ti ustvari sam sebe pobijas...zar je lose ako eto mb ili audi sa svojim V6 konceptom dobiju vecu fleksibilnost u vise raznih pravaca,zar to nije ustvari pozitivna osobina ili opcija,plus jeftinije podmazivanje tih motora...zar je to nesto lose?!...i nesto sumnjam da su ti motori jeftiniji od onih rednih,ne bih se u to opkladio...
a i sto se tice mirnoce rada motora to je u danasnje vrijeme na istom,manje ili vise isto je...nedavno sam vozio bmw 5,6 cil.disel,dobar je ali mi nekako plasticno zvuci(ne smeta,samo kazem usput),kao da je od plastike za razliku od mog motora(godinu stariji) koji zvuci onim metalnim motornim zvukom sto meni prija usima,posebno kad ga stavim u sport-modus,tada je to jos izrazenije...ali nebitno,nije to tema...zelim reci,da su meni ta obadva motora sasvim ok i ne primijetim nikakvu razliku u mirnoci rada tih motora,osim sto sam malo bio razocaran potrosnjom tog bmw 5,xd(quaattro) i za konjski nokat manje temperamentan nego ovaj auto kod mene,mozda je to zato sto je XD model,znaci na 4 tocka pogon,mislim da je to razlog toga,iako je imao preko 25 ks vise ali zato je i nesto tezi...
uz to da kazem,audi je napravio sa ovim posljednjim disel(V 6 cil) motorom monstruma od motora...3 l. masina sa 313 ks...znaci i na tom polju su ti motori konkurentni kao i drugi a i izdrzljivost im je minimalno kao i kod bmw,ako ne i veca...
Nebitno, samo da naglasis
Mozda zato sto ti vozis C klasu a ono je za broj vece auto i uz to X? Snaga se ne mjeri brojem konja, nego koliko jedna KS vuce KG!
Takodje, objasnio sam zbog cega je R6 bolji, ne pada mi na pamet da opsirno ulazim u to jer mozes sam to sve pronaci, 2. nisam siguran da bi skontao cak i kada bi ti neko nacrtao (osim ako nije u Mercedesu).
Takodje, BMW je imao 306ks u diesel motoru jos prije 4-5god, a koliko znam imaju i R6 diesel sa 380KS!
Inace po cemu je Audijev motor izdrzljiviji? Da znas nesto o istoriji Audijevih V6 diesel motora ne bi bas tako pricao.