Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#701 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Dobro jaro ti si lagan i neke prosječne visine, ali vala ni tebi pozadi nije bilo komotno. Naprijed je i meni ok, jebaji ga malo koje auto te klase nema dovoljno mjesta za vozača.
Znam šta pričam jer sam imao dvije 190-ke u vremenu kada su one bile mlađe, nekih 12-15 godina. Jednoj sam radio pragove, a eto auto do 15 godina. Oko onih čepova trule skroz.
Znam šta pričam jer sam imao dvije 190-ke u vremenu kada su one bile mlađe, nekih 12-15 godina. Jednoj sam radio pragove, a eto auto do 15 godina. Oko onih čepova trule skroz.
- sema911s
#702 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
ova moja je jos na selu ,.,.radi
,., a truhla jedino nije na krovu,., ostalo,., za nepovjerovat kako auto staro 20i kusur godina truhne, hahahaha a oni cepovi samo pur pjene ,., bar sam ja tako rijesio, kada otpadne metal prefarbaspur pjenu moze tako 100godina,.,
- Bakir1
#703 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
imam priliku da se provozam i da provozam ovog ljepotana,ado-šampion wrote:
Medjutim, ljudi pocnu udarati gluposti i pretjerivati, eto ispade Mercedes iz 80-ih bolji od Passata 2008.![]()

78 godine je taj auto imao klimu i abs, cak smo isli do splita sa njim, pasat iz 2008 je za ovo AUTO kariola, kolica, tacke
ja cu i dalje nostalgicno da se vozim u ovakvim autima od prijatelja, drugi neka furaju modu
i da pored cinjenice da je u njemu najmanji motor 280se i da ima samo 4 brzine taj auto i dan danas ide preko 200 km/h
- sema911s
#704 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
cika bakireee1,., moze krug,,
- Bakir1
#705 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
moze za 10.000 eur jer vlasnik ima novu igracku, 944 s2 
-
Tkanton
#706 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Aha pogresno sam te skonto, al isto je na kraju....... ja cu reci naravno da tih starijh mercedesa ima da su udobnij i lagodnij za voznju od recimo eto danasnjeg passat ali nije samo bit u tome, uzmi ti tog starog mercedesa i recimo da ga drzis kao glavno auto, prelazi sa njim godisnje 30 000 pa ces vidjet jel valja ili ne dobar je on da se provozas i to je to, zato i postoje oldtimeri i mislim da tu prica zavrsava oko toga, ja razumijem svog djeda od 90 g kad kaze da je fico i danasnje auto isto, kaze masina tam masina vamo sta moze bit drugacijeado-šampion wrote:Ne poredi niko drug Mercedesa i VW, naravno to dvoje nije isto.Tkanton wrote:Ja vas stvarno ne razumijem vi poredite passata i mercedesa pa gdje to ima, to je ko da poredis avion sa helikopterom nema veze sa vezom..... zna se za koga je mercedes a za koga passat a sad sto u Bosni svi koriste i jedno i drugo a njihova max potreba je mozda vrh golf 4 ili neki renoic ili citroen to je druga stvar
Medjutim, ljudi pocnu udarati gluposti i pretjerivati, eto ispade Mercedes iz 80-ih bolji od Passata 2008.![]()
Ljudi navikli na blagodati modrnih auta pricaju po eto satro nekom sjecanju i nostalgiji za starim autima. Jbt 90% Mercedesa iz 80-ih i 90-ih sto se ovdje voze nemaju klimu. Ljudi su toliko navikli na klimu da su zaboravili kako se na +35 voziti bez klime taman da auto lebdi po cesti. Da ne idem sa stvarima kao sto su neposjedovanje serva (i oni koji su imali za danasnje pojmove to je smijesan servo), el. podizaca, itd, itd, svih sitnica koje cine zivot i voznju laksim. Jarane kreni negdje s Mercedesom bez serva i klime na +35 pa cu te pitati o njegovoj udobnosti.
