Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Qler

#651 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Qler »

napalaga hrdja tu zbog onih hromiranih dijelova, a vala ni htcak ne bi se mogao provuci...
mefistofilis

#652 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mefistofilis »

bombastican naslov na klix-u

Sokantno: Auto staro 20 godina sa devet vlasnika napala hrdja!!!
Bakir1

#653 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

ado-šampion wrote:
Bakir1 wrote:malo je reci da potezanjem r5 ispadas glup ali eto, neka ti bude necu ti odgovoriti koliko ja i kakvih automobila imam.
to koliko ja radim i sta radim nije nikakav argument za bilo sta osim za to da stavljas u negativan kontekst mogu ti reci ovako sa sluzbenim autom-ima presao sam preko 30.000 km od pocetka godine.
zelim ti jos puno fascinacije puncevim grobom sa 300.000 km, otvorili su ti se vidici pravo :lol:
Ne znam sta ocekujes, ti prvi meni patroniziras kao prosiri vidike, nisi ni u sta sjeo osim japanca iz 97. :roll: Otkud ti pa znas u sta sam ja sjeo?

Nisam ja uopste fasciniran Passatom, ali vala za Ronole i Mercedese s kraja osamdesetih je space shuttle. Makar je na 160 na sat skroz tih unutra, ne zvuci kao da si usred cunamija kad predjes stoju . :lol:
mozda jesam malo, ali otkada se taj pasat pojavio u tvome zivotu postao je referentan za pricu o svemu, kvalitetu, trajnosti, evo sad i za udobnost, s time u vezi da se naslutiti fasciniranost, a to u sta si ti sjeo i pricu o tome koliko zaradjujes to je za neke druge sfere drustva.
vozis se u autu par puta i time se automatski kvalifikujes da dajes sud o tom autu?
vozio sam i ja par puta po 5 km neka auta, strasna, pa ne vidim da ih spominjem kao referencu?
razlika je velika kada sa autom krenes na odmor i kada ti je auto radno pomagalo, sama svrha tog putovanja moze dati drugaciji sud o autu, iz tog razloga, ne iz bilo kojeg drugog, koliko kod da si zelio pricu u tom pravcu okrenuti, pozvao sam te da ides do bosanske krupe u ljubljenom pasatu pa ces valjda sutradan biti mjerodavan da kazes koliko je udoban.
ja sam imao srecu, za razliku od tebe, da se vozim na duze relacije sa r30, r25, pa takvo iako daleko sjecanje jos uvijek moze posluziti za usporedbu sa b6.
i reci cu ti ovo, mercedes w116 sa kraja sedamdesetih je bio, ostao i ostati ce auto za pasata b6
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#654 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by bitanga_sa_otesa »

ado-šampion wrote: Otkud ti pa znas u sta sam ja sjeo?
jesi se vozio u jetti pozadi?
ado-šampion

#655 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by ado-šampion »

Bakir1 wrote: mozda jesam malo, ali otkada se taj pasat pojavio u tvome zivotu postao je referentan za pricu o svemu, kvalitetu, trajnosti, evo sad i za udobnost, s time u vezi da se naslutiti fasciniranost, a to u sta si ti sjeo i pricu o tome koliko zaradjujes to je za neke druge sfere drustva.
vozis se u autu par puta i time se automatski kvalifikujes da dajes sud o tom autu?
vozio sam i ja par puta po 5 km neka auta, strasna, pa ne vidim da ih spominjem kao referencu?
razlika je velika kada sa autom krenes na odmor i kada ti je auto radno pomagalo, sama svrha tog putovanja moze dati drugaciji sud o autu, iz tog razloga, ne iz bilo kojeg drugog, koliko kod da si zelio pricu u tom pravcu okrenuti, pozvao sam te da ides do bosanske krupe u ljubljenom pasatu pa ces valjda sutradan biti mjerodavan da kazes koliko je udoban.
ja sam imao srecu, za razliku od tebe, da se vozim na duze relacije sa r30, r25, pa takvo iako daleko sjecanje jos uvijek moze posluziti za usporedbu sa b6.
i reci cu ti ovo, mercedes w116 sa kraja sedamdesetih je bio, ostao i ostati ce auto za pasata b6
No hard feelings Bakire, i ja sam mozda pretjerao, ali prvi si poceo provocirati ruku na srce, na najobicniju diskusiju i neslanu salu poceo si provocirati pricom o "puncevom Passatu".

