Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#351 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mali_milojica »

Industrialyzer wrote:Tuzno je citati postove nekih forumasa :sad: Od sad odgovaram na postove koje objavi citroen, goran, jefferson i ima tu jos 2-3 momka koji znaju normalno pricati. Ovo ostalo mi stvara golemu tugu :mrgreen:
Ja se nekada pitam,zasto kod nas nema kontrole interneta,kao u Kini,Iranu ili sl zemljama,koristilo bi nam bgm. Ako i ja nekad izvalim glupost,neka je odmah brisu :D
titinho

#352 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by titinho »

Da zakljucimo sa Mercedesom i sta je to Mecka
Kad se prica o Mecki mora se ustati jer
G klasa legendarna
S klasa
SLS
SLR
Actros
Unimog

To su samo neke od klasa gdje konkurencija gotovo da nema odgovor a koje su simobli autoindustrije, ovoliko legendarnih automobila nema nijedan proizvodjac na svijetu. To su cinjenice.
Inovacije poput abs,esp,blutec,pojasa,airbaga itd. necemo nabrajati jer nemam toliko vremena
jefferson

#353 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

titinho wrote:Da zakljucimo sa Mercedesom i sta je to Mecka
G klasa legendarna
S klasa
SLS
SLR
Actros
Unimog

To su samo neke od klasa gdje konkurencija gotovo da nema odgovor a koje su simobli autoindustrije, ovoliko legendarnih automobila nema nijedan proizvodjac na svijetu. To su cinjenice.
Inovacije poput abs,esp,blutec,pojasa,airbaga itd. necemo nabrajati jer nemam toliko vremena
Da zakljucis?
Slabo si se ti vozio u ostalim autima.
Kad vec spominjes audija, imas ih masu sa 2.2ltr turbo motorom koji se i dan danas vrte po cestama. Iz osmadesetih samo sporohodne Mercedesove masine mogu prezivjeti 35g.
Kada su pokusali napraviti masinu da stignu BMW (Mercedes S600 iz 1991) iz njega je curilo ulje vise nego iz kakvog Opela suze, a o pregrijavanju je suvisno i pricati.
Smanji dozivljaj bolan. Ova odlazeca C klasa ima jeftiniju plastiku unutra nego Kia Sorento a o npr. Skodi Octaviji je suvisno i pricati.
Last edited by jefferson on 20/03/2014 16:55, edited 1 time in total.
mali_milojica

#354 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mali_milojica »

G klasa legendarna
S klasa
SLS
SLR
Actros
Unimog

Od svega sto si naveo,ne znam sta bluetec radi tu,kao to je neka svemirska tehnologija,a u stvari se sastoji od FAP ili DPF filtera i jos par sitnica. To se odavno koristi majstore,Mercedes je bio prvi koji je nesto slicno koristio,ali samo dvije godine i samo na modelima koji su isli na USA trziste,ali su ta auta imala toliko problema da su na kraju odustali od toga. Ali ima fancy ime,kao npr Bluemotion Technology,pa se ovce loze na to.
jefferson

#355 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

mali_milojica wrote:
G klasa legendarna
S klasa
SLS
SLR
Actros
Unimog

Od svega sto si naveo,ne znam sta bluetec radi tu,kao to je neka svemirska tehnologija,a u stvari se sastoji od FAP ili DPF filtera i jos par sitnica. To se odavno koristi majstore i nisam siguran da je Mercedes bio prvi. Ali ima fancy ime,kao npr Bluemotion Technology,pa se ovce loze na to.
Ja koliko znam tu je PSA bila prva.
Pojas, koliko znam je bio SAAB GT (kakav crni Mercedes), a prvi je Ford s njim ekperimetisao, SAAB ga je prvi serijski ponudio.
ABS je razvijen od strane BOSCH-a, Mercedesa i BMW-a. Airbag je bio u ponudi Chevroleta i Forda pocetkom 1970-tih, Mercedes ga ponudio u S klasi 1981 godine.
citroen xm

#356 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by citroen xm »

A šta je sa pojasom? Vidim opet se tuđe stvari pripisuju Mercedesu.

Imam osjećaj da će se ovaj titinho sam banovati kada skonta šta je sve izjavio.
mali_milojica

#357 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mali_milojica »

Mercedes W126 je prvi nudio FAP filter jos 1985 godine,ali samo za trziste Amerike. Poslije su imali toliko problema da su ga izbacili iz ponude 1987.
PSA grupacija je poslije izbacila svoju verziju. Cini mi se 2000 ili 2001,nisam siguran.
jefferson

#358 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

mali_milojica wrote:Mercedes W126 je prvi nudio FAP filter jos 1985 godine,ali samo za trziste Amerike. Poslije su imali toliko problema da su ga izbacili iz ponude 1987.
PSA grupacija je poslije izbacila svoju verziju. Cini mi se 2000 ili 2001,nisam siguran.
Moguce, imali su oni problema sa tim dizel motorima u SAD mimo filtera. I dan danas su amrikanci sumnjicavi prema dizelima upravo zbog tih mercedesa.
mali_milojica

