ograda postoji vec 20 godina, a od sada i betonska , kako se gore navedeni sajmovi vise ne bi mogli ni gledati. Cemer.
Skijaš

#40 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

Infidel666 wrote:MSŠ nije medresa ( citaj ponovo gore navedeno) , tako da MSŠ trazi pomoc od drzave za izgradnju nove škole. Zbog toga MSŠ je onako žuta kakva i jeste.
A ja sam mislio da je to sa fasadom pakleni plan Pantovčaka da za.ebe Bosance.
cindrlimindrli

#41 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by cindrlimindrli »

Kompletna zgrada je vlasnistvo katolicke crkve i davno je trebala biti vracena u njihovo vlasnistvo. Gradski krmci imali su i vise nego dovoljno vremena da ovakve gluposti sprijece izgradnjom nove skole koja bi sluzila svima i ne bi imala nakaradne boje i ograde.
Warashii

#42 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Warashii »

Skijaš wrote: A gdje su bili ovi iz žutog dijela kad se obnavljalo plavi ? Đe tad bilo "zajednički" ? :-D
Ma sto niko ne odgovori?
Iz kojeg budzeta se finansiraju KSC?
Skijaš

#43 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

Warashii wrote:
Skijaš wrote: A gdje su bili ovi iz žutog dijela kad se obnavljalo plavi ? Đe tad bilo "zajednički" ? :-D
Ma sto niko ne odgovori?
Iz kojeg budzeta se finansiraju KSC?
Šta želiš reći ? Da to što primaju dotacije njih obavezuje da finansiraju drugu školu i služe joj kao parking ?
veljaca

#44 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

touch brain wrote:
veljaca wrote:
Ne odgovori mi Skijas, pa mozda ces ti: Zasto nije ogradjena cijela zgrada, nego samo dio ?
Jesu li to neki vazniji od drugih, pa da i oni ne budu sigurni .......

Btw - nadam se odgovoru ( a moze i Skijas da odgovori na svoje pitanje ) .....
hocu,vrlo rado 8-) prije nego sto ti odg evo jedan kviz..ko pobije moj argument dobija od mene 50 km

Znaci zuti su krivi - sto i njih nisu ogradili ?
veljaca

#45 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

Skijaš wrote:
veljaca wrote:
Skijaš wrote:

Ovo je KŠC. Podjela djece koju su dogovorili SDA i HDZ jeste problem, a po presudi suda u Mostaru mora biti i eliminisan, ali o tom se u ovom slučaju ne radi. Ovo je KŠC i neka naprave bolju ogradu ako će tako onemogućiti da se i po njihovoj zgradi šara sprejom. I normalno da će u svom dvorištu organizovati sajmove, tja gdje će ? U Paklarevu ?
A zasto prave ogradu samo oko polovine svoje imovine ?
Zar ne bi trebala ograda oko cijele zgrade, da je zastite ?
Pa možda im niko s druge strane pod prozore ne parkira skutere.
Posto ne znam ( stvarno ), pitanje za tebe: Ko je vlasnik ove zgrade ?
Da li je i u gruntu podijeljena na dva dijela ili je kao jedna KČ ?
Warashii

#46 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Warashii »

Skijaš wrote: Šta želiš reći ? Da to što primaju dotacije njih obavezuje da finansiraju drugu školu i služe joj kao parking ?
MA ne zelim nista reci, samo pitam.
Iz kojih sredstava nastavnici primaju plate?
Cisto informativno.
Skijaš

#47 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

veljaca wrote:Posto ne znam ( stvarno ), pitanje za tebe: Ko je vlasnik ove zgrade ?
Hajde da se mi vratimo na početak, teza je bila da se ovdje radi o segregaciji djece. Dakle, ima li nekih dokaza da KŠCentri bilo gdje u BiH učestvuju u segregaciji djece ? Ne možete sad kopati po vlasništvu i finansiranju pretpostavljajući da će se naći nešto inkriminirajuće. Tema se tiče navodne segregacije.
Skijaš