Ja sam se s tim Passatom druzio 5 dana u komadu, tokom tih dana presao preko 1200 km, prije toga jedan citav dan, da ne racunam ovo povrenemo i pomalo. Ti imas vise iskustva, ok, napisao sam ti odmah gore postujem. Ali jarane nije valjda da ocekujes da ljudi pisu o autima samo kad imaju s istim prebacenih 20-30 hiljada kilometara? Pa ko je onda relevantan na ovom podforumu i cemu rasprave? Mozemo ga odmah zatvoriti. Evo ova ista tema, 27 stranica se pise o necemu sto je vidjeno samo na slikama.
Mozda je 5 dana s autom malo da se donese neki sud, ali i 5 dana je nesto u poredjenju s tim da se neko provozao na prezentaciji, ili otisao s jaranom na Carsiju na kafu, ili gledao u salonu, ili vidio u automagazinu, sto su najcesci primjeri kad se raspravlja o odredjenom modelu na ovom forumu.

A sto se tice Passata konkretnog, puncevog kako ga ti nazivas, jedino sto mene fascinira na tom autu je to sto nakon 300 k km izgleda i vozi kao nov auto. Ostalo je sve prosjek ali dobar prosjek, ni u cemu se ne istice, ali ni u cemu ni ne zaostaje. Tipican VW. Inace kad donosim sud o autu ne gledam da me auto fascinira, nego gledam sta meni konkretno nudi za ulozeni novac. Bez razlike imao on bedz VWa, BMWa, Pezoa, Mercedesa...
Bakir1

#656 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

jel ti taj pasat od punca?
jesam li sta slagao?
ja vozim sluzbeni, da bude privatni kroz pricu ne bih se ni nasalio, jer nemam para za istog a i da imam ne bi bio moj izbor.
da bi bio relevantan sud o bilo cemu, nije dovoljno voziti neciji auto, nego ga odrzavati, paliti na minus 20, registrovati, korisititi kao svoj.
eh sada naprdjivanja od ljudi koji imaju povrsan kontakt sa vozilom o tome kako je najbolje nesto najstrasnije za mene nisu misljenja nego pisanje uz vjetar.
u skladu sa time, izvinjavam se sto sam vulgaran, nema smisla vise polemisati bas ni kao o najnovijoj s klasi
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#657 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mali_milojica »

Passat B5.5 je S klasa za Passata B6 sto se udobnosti tice.
Vozio se u oba na dugim turama,Passata B6 sam dobro zapamtio,odnosno,moja ledja i guzica. Put Sarajevo-Cazin sam proveo na jednom guzu,jer sam ih naizmjenicno odmarao. A auto u Fullu,sa profilisanim sjedistima,komb koza-alcantara,DSG mjenjac,navigacija,godinu star bio sa nepunih 30 kkm na ledjima. B6 ni u fabrici nije udoban,a kamoli na cesti.
johntra

#658 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by johntra »

Pa dobro, dok se to razgazi guzicama...zato ovi koje dovlače iz Njemačke sa 125.000 km na satu, njih treba uzimati...taman su im fino guzovima omekšana sjedišta... :D
ado-šampion

#659 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by ado-šampion »

Bakir1 wrote:jel ti taj pasat od punca?
da bi bio relevantan sud o bilo cemu, nije dovoljno voziti neciji auto, nego ga odrzavati, paliti na minus 20, registrovati, korisititi kao svoj.
Slazem se s tobom, samo onda u tom slucaju podforum kao ovaj nema smisla. Kod danas ovdje od clanova ima novo auto? Ili jos bolje ko ima novije auto? Ako cemo pricati o autima proizvedenih izmedju 1980. i 2000, onda ima smisla. Inace je 90% price iz automagazina, "vozio se s jaranom", "vozio od punca/prijatelja", "vozio na promociji" i slicno. I sama ova tema je isto takva.

