- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
izgubljena dusa

#2651 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by izgubljena dusa »

insomnia78 wrote:
izgubljena dusa wrote:Svaki put kad citam, zeludac mi se pomjeri od rijeci "rat", i prvo pomislim na ovo dvoje djece - kud' sa njima, kako ih zastititi.
Mene su jednom zahebali, drugi put nece....a ni ja nemam pravo da to uradim svojoj djeci...

Nemam ja ni postovanja, ni pardona prema "lijepoj nasoj"...nije ona to nicim zasluzila.
Malo po malo svodi me na uslove kakve sam imala i u toku rata.

Ma u p..lijepu materinu, nek se raspadne vise....

Raspali su se, i raspadaju, javni servisi, javno zdravstvo, javni saobracaj, vodovod, penzioni fond, privreda.... nek se i ovaj jad od zemlje raspadne ...

RESTART pa od pocetka... Prvo postrojiti da privreda profunkcionise, a onda ce se i ostalo dovesti u red...

Ne mogu ja njima "handriti moral". Nemoze se handriti nesto cega nema....cuj moral :pisnula: :pisnula:

PS: Bas mi je puna kapa svega :fight:
Obavezno sacuvaj ovaj post. Pa kad dodje ceto da te pita "kakva je slanina" ima da ti spasi zivot i cast :D a
Iskreno, da sam u Francuskoj ili bilo gdje vani, ne bi ni citala ove i slicne teme....
Mozda bi bila "jako zabrinuta" kad CNN objavi vijesti vezane za stanje u zemljama regiona....napravila bi jos jednu limunadu da popravim nivo C vitamina, unistenog pretjeranom brigom....
Pilaw_Pavlaka

#2652 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Pilaw_Pavlaka »

klavirdžija wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:
Hafis wrote: A to.
Pa ovako. Mogu ti reći koja je strategija vezana za ovu temuu
Sudeći po iznešenim stavovima i zaključcima ovih dominantnih dislociranih turbopatrijota, ne gine nam ponovno biskanje konvoja i redovito vikendovanje na makarskoj rivijeri.
Mislis sa onim MIG-ovima iz Rusije ili?
Eno kuca ti mušterija na izlog, idi zaradi nam makar za okvir municije. :D
Ovako vam je bilo u srednjoj Bosni. To je sada "rijeseno". Ostao je Zapadni Mostar.

insomnia78

#2653 Re: RE: Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by insomnia78 »

izgubljena dusa wrote:
insomnia78 wrote:
izgubljena dusa wrote:Svaki put kad citam, zeludac mi se pomjeri od rijeci "rat", i prvo pomislim na ovo dvoje djece - kud' sa njima, kako ih zastititi.
Mene su jednom zahebali, drugi put nece....a ni ja nemam pravo da to uradim svojoj djeci...

Nemam ja ni postovanja, ni pardona prema "lijepoj nasoj"...nije ona to nicim zasluzila.
Malo po malo svodi me na uslove kakve sam imala i u toku rata.

Ma u p..lijepu materinu, nek se raspadne vise....

Raspali su se, i raspadaju, javni servisi, javno zdravstvo, javni saobracaj, vodovod, penzioni fond, privreda.... nek se i ovaj jad od zemlje raspadne ...

RESTART pa od pocetka... Prvo postrojiti da privreda profunkcionise, a onda ce se i ostalo dovesti u red...

Ne mogu ja njima "handriti moral". Nemoze se handriti nesto cega nema....cuj moral :pisnula: :pisnula:

PS: Bas mi je puna kapa svega :fight:
Obavezno sacuvaj ovaj post. Pa kad dodje ceto da te pita "kakva je slanina" ima da ti spasi zivot i cast :D a
Iskreno, da sam u Francuskoj ili bilo gdje vani, ne bi ni citala ove i slicne teme....
Mozda bi bila "jako zabrinuta" kad CNN objavi vijesti vezane za stanje u zemljama regiona....napravila bi jos jednu limunadu da popravim nivo C vitamina, unistenog pretjeranom brigom....
Ali nisi. Tako da, printaj post. Ne zaboravi u tri primjerka
Alfons Kauders

#2654 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

arzuhal wrote:U NVZ-u kada zarobe protivnika - iako je inače pravilo da nema zarobljenika - natjeruja ga da zakopava rovove a ne da ih otkopava...
Mi smo uvijek zagovarali mir s pozicije snage. Tako da rovova nema niti ce ih biti. Ako se dogura do rovova, znaci da nismo uspjeli.

Snaga je garant mira i stabilnosti. Slabost garantuje rat.