#48 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Skijaš »

Warashii wrote:MA ne zelim nista reci
OK. Projekat razdvajanja djece kojeg se osmislilo pod budnim okom SDA i HDZ jastrebova jeste diskriminirajući, postoji sudska presuda da se to mora riješiti i na tom treba dalje graditi. A probleme ne treba tražiti gdje ih nema. Ako KŠC hoće da mijenja ogradu, neka mijenja ogradu.
veljaca

#49 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

Skijaš wrote:
veljaca wrote:Posto ne znam ( stvarno ), pitanje za tebe: Ko je vlasnik ove zgrade ?
Hajde da se mi vratimo na početak, teza je bila da se ovdje radi o segregaciji djece. Dakle, ima li nekih dokaza da KŠCentri bilo gdje u BiH učestvuju u segregaciji djece ? Ne možete sad kopati po vlasništvu i finansiranju pretpostavljajući da će se naći nešto inkriminirajuće. Tema se tiče navodne segregacije.
Evo neko je vec odgovorio ....
cindrlimindrli wrote:Kompletna zgrada je vlasnistvo katolicke crkve i davno je trebala biti vracena u njihovo vlasnistvo. Gradski krmci imali su i vise nego dovoljno vremena da ovakve gluposti sprijece izgradnjom nove skole koja bi sluzila svima i ne bi imala nakaradne boje i ograde.
Nije mi jasno kako vlasnik dozvoljava da mu se ugrozava imovina - bez obzira sto mu nije vracena - ipak je njegova ?

A ako ogradjivanje jednog dijela necije imovine i to betonskom ogradom, nije segragacija ( Segregacija (lat. segregare - razlučiti, rastaviti) je razdvajanje ljudi na osnovu različitih kriterija koji se u pravilu kose sa načelima ljudskih prava i sloboda ) - onda ja ne znam o cemu se ovdje radi .....
I ja ne govorim o KŠC ili MSŠ - nego o tome da se imovina jedan dio ogradjuje a drugi ne ..... a to nije nista drugo nego razlucivanje ....
kv99

#50 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by kv99 »

veljaca wrote:
Skijaš wrote:
Evo neko je vec odgovorio ....
cindrlimindrli wrote:Kompletna zgrada je vlasnistvo katolicke crkve i davno je trebala biti vracena u njihovo vlasnistvo. Gradski krmci imali su i vise nego dovoljno vremena da ovakve gluposti sprijece izgradnjom nove skole koja bi sluzila svima i ne bi imala nakaradne boje i ograde.
Nije mi jasno kako vlasnik dozvoljava da mu se ugrozava imovina - bez obzira sto mu nije vracena - ipak je njegova ?

A ako ogradjivanje jednog dijela necije imovine i to betonskom ogradom, nije segragacija ( Segregacija (lat. segregare - razlučiti, rastaviti) je razdvajanje ljudi na osnovu različitih kriterija koji se u pravilu kose sa načelima ljudskih prava i sloboda ) - onda ja ne znam o cemu se ovdje radi .....
I ja ne govorim o KŠC ili MSŠ - nego o tome da se imovina jedan dio ogradjuje a drugi ne ..... a to nije nista drugo nego razlucivanje ....
To je ono sto sam ja govorio citavo vrijeme ovdje, popravlja se dio jedne ti iste zgrade dok se drugi dio stavlja da propada , popravlja se dio gdje idu djeca koja imaju jedna krvna zrnca a ne popravlja dio sa djecom koja imaju druga krvna zrnca. Kao vlasniku bi mi sigurno stalo da sacuvam citavu zgradu ali izgleda da nije problem u cuvanju zgrade vec cuvanju principa segregacije. Da je bilo samo do ograde hajde , mogao bi da shvati to kao argument da zele da sacuvaju zgradu, ali kada se popravi samo pola krova onda je vise nego ocigledno da nije u pitanju zgrada.
Last edited by kv99 on 11/05/2012 13:17, edited 1 time in total.
Post Reply