Evo da ja sutra-prekosutra otvorim temu BMW serije 1 prve gen. koji evenutalno hocu da kupim, ima li jedan covjek na ovom forumu koji je vozao odrzavao, javice se mozda jedan, dva maksimalno. Ostalih ce se 5-6 javiti s iskustvima koje imam i ja, kao sto je razgledao pola sata kod Kramara jedinicu, upalio je i to je to. A to je auto koje se prestalo proizvoditi prije 3 godine.
Bakir1

#660 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

i ko ima relevantan sud o tom autu?
od koga bi volio dobiti savjet od vlasnika ili od samoprozvanog poznavaoca?
i ne pricamo o novinarima koji testiraju vozila, posto znam da ima i takvih, jer imaju poprilican uzorak za usporedbu
Last edited by Bakir1 on 21/04/2014 11:09, edited 1 time in total.
ado-šampion

#661 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by ado-šampion »

Bakir1 wrote:i ko ima relevantan sud o tom autu?
od koga bi volio dobiti savjet od vlasnika ili od samoprozvanog poznavaoca?
Pa naravno od vlasnika razumijemo se, samo hocu da kazem da ovo nije relevantan forum za to i tesko da je i jedan u BiH. Sve je naglabanje, raspravljanje, kako bi neko eventualno dobio neku informaciju koju je preskocio na drugim mjestima...
golfiista

#662 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by golfiista »

johntra wrote:Pa dobro, dok se to razgazi guzicama...zato ovi koje dovlače iz Njemačke sa 125.000 km na satu, njih treba uzimati...taman su im fino guzovima omekšana sjedišta... :D

pošteno :thumbup:
Bakir1

#663 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

na ovom pdf-u se prica o automobilima, ima raznih korisnika, novinara, mehanicara, prodavatelja, taksista, svega ima, ljudi koji se krecu u odredjenim krugovima, u kojima se moze saznati malo vise od "lovackih" koje se valjaju na kafama i sijelima.
ja kada udjem kod prijatelja, mnozina, u servise, i u istima vidim vise b6 pasata sa slicnim problemima jesam li relevantan da pricam o tom problemu iako isti nisam dozivio?
ado-šampion

#664 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by ado-šampion »

Bakir1 wrote:na ovom pdf-u se prica o automobilima, ima raznih korisnika, novinara, mehanicara, prodavatelja, taksista, svega ima, ljudi koji se krecu u odredjenim krugovima, u kojima se moze saznati malo vise od "lovackih" koje se valjaju na kafama i sijelima.
ja kada udjem kod prijatelja, mnozina, u servise, i u istima vidim vise b6 pasata sa slicnim problemima jesam li relevantan da pricam o tom problemu iako isti nisam dozivio?
Jesi ali ipak to je daleko od toga sto si gore napisao "kad vozis i odrzavas". :)
Bakir1

#665 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

udobnost, troskove odrzavanja moze ti reci samo vlasnik (eventualno korisnik kakav sam i sam), kvarljivost moze ti reci bilo ko ali ne smije biti izolovan slucaj tako da...
hvalospjevi su uzorokovani privremenom fascinacijom dok su kritike malo sadrzajnije ;-)
Qler

#666 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Qler »

Ja sam neki dan odvezao Sarajevo - Travnik - preko Vlašića do Banja Luke - Sanski Most - Ključ - Mrkonjić grad - Jajce - Travnik - Sarajevo sa svojim Mondeom, i vala, nije mi bio neki napor... proveo sam cca 9-10 sati samo u voznji... jos je tvrdji na ljetnim 17'' 215/45 nego na fabričkim 205/55 R16...
filippe

#667 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by filippe »

Evo vidim još jedna je isporučena S350 4M Long :D :D

http://www.autolijanovici.com/index.php ... 8&Itemid=1
drndalo

#669 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by drndalo »