Zato je moto najmocnije borbene jedinice ikad ustrojene na planeti bio sljedeci:

Image

:)
Pilaw_Pavlaka

#2655 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Pilaw_Pavlaka »

Alfons Kauders wrote:
arzuhal wrote:U NVZ-u kada zarobe protivnika - iako je inače pravilo da nema zarobljenika - natjeruja ga da zakopava rovove a ne da ih otkopava...
Mi smo uvijek zagovarali mir s pozicije snage. Tako da rovova nema niti ce ih biti. Ako se dogura do rovova, znaci da nismo uspjeli.

Snaga je garant mira i stabilnosti. Slabost garantuje rat.

Zato je moto najmocnije borbene jedinice ikad ustrojene na planeti bio sljedeci:

Image

:)
Upravo tako. Kada budu Hrvati i Hrvatska shvatili da ce rat imati katastrofalne posljedice po njih, promijenit ce i politiku. Oni sad za sad to jos ne shvataju jer je Bosnjacka poitika prema njima preblaga.
Alfons Kauders

#2656 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Lako se kurciti i prijetiti ratom kada se ne moze racunati na odmazdu, kada racunas da nece biti posljedica i da ce rat biti gotov za par dana. Istorija je puna takvih primjera, kao i primjera ratova koji su trebali biti gotovi "do Bozica" a na kraju su trajali deceniju.

Zato Srbima i Hrvatima rat izgleda kao primamljiva opcija, jer ne ocekuju nikakve posljedice i zanemarive gubitke.

Na nama je da tu jednacinu promijenimo. Alternativa je rat. :)
commendatore

#2657 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by commendatore »

Pilaw_Pavlaka wrote:

blago zadro bi se okreno u grobu da ovo vidi :oops:
Hafis

#2658 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:Lako se kurciti i prijetiti ratom kada se ne moze racunati na odmazdu, kada racunas da nece biti posljedica i da ce rat biti gotov za par dana. Istorija je puna takvih primjera, kao i primjera ratova koji su trebali biti gotovi "do Bozica" a na kraju su trajali deceniju.

Zato Srbima i Hrvatima rat izgleda kao primamljiva opcija, jer ne ocekuju nikakve posljedice i zanemarive gubitke.

Ja koliko vidim samo se jedni ovdje kurče ratom.
GeeTnT

#2659 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by GeeTnT »

Proljece ce uskoro...HVO Zrinjski ce zasigurno organizirati paradu. Bice fantasticno gledati ta mladolika lica hvidre i pukovnika starosti izmedju 25 i 30 godina...mazuretkinje se uveliko pripremaju, a bice tu i grupa konobara HB...
Alfons Kauders

#2660 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:Lako se kurciti i prijetiti ratom kada se ne moze racunati na odmazdu, kada racunas da nece biti posljedica i da ce rat biti gotov za par dana. Istorija je puna takvih primjera, kao i primjera ratova koji su trebali biti gotovi "do Bozica" a na kraju su trajali deceniju.

I ja - Srborvati :)

Molim vas da se nastavite kurciti, jer ja ovu frku vidim kao nesto najpozitivnije u zadnjih 20 godina.
Hafis

#2661 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:

I ja - Srborvati :)

Molim vas da se nastavite kurciti, jer ja ovu frku vidim kao nesto najpozitivnije u zadnjih 20 godina.
Ne znam kako je tamo, ali ja opet ponavljam - samo se jedni ovdje kurče ratom.
Inače, ja mislim da do njega ne može doći. Barem što se tiče mogućnosti domaćih kapaciteta. Svi smo mi ovdje sitna boranija i ratujemo samo kada nam se izvana naredi.
Što se mene tiče osobno, kad bi stvarno došlo do oružanog sukoba, i kada bi se opet počeo dešavati meni ispred očiju, do CRO granice mi je potrebno nekih 30 minuta lagane vožnje. Papira i jataka koliko mi duša hoće. Mogao sam to izvesti i u prošlom ratu i sada pametovati iz EU, samo sam bio premlad i prenapaljen. Ali nisam se pokajao.
Nego, kuda ćeš ti bježati sinji kukavče ako stvari krenu u lošem smjeru. Bit će pomagaj Hafise, jarane stari s foruma.
prog321

#2662 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

Ja stanem na granicu sa Hrvatskom i tražim pare Hafisu ako hoće da prijeđe.
Ne pikam forumsko jaranstvo :-D
Hafis

#2663 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hafis »

prog321 wrote:Ja stanem na granicu sa Hrvatskom i tražim pare Hafisu ako hoće da prijeđe.
Hafis malo bolje poznaje topografiju tog pograničnog kraja, tako za nuždu nije problem preći i bez ikakvih papira :)
mO k3

