- NOVA KRIZA U BOSNI!?
- Prpa.ba
#751 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Drzava se raspada ali je Sirija vaznija. Mozda neki narodi jednostavno zasluzuju nestanak? Ono, opstanak najsposobnijih i najzasluznijih i tako to. 
- agent_zero
#752 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Glavni i odgovorni krivac za sve ovo je Alija balija Izmetbegović, skupa sa svojim riđobradim islamističim trezorašem od sina Kakirom i Haris Silajdžić. Zlotvori Bosne i Bošnjačkog naroda.
A postojeća garnutura zločinačke kriminalne bošnjačke vlasti (SDA/SBB) ga samo može na redovnoj bazi dudelange Dodiku, Čoviću, Ivaniću i Erdoganu.To su im kranji dometi.
A Bošnjaci, kao i patriote iz ostalih narodnosti ne zaslužuju državu dok ovakve zlotvore biraju i dopuštaju im da rade šta hoće.
A postojeća garnutura zločinačke kriminalne bošnjačke vlasti (SDA/SBB) ga samo može na redovnoj bazi dudelange Dodiku, Čoviću, Ivaniću i Erdoganu.To su im kranji dometi.
A Bošnjaci, kao i patriote iz ostalih narodnosti ne zaslužuju državu dok ovakve zlotvore biraju i dopuštaju im da rade šta hoće.
- Alfons Kauders
#753 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ali mi zivimo danas. Ne zivimo u srednjem vijeku kada su po Evropi spaljivali vjestice, dok su Arapi imali nauku.Bodkin wrote:Arapi su nazadni danas ili u zadnjih 100-200 godina. Nisu uvijek bili, a historija ne pocinje sa americkim zapadom valjdaAlfons Kauders wrote:Mi smo vjerovatno jedini narod u Evropi koji Arape vidi kao superiorne u bilo kom pogledu.
Jer istorija i cinjenice govore suprotno.
Ako cemo uzore traziti u nazadnim kulturama s istoka, brate mili ne moramo ici do Arapa.
Hajmo se furati da smo Romi.![]()
Ai pisaj ih, kako su uspjeli doci do sirijskih vukojebina na ovoj temi? Doduse ima logike. Sirija je katalizator za desavanja u bih![]()
Sirija.
Svaka tema Sirija.
Odes na pdf Auto da razgovaras o razlici u potrosnji izmedju benzinaca i dizelasa... Geostratezi se pojave da ti objasne kuda ce prolaziti naftovodi 2040 i koje ce biti cijene goriva u Evropi.
Jednostavno opsesija, psihicki poremecaj. Nemam drugog objasnjenja za ljude koji vide Siriju, ISIL i Assada u pasteti. Iskreno mislim da im treba strucna pomoc.
- Alfons Kauders
#754 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
I meni se tako cini.Prpa.ba wrote:Drzava se raspada ali je Sirija vaznija. Mozda neki narodi jednostavno zasluzuju nestanak? Ono, opstanak najsposobnijih i najzasluznijih i tako to.
Kad bi sutra pocele padati granate po Sarajevu, na forumu bi se otvorila jedna tema, a na 50 bi se pricalo o borbama oko Alepa i kojekakvim zavjerama Gullena i ekipe.
Jebali vas vise Arapi da vas jebali. Lijecite se!
- Kikibombona
#755 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Nikakva fula burazeru. Vrati se na moje prethodne komentare na ovoj temi, lijepo sam objasnio. Razvijene vojske ima tehnicku nadmoc i mogu takticki djelovati, polako i temeljito, uz sto manje zrtve. Slabije opremljene vojske nemaju taj luksuz. Tu hrabrost i ludost mora anulirati tehnicku inferiornost. Da bi se borio protiv Amerikanaca, a Afgan si, moras biti jebeno hrabar i lud. Srbin nije ni jedno ni drugo, odmah ce se predati. To Madner ne zeli priznati. Afganistanci, Jemenci, drugi Arapi, svi ce oni stati na crtu Amerima. I samo zato jer su gorstaci. To ne ukljucuje Katarane, Saudijce i dr.Bodkin wrote:
Moj kiki kakva fulasve razvijene vojske svijeta imaju prioritet da pogine sto manje vojnika i da mogu sto duze biti u borbi
Ne kontam majke mi, otkud ovdje prica da smo mi neki elitni vojnci?