Bakir1 wrote: hvalospjevi su uzorokovani privremenom fascinacijom dok su kritike malo sadrzajnije ;-)
Njegose, jesil' to ti...? Uh, ova ti je stvarno duboka, i jedna od najboljih tvojih... Kratka i jebitacna! :thumbup:
Bakir1

#670 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

:D
njegos :D
lako je tudjim gloginje mlatit :lol:
titinho

#671 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by titinho »

Fkt najsmijesnij i najtuznija je prica o Mercedesovoj hrdji, ko god ne moze da nadje manu Mecki pocne pricat o hrdji jer vide 2-3 auta od 150 na autoscoutu koji su zahrdjali jer su udarani i lose odrzavani i onda pocne neka suplja prica kako su oni vidjali neke macke ulazile u auto itd.

Neki dan gledam Passat b5 lijeva strana sva istruhla, sta to znaci ? VIdio sam ih i milion koji nisu !
citroen xm

#672 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by citroen xm »

Vala najsmješniji si ti koji ovde braniš neodbranjivo. Evo da te malo razočaram, nije hrđa jedina mana ali jeste najveća. I jadno je što auto od 100000 hrđa brže nego neko od 20000.
titinho

#673 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by titinho »

citroen xm wrote:Vala najsmješniji si ti koji ovde braniš neodbranjivo. Evo da te malo razočaram, nije hrđa jedina mana ali jeste najveća. I jadno je što auto od 100000 hrđa brže nego neko od 20000.
Jadnije je sto ti imas kompleks od Mercedesa !
Vrati se francuzima, inace poznatoj autoindustriji kao jednoj od najboljih u Francuskoj !
_mufljuz_

#674 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

titinho wrote:Fkt najsmijesnij i najtuznija je prica o Mercedesovoj hrdji, ko god ne moze da nadje manu Mecki pocne pricat o hrdji jer vide 2-3 auta od 150 na autoscoutu koji su zahrdjali jer su udarani i lose odrzavani i onda pocne neka suplja prica kako su oni vidjali neke macke ulazile u auto itd.

Neki dan gledam Passat b5 lijeva strana sva istruhla, sta to znaci ? VIdio sam ih i milion koji nisu !
bruka mercedesa se vise ne pravi u Svabiji nego u Turskoj....obicno "laki" privredni program tj Sprinteri....
ta auta za kurac ne vrijede sto se tice lima (a ni motori nisu nista posebno)....
i ako tvoja prica stoji onda vrijedi da je svaki prilikom silazenja sa trake negdje cvaknut o cosak jer hrdjaju gore nego FIAT, PSA kombiji....

al svejedno nema veze sa S Klasom koja je mrak zivi na 4 tocka i pojam tehnike na 4 tocka danas.... :thumbup:
Seawolf

#675 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Seawolf »

_mufljuz_ wrote:
titinho wrote:Fkt najsmijesnij i najtuznija je prica o Mercedesovoj hrdji, ko god ne moze da nadje manu Mecki pocne pricat o hrdji jer vide 2-3 auta od 150 na autoscoutu koji su zahrdjali jer su udarani i lose odrzavani i onda pocne neka suplja prica kako su oni vidjali neke macke ulazile u auto itd.

bruka mercedesa se vise ne pravi u Svabiji nego u Turskoj....obicno "laki" privredni program tj Sprinteri....
ta auta za kurac ne vrijede sto se tice lima (a ni motori nisu nista posebno)....
Nikada niti jedan Mercedes-Benz SPRINTER nije izašao sa proizvodnih traka fabrika u Turskoj.

Svi oni koji su došli do nas (i do Turske), proizvedeni su u S.R. Njemačkoj u fabrikama u Düsseldorf-u (svi prve generacije do 2006-e i svi furgoni i kombiji druge generacije od 2006-e do danas) i Ludwigsfelde-u (sve šasije sa običnom i duplom kabinom druge generacije od 2006-e do danas).

Postoji (ili je nekad postojala) i proizvodnja za lokalna tržišta, u Argentini, Brazilu, Kini, Iranu i SAD-u (CKD montaža).
Post Reply