I 2002. godine je bila apsolutno ista prica oko lopte Fevernova, ni Teamgeist nije zaobisla kritika, kao ni Europass sa Eura '08.belafonte wrote:Ima smisla, vuvuzele definitivno uticu na kvalitet fudbala zbog gore nabrojanih razloga, ali govoriti da je lopta isto kriva za nikad manji kvalitet na svjetskim prvenstvima je meni vise podmetanje noge od strane Nike-a prema Adidasu nego realnost.
Evo, prvo krenes od laickog poredjenja, jel svi igraju s istom loptom - igraju. To sto neki igraju od februara s ovom loptom za razliku od nekih koji igraju od sredine maja i navode to kao slabost je isto kao kad bi se neko zalio da smotano hoda jer je prohodo sa dvije godine za razliku od nekoga ko je prohodo sa godinu i po![]()
![]()
Lopta je prosla silna testiranja, roboti su je nabijali samo tako, davali joj efe kao sto Ronaldo nikad nece moci, tezi se perfekciji oblika lopte iz godine u godinu, istina i meni djeluje kao balon, ali nek mi neko kaze da li je imao priliku samo drzati tu loptu a kamoli otpimplati par puta, a da ne pricam sutati, centrirati...
To sto se golmani zale, to se macku od rep moze okaciti jer se unazad nekoliko godina prave lopte koje golmani mogu teze ukrotiti, da bi bilo vise golova, a na ovom svjetskom je bas obrnuto, susa golova ko nikad, znaci lopta nije kriva.
Zakljucak - podmukao pokusaj od strane Nike-a da se popljuje direktni konkurent putem zvanicne lopte WC2010
Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- 2407
#26 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Citirat cu naseg forumskog kolegu sa jedne druge teme:
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#27 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Ja lopte i govana
. Koliko je .ranje vidjelo se sada nakon Lampardovog slobodnjaka i onog čudnog leta lopte.
- Edin H.
#28 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Zavrnu je ovaj Japanac 
- Romanista 101%
#29 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Japanci su konacno desifrovali kodu, sad ima da upada ko luda.
-
Robben
#30 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Normalno da su je dešifrovali kad je oni proizvode...Romanista 101% wrote:Japanci su konacno desifrovali kodu, sad ima da upada ko luda.
- Edin H.
#31 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Robben wrote:Normalno da su je dešifrovali kad je oni proizvode...Romanista 101% wrote:Japanci su konacno desifrovali kodu, sad ima da upada ko luda.
- k3ngur
#32 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Edin H. wrote:Robben wrote:Normalno da su je dešifrovali kad je oni proizvode...Romanista 101% wrote:Japanci su konacno desifrovali kodu, sad ima da upada ko luda.![]()
![]()
- studeni76
#33 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Goni te Kineze u njihov Japan 
-
Robben
#34 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Isto je to... 
- and
#35 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
ne samo na svjetskom,već i u bundesligi i ligi prvaka će se igrati s ovom loptom.doduše,pod drugim imenom.
misimović je dao svoje mišljenje o novoj lopti,torfabrik,kojom će se igrati sve utakmice bundeslige.iako su govorili da ima nekih izmjena,on je rekao da je to jabulani,samo sa drugim imenom i izgledom.rekao je da ga ne čudi što ima toliko primjedbi,jer se lopta stvarno čudna.djeluje poput gumene lopte za djecu.
nijemci će s njom stalno igrati,za razliku od drugih liga,i to vide kao prednost u evropskim takmičenjima i jedinu pozitivnu stvar.
misimović je dao svoje mišljenje o novoj lopti,torfabrik,kojom će se igrati sve utakmice bundeslige.iako su govorili da ima nekih izmjena,on je rekao da je to jabulani,samo sa drugim imenom i izgledom.rekao je da ga ne čudi što ima toliko primjedbi,jer se lopta stvarno čudna.djeluje poput gumene lopte za djecu.
nijemci će s njom stalno igrati,za razliku od drugih liga,i to vide kao prednost u evropskim takmičenjima i jedinu pozitivnu stvar.
- zecko_kupuz
#36 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Pa već je odigrano pola sezone sa Ja bulaznijem.
I ne sjećamo se da se neko žalio. Svaka čast lopto, Džeko je uz tebe postao prvi strijelac.

- Obuca9
#37 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Miske kralj je nekidan u Sportu na pitanje kako je sa tim Jabulanijem uspio dijeliti asistencije, odgovorio da majstorima ne smeta da ubace loptu precizno, taman da je krpenjača, a ne Jabulani 
- vicious
#38 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Meni se čini da su sa ovom loptom najviše problema imali golmani kod šuteva iz daljine, izgleda da dobije nekakvu čudnu putanju. Najbolji primjer su golovi Forlana protv Gane i Holandije, lopta ide visoko maltene po sredini gola, što bi trebao biti lak plijen za golmana, a opet nekako udje?? Ili je možda Forlan toliki majstor da joj da dupli felš, prvo na jednu stranu pa na drugu 
Ali bilo je tu još takvih golova, skoro svi koji su postignuti iz daljine izgledali su na prvu odbranjivi.
