Nova monogamija

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
anais_nin

#1 Nova monogamija

Post by anais_nin »

Nedavno je u New York magazine-u izasao clanak "New monogamy"...o novoj vrsti monogamije...u vezama....i brakovima...Poenta je da je da je "igranje" van veze dozvoljeno po obostrano ugovorenim pravilima...ne bas kao slobodna veza (u kojoj oba partnera mogu spavati s drugim ljudima) jer postoje nijanse, tipa druga strana se smije samo poljubiti s nekim drugim, sve karte moraju biti na stolu, o svemu se otvoreno razgovara :roll:

http://www.newyorkmetro.com/lifestyle/s ... index.html

Sta mislite o ovome? Da li biste vi mogli funkcionisati po ovom principu? Ili mislite da je ovo svejedno varanje? :D Nova monogamija? Da? Ne? Ikad na Balkanu? :D
jazzer

Post by jazzer »

Znajuci nas balkance mi bi odmah malo promijenili pravila.
Npr., nama je dozvoljno ''sa strane'' ali zeni nije :-D .
Mislim da nema nikave sanse za tako nesto.
Bar nema kod ljudi koje ja poznajem.
xygirl

Post by xygirl »

pa ne mislim da je varanje obzirom da je takav sporazum, e sad da li bi ja to mogla je vec druga prica :D
samo kako rece jazzer kod nas bi to zavrsilo kao "ja mogu, ali ti si zena" :D
anais_nin

Post by anais_nin »

ma ja znam par koji zivi u veoma maloj sredini, vjencani su, imaju 2 djece, ali zive po principu "slobodnog braka"...mislim ovde u BiH...Za divno cudo ne frcera po tom sovinistickom principu, nego i ona ima sva ista "prava" kao i on :D meni licno veoma veoma bizarno..posto nisu to neki anonimni daleko odrasaji, sve se nekako krece u istom krugu ljudi :roll:

ali sta ako je u pitanju samo privlacnost prema nekoj drugoj osobi van okvira veze i recimo poljubac? :D je li to nekako "prihvatljivije" nego sex s nekim drugim? ili je sve to isto? :D
pirmin

Post by pirmin »

Ima ljudi kojima je ljubav totalno marginalna pojava u zivotu,pojava kojoj pridonose paznju kao i lanjskome snijegu.
Kod njih ova vrsta monogamije funkcionise bez problema.
Kod mene ne,cak i kad bi zivio u najvecoj svjetskoj metropoli.
Koliko god to stereotipno zvucalo. :)
idic

Post by idic »

Čovjek je po prirodi posesivno biće i teško da ti može biti svejedno za nekog koga voliš da se sa nekim drugim i poljubi.
Po prirodi nisam nešto ljubomorna i moj muž ima moje neograničeno povjerenje, ali srce bi mi puklo da znam da me vara sa nekom drugom ženom. 8-)
idic

Post by idic »

Nikad nisam razumjela svingere, kako to može da funkcioniše da jedno drugo gledaju u preljubi.
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

Isto sranje, samo izmišljaju nova pravila kako bi našli opravdanje da ne žive kako je normalno. Nikad robom zapadnjačke jebologije...
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

zašto to jednostavno nisu nazvali poligamija :D :? :? :?
Zox

Post by Zox »

MRAVOJED wrote:zašto to jednostavno nisu nazvali poligamija :D :? :? :?
Zato sto ne bi zavrsili u novinama.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

pa jasno mi je to :D
al zašto je anais nasjela na to :D :D :D il nije al je htjela završit na forumu :D :D :D :D :D
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

A i ona surfa svukud brateeeee :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

MRAVOJED wrote:zašto to jednostavno nisu nazvali poligamija :D :? :? :?
pa zato sto nije bas ovako:

Image

:lol: :D nije u pitanju samo fizicki kontakt sa osobama van veze...u nekim slucajevima ga nema :roll: nego recimo cak i u situacijama kad jednog od partnera privuce nego treci, prica se o tome nadugo i nasiroko, smije li ovo, smije li ono :roll: mislim meni cudno u svakom slucaju :roll: kakve se sve vrste odnosa razvijaju :D
anais_nin

Post by anais_nin »

MRAVOJED wrote:pa jasno mi je to :D
al zašto je anais nasjela na to :D :D :D il nije al je htjela završit na forumu :D :D :D :D :D
:lol: :D nije u pitanju nasjedanje, nenasjedanje, nego novi "trendovi" :D zanimljivo kako se sve ljudi dovijaju da bi izbjegli pravila monogamije :D
mr2

#15 Re: Nova monogamija

Post by mr2 »

anais_nin wrote:Nedavno je u New York magazine-u izasao clanak "New monogamy"...o novoj vrsti monogamije...u vezama....i brakovima...Poenta je da je da je "igranje" van veze dozvoljeno po obostrano ugovorenim pravilima...ne bas kao slobodna veza (u kojoj oba partnera mogu spavati s drugim ljudima) jer postoje nijanse, tipa druga strana se smije samo poljubiti s nekim drugim, sve karte moraju biti na stolu, o svemu se otvoreno razgovara :roll:

http://www.newyorkmetro.com/lifestyle/s ... index.html

Sta mislite o ovome? Da li biste vi mogli funkcionisati po ovom principu? Ili mislite da je ovo svejedno varanje? :D Nova monogamija? Da? Ne? Ikad na Balkanu? :D

stara stvar bar u holandiji :D :D prijateljica moje zene ima ovakvu vezu,na pocetku mi je bilo malo cudno,dok mi je sad logicno
anais_nin

#16 Re: Nova monogamija

Post by anais_nin »

mr2 wrote: stara stvar bar u holandiji :D :D prijateljica moje zene ima ovakvu vezu,na pocetku mi je bilo malo cudno,dok mi je sad logicno
a sto ti je sad najednom logicno? :D sta je to s prijateljicom? :lol:
Kareem Abdul-Jabbar

#17 Re: Nova monogamija

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

anais_nin wrote:
Sta mislite o ovome? Da li biste vi mogli funkcionisati po ovom principu?
:D:D without me!! :D:D

:D:D ljubomorno sam pashche!!! :x:D:D

ImageImageImageImageImageImageImage
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Razbijaju monotoniju i dokonost a to već govori :D :D da su većinu problema riješili :D a da opet nemaju :D ili neće da imaju razloga da potpuno izađu ........iz Zone sumraka :oops: .
Realno rečeno .....od monogamije ni traga :D u svemu :D .
I ako je ovo viza za EU ( osvrt na Holandiju :D i da je to logično sada ) onda bez mog doprinosa :D :D mada je to u trendu ........očito :D :D
Post Reply