#359 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mali_milojica »

Ja sam od onih koji ne spore neke stvari.
Kao sto je neko rekao Mercedes je uvijek bio auto koje nije mogao imati svako (pricam o novim).
Auto koje su vozile zvijezde i predsjednici.
Uvijek je bio statusni simbol,koliko se god neko ljutio,veci i od BMW i Audija.
Ali hajmo reci otvoreno,nije ni on sjajan,koliko god zvijezdu dizali u zvijezde.
Jeste,bio je pionir u nekim stvarima,ali ne mozemo reci da je bio najveci. Takvog proizvođaca nema. Svako je nekim svojim otkricima ovaj svijet ucinio ljepsim.
Npr meni je Tesla najveci naucnik svih vremena,uveo je covjecanstvo iz srednjeg vijeka u moderno doba. Svaki izum vrijedan spomena ima veze sa njim. Gdje bi zivjeli i na sta bi svijet licio da nema naizmjenicne struje,radia,neonskog svjetla itd itd.
Kazu da svaka domacica ima barem tri izuma Tesle. Naizmjenicni motor,programator i el. pumpa za vodu i svi se nalaze u masini za ves :D
Ali istog tog Teslu ces rijetko vidjeti na vrhu top liste top naucnika.
Last edited by mali_milojica on 20/03/2014 17:27, edited 1 time in total.
lavic

#360 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by lavic »

jefferson wrote:
_mufljuz_ wrote:Image

ovo je i onda i danas veci "premiJum" za vecinu tzv premiJuma :D i sto je taj premiJum mogao da divlja a ja se piskio u svoje djecacke gacice od srece sta je cika kucni prijatelj sve radio sa njim jedne nove godine :lol:
A tek 635CSI :D
Ja bih ga sad kupio i bio bih sav "vazan".
530i

#361 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by 530i »

jefferson wrote: Ova odlazeca C klasa ima jeftiniju plastiku unutra nego Kia Sorento a o npr. Skodi Octaviji je suvisno i pricati.

Škoda i Kia su mjera :)
golfiista

#362 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by golfiista »

Bolje nova dacija nego polovan Merc. Najbolje auto je novo auto. Opet Golfa ne racunam, naravno.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
mali_milojica

#363 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!

Post by mali_milojica »

golfiista wrote:
sema911s wrote:a to ostali avti ne hrdjaju,. vase kie,fijati, deavouoveo, hundaovi, peugoti citroeni volksvageni, avudiji, fordovi,

oni su bogom dati,., njih ni hrdja nece
Mercedes na S klasu daje 30 godina garancije na prohrdjavanje.

Samo S klasa je pravi mercedes. Ako je u Fabiji i Audiju 6 isti motor, tako je i u Mercedesu i Daciji. Dakle, pravila nema. Ali je zato Golf pravilo. Hdje si vidio Golfa sa hrdjom? Moze ali nacrtan.
Smijes li to reci vlasniku Golfa 3.
golfiista

#364 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by golfiista »

Dobro sad, nemojmo biti sitnicavi.

drndalo

#365 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by drndalo »

titinho wrote:
Inovacije poput "mozak eliminatora" se pripisuju neopravdano Nadrealistima, a pravi izumitelj mu je:"Titinho"! :roll:
jefferson

#366 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

530i wrote:
jefferson wrote: Ova odlazeca C klasa ima jeftiniju plastiku unutra nego Kia Sorento a o npr. Skodi Octaviji je suvisno i pricati.

Škoda i Kia su mjera :)
Ovo sam najozbiljnije napisao. Ja jeftinijeg sranja u unutrasnjosti ne vidje od Mercedesa C klase iz 2011 godine.
Jbt kao da su se trudili da ga sto jeftinije naprave.
Qler

#367 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Qler »

citroen xm wrote:Ajd molim te nemoj pričati napamet. Glede kilometraže, pa taksisti sa Dačijama prelaze bez problema po 600 i više hiljada kilometara, a ti se hvališ sa Mercedesovih 800000. Toliko bez problema prelaze i sari Pežo i Citro dizeli. Zatim Volvo.... Ja sam imao Audi 80 sa 1.6 benzincem i 75 KS koji je prešao uveliko preko 400000 i nije trošio kap ulja.

Nisam ljubitelj švaba, ali kada porediš, ajd ovako... Toj 124-ci je konkurent bio Audi 100 C3 ili poznatiji kao CC. Ta stoja ima bolju limariju duplo od tog mercedesa, ima podjednako kvalitetan interijer i sasvim konkurentne motore. Dakle?