Kada i gdje smo se mi proslavili?
-
Djeluje Trenutno
#756 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
- madner
#757 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Pa nije cilj da ti pogine vise vojnika. Zato postoje vojne vjestine kao sto je kamuflaza, lazne pozicije i lazne mete. Znam da u Rundavi nisu jos dosli do tog djela, no generalno je bolje da manje tvojih pogine. Zato i jeste moguce reci da su za nas Kurdi i Arapi karine, kod njih mozes sa vozilom punim eksploziva doci do protivnicke linije.Kikibombona wrote:madner wrote:Gubici jasno pokazuju da opozicija ima 10x vise stranaca od Asada.
Sto se tice Kikija, kakve gluposti zbori to je za anala.
Jedini vojno veci karinasi od Arapa su Kurdi, ko nije vodio rat nije ih ni dobio.
Tamo nema linija jer ne mogu izvrsiti mobilaziju, ovdje je igra bila tvrda, evropska. Tamo specijalci + USAF mogu osvojiti grad, ovdje bez domacih linija ne pada.
Na Srbe 99 je palo bombi kao na ISIL za godinu, a prijetnja kopnenom invazijom i komadanjem Srbije je razlog za povlacenje. Vojska se povukla u dobrom stanju a mali ucinak protiv iste je razlog sto je NATO presao na strateske ciljeve.![]()
![]()
![]()
![]()
Covjece, bolan, u NATO bombardovanju je poginulo oko 150 srpskih vojnika. Malo ih opucali po usima i oni odmah ruke u vis digli.
Arapi mogu istrpiti puno vise i imaju daleko veca muda. Po njima ubise sve avijacije svijeta a oni ne posustaju. Mi bi se predali u roku ODMAH.
Smijesno je porediti nas i Arape. Mi nemamo nikakve vojne uspjehe. Mali, podanicki narodi, koji su vazda bili pod okupacijom. Arapi su veliki osvajaci. Glupo porediti uopste.
Mi smo dobri kao defanziva, kada se brani kucni prag. Ofanziva - kar'na. Kazi nam, kako su se u Sarajevu linije pomjerale? Koliko znam, niko zgradu cestito nije mogao zauzeti. Kako to?
Pricao sam sa nekoliko vojnika ABiH koji su vidjeli na djelu akcijanje Arapa. Svi kazu da su ludo hrabri, blesavi, kako god. Jos ako pored fanatizma ima nesto i znanja, jeben je to protivnik. Nasem covjeku je prioritet ostati ziv i sto manje rizikovati. A to za ofanzivu nije bas dobitna formula.
VRS je bila pod zracnim udarima tokom ofanzive ARBiH i HV '95, efekti udara koji su morali ici u strike packagima su bili minorni.
Arapi 500 godina nisu nikoga pobjedili tako da smo skupa podanicki narod, ako jesmo. Ako se ide dovoljno nazad, nace se osvjacki narod koji je dosao na ove prostore, ha Slaveni ha Goti, dosli su pod oruzjem i uzeli.
No u zadnjih 500 godina podanistva su nasi vojni uspjesi nemjerljivo veci od Arapskih ili Kurdskih. Kurdima je najveci vojni uspjeh genocid nad Armenima, Arapima sto su otjerali Turke. Ovo zadnje samo uz pomoc Britanije.
Bosanci su WWI imali najbolje pukove KuKa, vojkse koja je ukljucivala i Austriju i Cesku i Madjarsku i Poljsku. Za Srbe i WWI ne treba valjda trositi previse rjeci, sav diplomatski kapital koji su stekli su stekli od 1914 do 1918.
