Nova maca - tips

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
opet ja

#1 Re: Nova maca - tips

Post by opet ja »

koliko ja znam, kucne macke se prije svega kastriraju radi zapisavanja...kastracijom gube instinkt a vazektomijom u tom pogledu ne rjesavas nista sem sto ce tvoj macak "corke ispaljivati"
teAMICA

#2 Re: Nova maca - tips

Post by teAMICA »

Mačak ti je cakan skjoz...
Što se tiče kastriranja to obavezno uradi ako ćeš ga držati u stanu. Ne brini, za njega to nije ništa strašno - uspava se, veterinar obavi svoje (majušni rez, odstrani muda da prostiš i to je to... nema krvi, šivanja). Kad se probudi ništa ga ne boli, niti zna da je ostao bez nečaga. A tebi puno lakše- manje divlja, ne zapišava teritorij (užasno smrdi i ne može se ničim oprat') i nema nagona koje bi imao da mu nisu muda odstranjena :D
teAMICA

#3 Re: Nova maca - tips

Post by teAMICA »

Mog mačora je vet. Amar kastrirao kući, inače je za mene on veterinar broj 1. za mace, ako nemaš broj šaljem pp
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4 Re: Nova maca - tips

Post by Chmoljo »

fixitagaint wrote:
teAMICA wrote:Mog mačora je vet. Amar kastrirao kući, inače je za mene on veterinar broj 1. za mace, ako nemaš broj šaljem pp
i je li ti se poslije toga cinio nesretan, tuzan?
:lol: :lol: :lol:

ama poslije toga je sjeo za laptop i otvorio temu na Sa-xu: ugroženi seksualni interesi mačora. bila posjećena tema, stotinjak strana :D

ne ljuti se, ja sam ti ovako malo :evil: a mačak ti je simpatičan ;-) ...i uradi ono što ti savjetuju, jer će on kastriran s tobom imati mnogo bolji život nego sa "cojones" a negdje napolju... ;-)
teAMICA

#5 Re: Nova maca - tips

Post by teAMICA »

fixitagaint wrote:
teAMICA wrote:Mog mačora je vet. Amar kastrirao kući, inače je za mene on veterinar broj 1. za mace, ako nemaš broj šaljem pp
ma jok, nije ni znao šta ga je snašlo...
čim je došao sebi od narkoze počeo skakat po kući za plišanim miševima :D
chengaba

#6 Re: Nova maca - tips

Post by chengaba »

fixitagaint wrote:
Ma budu malo tu i tamo desetak dana dok im se hormoni ne regulisu, al' poslije su k'o bombona.

Mi smo keru svom skinuli jajca, i sad je bolji nego ikad. Nema onog ludila kad prodje pored kujice kakve, ne grize namjestaj itd.

I nece ti ici macak poslije operacije po haustorima sa drugim mackica da mu "ispadne sapun" :D :D :D
blackberry

#7 Re: Nova maca - tips

Post by blackberry »

baš mi je žao što mačić ima dijareju...najbolje ti je da pozoveš veta...nastavi mu davati suhu hranu...a kuhaj mu rižu (da se sva voda ispari, tj. da se dobro skuha - pretvori se u kašu) i piletinu (kuhanu)...opet ponavljam, najbolje je da zovneš veta....
teAMICA

#8 Re: Nova maca - tips

Post by teAMICA »

fixitagaint wrote:ljudi, maca mi ima proljev, imal ko kakav savjet?
dajem mu suhu hranu i donedavno nije bilo problema.
Jesi li mu davao mlijeko?
jaca78

#9 Re: Nova maca - tips

Post by jaca78 »

jesi stavio malo piletine u rižu. nije lud da samu rižu jede :lol:
i je li ikako jeo danas
teAMICA

#10 Re: Nova maca - tips

Post by teAMICA »

fixitagaint wrote:
a kolko kosta dolazak na adresu i pregled?
Za pregled ne znam, meni je Amar neki dan dolazio dati mačku godišnju vakcinu ( i pregledao ga), cijena 30 KM. Evo ti broj, najbolje nazovi i pitaj...
Amar Popović 061 397 178
jaca78

#11 Re: Nova maca - tips

Post by jaca78 »

fixitagaint wrote:vet. Amar je :thumbup:.
znamo :)
teAMICA

#12 Re: Nova maca - tips

Post by teAMICA »

fixitagaint wrote:vet. Amar je :thumbup:.
Rekoh li ja, ha? ;-)
Nego šta bi sa mačorom, jeli kastriran, kako je?
Post Reply