Da ne pricam o atmosferslim dizelasima koji su isto tako u 90% tadasnjih Mercedesa prisutnih na bh cestama, i njihovoj "kulturi" rada...
Najbolji jaran je imao BMW 535i E34, koji je imao od polu-automatske klime, do elektricno pokrentanih koznih sjedala, el. stakala, serva, itd itd, pa opet kad se poredi s danasnjim autima fali mu svasta nesta, najkrace receno auto je pregazilo vrijeme i jedino sto je na njemu u dobro u poredjenju danasnjim autima je redni sestak. I nostalgija da su se eto tad pravila auta a sad se ne prave.Kao "buraz to je napravljeno kad su se stvari pravile kako treba".
a sto se tice poredjenja auta, recimo ja imam golfa 4 2003 godiste i meni je dobar, kad sjedem u zetovu octaviu 2009 g i nema neke razlike osim velicine i sto se vidi da je novije auto al one plastike sto klepcu i pucaju prilikom svakog naglog skretanja, pa onda sjedem u ocevog passata 2007 g razlika naspram mog golfa i octavie duplo veca, nema kleptanja plastike, prostrano izolacija i td ono bas se primijeti razlika u kvaliteti..... zatim sjedem u mercedesa S klasu, ma daj covjece nema smisla da poredis ista od ovog navedenog ko da sjedis u sobi i vozis igricu inamce mercedes je 2012 g imo sam jos priliku da sjedem u porcshe cayenne i nema bas neke velike razlike osim sto je u porchea bio jaci motor i sto mi je nekako to sve modernije vidi se da je za neku srednju dob ni staro ni mlado...... sto hocu da kazem cijena ti sve kze
-
citroen xm
#707 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Ovaj Mercedes čiju sliku je Bakir okačio je ljepši i ugodniji za vožnju od Pasata 2014. g. Drugo, što se tiče oldtajmera, ima ih u svakakvom stanju. Ali dobro očuvan oldtajmer pogotovo više klase kao što je ova Mečka, uz redovno održavanje manje će gllavobolje zadavati od Pasata B6 starog 7-8 godina. Jednostavno na tim autima je sve kvalitetno napravljeno, a nema glupe elektronike, senzora, čipova, dizne nisu tako osjetljive.... Jedino limarija može biti lošije zaštićena, mada ni novim autima se dešava da ekspresno hrđaju.
- sema911s
#708 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
iskreno citras ovaj avtic je udobniji od svih auta do nekih 60k€,.,., mozda cak i od skupljih razvikanih limuzina,.,.citroen xm wrote:Ovaj Mercedes čiju sliku je Bakir okačio je ljepši i ugodniji za vožnju od Pasata 2014. g. Drugo, što se tiče oldtajmera, ima ih u svakakvom stanju. Ali dobro očuvan oldtajmer pogotovo više klase kao što je ova Mečka, uz redovno održavanje manje će gllavobolje zadavati od Pasata B6 starog 7-8 godina. Jednostavno na tim autima je sve kvalitetno napravljeno, a nema glupe elektronike, senzora, čipova, dizne nisu tako osjetljive.... Jedino limarija može biti lošije zaštićena, mada ni novim autima se dešava da ekspresno hrđaju.
-
ado-šampion
#709 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Mercedes je na 190 nekad od prije 90. ugradjivao cvrsca sjedista jer je bilo dosta prituzbi na izdrzljivost sjedista. Jaran mi je imao 190D '91. godiste, meni je on bio dibidus neudoban, pretvrda sjedista, ovjes koji u kabinu prenosi gotovo svaku neravninu, motor trese, itd.
Medjutim... Da zakocis s ovim Mercedesom sta stoje treba mu minimum 45 metara i to kad citav kocioni sistem izmijenis, ne daj Boze da se sudaris, siguran je na nivou auta s 2 zvijezice.