Za WWII bi trebao znati ko je i sta je, samo cu napomenuti da je Britanija Irak okupirala sa jednom brigadom protiv 60 000.
- Kikibombona
#758 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Aj uozbiljite se, ovo 'raspadanje' traje vec 20 i kusur godina. I jos ce se raspadati 20 godina, mozda i 50. A u realnosti, sve isto, nista se ne mijenja. Ovo je stota jubilarna eskalacija do sada.Alfons Kauders wrote:I meni se tako cini.Prpa.ba wrote:Drzava se raspada ali je Sirija vaznija. Mozda neki narodi jednostavno zasluzuju nestanak? Ono, opstanak najsposobnijih i najzasluznijih i tako to.
Kad bi sutra pocele padati granate po Sarajevu, na forumu bi se otvorila jedna tema, a na 50 bi se pricalo o borbama oko Alepa i kojekakvim zavjerama Gullena i ekipe.
Ko vise ove gluposti moze shvatiti ozbiljno, nakon 2 000 laznih dojava o raspadu, ratu, kurcu-palcu!?
Bolje se baviti Sirijom, nego ovim bosanskim mahalanjima i praznom pricom koja se ponavlja iznova... i iznova... i iznova... a u stvari se ne desava nista, ista bagra na vlasti, pokrade sve dok ss narod glodje oko budalastina!
- Alfons Kauders
#759 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Fakticki vise nema teme na forumu da nije o Siriji.Djeluje Trenutno wrote:![]()
![]()
kriza u bosni pa odjednom sirija, samo kod bošnje, ko ne skače nije patriJota
jump, jump
I onda se ibrete sto nema vode u Sarajevu... Znaju koja seoska milicija drzi koju cuku u Levantu, a kad ih pitas ko im je na vlasti u opstini, ko su ministri u kantonu, gledaju te kao da si ti lud, a ne oni.
Fakat je sevap da nestanemo kao narod.
- Alfons Kauders
#760 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
OVO NIJE TEMA O JEBENOJ SIRIJI - DA LI TI JE TO UOPŠTE JASNO?! VISIŠ LI ŠTA PIŠE IZNAD? KRIZA U ČEMU? SIRIJI ILI BOSNI?!Kikibombona wrote:Aj uozbiljite se, ovo 'raspadanje' traje vec 20 i kusur godina. I jos ce se raspadati 20 godina, mozda i 50. A u realnosti, sve isto, nista se ne mijenja. Ovo je stota jubilarna eskalacija do sada.Alfons Kauders wrote:I meni se tako cini.Prpa.ba wrote:Drzava se raspada ali je Sirija vaznija. Mozda neki narodi jednostavno zasluzuju nestanak? Ono, opstanak najsposobnijih i najzasluznijih i tako to.
Ko vise ove gluposti moze shvatiti ozbiljno, nakon 2 000 laznih dojava o raspadu, ratu, kurcu-palcu!?
Bolje se baviti Sirijom, nego ovim bosanskim mahalanjima i praznom pricom koja se ponavlja iznova... i iznova... i iznova... a u stvari se ne desava nista, ista bagra na vlasti, pokrade sve dok ss narod glodje oko budalastina!
Fakat mi nije jasno koji vam je vise kurac. Majke mi mile ovo je za psihijatriju, a ti se ljuti ako hoces.
Ovo jednostavno vise nije normalno ponasanje. Ovo je bolesno. Opsjednuti ste i treba vam pomoc. Lijecite se dok nije kasno.
-
KIseljak12
#761 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Pod uticajem ste sihira. Potrazite dobrog hodzu.
-
radostan dan
#762 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Auuu, pa meni nema stajanja do Sente, najmanje...ljevoruki wrote:Ti da imas malo obraza, a nemas, ne bi se javljao danas i uopce na ovom forumu.radostan dan wrote: Ja vec preso drinu, evo me u loznici...ako bog da da ljevoruki i ona pudla malo ublaze postove, mozda se vratim...ne znam...ne daj boze nikome.