Ali bilo je tu još takvih golova, skoro svi koji su postignuti iz daljine izgledali su na prvu odbranjivi.
- Rauber
#39 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Meni je ova prica sa nekvalitetnom loptom jedan veliki supljak.
Prvo je bila prica kako lotpa ne valja i kako ce golmani imati problema, odnosno primat ce pacerske golove, a onda kad na pocetku prvenstva nije bilo puno golova onda je bila prica kako nema golova jer je lopta losa.
Casillas navodno kritikovao loptu a onda odbrani penal, i ne samo je odbranio vec je i uhvatio loptu.
Pa majku mu koliko se prica o ovoj lopti isto kao da je kockasta, pa kakve su putanje imale lopte kad je Carlos pucao, protiv Francuske je zabio gol a lopta isla 2-3 metra pored gola i naglo skrenula u gol.
Kakve su putanje imale lopte kad je Zunino iz Lyona pucao, leti leti i odjednom propadne, takve sad golove zabije i CR.
Sto Van Bronkorstu nije smetala lopta da zabije onakvu golcinu, lopta je isla ko strijela.
Prvo je bila prica kako lotpa ne valja i kako ce golmani imati problema, odnosno primat ce pacerske golove, a onda kad na pocetku prvenstva nije bilo puno golova onda je bila prica kako nema golova jer je lopta losa.
Casillas navodno kritikovao loptu a onda odbrani penal, i ne samo je odbranio vec je i uhvatio loptu.
Pa majku mu koliko se prica o ovoj lopti isto kao da je kockasta, pa kakve su putanje imale lopte kad je Carlos pucao, protiv Francuske je zabio gol a lopta isla 2-3 metra pored gola i naglo skrenula u gol.
Kakve su putanje imale lopte kad je Zunino iz Lyona pucao, leti leti i odjednom propadne, takve sad golove zabije i CR.
Sto Van Bronkorstu nije smetala lopta da zabije onakvu golcinu, lopta je isla ko strijela.
- atko
#40 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Rauber wrote: Pa majku mu koliko se prica o ovoj lopti isto kao da je kockasta
Stvarno su se popeli na glavu sa tom loptom ... inace ovo prvenstvo sam ose prica o lopti, vuvuzelama, medijskim gafovima ... igra na terenu je sporedna stvar
- Obuca9
#41 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Zaboravio si Paula i Larissu, dvije glavne zvijezde Mundijalaatko wrote:inace ovo prvenstvo sam ose prica o lopti, vuvuzelama, medijskim gafovima ... igra na terenu je sporedna stvar
- and
#42 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AFX7laMy3q4 [/youtube]Rauber wrote:Meni je ova prica sa nekvalitetnom loptom jedan veliki supljak.
- Rauber
#43 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Vidi nisam sutao ovu loptu tako da ne mogu nista tvrditi, ali ovo sto pricaju da lopta mijenja pravac, mogu samo reci da sam se nagledao stvarno cudnih pravaca sa svim loptama, ali samo se ovoj daje tolika medijska paznja.
Evo do sad sam skoro sve tekme SP pogledao, fulio sam samo jednu od sjeverne koreje i nikakve cudne putanje nisam primjetio.
Vjerujem da je ova lopta dobro istestirana pri svim mogucim brzinama prije nego je odluceno da se s njom igra.
A bas bih volio da NASA ispita loptu kojom se igralo svjetsko u Italiji 1990 ili mozda iz USA, pa da vidimo koliko ona svera naspram ove pri vecim brzinama.
Evo do sad sam skoro sve tekme SP pogledao, fulio sam samo jednu od sjeverne koreje i nikakve cudne putanje nisam primjetio.
Vjerujem da je ova lopta dobro istestirana pri svim mogucim brzinama prije nego je odluceno da se s njom igra.
A bas bih volio da NASA ispita loptu kojom se igralo svjetsko u Italiji 1990 ili mozda iz USA, pa da vidimo koliko ona svera naspram ove pri vecim brzinama.
- Rauber
#44 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
Moram priznati, ako sam dobro vidio, sinoc je ipak kod prvog gola Njemacke lopta imala neku cudnu putanju
I to u trenutku kad je nakon Schweinsteigerovog suta haman dosla do gola ona promjeni pravac i zaeba golmana
I to u trenutku kad je nakon Schweinsteigerovog suta haman dosla do gola ona promjeni pravac i zaeba golmana
- mrtva kokoš
#45 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
fakat golman je cek`o na ruke ona mu prodje negdje ispod...Rauber wrote:Moram priznati, ako sam dobro vidio, sinoc je ipak kod prvog gola Njemacke lopta imala neku cudnu putanju![]()
- elixiaboy
#46 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
a danas prvi i posljednji put: Jo´bulani

-
leo karan
#47 Re: Nova lopta na Svjetskom prvenstvu
diego forlan je izdominirao jabulani