#2664 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by mO k3 »

hafiz bi da bjezi :) znaci izradio je plan . pola sahta do granice i eto ga u matici.... izdajnice naroda svoga :mrgreen:
mO k3

#2665 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by mO k3 »

commendatore wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:

blago zadro bi se okreno u grobu da ovo vidi :oops:
903 pizdulje.... :mrgreen:
Hafis

#2666 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hafis »

mO k3 wrote:hafiz bi da bjezi :) znaci izradio je plan . pola sahta do granice i eto ga u matici.... izdajnice naroda svoga :mrgreen:
To samo u slučaju da nas zaobiđu trase prolaza konvoja pomoći Alfonsu i ekipi.
Šta ću džaba sjediti.
prog321

#2667 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

Čuj trase pomoći?

Pa Bošnjaci će vama prodavati pomoć.
Već to rade. Koliko je ono bila narudžba u Konjicu? :-D
klavirdžija

#2668 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

prog321 wrote:Ja stanem na granicu sa Hrvatskom i tražim pare Hafisu ako hoće da prijeđe.
Hrvatska ne graniči sa bauštelama Travemundea. :D
mO k3

#2669 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by mO k3 »

Hafis wrote:
mO k3 wrote:hafiz bi da bjezi :) znaci izradio je plan . pola sahta do granice i eto ga u matici.... izdajnice naroda svoga :mrgreen:
To samo u slučaju da nas zaobiđu trase prolaza konvoja pomoći Alfonsu i ekipi.
Šta ću džaba sjediti.
znaci stara prica ponovo , ponovo bi da se bogatite na racun nase nevolje ....

vidim u videu iznad bili ste pravo jarani sa srbima ono bas pravo , dok u hratskoj ste ih potukli , zapravo ucinili ste genocid nad njima...

@kavirdzija koja bojna poskok?? Siroki brijeg ??

:mrgreen:
Hafis

#2670 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hafis »

prog321 wrote:Čuj trase pomoći?

Pa Bošnjaci će vama prodavati pomoć.
Već to rade. Koliko je ono bila narudžba u Konjicu? :-D
Mislio sam na nafaku i pirijan. Ne more se prazne guzice ratovati.
prog321

#2671 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

Nema gladi dok je municije dovoljno. Uzmeš što nemaš :-D

Nego vi ste u kamenjaru nebitni. Zap Mostar je sa 50k stanovnika jedna malo veća selendra.
Genocidni entitet sere na sve nas.
Hafis

#2672 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hafis »

"mO k3"
znaci stara prica ponovo , ponovo bi da se bogatite na racun nase nevolje ....
Jok, a vi ne biste da ste u sličnoj poziciji.
vidim u videu iznad bili ste pravo jarani sa srbima ono bas pravo , dok u hratskoj ste ih potukli , zapravo ucinili ste genocid nad njima...
Normala. Pomirili se i idemo dalje. I vi bi trebali tako a ne stalno živjeti u prošlosti.
Hafis

#2673 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hafis »

prog321 wrote:Nema gladi dok je municije dovoljno. Uzmeš što nemaš :-D

Nego vi ste u kamenjaru nebitni. Zap Mostar je sa 50k stanovnika jedna malo veća selendra.
Genocidni entitet sere na sve nas.
Koji vam je ovo :)
klavirdžija

#2674 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

3. udarna bauštelska, zona odgovornosti Travemunde i okolina.
Hafis

#2675 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hafis »

klavirdžija wrote:3. udarna bauštelska, zona odgovornosti Travemunde i okolina.
A ja...tek sav vidjeh ono 'genocidni''.

inače, jako me zaboli što genocidni entitet sere po nama. Sjetim ih se sam,o kada mi zatreba sira iz mjeha. Prije sam se znao zaletiti do Nevesinja, hrana im bila budzašto. Sad oni dođu ovamo, jest da su nadigli cijene, a sir im je iscjeđen do boli, ali eto...kupim ponekad.

I jedna mala opaska: šta nam ovo uvaljuju pod vlašički sir. Što me jedan delegat iz tog kraja izlevati pred Božić. Učini mi se iz prve dobar sir iz mjeha pa kupih nekoliko kg da podjelim prijateljima. Još mu rekoh da dođe idući ponedjeljak.
Kad ga malo bolje kući oprobah...jebote čime ono krave napasaju...u stvari bog sami zna od koje životinje ono pravi.
Last edited by Hafis on 15/01/2017 12:35, edited 1 time in total.
Post Reply