Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jefferson
#51 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Ja koliko znam kada je u pitanju odnos tezina-snaga, daleko je bitnije koliki je obrtni momenat, a toga ovaj motor ima i vise nego sto je dovoljno!
KS u dizelskim motorima i ne igra toliku ulogo, da li auto ima 258 ili 270ks ili 300ks, kod dizel motora je bitnije koliki je NM, na koliko obrtaja ih razvija, kako su rjesili turbo rupu itd.
Samo mi nije jasno sto ti inzinjeri nisu dosli na forum i trazili misljenja svih ovih inzinjera ovdje.
KS u dizelskim motorima i ne igra toliku ulogo, da li auto ima 258 ili 270ks ili 300ks, kod dizel motora je bitnije koliki je NM, na koliko obrtaja ih razvija, kako su rjesili turbo rupu itd.
Samo mi nije jasno sto ti inzinjeri nisu dosli na forum i trazili misljenja svih ovih inzinjera ovdje.
-
goran16v
#52 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Definitivno je popustila disciplina u Daimleru AG!jefferson wrote: Samo mi nije jasno sto ti inzinjeri nisu dosli na forum i trazili misljenja svih ovih inzinjera ovdje.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#53 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Zabrinuo bih se da ga nije koji Hercegovac kupio.
Svemir je ostao u balansu
Svemir je ostao u balansu
- Industrialyzer
#54 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
_mufljuz_ wrote:jarane ako je 6.5 sekundi do stoje neoptimalno onda ga jebi - je l to vozis aventadora?karanana wrote:ne bi im ovo bio prvi put da zaseru kod izracuna optimalnog omjera snage i tezine automobila. radili su to na nekim motorima koje su stavljali u jeepove kad su bili zajedno sa chryslerom.
ispod 4 glave konja za ovakvu limuzinu je nista. jel ono tapacirung prljav? je li ovo novo auto?
Vidim danas karananu kod PreCjednistva, ispaljuje vatru iz auspuha, lozi maloljetnice. Mazdu mi zapalio
-
Mlad i Nevin
#55 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Ljudine prvi put vide auto na slici, do juče nisu ni znali da postoji nova S klasa, i već seru po njoj...čuj motor slab
:lol
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#56 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
pa ti kad budes sebi kupovao, kupi S500, ili ako ti je i to malo idi na AMG 
- fidoremilienko
#57 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
I sta sad? Tvoje misljenje, subjektivno. Neko misli da je malo, nego da je puno, neko da je taman.jefferson wrote:Ja koliko znam kada je u pitanju odnos tezina-snaga, daleko je bitnije koliki je obrtni momenat, a toga ovaj motor ima i vise nego sto je dovoljno!
Na sta se svodi dalja rasprava?
Sve je to relativno.
- Industrialyzer
#58 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Ovi sto su vozili kazu da je taman.
Ovi sto voze slabija auta misle da je to puno.
Ovi sto nemaju pojma i voze slabija auta misle da je to malo.
Eto tako nekako ide ta podjela
Ovi sto voze slabija auta misle da je to puno.
Ovi sto nemaju pojma i voze slabija auta misle da je to malo.
Eto tako nekako ide ta podjela
- fidoremilienko
#59 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Nekome je puno (dovoljno) 120 KS, a nekome 500 KS. Relativizam je cudo.
- Industrialyzer
#60 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Da se razumijemo, daj mi Nordschleife i nikad necu reci da mi je dosta snage, ali brate ovdje pricamo o limuzini visoke klase koja ima ubrzanje bolje od GTI-a i max. brzinu ogranicenu na 250km/h. Pa te performanse nema 5% ljudi na forumu. Bas me zanima koji ce direktor reci da mu je malo 258KS u ovom autu....
- Bullet Tooth Tony
-
citroen xm
#62 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Ljudi vole da naprđuju.
-
jefferson
#63 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Cekaj malo, ljudi uzeli pauzu od selektorovanja na temi o reprezentacij, pa sad malo djele svoje inzinjersko znanje sa njemackim inzinjerima.Industrialyzer wrote:Da se razumijemo, daj mi Nordschleife i nikad necu reci da mi je dosta snage, ali brate ovdje pricamo o limuzini visoke klase koja ima ubrzanje bolje od GTI-a i max. brzinu ogranicenu na 250km/h. Pa te performanse nema 5% ljudi na forumu. Bas me zanima koji ce direktor reci da mu je malo 258KS u ovom autu....
Mozda ima 258 ks (13ks vise nego BMW 328) ali zato ima 620nm
- fidoremilienko
#64 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Ma sve je to ok, ali i sve je to stvar licnih mišljenja.
-
jefferson
#65 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Slazem se, ali ne vjerujem da je iko jos sjeo od nas i provozao taj automobil pa da sad djelimo iskustva.fidoremilienko wrote:Ma sve je to ok, ali i sve je to stvar licnih mišljenja.
Na osnovu onoga sto je na papiru, izgleda sasvim OK (nije AMG). Pokazat ce vrijeme jel to dovoljno ili nije. Medjutim, kako ovaj auto nije napravila Lada, mislim da ce sve biti OK.
-
ime123
#66 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Joj inzinjera i vozaca formule 1 na forumu. 250 konja nije malo ni jednom autu, ubrzanje do stotke za 6 sekundi 99 % vas nije nikad ni dozivjelo. A ovi sto pisu, trebo je uzet s500 ili s63, daj napisite sta vi vozite pa ste navikli na najjace modele.