Ja sam tebi davno rek'o - jednom smo se gledali preko nisana ako treba i opet cemo.
A koliko vidim pravis generalnu probu koliko ti treba vremena do Loznice, prolazno vrijeme ti i nije nesto, bolje je imao Sveto Maslesa na 5. spratu.
Promjeni terapiju, ljubi te brat.
- Acid25
#763 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Djeluje Trenutno wrote:već je kasno nove generacije bošnja su gomila tupana i nepismenih vjernika, i djeca kada se grudvaju počinju sa tekbiiir pa te onda grudvom.

- Alfons Kauders
#764 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Acid25 wrote:Djeluje Trenutno wrote:već je kasno nove generacije bošnja su gomila tupana i nepismenih vjernika, i djeca kada se grudvaju počinju sa tekbiiir pa te onda grudvom.
- Kikibombona
#765 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Vidio bi tebe kako se kamufliras u pustinji.madner wrote:Pa nije cilj da ti pogine vise vojnika. Zato postoje vojne vjestine kao sto je kamuflaza, lazne pozicije i lazne mete. Znam da u Rundavi nisu jos dosli do tog djela, no generalno je bolje da manje tvojih pogine. Zato i jeste moguce reci da su za nas Kurdi i Arapi karine, kod njih mozes sa vozilom punim eksploziva doci do protivnicke linije.
VRS je bila pod zracnim udarima tokom ofanzive ARBiH i HV '95, efekti udara koji su morali ici u strike packagima su bili minorni.
Arapi 500 godina nisu nikoga pobjedili tako da smo skupa podanicki narod, ako jesmo. Ako se ide dovoljno nazad, nace se osvjacki narod koji je dosao na ove prostore, ha Slaveni ha Goti, dosli su pod oruzjem i uzeli.![]()
No u zadnjih 500 godina podanistva su nasi vojni uspjesi nemjerljivo veci od Arapskih ili Kurdskih. Kurdima je najveci vojni uspjeh genocid nad Armenima, Arapima sto su otjerali Turke. Ovo zadnje samo uz pomoc Britanije.
Bosanci su WWI imali najbolje pukove KuKa, vojkse koja je ukljucivala i Austriju i Cesku i Madjarsku i Poljsku. Za Srbe i WWI ne treba valjda trositi previse rjeci, sav diplomatski kapital koji su stekli su stekli od 1914 do 1918.
Za WWII bi trebao znati ko je i sta je, samo cu napomenuti da je Britanija Irak okupirala sa jednom brigadom protiv 60 000.
Borbeni duh im ne mozes osporiti. Nesalomiv duh. U stanju su 100 godina ratovati, nece se pokoriti. Mi se odmah pokorimo. Skroz drugi mentalitet.
Nego, ne rece ti meni, kako u Sarajevu niko zgradu nije mogao zauzeti? U Mostaru? Jednu zgradu. Arapi ludi kidisu, izginuse masovno u gradskim ofanzivama. Pogine ih 100-200 i nikom nista. Je li kod nas bilo takvih urbanih ofanziva, da pogine 100 ljudi u akciji?
Budi siguran da je bolje imati Srbe za protivnika nego ISIL. Srbinu se ne trci preko ledine na Dobrinji. Ove budale posalju kamione bombe, zaleti se njih par stotina... i tako dok ne provale jednom... boli ih kita koliko ce ih izginuti... To tvrde americke Delta Force i SAS. Kazu da nisu narocito kvalitetni, ali potvrdjuju da su totalno odvaljeni. Nema predaje, borba do smrti. A haj dodji po njega, u svakom trenu se moze raznijeti i sa sobom povesti 10-20 elitnih specijalaca. Nas covjek ce se predati ako nema izlaza, rijetko ce izabrati smrt ispred predaje.
- Kikibombona
#766 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Tema je rat. Pojedini forumasi navode ratnu opciju kao mogucnost za rjesenje problema. Nekakvo efikasno presjecanje tu i tamo, sve u roku od sedam dana.Alfons Kauders wrote:...