U to familiju staviti i to voziti, neka hvala. Kao oldtimer da, inace ne. Hvala Bogu pa imam za moderno auto.
Da dodam, to sto mu nista nece otici je zato sto nista i nema da ode...
535i je bio redni sestak i u startu je bio top model u ponudi. Kasnije su ga zamijenili s 540i koji je bio V8, a u isto vrijeme u ponudi se pojavio i 530i koji je isto bio V8, tako da to moze zbuniti.GaRGa wrote: E34 535i je V8 nije R6
Mercedes je prelijep, ovakav isti jedan stoji ispred moje zgrade, ne mice, mislim da vlasnik nema pare da ga popravlja.citroen xm wrote:Ovaj Mercedes čiju sliku je Bakir okačio je ljepši i ugodniji za vožnju od Pasata 2014. g. Drugo, što se tiče oldtajmera, ima ih u svakakvom stanju. Ali dobro očuvan oldtajmer pogotovo više klase kao što je ova Mečka, uz redovno održavanje manje će gllavobolje zadavati od Pasata B6 starog 7-8 godina. Jednostavno na tim autima je sve kvalitetno napravljeno, a nema glupe elektronike, senzora, čipova, dizne nisu tako osjetljive.... Jedino limarija može biti lošije zaštićena, mada ni novim autima se dešava da ekspresno hrđaju.
Medjutim... Da zakocis s ovim Mercedesom sta stoje treba mu minimum 45 metara i to kad citav kocioni sistem izmijenis, ne daj Boze da se sudaris, siguran je na nivou auta s 2 zvijezice.
Da dodam, to sto mu nista nece otici je zato sto nista i nema da ode...
-
citroen xm
#710 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Mercedes je udoban dok se ne susretne sa hidrauličarem.
Šalu na stranu, od njemaca je najudobniji.
Što se tiče sigurnosti, siguran je onoliko koliko ti pametno voziš. Eno za Vaskrs u Šapcu manijak ubi sebe i još četvero u modernom tenku zvanom Q7. A inače tebe Ado prozivaju za neki Daihatsu, kako njega smiješ voziti?
Da dodam: Nema ništa, a ima sve.
Što se tiče sigurnosti, siguran je onoliko koliko ti pametno voziš. Eno za Vaskrs u Šapcu manijak ubi sebe i još četvero u modernom tenku zvanom Q7. A inače tebe Ado prozivaju za neki Daihatsu, kako njega smiješ voziti?
Last edited by citroen xm on 24/04/2014 16:10, edited 1 time in total.
- sema911s
#711 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
ado kako ne kontas jedno se voli drugo je potreba,., pa bas iz te potrebe smo sisli sa grane, izasli iz pecine,,
ova stara Auta jesu za dusu, ali kada pogledas sta novi nude, jbga ljudi smo i uvjek gledamo da idemo naprijed, uvjek tezimo necemu boljem,. ovaj merc jest super i mnogi bi ko ja guzice dali,., ali ga niko nebi svaki dan koristio ipak je to za dusu,., ne za potrebuu
ova stara Auta jesu za dusu, ali kada pogledas sta novi nude, jbga ljudi smo i uvjek gledamo da idemo naprijed, uvjek tezimo necemu boljem,. ovaj merc jest super i mnogi bi ko ja guzice dali,., ali ga niko nebi svaki dan koristio ipak je to za dusu,., ne za potrebuu
- sema911s
#712 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
iskreno meni se hidraulika nesvidja nikako,., kolega ima c5 i nekoo cudan osjecaj, tup,paperjast,. jest to super nista ne osjetis, ko da auto ne ide po cesti vise slici (howercraftu kako se to zove kod nas) ocekujes rupu ono nista se ne desi,.,citroen xm wrote:Mercedes je udoban dok se ne susretne sa hidrauličarem.Šalu na stranu, od njemaca je najudobniji.
