Qler wrote:Pretrazi stranicu ams-a, stari je test, okac je bio u pitanju...
Zadeverao si me mnogo

Našao sam kompletnu listu svih testova ovih modela na AMS-u, sve sam ih pregledao i nisam našao to što ti opisuješ. Međutim, sjećam se mnogih testova koja sam pročitao: britanskih njemačkih, ruskih (stara škola, učilo se i to

), i u cca 90% slučajeva je A6 pobjeđivao W211 zbog više konkretnih stvari (dinamika, performanse, enterijer, materijali), Mercu je odato priznanje za udobnost, ali kada se sve zbroji, A6 je imao više boljih stavki. Koliko mogu primjetiti, omjer pobjeda kod AMS-a između A6 C6 i BMW-a E60, u zavisnosti od motora, je otprilike 50-50 (W211 je u većini slučajeva treći), tako da ne znam o kakvoj mi pristranosti prema Audiju pričamo? U zavisnosti da li je čaša pola prazna ili pola puna, isto bi se onda moglo reći da su pristrasni BMW-u.
Eh sad, ako manje-više svi spomenuti britanski, njemački, ruski...novinari isto opišu prednosti i jednog i drugog auta, a AMS u tom mističnom testu kaže da je W211 u svemu bolji osim tog otvora na gepeku (a ne kaže 100% jer sam pročitao sve testove, plus što je krajnje budalasto reći da je npr. bolji u performansama, jer je dovoljan sam pogled na suhe brojke da se otkrije suprotno), onda po mom mišljenju AMS je nerealno pristrasan prema Mercedesu.