I razumijem da je mnogima bolesno bavljenje dasavanjima tamo negdje...
I meni je bolesno tupljenje o BiH zabokrecini evo vec 20 godina. Velika pobjeda, izdaja, poraz, raspad, ukidanje, rat, pizda materina, kurac palac... digne se buka do Marsa da se cuje, a nista se 20 godina ne mijenja. Bas bas nista.
Sad pisete o nekakvoj sudbonosnoj 2018... Boze, kakve gluposti...
Znate sta ce se desiti 2018?
Nista!
Bice isti na vlati i iste ce supljake prodavati.
-
KIseljak12
#767 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Osim ako nije pravi partizan prvoborac proleter.Kikibombona wrote:Vidio bi tebe kako se kamufliras u pustinji.madner wrote:Pa nije cilj da ti pogine vise vojnika. Zato postoje vojne vjestine kao sto je kamuflaza, lazne pozicije i lazne mete. Znam da u Rundavi nisu jos dosli do tog djela, no generalno je bolje da manje tvojih pogine. Zato i jeste moguce reci da su za nas Kurdi i Arapi karine, kod njih mozes sa vozilom punim eksploziva doci do protivnicke linije.
Arapi 500 godina nisu nikoga pobjedili tako da smo skupa podanicki narod, ako jesmo. Ako se ide dovoljno nazad, nace se osvjacki narod koji je dosao na ove prostore, ha Slaveni ha Goti, dosli su pod oruzjem i uzeli.![]()
Za WWII bi trebao znati ko je i sta je, samo cu napomenuti da je Britanija Irak okupirala sa jednom brigadom protiv 60 000.I oni prave lazne tenkove, prave metalne uniforme, kopaju tunele gdje se skrivaju, pale drvece... nesto pokusavaju... al' ravnica burazeru...
Borbeni duh im ne mozes osporiti. Nesalomiv duh. U stanju su 100 godina ratovati, nece se pokoriti. Mi se odmah pokorimo. Skroz drugi mentalitet.
Nego, ne rece ti meni, kako u Sarajevu niko zgradu nije mogao zauzeti? U Mostaru? Jednu zgradu. Arapi ludi kidisu, izginuse masovno u gradskim ofanzivama. Pogine ih 100-200 i nikom nista. Je li kod nas bilo takvih urbanih ofanziva, da pogine 100 ljudi u akciji?
Budi siguran da je bolje imati Srbe za protivnika nego ISIL. Srbinu se ne trci preko ledine na Dobrinji. Ove budale posalju kamione bombe, zaleti se njih par stotina... i tako dok ne provale jednom... boli ih kita koliko ce ih izginuti... To tvrde americke Delta Force i SAS. Kazu da nisu narocito kvalitetni, ali potvrdjuju da su totalno odvaljeni. Nema predaje, borba do smrti. A haj dodji po njega, u svakom trenu se moze raznijeti i sa sobom povesti 10-20 elitnih specijalaca. Nas covjek ce se predati ako nema izlaza, rijetko ce izabrati smrt ispred predaje.
- Alfons Kauders
#768 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
I onda se bune kada im se kaze da su nastali od Srba.
Lud narod.
Jednostavno lud.
Eto vidite da smo Srbi.
Lud narod.
Jednostavno lud.
Eto vidite da smo Srbi.
- Alfons Kauders
#769 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
TEMAKikibombona wrote:Tema je rat. Pojedini forumasi navode ratnu opciju kao mogucnost za rjesenje problema. Nekakvo efikasno presjecanje tu i tamo, sve u roku od sedam dana.Alfons Kauders wrote:...Te zablude treba razbijati, moze neko poceti vjerovati u to. Grozim se na svaki pomen rata kao opcije.
I razumijem da je mnogima bolesno bavljenje dasavanjima tamo negdje...