-
citroen xm
#713 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Za mene, a i za mnoge je to najbolje vješanje u istoriji automiblske industrije. Jednostavno ima previše prednosti. Nije džaba RR kupio licencu, a Merc tražio pa nije dobio. Onda pokušavao sam u baš mislim ovoj generaciji S klase kao sa Bakirove slike, pa je to bio užas. Bučno, traljavo...
-
ado-šampion
#714 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Da se ne vracamo sad opet na to, samo cu reci Daihatsu staje za 40 metara sa stoje i siguran je ekvivalentu od tri do cetiri zvijezdice na NCAP testu. A kupljen je 2002. godine kad je bio manje od 5 godina star. Danas bih radije bio bez auta nego kupio nesto tako staro.citroen xm wrote:Mercedes je udoban dok se ne susretne sa hidrauličarem.Šalu na stranu, od njemaca je najudobniji.
Kad ti pjesak izleti ili budala naleti na tebe nema tu neke pameti vjeruj mi. Sve je do auta.
Posto vidim da se vec palis i nasao si se prozvan, zelim reci da mi nije bio cilj da ikoga prozivam i blatim... jedno je kad neko nema za bolje (takvo nam je stanje u drzavi da ne ulazimo sad kako i zasto), a drugo je kad neko nema za bolje, a pravda se da je to losije (citaj: starije) isto kao i ovo novo.
To nema nista a ima sve, to je najbolji dokaz zasto smo u qrcu i kako je lako jednom Bosancu lako da potare 30-40 godina napretka, ko biva kad smo mi zaledili u kasnim osamdesetim (u najboljem slucaju), ovi sto su napredovali su budale svi redom.
-
citroen xm
#715 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Nisam se uopšte našao prozvanim niti palio, ne vozim ni ja tog Mercedesa. Taj Daihatsu iz 1997. je ekvivalent današnjoj jednoji ili nijednoj zvjezdici tako da...
Jesi li siguran da i sada neće naletiti budala sa jačim autom od tvog ili recimo neki šleper. Sve je do sreće.
Ta priča je malo bezvezna. Lijepo je i dobro što su današnja auta sigurnija. Ali ispade da su nekada za volanom svi ginuli, a danas ne gine niko. E nije baš tako, čak i procenti nisu previše različiti.
Nova auta i daju previše samopouzdanja pa se lako gine. Vidiš na masu tema da je uz Ivan malo 100 konja.
Jesi li siguran da i sada neće naletiti budala sa jačim autom od tvog ili recimo neki šleper. Sve je do sreće.
Ta priča je malo bezvezna. Lijepo je i dobro što su današnja auta sigurnija. Ali ispade da su nekada za volanom svi ginuli, a danas ne gine niko. E nije baš tako, čak i procenti nisu previše različiti.
Nova auta i daju previše samopouzdanja pa se lako gine. Vidiš na masu tema da je uz Ivan malo 100 konja.
-
todd_smith
#716 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Najbolji komentar u ovih 30 stranicaMr.Fundamental wrote:Jel se ti to zezaš, ili je fakat ovo Izet Hajrović kupio?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Izetovo, Izet kupio sebi, neka je, halal mu bilo, noge mu se pozlatile, svaka mu dala sem moje.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
ado-šampion
#717 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Po kojoj si magiji skontao ovo sto sam podebljao pitam se.citroen xm wrote:Nisam se uopšte našao prozvanim niti palio, ne vozim ni ja tog Mercedesa. Taj Daihatsu iz 1997. je ekvivalent današnjoj jednoji ili nijednoj zvjezdici tako da...
Ako po tvome gledas u vakat niko nije stavljao dijete u sjedalicu pa danas stavlja svako ko ima imalo pameti. Malo je pretenciozno (da ne kazem glupo) potcijenjivati 30-40 godina tehnoloskog napretka.
- Industrialyzer
#718 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Danas se malo vozio CLA 220 CDI, AMG optika, auto se ubilo za privodjenje zena 
-
klixo
#719 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!
