Fudo387 wrote:uglavnomja wrote:
to ti mislis da je kafa vani marka i po i da pivara isto kosta kao u sa?
i da mozes fino pojesti za 5 eur
i da stancic sa rezijama kosta 250 eur

Meni je vas dijaspore fkt nekada i zao, mislim vi pojedini ono ocito nemate tamo za uzivanja, pa onda ovdje dodjete i istresate svoje frustracije. Pa nije vam niko kriv sto vas je vecina tamo na minimalcu i ne mozete prisutiti sebi odlaske u restoran, kupiti stanove, izaci popit nesto itd. Mislim ono istresajte se, ako vam je lakse...ali samo sebe ofirate. Mene bi bilo stid da nemam za gore navedeno. Ma gdje god zivio.
Vi ocito trebate malo ponoviti i maternji jezik, te razumijevanje istog. Gdje sam napisao da isto kosta? Procitajte post ponovo jos koji put, pa mozda skontate. A mogu i nacrtati, nije problem, fino crtam.
Napisao sam da ako u Sarajevu imas 1500 KM, onda u Njemackoj moras imati preko 3000 EUR da bi zivio priblizno istim zivotom. Sto samo po sebi znaci ako si pio ovdje 3 pive na dan u kaficu i na to trosio 15 KM, u Njemackoj ces za isto zadovoljstvo morati dati 2 ili tri puta vise.
Poenta posta je bila da se itekako moze i tamo ici i na pive, izlaziti u restorane ali se mora imati adekvatna plata za to. Logicno. Isto kao sto i ovdje u Sarajevu ne mozes sa 800 KM imati fin stan, izlazit i svaku noc itd.