-
jefferson
#67 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Sve vise proizvodjaci koriste i druge trikove da poboljsaju ubrzanje, kao npr. mjenjac sa 7,8 pa uskoro i 9 brzina.ime123 wrote:Joj inzinjera i vozaca formule 1 na forumu. 250 konja nije malo ni jednom autu, ubrzanje do stotke za 6 sekundi 99 % vas nije nikad ni dozivjelo. A ovi sto pisu, trebo je uzet s500 ili s63, daj napisite sta vi vozite pa ste navikli na najjace modele.
Kratki prenosi, brzina izmjene itd.
-
ime123
#68 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Sta bi tek rekli na prijasnje modele ove klase, koji su se proizvodili sa jos slabijim motorima i vecom tezinom i slabijim mjenjacima.jefferson wrote: Sve vise proizvodjaci koriste i druge trikove da poboljsaju ubrzanje, kao npr. mjenjac sa 7,8 pa uskoro i 9 brzina.
- insomnia78
#69 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Cuj sta, pa Skode i Pasateime123 wrote:Joj inzinjera i vozaca formule 1 na forumu. 250 konja nije malo ni jednom autu, ubrzanje do stotke za 6 sekundi 99 % vas nije nikad ni dozivjelo. A ovi sto pisu, trebo je uzet s500 ili s63, daj napisite sta vi vozite pa ste navikli na najjace modele.
s' moje sokoćalo
-
frankwhite
#70 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
mjenjaci se sa 7,8 brzina stavljaju danas u auta da bi se smanjila potrosnja, a ne radi poboljsanja ubrzanja.jefferson wrote:Sve vise proizvodjaci koriste i druge trikove da poboljsaju ubrzanje, kao npr. mjenjac sa 7,8 pa uskoro i 9 brzina.ime123 wrote:Joj inzinjera i vozaca formule 1 na forumu. 250 konja nije malo ni jednom autu, ubrzanje do stotke za 6 sekundi 99 % vas nije nikad ni dozivjelo. A ovi sto pisu, trebo je uzet s500 ili s63, daj napisite sta vi vozite pa ste navikli na najjace modele.
-
jefferson
#71 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Ma nemoj, a sto su onda 1-3 brzine onako kratke?frankwhite wrote:mjenjaci se sa 7,8 brzina stavljaju danas u auta da bi se smanjila potrosnja, a ne radi poboljsanja ubrzanja.jefferson wrote:Sve vise proizvodjaci koriste i druge trikove da poboljsaju ubrzanje, kao npr. mjenjac sa 7,8 pa uskoro i 9 brzina.ime123 wrote:Joj inzinjera i vozaca formule 1 na forumu. 250 konja nije malo ni jednom autu, ubrzanje do stotke za 6 sekundi 99 % vas nije nikad ni dozivjelo. A ovi sto pisu, trebo je uzet s500 ili s63, daj napisite sta vi vozite pa ste navikli na najjace modele.
Prednost mjenjaca sa velikim brojem brzina i jeste sto mogu poboljsati ubrzanje skracivanjem prvih nekoliko brzina, te ostale progresivno produziti.
I nije samo u prenosu, nego i u programiranju kompjutera.
- muha_sa
#72 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
jebat ga kad nije moj. niti ce bit da još 7 života imam 
- _mufljuz_
#73 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
ja kao deklarisani mrzac germanskih auta (najvise zbog nasih klosara uhljupa hamelja hohstaplera smetlja) (eksluzivno Porše volim do bola) kazem da je ovaj S-Class strava - prekuc'o je i Maybacha
.... valjda mi se posreci da ga provozam ne moram ga imat - i volio bi jednom provozat Aventador - Reventon.... i doTa...
kazem - vidio sam flotu Mercedesa izbušenih i išarafanih hauba branika i strana (vjerovatno za montazu kamera senzora i ostale telemetrije) samo jos nisam dokucio sto je Genšer bio prelijepljenih oznaka Mercedesa....
dok je Genšer prolazio preko makadamskih kocki - nista zivo se nije culo k'o smrt 
kazem - vidio sam flotu Mercedesa izbušenih i išarafanih hauba branika i strana (vjerovatno za montazu kamera senzora i ostale telemetrije) samo jos nisam dokucio sto je Genšer bio prelijepljenih oznaka Mercedesa....
-
crvena_puca
#74 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Jebi me ako ste vi sto blatite merecdes normalni, sad ko vi se razumijete koji motor mu je ptreban i da li mu je dizaj dobar. 90% vas ne zna sta je konjska snaga i ergonomicnost, optimalnost , funkcionalnost... Vi se nasli da komentarisete mercedes, pa treba vam dati zakonsku zabranu izgovaranja rijeci mercedes jebem vas pametne. A od opreme u autu imate USB transmiter , pu...
- respo
#75 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
mogu se pohvaliti da sam sjedio u oba ta lamborghinija al jbg nisam imao priliku voziti_mufljuz_ wrote:ja kao deklarisani mrzac germanskih auta (najvise zbog nasih klosara uhljupa hamelja hohstaplera smetlja) (eksluzivno Porše volim do bola) kazem da je ovaj S-Class strava - prekuc'o je i Maybacha.... valjda mi se posreci da ga provozam ne moram ga imat - i volio bi jednom provozat Aventador - Reventon.... i doTa...
![]()
kazem - vidio sam flotu Mercedesa izbušenih i išarafanih hauba branika i strana (vjerovatno za montazu kamera senzora i ostale telemetrije) samo jos nisam dokucio sto je Genšer bio prelijepljenih oznaka Mercedesa....dok je Genšer prolazio preko makadamskih kocki - nista zivo se nije culo k'o smrt