I meni je bolesno tupljenje o BiH zabokrecini evo vec 20 godina. Velika pobjeda, izdaja, poraz, raspad, ukidanje, rat, pizda materina, kurac palac... digne se buka do Marsa da se cuje, a nista se 20 godina ne mijenja. Bas bas nista.
Sad pisete o nekakvoj sudbonosnoj 2018... Boze, kakve gluposti...
Znate sta ce se desiti 2018?
Nista!
Bice isti na vlati i iste ce supljake prodavati.
NIJE
SIRIJA
Ne znam sta drugo da ti kazem, ali tema fakat nije Sirija.
Vidis gore... "Bosna"... Inace Bosna je zemlja u kojoj zivimo. Ne Sirija, mada se to ne bi ni skontalo na forumu.
Dakle... Svrha razlicitih tema na forumu je... Koja? Da se diskutuje o tim temama, ili da se na svakoj diskutuje o Siriji i kozojebima?!
-
BISCANIN2
#770 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Kiki jarane bez ljutnje, ti se u ratovanje "razumiš" ko mare u kriv curac, ili to ko švabo u varićak.
Samo sam kod arapa vidio da se ratuje bez tranšeje, rova, da se navođena raketa ispaljuje sa krova i to ljudi sjede još im samo kafa fali, da se navođenom raketom gadja kuća sa nakvim borcom, da su minobacači poredani iza kuća onako, interesuje me kako bi ovi izdržali februrasku ofanzivu na Hasinu vrhu, ili kako bi zauzeli vlašić. Jako si ne upućen i govoriš iz neke logike, međutim istorija te debelo pobija. Da bi napredovao moaš imati jaku logisitičku pozadinu, gorivo, kamione, hranu, sve ono što mi nismo imali do pada rsk, kad je pala rsk oslobodio se koridor,znači hrana, gorivo, onda ni napredovanje nije bilo upitno, samo je bilo pitanje dana koliko, tek 95 su se stekli za ofanzivna dejstva, da se odmah isključe nato napadi kojih u zoni 5 korpusa nije bilo. Pročitaj Hemigveja zbogm oružje gdje lik piše kako nema napredovanja saveznika jer se sa druge strane čuje ezan.
Uglavnom i za jedne i druge Bošnjaci su kao što neko reče wermaht.
Samo sam kod arapa vidio da se ratuje bez tranšeje, rova, da se navođena raketa ispaljuje sa krova i to ljudi sjede još im samo kafa fali, da se navođenom raketom gadja kuća sa nakvim borcom, da su minobacači poredani iza kuća onako, interesuje me kako bi ovi izdržali februrasku ofanzivu na Hasinu vrhu, ili kako bi zauzeli vlašić. Jako si ne upućen i govoriš iz neke logike, međutim istorija te debelo pobija. Da bi napredovao moaš imati jaku logisitičku pozadinu, gorivo, kamione, hranu, sve ono što mi nismo imali do pada rsk, kad je pala rsk oslobodio se koridor,znači hrana, gorivo, onda ni napredovanje nije bilo upitno, samo je bilo pitanje dana koliko, tek 95 su se stekli za ofanzivna dejstva, da se odmah isključe nato napadi kojih u zoni 5 korpusa nije bilo. Pročitaj Hemigveja zbogm oružje gdje lik piše kako nema napredovanja saveznika jer se sa druge strane čuje ezan.
Uglavnom i za jedne i druge Bošnjaci su kao što neko reče wermaht.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#771 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Poglav(nikom)ljem ga Ante"Hrvatska kao članica Europske Unije mora kazati da nema otvaranja poglavlja o vanjskoj politici za Srbiju dok ona vodi ovakvu agresivnu poltiku prema Bosni i Hercegovini.
Mi sa svojim prijateljima u Europskoj Uniji i NATO Savezu, prije svih Njemačkom, Francuskom i Velikom Britaniju moramo poslati jasnu poruku Srbiji u vezi sa njenom regionalnom politikom. Ponavljam, nije problem tamburaš (Dodik), koji svako malo nervira pola Europe,. problem su oni u Beogradu koji ga podržavaju u takvoj politici."