I da, CX ih šiba za medalju. :D

Taj audi 100 model iz '89 godine u seriji nije imao nista, nije imao servo! E to je razlika sto je audi srot. Naprave premium brend :) a dodatna oprema servo. Imao ga moj jaran, 1.8 benzin, nema servo, nema centralne, nema nista na struju, onaj retrovizor suvozacev kad treba da podesi mora izlaziti iz auta jer ne mozes dohvatiti...

A c klasa, procitaj koliko je paznje posveceno unutrasnjosti, koliko su ljudi razvijali da se svako dugme istim otporom pritisce, isti hod da ima, koliko su love istresli u sjedista da budu optimalna... A auti samo na presvlaku umjesto skodinog znaka zasije svoj...
mali_milojica

#368 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mali_milojica »

Audi 1989 godine nije bio premijum.
golfiista

#369 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!

Post by golfiista »

Qler wrote:
citroen xm wrote:Ajd molim te nemoj pričati napamet. Glede kilometraže, pa taksisti sa Dačijama prelaze bez problema po 600 i više hiljada kilometara, a ti se hvališ sa Mercedesovih 800000. Toliko bez problema prelaze i sari Pežo i Citro dizeli. Zatim Volvo.... Ja sam imao Audi 80 sa 1.6 benzincem i 75 KS koji je prešao uveliko preko 400000 i nije trošio kap ulja.

Nisam ljubitelj švaba, ali kada porediš, ajd ovako... Toj 124-ci je konkurent bio Audi 100 C3 ili poznatiji kao CC. Ta stoja ima bolju limariju duplo od tog mercedesa, ima podjednako kvalitetan interijer i sasvim konkurentne motore. Dakle?

I da, CX ih šiba za medalju. :D

Taj audi 100 model iz '89 godine u seriji nije imao nista, nije imao servo! E to je razlika sto je audi srot. Naprave premium brend :) a dodatna oprema servo. Imao ga moj jaran, 1.8 benzin, nema servo, nema centralne, nema nista na struju, onaj retrovizor suvozacev kad treba da podesi mora izlaziti iz auta jer ne mozes dohvatiti...

A c klasa, procitaj koliko je paznje posveceno unutrasnjosti, koliko su ljudi razvijali da se svako dugme istim otporom pritisce, isti hod da ima, koliko su love istresli u sjedista da budu optimalna... A auti samo na presvlaku umjesto skodinog znaka zasije svoj...
E jbg-a.
ime123

#370 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by ime123 »

Qler wrote: Taj audi 100 model iz '89 godine u seriji nije imao nista, nije imao servo! E to je razlika sto je audi srot. Naprave premium brend :) a dodatna oprema servo. Imao ga moj jaran, 1.8 benzin, nema servo, nema centralne, nema nista na struju, onaj retrovizor suvozacev kad treba da podesi mora izlaziti iz auta jer ne mozes dohvatiti...

Ne pricaj gluposti, Audi tad nije bio premium. A sve to sto si naveo Audi sada posvecuje toliko i vise paznje detaljima kod svojih automobila.
citroen xm

#371 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by citroen xm »

Taj Audi o kome ja govorim nije nastao 1989. već daleko prije zato ga i navodim kao konkurenciju 124-ci. Pa nije ni osnovni 124 imao neku opremu.
jefferson

#372 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

ime123 wrote:
Qler wrote: Taj audi 100 model iz '89 godine u seriji nije imao nista, nije imao servo! E to je razlika sto je audi srot. Naprave premium brend :) a dodatna oprema servo. Imao ga moj jaran, 1.8 benzin, nema servo, nema centralne, nema nista na struju, onaj retrovizor suvozacev kad treba da podesi mora izlaziti iz auta jer ne mozes dohvatiti...

Ne pricaj gluposti, Audi tad nije bio premium. A sve to sto si naveo Audi sada posvecuje toliko i vise paznje detaljima kod svojih automobila.
Moze posvecivati zato sto djeli djelove sa Skodom i VW.
Ja sam vec rekao na temi A4, sada kupujem A4 i hocu da prodam CC jer ovdje ne nude CC sa 2.0T motorom, DSG i 4Motion.
Vozio sam A4 dosta puta, ovaj sa 8 brzina, sve je to OK, ali ako je ono Premium naspram CC, e onda jbg. Hajd sto imaju identican motor, nego sto DSG u CC radi 10 puta bolje nego ZF u Audiju. Kvaliteta materijala: ista. A4 je malo tisi sto jest jest, ali....
golfiista

#373 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by golfiista »

Koji sa osam brzina?

jefferson

#374 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

golfiista wrote:Koji sa osam brzina?

ZF sa 8 brzina, ugradjuje se u Audi od 2011 modelske godine. Automatik.
golfiista

#375 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by golfiista »

Vidi, malo je glupo porediti cc i audi 4, jer su to kvalitetom jednako dobri automobili, a dolaze i iz iste porodice, a i cjenovno su u istom razredu.
Pravo pitanje je zasto se ne bi taj isti cc mogao porediti i sa c klasom ili serijom 3, ako nije bolji od istih losiji nije sigurno.

Post Reply