Dobar samo da je malo veci , kraj njega svako drugo auto ko tenk.Industrialyzer wrote:Danas se malo vozio CLA 220 CDI, AMG optika, auto se ubilo za privodjenje zena
Za tatinih curica se ubio
-
citroen xm
#720 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!
Kao prvo, nisam podcjenio uopšte tehnološki napredak već sam reagovao na tvoju bezveznu izjavu da ne bi smio voziti porodicu u onoj Mečki, a eto smiješ u tom japancu iz 1997.ado-šampion wrote:Po kojoj si magiji skontao ovo sto sam podebljao pitam se.citroen xm wrote:Nisam se uopšte našao prozvanim niti palio, ne vozim ni ja tog Mercedesa. Taj Daihatsu iz 1997. je ekvivalent današnjoj jednoji ili nijednoj zvjezdici tako da...
Nova auta i daju previše samopouzdanja pa se lako gine. Vidiš na masu tema da je uz Ivan malo 100 konja.![]()
Ako po tvome gledas u vakat niko nije stavljao dijete u sjedalicu pa danas stavlja svako ko ima imalo pameti. Malo je pretenciozno (da ne kazem glupo) potcijenjivati 30-40 godina tehnoloskog napretka.
Rekao si sam da je taj japanac ekvivalent autu sa 3-4 zvjezdice. Da bi skontao ono što sam rekao ne treba magija već čista logika.
-
jefferson
#721 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Dobro su se sjetili.Seawolf wrote:Greška. Odgovor na 8-stepeni ZF-of automtski mjenjač je 9G-TRONIC.jefferson wrote:... Danas BMW i Audi voze na ZF 8 brzina (iako ima razliek izmedju BMW i Audija) u BMW-u M mdoelima mozes dobiti DCT, a u Audiiju DSG sa 7 brzina. Odgovor MB-a: redizajnirani 7 g-tronic...
http://www.motorauthority.com/news/1085 ... speed-auto
- Qler
#722 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Cekali tebe da ih prozoves, da se postide 
-
ado-šampion
#723 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!
Nisam ja uopste rekao da ne bih smio, nego sam samo poredio danasnja i tadasnja auta s aspekta sigurnosti. Opet kazem poredimo neuporedivo.citroeenxm wrote:
Kao prvo, nisam podcjenio uopšte tehnološki napredak već sam reagovao na tvoju bezveznu izjavu da ne bi smio voziti porodicu u onoj Mečki, a eto smiješ u tom japancu iz 1997.
Rekao si sam da je taj japanac ekvivalent autu sa 3-4 zvjezdice. Da bi skontao ono što sam rekao ne treba magija već čista logika.
I sta sad ti hoces da kazes da je taj Mercedes iz 78. isto siguran kao Japanac iz 97, makar on nemao zvucno ime? Kao to isto? Bas me nasmija.
Opet ti ne kontam ovu magiju kako auto s 3-4 zvijezdice spade na 1 ili nijednu. Cetiri zvijezdice na NCAP testovima 97. su iste kao i 4 zvijezdice danas. Ali nije ni bitno odosmo od teme....
- golfiista
#724 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!
Ti nisi normalan. Znaci, nisi normalan.Bakir1 wrote:imam priliku da se provozam i da provozam ovog ljepotana,ado-šampion wrote:
78 godine je taj auto imao klimu i abs, cak smo isli do splita sa njim, pasat iz 2008 je za ovo AUTO kariola, kolica, tacke
ja cu i dalje nostalgicno da se vozim u ovakvim autima od prijatelja, drugi neka furaju modu
i da pored cinjenice da je u njemu najmanji motor 280se i da ima samo 4 brzine taj auto i dan danas ide preko 200 km/h
- Bakir1
#725 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
volim i ja tebe
dobro je da se ukus mjeri kolicinom novca
dobro je da se ukus mjeri kolicinom novca