- arzuhal
#772 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Prvo bismilu prouče, dok prave grudvuDjeluje Trenutno wrote:već je kasno nove generacije bošnja su gomila tupana i nepismenih vjernika, i djeca kada se grudvaju počinju sa tekbiiir pa te onda grudvom.
zatim idu tekbir i bacanje
Barem ja tako učim djecu, možda je to po šafijskom mezhebu, ne znam...
- Acid25
#773 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
To su Bake i Mile naručili (platili) da se spinuje, kako bi SDA I SNSD lakše dobili naredne izbore.JoseMujica wrote:Poglav(nikom)ljem ga Ante"Hrvatska kao članica Europske Unije mora kazati da nema otvaranja poglavlja o vanjskoj politici za Srbiju dok ona vodi ovakvu agresivnu poltiku prema Bosni i Hercegovini.
Mi sa svojim prijateljima u Europskoj Uniji i NATO Savezu, prije svih Njemačkom, Francuskom i Velikom Britaniju moramo poslati jasnu poruku Srbiji u vezi sa njenom regionalnom politikom. Ponavljam, nije problem tamburaš (Dodik), koji svako malo nervira pola Europe,. problem su oni u Beogradu koji ga podržavaju u takvoj politici."
-
daddy-kool
#774 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/m ... e/5486371/
U konfuznom govoru ispunjenom povijesnim reminiscencijama, heraldičkim opservacijama i tumačenjima vjerskih simbola Kusturica se uglavnom obrušio na Aliju i Bakira Izetbegovića, međunarodnu zajednicu i Haški sud optužujući ih za navodnu protusrpsku urotu.
Oca i sina Izetbegovića označio je iskonskim neprijateljima Srba i kršćanstva pri čemu ih je optužio za "paktiranje sa zapadnim fašistima".
Opisao ih je kao "Luciferove šegrte" koji najboljeg saveznika imaju u Saudijskoj Arabiji koja je opet, tvrdi Kusturica, glavni financijer Islamske države.
Poželio je stoga da ima "malu atomsku bombicu samo da je drži u džepu" i tako upozori sve one koji, po njegovu sudu, nastoje dovesti u pitanje opstanak RS.
Srpsku intelektualnu elitu pozvao je da zaustavi "mazohističko ponašanje" optuživši je za izbjegavanje konfrontacije uz naputak kako bi trebali slijediti "barem ono što radi Mile Dodik".
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u svom je govoru istaknuo kako specijalne odnose RS-a sa Srbijom "nikada i nitko neće uspjeti prekinuti" te kako je to jedinstveo stajalište svih u Srbiji.
Neizravno je kazao kako zapravo podupire ideju o ujedinjenju Srbije i RS pojasnivši kako dijeli ono što njegov "brat Mile otvoreno govori".
"Svi koji nešto odlučuju u Srbiji žele pojačati naše specijalne veze i naše najintimnije želje i ideje. O njima brat Mile govori otvoreno, a ja razmišljam da možda može i kao zmija čovjek uz drvo da se popne", kazao je Nikolić.
Ipak je dodao kako voli BiH i želi joj svako dobro i napredak no kako se nitko u Sarajevu ne bi trebao zanositi mišlju da BiH može biti uspješna bez uspješne RS kao i obratno pa to dvoje sada valja uskladiti.
-
daddy-kool
#775 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
arzuhal wrote:Prvo bismilu prouče, dok prave grudvuDjeluje Trenutno wrote:već je kasno nove generacije bošnja su gomila tupana i nepismenih vjernika, i djeca kada se grudvaju počinju sa tekbiiir pa te onda grudvom.
zatim idu tekbir i bacanje![]()
Barem ja tako učim djecu, možda je to po šafijskom mezhebu, ne znam...
Last edited by daddy-kool on 10/01/2017 09:37, edited 1 time in total.